Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Cep telefonu faturası 341 tl evde internet olmadığı için bu ay ekstra almam gereken paketler vardı o nedenle bu kadar

Elektrik faturası 54 tl

Suyu karta yüklüyorum tonu 3 tl bile değil ayda 10 ton su kullanıyoruz

Elektrik faturan yanlışlık düzelince normale dönmüş
Kurutucu artık kullanıyorsundur

Elektrik kw ne kadar ?
Doğalgaz metreküp ne kadar ?

Elektrik faturan yanlışlık düzelince normale dönmüş
Kurutucu artık kullanıyorsundur

Elektrik kw ne kadar ?
Doğalgaz metreküp ne kadar ?
Yazın kurutucu kullanmaya hiç gerek kalmıyor kurutucu baba kış aylarında hafta sonu oğlanların çamaşırlarını 2 gün içerisinde hazırlamam gerektiği için lazım oluyor

Elektrik kw 1.44 tl
Doğalgaz metreküp 4.14 tl

Evdeki hesap çarşıya uymadı büyük oğlanın kaydı yapılacak o nedenle okul taksitinin okula kayıttan önce yatırılması gerekiyormuş o nedenle küçük oğlana telefon için altın parası filan vermeyeceğimi söyledim ona ödediğim 3 Cumhuriyet altınını önüne koydum al buradan bozdur dedim zaten o altınlarından bozdurmak istiyordu ben altın parası vereyim demiştim olmadı hayırlısı kısmet değilmiş

12500 tl büyük oğlan için verilecek parayı babasının hesabına göndereceğim nasipse

Tüv muayenesi için parayı ayırdım

Kalan 5 cumhuriyet altını borcumu eylül ekim ayında alacağım maaş, ek ders ,eğitim ödeneği ve dükkan kiralarına göre ödemeye başlarım nasipse

Babaları kıyafet , gezi , yeme içme masraflarını karşılıyordu . Telefon gibi gerekli diğer ihtiyaçları almıyor mu

Herkese merhaba hanımlar 😊

Bir seminer döneminin daha sonuna geldik

Bugün ders programlarımızı da aldık
Geçen haftalarda kurs başvurumu da yapmıştım okulda kurs açacağız nasipse 😊

Amin.önceden topiklerde aylık yapılan birikimlerden de bahsedilirdi. Bu sıralar da yapabiliyor musunuz? Az az da olsa gram altın mı gümüş mü döviz mi tavsiye edersiniz?ya da sizler ne alıyorsunuz?

Amin.önceden topiklerde aylık yapılan birikimlerden de bahsedilirdi. Bu sıralar da yapabiliyor musunuz? Az az da olsa gram altın mı gümüş mü döviz mi tavsiye edersiniz?ya da sizler ne alıyorsunuz?
Merhaba canım

Ben 15 .10.2021 de dükkan alırken ziynet altınlarımı bozdurmadım onun yerine euro ve altın borcu edindim
2400 euro 1 çeyrek ve de 8 cumhuriyet altını
Bu borçtan sadece 5 cumhuriyet altını kaldı

Borcum olmasa benim birikim yatırım tercihim altından yana olurdu.

Bu yıl bir ihtimal oturduğum binanın asansör meselesi gündeme gelecek olursa paralar oraya harcanacak ama evimin değeri artacak 😊

Asansör meselesi ihtimaline karşı 5 cumhurriyet altını borcu ödemesini askıya aldım, borcum küçük oğluma
Oğlanın dediği altını ne zaman istersen o zaman öde çünkü nasılsa altın olarak duracak diyor

Harçlıklarını bitiririp almıştı altınlarını dün de 17000 tl ye Samsung s 22 almış

Maşallah oğlunuza.altın her zaman değerlidir.ben de altını severim.hem sepet yapılmalı tavsiyesi hem de geçen gün kuyumcunun sahte altın çok uyarısı beni tedirgin etti çokça

Devir tasarruf ve harcamalarda özellikle dikkat etme zamanı.evde tasarruf ve alışveriş düzeni hakkında görüşleriniz tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar?ihtiyaç olunca mı almalı indirim bulunca yedek yapılmalı mı ürünlerde sizce?

Maşallah oğlunuza.altın her zaman değerlidir.ben de altını severim.hem sepet yapılmalı tavsiyesi hem de geçen gün kuyumcunun sahte altın çok uyarısı beni tedirgin etti çokça
Teşekkür ederim canım

Ben 2019 yılında evimi yaptırıp içine eşyalarını döşeyip borçlarımı bitirdikten sonra elimde kalan parayı altına yatırmaya karar verdim ve yaşadığım yerde bir kuyumcu ile görüştüm durumu açık açık konuştum tek bir kuyumcu ile alış veriş yapmak istediğimi velhasılı o gün bugündür kuyumcu işlerimi tek yerden hallediyorum
Geçen seneye kadar oradan her ay düzenli olarak aldığım altınları dükkan alırken satarken hiç tereddüt etmeden zaten benden aldığın altınlar abla deyip incelemedi bile

Devir tasarruf ve harcamalarda özellikle dikkat etme zamanı.evde tasarruf ve alışveriş düzeni hakkında görüşleriniz tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar?ihtiyaç olunca mı almalı indirim bulunca yedek yapılmalı mı ürünlerde sizce?
Alacaklarımı oldum olası indirim takibi yaparak alırım

Ama şu son 2 senedir fiyatların değişimi çok hızlı o nedenle alışveriş yaparken o an ihtiyacım olmasa bile zaten kullandığım bir ürünü alıp geçiyorum

Aslında ben bunu hep yapıyordum geçmiş 20 yılıma baktığımda

Artık bende yedekli gideceğim.bir ara yapmıştım ama onda da aa uygunmuş diyip aldıkça hem yer sıkıntısı yaşadım.hem de yekün çok tutmuştu.şu an marketlerde aynı fiyatı bir daha bulmak çok zor.yedekli gitmek daha mantıklı.

Artık bende yedekli gideceğim.bir ara yapmıştım ama onda da aa uygunmuş diyip aldıkça hem yer sıkıntısı yaşadım.hem de yekün çok tutmuştu.şu an marketlerde aynı fiyatı bir daha bulmak çok zor.yedekli gitmek daha mantıklı.
Paranın alım gücünün yüksek olduğu zamanlarda bir üründen çok aşırı derecede yedek almanın anlamı yok dediğin gibi hem yer açısından hem de ürünlerin kullanım tarihleri içerisinde bitirilip bitirilemeyeceği açısından

Bir de aklıma hep şu gelir ülkemiz deprem memleketi Allah korusun öyle bir durumda ihtiyaç fazlası herşey boşa giden emek olur

Geçen sonbahar yaptığım zeytinler bu kış için hazırlar 😊

Allah nasip ederse bu yıl da alıp yaparım

Eklentiler

• 20220911_171758.jpg
    20220911_171758.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 61
X