Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Köyden getirttigim sütü yogurt yapıyorum
Elimin altında süt bulunsun isterim çünkü ne zaman ne yapacağım belli olmaz
Köylü sütü malum çok dayanmaz 1 lt alma şansım yok onu en düşüğü 2.5 lt onu da tek başına içmek vs zor
Oğlanlar yok olsalar bile zaten köylü sütü sevmiyorlar
Elimden geldiğince çevreci olsam da arada maalesef pek dikkat edemiyorum
Aldığım poşeti en azından eskiyene kadar kullanıyorum 🤣🤣🤣🤣
Aniden plansız çıkılan markete mecburen poşet alıyorum
Mesela dün okuldayken annem telefonda siparişlerini verdi .Ben de gitmişken kendi ihtiyaçlarımı da aldım vakit kaybı olmasın diye 😉

Kıvırcıklar da bunlar bana 3 yapraktan bir koca tabak salata oluyor yanına soğan domates havuç tamamdır

Diğeri de dün yaptığım salata benim için çok bile

Yarın nasipse arkadaşlar gelecekler onlara tavuk nohutlu pilav salata ayran ya da komposto bir de revani ikram etmeyi düşünüyorum
Kek pasta poğaça yapmak istemedim 🤭

Süt içmem . 5 lt direk Yoğurt yapıyorum . 5-6 gün anca gidiyor .

Kıvırcıkların boyu her yerde küçülmüş o zaman .

Mevsimi olmadığın domates almıyorum
Ben de kıvırcık , soğan , kırmızı lahana , havuç , sarımsak , yeşil soğan ve maydanozdan + yeşil nane yapıyorum. Dediğim gibi kıvırcığın tamamı tek kerelik oluyor . .

Ne mi yaptım. Anlatım biraz gülün tatlim 😀 anneme telefon alındı belirtmiştim. Bu vesileyle bitirdiğim kredi kartı tekrardan borç oldu. O sorun değil en azinda bı miktar yatırım harçlık diye ayirmistim. Ama işin diğer tarafı insanların salak saati mı boşluk saati mı ne derler öyle bir ana denk geldim 3 bin dolandirildim. Hemde tertemiz 😀 bir yandan daha fazla kaptirmadim diye seviniyorum. Bankayı arayıp o kartı tamamen kapattım . Borcunu öderim sadece. Yani başa sardım😀😀😀

Canım neyazikki artık buna da alışmak zorunda kalacağız gibi,para uçup gidiyor hepimix için durum aynı..üç basamaklı sayılar harcanıp harcanıp gidiyor bütün alışverişlerde..Allah bereket versin,geçim kolaylıgi versin ne yapalım sağlık olsun.
Buna alisiriz da devamı gelince hesaplar alismiyor 😀

Ödenen 80 TL stopaj vergisi o zaman

Peki gelir vergisi ne kadar dükkanın ?
Yani gelirin % kaçı ?

Anneninki ev mi dükkan mı kirada . Onun vergisi gelirin % kaçı olarak ödeniyor ?
Kira geliri belli bir limit üzerindeyse mi gelir vergisi ödeniyor yoksa her halükarda oransal ödeme mi yapılıyor ?

Bir de dükkan için emlak vergisi ne kadar
Dükkân için stopaj vergisi vergi dairesine 1 tam yıl geçtikten sonra kiracı tarafından ödeniyormuş

Dükkanla ilgili vergiyi 1 sene sonra görüşelim deyip ,kapattık memur hanımla

Dükkanın kirası 1000 tl

Annemin kiraya verdiği benim alt kattaki daire
3 yıllık kiracı şu an kirası 840 tl
Annem gelir vergisi ödüyor 525 tl ödedim

Ne mi yaptım. Anlatım biraz gülün tatlim 😀 anneme telefon alındı belirtmiştim. Bu vesileyle bitirdiğim kredi kartı tekrardan borç oldu. O sorun değil en azinda bı miktar yatırım harçlık diye ayirmistim. Ama işin diğer tarafı insanların salak saati mı boşluk saati mı ne derler öyle bir ana denk geldim 3 bin dolandirildim. Hemde tertemiz 😀 bir yandan daha fazla kaptirmadim diye seviniyorum. Bankayı arayıp o kartı tamamen kapattım . Borcunu öderim sadece. Yani başa sardım😀😀😀
3000 tl yi nasıl dolandırıldın 😔

Geçmiş olsun
Dolandırılma nasıl oldu ?
Rabbim beterinden hepimizi korusun 🤲

Krediyi ne için çekmiştiniz ? Hemen kapatma imkanı varmış sanki ondan merak ettim

Valla bende çok üzüldüm. Ama elden bişey gelmiyor. O kadar kisitladim borcumu bitirdim mutlu oldum mutluluğum bı maaş sürmedi bile. Rabbim sağlık versin harbiden o kadar saçma dolandirildim ki buna nasıl inandım bilmiyorum. Demek nasibimde yokmuş .
İnternetten mi dolandırıldı.Gecmis olsun bu arada canın sağolsun

Merhaba kızlar herkese hayırlı huzurlu akşamlar bir hafta daha geride kaldı

Yarın arkadaşlarım gelecek nasipse ikram olarak pasta ,börek, poğaça tarzı değil de

Tavuk, nohutlu pilav, salata, ayran, revani ve turşu düşündüm.

Bugün marketten tavuk, çikolata ve pide aldım toplamda 85,45 tl tuttu

Valla bende çok üzüldüm. Ama elden bişey gelmiyor. O kadar kisitladim borcumu bitirdim mutlu oldum mutluluğum bı maaş sürmedi bile. Rabbim sağlık versin harbiden o kadar saçma dolandirildim ki buna nasıl inandım bilmiyorum. Demek nasibimde yokmuş .
çok gecmıs olsun herkesın bi dalgın anı olabılıyor Allah beterınden korusun

Allah yerini doldursun diyelim

X