• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Merhaba hanımlar
Sabah kalktım duşumu aldım kahvaltımı yaptım
Evimi süpürdüm
Bir tanıdık vefat etmiş cenazesine katıldım
Dışarısı müthiş soğuk dondummmmm anammmmm diyen kedi gibi misali 😊
Bugün bende arkadaşımın kayinpederi vefat etti oraya ugradim dışarısı eksi 10du
Allah rahmet eylesin hepsine

Iyi gecelerrr
Sabah patatesli börek yaptım ev halkının en sevdiği
Mutfağı toparladım akşam için arabaşı istediler tavuk hasladim hamurunu pisirdim.
Cenazeye gittim geldim corbami yaptim
Helva kavurdum. Kvlerde geldi yedik beraber
Dünün yorgunluğunu atamadım hala
Dün bime gitmiştim. Sabah fişini kontrol ederken bir ürünü 2 kere geçtiklerini gördüm
Cenazeye gitmeden götürdüm fişi iade yaptılar. Üzerine bir miktar daha ekleyerek çay şeker aldım cenaze evine.
Bim bunu 2. Seferdir yapıyor canımı sıkıyor
Neysem yatıyorum tatlı ruyalar😘

Ve aleyküm selam canım hoş geldin
Çok şükür iyiyim kendi adıma 😘🌺

Güzel günlerin olsun ablacım
Bu yılki 100 gr altın hedefim için aldığım altın ve bugüne kadar ki aldığım tüm altınlar elden uçuyor.. buruk bir mutluluk duyuyorum.
Şimdi ben tabloda ki birikimimi temizlesem mi abla ne dersin..

Bugün itibari ile sıfırdan başlayacağım birikime :KK15:

Güzel günlerin olsun ablacım
Bu yılki 100 gr altın hedefim için aldığım altın ve bugüne kadar ki aldığım tüm altınlar elden uçuyor.. buruk bir mutluluk duyuyorum.
Şimdi ben tabloda ki birikimimi temizlesem mi abla ne dersin..

Bugün itibari ile sıfırdan başlayacağım birikime :KK15:
Hoş geldin canım nasılsın?
Hayatımızda bazen biriktirdiğimiz, sıfırladığımız yeniden başladığımız dönemler elbette olur
Allah yeterki sağlık huzur versin 😘

Günaydınlar

Yoğun bir hafta sonuydu .Haftaya Ramazan diye bu hafta sonu Pazar günü oğlumun yıl yemeğini yaptık .Cumartesi genel temizliğe kadın aldım .Temizlik şirketine 3200 TL verdim.Eve biraz alışveriş yaptım.Pazar günü o soğuğa rağmen eş dost geldi sağolsunlar .
Eşimin abiside memleketten 10 saatlik yoldan destek olmak için gelmiş sağolsun.Kar kış kıyamet yollar kapalı olur gelemez rezillik çekmesin diye gel demedik ama sağolsun o binmiş geldi.Sakaryadan bir ablam geldi Allah razı olsun.Dünde işyerinden izin aldım.Dün yıldönümüydü Mezarlığa gittik oradan dışarı hava almaya gittik vs misafirimizi yolcu ettik.Eltimde memleketten gelirken abimle bir çuval dolusu birşeyler yollamış çökelek ,sarma ,köy ekmeği,meyve vb.Bende abim giderken onun torunlarına 1000 TL lik birşeyler aldım.
Bugün burdayım bakalım.

Bu arada geçen haftalarda erkek kardeşim çocukların derhanesi için 30 bin TL borç istemişti bende vermiştim.Düğün içinde onun adına akrabamıza bir çeyrek vermiştim.

Borcunu taksit taksit ödüyor kira aldıkça 10 10 veriyor.

Dün enterasan birşey oldu erkek kardeşimin karısının erkek kardeşi borca batmış sağdan soldan borç istiyorlarmış uçan kuşa borçları var dünde eşimi aradılar bizden para istemişler benim için 70 bin kredi çekermi ben ona her ay öderim demiş.Eşim benim araba borcum var eşiminde ev borcu var ama bir ona sorayım demiş. Bende gelinimizin babasına mesaj attım kibarca reddettim ev borcum var borçlarım var kredi çekemem dedim canın sağolsun demiş.Bir kere istediklerinden ikinci kere istediklerinden bir kere verirsem devamınıda isterler yüzgöz olmaya gerek yok dedim.Birde çok samimi değiliz onlarla.Merhaba merhaba.

Oğlanın borcu yüzünden evlerindende oldular

Son düzenleme:
Babam memur emeklisi bende kalıyor onda varmı sende varmı bende varmı diye tek tek sormuşlar ödenmezse haciz gelecekmiş vs sanki benimle kazanmışlar gibi

üç kişiler evlerini sattılar 3+1 kiralık evde oturuyorlar kiraları 15 binden 26 bine çıkmış tonla borçları var kadın çalışmıyor o evde oturacak ben çalışıp ona borç para vereceğim millet ne rahat gerçekten sıcacık evde oturmayı herkes bilir kendi çalışmaz kızınıda çalışma der kocan baksın der kocasıda çocuklarının dershane parasını bizden ister geçen sene babam verdi bu sene ben verdim ama seneye vermeyeceğim evde yan gelip yatacağına çalışssın çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılasın

Gelinimizin ailesi özelliklede annesi iyi bir insan olsa yardım ederdim ama bana ve anneme yaptıkları unutamıyorum erkek kardeşimi bizlerden uzaklaştırmak için elinden geleni yaptı burnumuzdan getirdi annem ağlaya ağlaya bir hal oldu ama kadın uzaklaştırmayı başaramadı tek bizede yapmadı bütün kızkardeşlerini kocalarının ailelerine düşman etti

Son düzenleme:
Ben selamım veririm onlarla kötü olmaya gerek yok ama samimi olmayada gerek yok geçmişimi unutamam kendimi enayi yerine koymak istemem .Bize yaptıklarını unutmuş gibi utanmadan bizden borç istiyorlar ben onlar için kredi çekecekmişim duyda inanma .70 bin çok bi para değil sevdiğim insanlar olsa değecek insanlar olsa hiç düşünmem veririm elim açıktır ama bunlara bir lira bile çok

Bunların hepsi bir hayat tecrübesi .Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin. Ne ekersen onu biçersin doğru bir söz .Millete kötülük yapa yapa ,ağlata ağlata, insanların ahını ala ala önce oğlu boşandı sonra evlerini sattı arabasını sattı uçan kuşa borçlandı üzdüğü insanlardan borç isteyecek hale geldi.

Son düzenleme:
Kafanızı şişiriyorum ama kusura bakmayın kızlar bunlarda bizim ev ekonomimizi ilgilendiriyor. Bu ara borç isteme durumları var .Eskiden kardeşime kredi çektim eşimin abisine kredi çektim annemlere kredi çektim hepside ev almaları için destek olmak amaçlıydı ama ailem dışında alakasız birinede çekmek istemedim.

Birde kardeşimde olsa ekonomik durumumuzu kimseye söylememe kararı aldım.Ben şeffaf bir şekilde sorduğunda söylerdim ama gerek yok.Sürekli kayınpeder kayınvalidesi ile beraberler bizim içimizi dışımızı bilmek zorunda değiller.Eskilerin dediği gibi varsada yok diyeceksin yoksada yok.Borcum var diyeceksin.Konuşmasalar babamın gelirinden benim gelirimden eşimin gelirinden kayınpederine ne .Sanki 25 yıl bizimle dirsek çürütmüşler.Sağılacak koyun arıyorlar

Son düzenleme:
penceremden penceremden canım merhaba canım hoş geldin
Allah hayrını kabul etsin ,yavruna rahmet ve merhamet eylesin Mekanı cennet makamı âli olsun

Borç mevzusuna gelince en güzelini yapmışsın hayır demekle borç vermeye değer insan var değmeyecek insan var

Geçen eylül ayında annemin komşusu bir ablaya 3 cumhuriyet altını borç vermiştim kadın ödemeye gayret ediyor dün 2 tanesini getirmiş
Bu tarz insanlara borç veririm benim köşede duracağına birinin işi görülsün diye düşünürüm
Ama kimseye kredi filan çekivermem hayatta kendime çekmemisim

Ayrıca aranızda bazı tatsızlıklar yaşanmış anneciğin onlar yüzünden göz yaşı dökmüş öylelerine hiç değmez

Kendine çok iyi bak tatlım Allah'a emanet her daim 😘🌺

Penceremden ablacım Allah yavrunla cennetinde kavuştursun 🌸 Rabbim merhametiyle muamele etsin evladına 🤲🏻

Borç konusunda da varyemez ablama katılıyorum elbette dardaki insana el uzatmak lazım büyük sevaptır ancak iyi niyetinden emin olmadığın bir insana da hele ki kredi mümkün değil Allah korusun büyük konuşmak istemem tabi

Herkes ettiğini bulacak bugün başkasına eden yarın aynısını belki daha fazlasını kendi yaşayacak güzel Rabbimin adaleti şaşmaz çok şükür ❤️

Back