- 29 Ağustos 2017
- 1.262
- 1.777
- 83
Kışın doğalgaz insanların belini büküyor resmen. Sağlık olsun, neseki birkaç ayBugün doğalgaz faturası 603.70 tl gelmiş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kışın doğalgaz insanların belini büküyor resmen. Sağlık olsun, neseki birkaç ayBugün doğalgaz faturası 603.70 tl gelmiş
Evet canım haklısınKışın doğalgaz insanların belini büküyor resmen. Sağlık olsun, neseki birkaç ay
Aaa çok iyi o zaman hiç sobalı evde yaşamadım ama eminim çok zordur. Gerçekten çok büyük bir nimetEvet canım haklısın
Çok şükür halimize
Ben bu yıl ile 2. Yılım doğalgaz gibi bir nimeti kullanmaya başlayalı, gerçekten ben çok memnunum![]()
Çocukluğumda ,gençliğimin bir kısmında sobalı evde oturdumAaa çok iyi o zaman hiç sobalı evde yaşamadım ama eminim çok zordur. Gerçekten çok büyük bir nimet
GünaydınGünaydınlarrr
Özrengin sen de erkencisin günümüz güzel geçsin inş.
Bu iş oldukça sıkıntıları olan bir alışveriş derinine dalmak istemiyorumTakipettiğim ekonomistlerden birisi kredi kartı ile netten taksitli bilezik almaktan bahsetti. Kendisinin de aynı yöntemi yıllardır uyguladığını söyledi. Kk uygun olsa ben de alacaktım ama
Belki almak isteyen olur diye yazdım.
Merhaba ben de varım 40 gram altinmerhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini , orta vade 1 yıldan 3 yıla kadar zaman dilimlerini , uzun vade 4 - 5 yıldan daha uzun zaman dilimlerini kapsamalı )
- her ne kadar birikim yapmak günümüz şartlarında zor olsa da arada kendimizi yapmaya çalıştığımız birikim konusunda motive etmeliyiz.
(birikim yapmanın faydalarını aklımıza getirmeliyiz)
- birikim yapmanın en güzel yanı başkasına muhtaç olmadan hayatı sürdürebilmektir ,bundan daha güzeli olabilir mi zaten
- çocukların eğitimlerini sorunsuz tamamlatabilmek onlara lazım olan parayı onlara temin edebilmek için birikim yapmak gereklidir.( şüphesiz ki en güzel ve de önemli yatırım insana yapılan yatırımdır ...)
- şunu unutmamak lazım ki doğru yerde ve de zamanda yapılan yatırım yapmak çok önemli
-her işte olduğu gibi birikim -yatırım konusunda da imkansız diye bir şey yoktur inanmak başarmanın yarısıdır..
![]()
2021 YILI BİRİKİM HEDEFLERİMİZ
1 @Salty 50 gr altın
2 @Lets go 50 gr altın
3 @CanTorun
4 @durkan
5p_ritha
6 @Hayatsuuuu
7Varyemez ortalama 40000 tl değerinde altın
8 @yesa1 13 çeyrek altın
9 @blondemary
10 @mutlu1988 16 çeyrek
OCAK AYI BİRİKİMLERİMİZ
1 @Salty
2 @Lets go
3 @CanTorun
4 @durkan
5p_ritha
6 @Hayatsuuuu
7Varyemez 2 gr
8 @yesa1
9 @blondemary
10 @mutlu1988
11 @Polo33
Piyasada belli başlı köklü firmalar var bunları biraz araştırırsanız gidip almaktan tek farkı üzerine eklenen işçiliğin bir tık daha artması. Gidip direkt olarak alamayacaklar için mantıklı.Takipettiğim ekonomistlerden birisi kredi kartı ile netten taksitli bilezik almaktan bahsetti. Kendisinin de aynı yöntemi yıllardır uyguladığını söyledi. Kk uygun olsa ben de alacaktım ama
Belki almak isteyen olur diye yazdım.
Gidip elden direkt olarak almak en mantıklısı şimdi burda açıkça yazamıyorum ama bazı şeyler yaşanabiliyor.Bu iş oldukça sıkıntıları olan bir alışveriş derinine dalmak istemiyorum
Bir de sabit bir kuyumcusu olduğu zaman kişinin sahtekarlıkla karşılaşma olasılığı da düşer
Ben geçen yıl ilk fiziki altın birikimine başladığımda şimdiki kuyumcuma gittim açık ve net konuştum nasip olursa düzenli altın alma niyetim var ve ben bir insanın terzisi kuaförü kasabı vs nin tek olmasını tercih ederim kuyumcu işleri için de böyle dedim
Baştan söyleyeyim yamuk hareket istemem dedimbir sıkıntı olursa sizi bilirim dedim
Tamam abla dedi
Sonradan öğrendim ki yıllar önceki öğrencilerimden birinin babasıymış![]()
Ohh çok iyi yapmışsınız hayat kısa mutlu olmak için kaybetcek zamanımız yokÇocukluğumda ,gençliğimin bir kısmında sobalı evde oturdum
Evlendim güya kaloriferli idi ama uzun hikaye ama kısacası doğru düzgün yakmazlardı
Kendim eli kolu sıvayıp ev yaptırıp yerleşmekte buldum çareyi
Şimdi gönlüme göre çalışıyorum, kazanıyorum, gerektiği gibi harcıyorum![]()
Benim kuyumcumun da bana dediği Allah razı olsun ondan .Piyasada belli başlı köklü firmalar var bunları biraz araştırırsanız gidip almaktan tek farkı üzerine eklenen işçiliğin bir tık daha artması. Gidip direkt olarak alamayacaklar için mantıklı.
Gidip elden direkt olarak almak en mantıklısı şimdi burda açıkça yazamıyorum ama bazı şeyler yaşanabiliyor.yani diyebileceğim tek bir şey varsa o da şu olur; hiçbir esnafın size bırak altınını burda ayda sana şu kadar kazandırırım vs demesine kanmayın sakın. Eminim aramızda böyle bir şeyi kabul eden yoktur ama insanoğlu bir tık daha fazlasını kazanmak için bazen yanlış şeyler yapabiliyor.
7, 8 yıldır altın biriktiriyorum. Bu konulara ben de pek sıcak bakmıyorum. Ancak bu da isim yapmış ve de garanti kağıdı ile malını gönderen yüzlerce müşteri tarafından çok olumlu yorumlar alan bir firma n11 de.Bu iş oldukça sıkıntıları olan bir alışveriş derinine dalmak istemiyorum
Bir de sabit bir kuyumcusu olduğu zaman kişinin sahtekarlıkla karşılaşma olasılığı da düşer
Ben geçen yıl ilk fiziki altın birikimine başladığımda şimdiki kuyumcuma gittim açık ve net konuştum nasip olursa düzenli altın alma niyetim var ve ben bir insanın terzisi kuaförü kasabı vs nin tek olmasını tercih ederim kuyumcu işleri için de böyle dedim
Baştan söyleyeyim yamuk hareket istemem dedimbir sıkıntı olursa sizi bilirim dedim
Tamam abla dedi
Sonradan öğrendim ki yıllar önceki öğrencilerimden birinin babasıymış![]()
Fıkhi açıdan ne sıkıntısı olabilir canım? Kredi kartını gününde ödersem sıkıntı olmaz kendi açımdan. Satıcı için birşey söz konusu sanırım.Benim kuyumcumun da bana dediği Allah razı olsun ondan .
Abla bazı meslektaşlarımız altın burada kalsın vs çeşitli şeyler vaad ederler sakın aman ha diye de uyardı
Ben öyle şeylere zaten sıcak bakmam
Bir de değerli metallerin fıkhı açıdan alım satım şartları belli bilinmiyorsa da çok iyi araştırılması gerekli çünkü herşey sadece dünyalık değil![]()
Araştırmalarımdan elde ettiğim sonuç altın alımında alan ve satan kişinin aynı ortamda yüzyüze olması gerektiği hadis ile duruma açık getirilmişFıkhi açıdan ne sıkıntısı olabilir canım? Kredi kartını gününde ödersem sıkıntı olmaz kendi açımdan. Satıcı için birşey söz konusu sanırım.
Dini açıdan biz de hassas davranmaya çalışıyoruz.
Faize girmekten çok uzak duruyoruz. Mesela bependiğimiz almak istediğimiz evimiz için paramızın çok büyük bir kısmı hazır olmasına rağmen faize bulaşmamak için bekliyoruz.
Ben kuyumcudan peşin olarak fiziki altın alıyorum7, 8 yıldır altın biriktiriyorum. Bu konulara ben de pek sıcak bakmıyorum. Ancak bu da isim yapmış ve de garanti kağıdı ile malını gönderen yüzlerce müşteri tarafından çok olumlu yorumlar alan bir firma n11 de.
Bileziklerini alanlar kuyumculardan kontrol ettirmişler bir sıkıntısı yok ayarı da problemsiz.
Bir de kuyumcular kk ya taksitlendirme yaparken çok daha fazla komisyon alıyormuş araştırmak lazım. Yarın dışarı çıktığımda kuyumcuma soracağım.
Merhaba canım hoşgeldin listeye ekledim seni şimdiden hayırlı olsun inşaallah inşaallah hedefini fazlasıyla tutturursunMerhaba ben de varım 40 gram altin
Canım baktım caiz değilmiş o zaman ben de 20 gr altın param var üzerini de karttan tek geçerim sıkıntı olmaz. 4 çeyrek 2 gr fiziki aitınım daha var onları ellemeyeyim. Duf bakalım nasıl yapacağım.Ben kuyumcudan peşin olarak fiziki altın alıyorum
Kredi kartı kullanmıyorum
Elimdeki para neye yetiyorsa onu alıyorum