Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Bu arada kendime mamamia bot
Oğlana ve kendime kadife pantolonlar kazaklar vs aldım..
Ay sonunda sınava gidince ordan gardasimlara uğrayacağım çocuklarına hediye üst baş birde becerip ev hediyesi alırsam.bendenniyizi yok... Evlendiklerindnen beri 3 4 yıl ilkkez evlerine gideceğim tayinleri yakına ciktida hızlı tren mod ile giddip geliriz dedik bakalım sizce tava setimi Yataş. Triola uyku setimi yada üçüncü bir ev hediyesi örneğimi alayım...

Ev falan almadılar öylesine bir hediye
Merhaba tatlım hoş geldin
Botlarını güle güzel günlerde huzurla kullan canım
Ev hediyesi olarak uyku seti daha iyi olur bence

Oğlun demiş ya hani anne merak etme senin iki oğlun var biz bakarız manasında demişler

Benimde bir oğlum var

Yarının ne getireceği belli olmaz oğluma güvenirim ama evlendiği zaman durum değişebilir .Yalan yok erkeklerin çoğu evlendiklerinde değişiyorlar hanımköylü oluyorlar bunu hep çevremden görüyorum.Oğlan istesede eşi istemiyor vs.

Hem erkek eşlerine güvenmediğimden hemde ne gerek var ben garanticiyim. Kimseye muhtaç olmak istemem oğlumuda zor duruma düşürmek istemem belki o an onunda kendine göre ihtiyaçları geçim derdi olacak .

Herşeyin aşırısı zarar.Denge önemli .Ne para biriktireceğim diye hayatı ıskalamamak ne de yarın yaşlılık yokmuş gibi harvurup harman savurmamak gerekli.

Benim annemde aşırı tutumluydu mesela yaşlanınca para lazım olur diye diye kendi için hiçbirşey yapmadan vefat etti.Tatile bile gitmemiştir.

Bende elimden geldiğince dengede olmaya çalışıyorum .Daha tam yapamadım ama elimden geleni yapıyorum.Emekli olmadan yan gelir getirecek birşey almak istiyorum.

Son düzenleme:
Oğlun demiş ya hani anne merak etme senin iki oğlun var biz bakarız manasında demişler

Benimde bir oğlum var

Yarının ne getireceği belli olmaz oğluma güvenirim ama evlendiği zaman durum değişebilir .Yalan yok erkeklerin çoğu evlendiklerinde değişiyorlar hanımköylü oluyorlar bunu hep çevremden görüyorum.Oğlan istesede eşi istemiyor vs.

Hem erkek eşlerine güvenmediğimden hemde ne gerek var ben garanticiyim. Kimseye muhtaç olmak istemem oğlumuda zor duruma düşürmek istemem belki o an onunda kendine göre ihtiyaçları geçim derdi olacak .

Herşeyin aşırısı zarar.Denge önemli .Ne para biriktireceğim diye hayatı ıskalamamak ne de yarın yaşlılık yokmuş gibi harvurup harman savurmamak gerekli.

Benim annemde aşırı tutumluydu mesela yaşlanınca para lazım olur diye diye kendi için hiçbirşey yapmadan vefat etti.Tatile bile gitmemiştir.
Canım ben oğlanlara şunu söylüyorum yarın öbür gün evlendiğinizde kendi evinizin maddi manevi bir düzeni olacak olmalı da etraftakilere kafa yormakla kendi geminizi düzgün yürütemezsiniz
O nedenle ana baba da olsa arada tatlı bir sınır olmalı
Hem ne sizlerin, ne eşlerinizin ne de evlatlarınızın rızkına ortak olmak gibi bir hadsizlik benim tarzım olamaz

Amin kuzucum amin
Oğlanların aklı çok şükür kendi yaşlarının önünde gidiyor şimdilik
Özellikle de büyük oğlan bu son 2 yıldır sanki 35 40 yaşında bir erkek gibi düşünüyor konuşuyor
Ay ben onu yerim ablasının gülü maşallah ona 🧿
Eee kimin oğulları❤️❤️

Benim ailem de öyle eskiden çok yokluk görmüşler heralde ondan diye düşünüyorum artık. Yani beni çok yoruyor bu durum mesela babamın dizleri ağrıyor ve ilçemizde kaplıca var ona bile gitmezler
Kombiyi az açarlar lahana gibi evin içinde
Tatili bırak bi gezmeye bile gitmezler yani şöyle nereyi gördün desen yok
Abim evli dört yeğenim var evi var iki aracı var işi gücü yerinde çok şükür
Hakeza ben çok şükür sonsuz şükür kendi ayaklarımın üstünde duruyorum yani emeklilikte biraz rahat edin keyfinize bakın gezin yok

Zaten annem yazın da hastalandı şimdi hastane geziyoruz

Doluyum bu konuda 🥹

Benim ailem de öyle eskiden çok yokluk görmüşler heralde ondan diye düşünüyorum artık. Yani beni çok yoruyor bu durum mesela babamın dizleri ağrıyor ve ilçemizde kaplıca var ona bile gitmezler
Hakeza ben çok şükür sonsuz şükür kendi ayaklarımın üstünde duruyorum yani emeklilikte biraz rahat edin keyfinize bakın gezin yok

Doluyum bu konuda 🥹
Allah acil şifalar versin anneciğine
insan özeniyor onlar da gezsin tozsun birlikte anı biriktirelim istiyor
Hayat bir gün o da bugün

Geçen haftaki taziyeye gittiğim evde bugün mevlid varmış anneme telefon etmişler bana söylemesi için
Ben bu hafta epey koşuşturmayla geçirdim Allah kabul etsin ben gitmeyeceğim dedim

Dün evden erken çıktım öncesinde hemen kahvaltı tarzı yedim

Velhasılı dün yemek yapmadım bugün tavuk suyu ile mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum nasipse

Birazcık tartıya az ve erken yemeler yansıyor bunu da sabote etmek istemiyorum 😊

Doluyum bu konuda 🥹
Annene çok çok geçmiş olsun.Rabbim tez zamanda şifa versin.İyiki senin gibi bir evladı var.

Babam memur annem ev hanımıydı.Tek maaş olduğu için annem elinden geleni yapardı ama biraz aşırıya kaçardı.
Çocukken hatırlıyorum annem evde çamaşır makinesi varken elinde yıkardı mesala.Yaşlanınca öyle yapmadı tabi.

Biz çocukken çok zorluk gördük derdi belkide onun etkisidir.Yemeye doğrudürüst meyve bulamazdık derdi.

Tek maaşla ev aldı araba aldı arsa aldı üç çocuk okuttu evlendirdi. .Evlendikten sonrada ben ve kardeşim ev alırken destek olmuşlardır.Abimin evi yok bir tek .Annem babama göre daha atılgandır cesaretlidir birşeyi yapacağım dediği zaman yapardı. o olmasaydı babam tek maaşla bu kadar yapamazdı sanırım.

Bizden asla para istememişlerdir.Kendileri içinde birşey yapmamışlardır biz yapalım dediğimizde de kabul etmemişlerdir.Annem tatildir sinemadır vs müsriflik olarak görmüştür.Onların eve yardımcı kadın aldım mesela onda bile itiraz etmiştir bir daha alma demiştir.

İnsan diyor üzülüyor keşke kendi içinde birşeyler yapsaydı karıkoca birlikte hiç tatile gitmediler

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun🤲

Son düzenleme:
Annene çok çok geçmiş olsun.Rabbim tez zamanda şifa versin.İyiki senin gibi bir evladı var.

Babam memur annem ev hanımıydı.Tek maaş olduğu için annem elinden geleni yapardı ama biraz aşırıya kaçardı.
Çocukken hatırlıyorum annem evde çamaşır makinesi varken elinde yıkardı mesala.Yaşlanınca öyle yapmadı tabi.

Biz çocukken çok zorluk gördük derdi belkide onun etkisidir.Yemeye doğrudürüst meyve bulamazdık derdi.

Tek maaşla ev aldı araba aldı arsa aldı üç çocuk okuttu evlendirdi. .Evlendikten sonrada ben ve kardeşim ev alırken destek olmuşlardır.Abimin evi yok bir tek .Annem babama göre daha atılgandır cesaretlidir birşeyi yapacağım dediği zaman yapardı. o olmasaydı babam tek maaşla bu kadar yapamazdı sanırım.

Bizden asla para istememişlerdir.Kendileri içinde birşey yapmamışlardır biz yapalım dediğimizde de kabul etmemişlerdir.Annem tatildir sinemadır vs müsriflik olarak görmüştür.Onların eve yardımcı kadın aldım mesela onda bile itiraz etmiştir bir daha alma demiştir.
Allah mekanını cennet eylesin anneciğinin
Babacığına ne güzel bir hayat arkadaşı olmuş

Günaydın balımmm günaydın

Geçenlerde büyük oğlanla telefonda konuşurken laf arası yavrum ben dünya malını put edinmedim Allah muhafaza öyle bir derdim de yok ben sadece şu anki konfor alanımı emekli olduktan sonra da devam ettirebilmek adına paramı çarçur etmeden pasif gelir elde edebileceğim bir şeylere bağlamak istiyorum dedim

Anne senin 2 tane oğlun var merak etme dedi
Allah razı olsun lakin ben kimseye yük olmak istemem sizlerin emek sömürücünüz olmak istemem evlat diye karşılık verdim

Ben şu anda birşeyleri alabilecekken bir yerlere gidebilecekken almamak ya da gitmemek benim tercihim
Potansiyel olarak var olan imkanını kullanıp kullanmama yetkisine sahip olmayı daha çok seviyorum
Bu düşünceden yoksun kalmamak için, şu anki içinde bulunduğum durumdan geri kalmamak için çabalıyorum bütün birikim yatırım planlarımın temelinde bu fikir yatıyor
Ben emekli olduğumda bir şeylere el uzatamama duygusunu yaşamak istemiyorum, insanın ağırına gider dedim
Çok haklısın ablacim
Lakin şu anki şartlar hiç birseye musade etmiyor
Ev mi gecindirelim gezelimmi alışveriş mi yapalım birikim mi yapalım
Özellikle tek maaslilar için 2 katı zor
Çok şükür birikimimi de alışverişimi de yapıyorum ama çocuklar büyüdükçe daha zorlaştı. Önceleri maaşının yarısını kenara koyabiliyorken şu an 3te birini ancak koyabiliyorum. Kız üniversiteye başladığında muhtemelen çok çok az olacak birikim
Yılda 1 iyi kötü bi tatil yapabiliyoruz apart tutarak falan.
Ama popüler kültür çocuklarımızı çok etkiliyor herseyi istiyor herseye özeniyorlar
Gücüm yettiğince isteklerini yerine getirmeye calisiyorum ama uygun şekilde. Marka olaylarına hiç girmiyorum. Benim gücüm buna yetiyor çalışın kazanın istediğiniz marka alın diyorum

Benim babam memur 6 çocuk okuttu. Hepimiz de atandik
Annem ev hanimiydi ama çok tutumluydu ev araba tarla alındı.
Babam simdi emekli ama ciftcilikte yapıyor kendilerini gecindiriyor o arada hepimize salcadir bulgurdur cevizdir veriyorlar Allah bereket versin.
Bende çocuklarıma yük olmak istemem ilerde ama şu an bana getirisi olabilecek hiç biseye sahip olamıyorum üzülüyorum da

Allah acil şifalar versin anneciğine
insan özeniyor onlar da gezsin tozsun birlikte anı biriktirelim istiyor
Hayat bir gün o da bugün
Amin ablacım bütün hastalara Rabbim iz bırakmayan kalıcı şifalar versin 🤲🏻

Aynen öyle bitki gibi evde geçiyor ömürleri

İnsan diyor üzülüyor keşke kendi içinde birşeyler yapsaydı karıkoca birlikte hiç tatile gitmediler

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun🤲
Allah senden de razı olsun ablacım anneciğinin mekanı cennet olsun Rabbim burda vazgeçtiği nimetleri cennet nimetleriyle mükâfatlandırır inşallah 🤲🏻

Tavuk suyuna mercimek çorbası yaptım, yedim

Bu yaptığım hareketlerin karşılığını inşaallah görürüm de sabaha kadar 2 3 kilo gider yahu 🤣🤣🤣🤣🤣

X