Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Valide sultan bugün belediyeye gidip ev ve dükkana ait vergilerimi ödemiş 321 tl. Evinki 241 tl Dükkanın 80 tl imiş.
Ve evinkini almak istemediğini söyledi, çünkü dükkanın belediyeye yatırılacak vergisi kontrat gereği kiracıya ait .

Ben de tabiki olmaz dedim fakir ama gururlu cinsinden borçlu ama gururluyum 🤣🤣🤣🤣

Dükkanınki Emlak vergisi mi
Gelir vergisi mi

Verginin kiracıya ait olduğunu da yeni duydum , senin adına çok iyi

Bugün 106 tl harcadım

91 tl markete
15 tl 2.5 litre süt

Birşah süt mü
Öyleyse 2 litre 13,5 a geliyor
Sen daha uyguna çiğ alıyormuşsun neden pastörize de alıyorsun ?

Bu arada burada süt 10 TL , söylemiş miydim

Bir de rica etsem kıvırcığın fotoğrafını atar mısın
Burada hem ufacık 1 kerelik salataya bile yetmiyor hem de 13 tl
Zamına en sinir olduğum ürün bu 😔

Ayrıca seni de kendim gibi çevreci diye düşünmüştüm o sebeple bez çanta kullanacağın gözümde canlanmıştı 🙃

Bu arada robot süpürge konusu geçmiş benim de var allahım bin şükür

Onu aldığımdan beri bir kere bile süpürge yapmadım çünkü benden cok çok çok daha iyi süpürüyor her gün 10.30 da çalışıyor ben eve bi giriyorum halinin o supurulme izine hayranım

Çalisan bayanlar için Inanılmaz bir guzellikmis

Darısı kurutma makinasına aminnnnn

Sizin marka model nedir ?

Kurutma araştırdınız mı ? Marka olarak

Kızlar ben (malum)iki farklı uygulamadan çocuğun ve benim kullanmadığımız şeyleri satıyorum.Muzikli ışıklı aktivite masasını 100 e almıştım 450 olmuş sıfırı,180 e koydum alıcısı çıktı,süt pompasına 60 demiştim ikisini 200 olsun dedi kiramadim.Oglan oynamıyor hatta vuruyordu artık ona,heba olmasın diye satılığa koymuştum,oynamasa da evden çıkardığımı görse ağlar o yüzden vicdanım da sızlıyor ama ne yapayım 🙄 Gelen parayı birikime koyayım çünkü daha geçen kaydırağıni satıp o paranın üstüne ekleyip yazar kasa almıştım,bir de pilli araba.Birikime koyayım dimi onunla da oyuncak almayım 🙈
Öğlen kreşte ben eve geldim masayı gizlice paket yapmaya 🙈

Masayı fark edip sordu mu

Dün gezmeye gitmeden önce ne olur ne olmaz diye tavuk suyuna pirinç çorbası yapmıştım, şimdi okuldan gelince yanına soğanlı yumurta yaptım hem öğle hem akşam yemeği oldu benim için

Pirinç çorbası tarifini alabilirim 😊

Artan mantı suyu değerlendirilebilir mi

Kırmızılık pul biber mi

Mrblar deneyimli bayanlar . Sizden bı konuda fikir istiyorum. Yeni çektiğim 20 binlik kredinin iki taksidi ödenmiş 15,inde 3 taksit geliyor. Bu iki ayda 450 lira ana paradan 1100 lira sadece faizini ödemiş bulunuyorum. Yani çöpe atmış oluyorum. Elimde 13 bin var kredi kartini kapattım sayılır. Ama sizce 5 bin kredi kartından çekip krediyi kapatıp sonra kredi kartını kapatmak mantıklı mı? Çünkü kredi kartından en fazla iki ay faiz ödemiş oluyorum. Oda en fazla 300 lira gibi bir rakam.sanki daha karlı oluyorum. Hem borcu daha fazla yatırıp kapatırım. Sizce mantıklı mı yoksa parayı tamamlayıp kapatmak mı. Kapatmayida temmuza kadar ancak gerceklestirebilirim buda bilgi olsun.

Ne yaptınız ?

Günaydın bayanlar. Bı kaç gündür yazmıyorum. Moralim çok bozuk ama kısmet herşey diyip geçelim. Anneme telefon aldık. Ablam 3 bin hesabıma attı kredi kartimdan 3500 telefon siparişi verdim. Eline ulaştı. Bır kısmı ile kredi kartına yatırdım. 1000 liraya altın aldım uygulama üzeri. 800 de harçlık kaldı bana. Neyse elimde para bana bi hafta dayanmıyor artık. Normalde bazen günlük bı kaç dolar alırdım arta kalan harcliktan şimdi hep eksiye giriyorum. Hiç bişey almasam bile sanki yürümeye para gidiyor bereketi asla yok. Bende durumlar böyle.selam ve dua ile ..
Canım neyazikki artık buna da alışmak zorunda kalacağız gibi,para uçup gidiyor hepimix için durum aynı..üç basamaklı sayılar harcanıp harcanıp gidiyor bütün alışverişlerde..Allah bereket versin,geçim kolaylıgi versin ne yapalım sağlık olsun.

Dükkanınki Emlak vergisi mi
Gelir vergisi mi

Verginin kiracıya ait olduğunu da yeni duydum , senin adına çok iyi
Makbuzda işyeri ve diğer şekillerde kullanım diyor

Kira sözleşmemizde çevre temizlik, stopaj vs vergileri kiracıya aittir diyor

Geçen hafta vergi dairesine annemin kiracısından dolayı aldığı gelir vergisini ödemeye gittiğimde bayan memura benim de dükkanım var vergisini ne zaman ödeyeceğim diye sordum sizin yani isyerlerinde durum farklı kiracınız stopaj vergisi ödeyecek dedi

Pirinç çorbası tarifini alabilirim 😊

Artan mantı suyu değerlendirilebilir mi

Kırmızılık pul biber mi
Bildiğin yayla çorbası sadece terbiye yapmıyorum haşlanmış pirinç tavuk suyu tuz ve knor ile tatlandiriyorum

Kırmızılık yumurtanın renginden başka birşey değil
Manti suyunu sadece mantıya hazırlayacağım sosta kullanırım

Birşah süt mü
Öyleyse 2 litre 13,5 a geliyor
Sen daha uyguna çiğ alıyormuşsun neden pastörize de alıyorsun ?

Bu arada burada süt 10 TL , söylemiş miydim

Bir de rica etsem kıvırcığın fotoğrafını atar mısın
Burada hem ufacık 1 kerelik salataya bile yetmiyor hem de 13 tl
Zamına en sinir olduğum ürün bu 😔

Ayrıca seni de kendim gibi çevreci diye düşünmüştüm o sebeple bez çanta kullanacağın gözümde canlanmıştı 🙃
Köyden getirttigim sütü yogurt yapıyorum
Elimin altında süt bulunsun isterim çünkü ne zaman ne yapacağım belli olmaz
Köylü sütü malum çok dayanmaz 1 lt alma şansım yok onu en düşüğü 2.5 lt onu da tek başına içmek vs zor
Oğlanlar yok olsalar bile zaten köylü sütü sevmiyorlar
Elimden geldiğince çevreci olsam da arada maalesef pek dikkat edemiyorum
Aldığım poşeti en azından eskiyene kadar kullanıyorum 🤣🤣🤣🤣
Aniden plansız çıkılan markete mecburen poşet alıyorum
Mesela dün okuldayken annem telefonda siparişlerini verdi .Ben de gitmişken kendi ihtiyaçlarımı da aldım vakit kaybı olmasın diye 😉

Kıvırcıklar da bunlar bana 3 yapraktan bir koca tabak salata oluyor yanına soğan domates havuç tamamdır

Diğeri de dün yaptığım salata benim için çok bile

Yarın nasipse arkadaşlar gelecekler onlara tavuk nohutlu pilav salata ayran ya da komposto bir de revani ikram etmeyi düşünüyorum
Kek pasta poğaça yapmak istemedim 🤭

Eklentiler

• 20220325_070422.jpg
    20220325_070422.jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 110
  • 20220324_164625.jpg
    20220324_164625.jpg
    158,9 KB · Görüntüleme: 118
Makbuzda işyeri ve diğer şekillerde kullanım diyor

Kira sözleşmemizde çevre temizlik, stopaj vs vergileri kiracıya aittir diyor

Geçen hafta vergi dairesine annemin kiracısından dolayı aldığı gelir vergisini ödemeye gittiğimde bayan memura benim de dükkanım var vergisini ne zaman ödeyeceğim diye sordum sizin yani isyerlerinde durum farklı kiracınız stopaj vergisi ödeyecek dedi

Ödenen 80 TL stopaj vergisi o zaman

Peki gelir vergisi ne kadar dükkanın ?
Yani gelirin % kaçı ?

Anneninki ev mi dükkan mı kirada . Onun vergisi gelirin % kaçı olarak ödeniyor ?
Kira geliri belli bir limit üzerindeyse mi gelir vergisi ödeniyor yoksa her halükarda oransal ödeme mi yapılıyor ?

Bir de dükkan için emlak vergisi ne kadar

X