- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.237
Balkonu iptal edip odaya katıp, yerden cam yapabilirsiniz oda genişler.Yok calısmıyorum ama buyuduler kendı odaları olsunda ıstıyorlar . Mutfagın onunde L koltuk bar yasam alanımız okadar . Bırde balkon var camla kaplı .
Tamda bu dedıgınız olay benı sıkıntıya soktu eve cıddı musterı gelıyor ben gıdıyorum bakıyorum konusuyorumBen yerinizde olsam .
Evi satışa verir emlakçıya ciddi alıcılari getirmesini isterim. Eve gelmeden önce müşteriye detaylıca bilgi verip fotolari göstersin. Sizde fiyatını biraz uygun verirsiniz. O sırada sizde kendinize ev bakın. Alın deniyorum ama fikir oluşturun seçenek oluşturun... Eviniz satıldığı gibi birkaç gün içersinde ev almaya çalışın. Çünkü ana paranızla bidaha ev alamayabilirsiniz. Bende öyle yapmıştım. Çok şükür zarar etmedim
Evet suan pıyasa cok kotu yatırım ıcınde almıyor ınsanlar bankalar daha cok faız verıyorMaalesef çok bekleyebilirsiniz. Bu süreç biraz sürer insanlar doğal olarak yeni bir ev almak çok büyük bir ihtiyaç değilse bekletiyorlarm
Yok balkonun kapısı mutfakta ve ıcerde bır cam bar orasıda yatak odası zaten. Yanı balkonda oturdugunda cam olan yer yatak odası pek mantıklı olmuyor . Yoksa duvar ordurup cocuk odasımı yapsam dedım ama orası en azından oturdugumuz yer olarak duruyor . Orda yatak odası olumca sıkıntıBalkonu iptal edip odaya katıp, yerden cam yapabilirsiniz oda genişler.
Yok 25 bınede artık sıfır evde otururum bı zahmetKüçük olsun benim olsun. Elalemin evinde uğraşamam,her gün kiraya zam,her dakika elalemin eski evinin sorunları vs. Millet dökük evini veriyor 25 bine artık. Düzgün evi olsa kendi oturacak zaten.
Gercekten boyle bılgıler beklıyordumEkonomi bakanı açıkça 2025 Mayıs ayına kadar kredileri açmayacağını söyledi. Mayıs diyorsa 2025 sonunu bulacaktır bu dönem en aşağı. Çocuklar o 2-3 yıllık süreçte epeyce büyümüş olacak. Hepiniz için zor.
Bahsedilen 1.20 faiz oranıyla açıklanacak konut kredisi de dün itibariyle iptal edildi.
Ayrıca ne yazık ki evinizin satılması da çok mümkün değil. Zaten satışlar düşsün diye krediler kapatıldı ve faizler yükseltildi.
Enflasyonun önüne geçilmeye çalışıldığı bu dönemde, ay ev satılırsa diye düşünmenin çok manası yok.
Ben kiraya çıkardım, evi de kiraya verirdim.
Böyle de yaptım, şu an kendi evimde kiracı var, ben de kiracıyım.
Yok ne yapsak olmuyor uc cephede degıl malesef boyle kare ktutu gıbı. Yatak odasının camı balkona acılıyor . Balkonu kapatıp cocuk odası yapabılırım ama yatak odasının camı oraya acılıyor ıste . Yok evde mılım kıpırdayacak yer yok . Neyse bıraz daha beklıcem galıbaEger maddi imkan var ise bir mimardan yardim isteyin. 80m² 2 oda, amerikan mutfak icin kucuk bir metrekare degil aslinda, belli ki kullanissiz duzenlenmis.
Sevecegiz sekilde duzenleyebilirsiniz, boylece hem eve yatirim yapmis olursunuz hem de evinizde rahatca yasayabilirsiniz.
Ozetle fikrim, kendi evinizde kalin, elin evine tasinip kiracilik stresiyle ugrasmayin.
Balkonda yatak odasının camı var . Mutfak var sadece aslında onune ıkı koltugu l yapmısız yasam alanı okadar ekstra bır oda yok .Oda paravanla ikiye ayrılamaz mı?
Ufak birer odaya döndürülemez mi? Yada salonda balkon varsa balkon odaya katılıp orada ekstra bir oda yapamazmısınız.
Benim evim 3 artı bir ama biçimsiz bir üç artı bir. İki çocuklu arkadaşım balkonlu odayı çocuk odası yapmak istemedi. Balkonun kapısını ördürüp salondan kapı açtırdı. İki ayrı oda uydurdular ayırdılar odaları. Bu tip inşaatla çözüm bulmaya çalışırdım ben
evim 76 m2 benim ama nasıl 80 m2 ev küçük oluyor ki ?
Acaba brüt m2 mi yazdınız ?
Benim odalarım baya bana göre büyük.
Zaten buyuk olan dıgerını odaya sokmuyorBiz kendi kucuk evimizde yaşamaktan mutluyuz ama 2 kisiyiz bir de kedimiz var.
2 cocukla olmaz bu sekilde zaten 2 cocuga bile yer yok biri yavru yatakta yatiyor olmaz yani universiteye gidene kadar koca cocuklari bir odaya tıkmak eziyet, yakinda birbirlerinden rahatsiz olacaklardir suan olmuyorlarsa bile ergenliği var bunun.
Mutfak acık mutfakmıevim 76 m2 benim ama nasıl 80 m2 ev küçük oluyor ki ?
Acaba brüt m2 mi yazdınız ?
Benim odalarım baya bana göre büyük.
Evet gercekten oyle ama sukuler olsun ıste var .İnsanın kendi evi herşeye bedel. Fakat çocuklu evde küçük evi tasvip etmiyorum. Herkesin bir özel hayatı var. Erkek-kız farketmez özel alana ihtiyaç duyar. Ayrıca anne baba içinde geçerli bu.
Hakka girmek olur insan da psikoloji falan kalmıyor. Küçük evi satıp büyük ev almak daha mantıklı yada onu kiraya verip daha büyük eve kiraya çıkmak daha mantıklıdır.
Çocuklu aileler için 1+1 ev kümes gibi birşey herkes aynı yere tıkıştırılmış sıkışmış gibi hissedebiliyor.
Yok degil.Mutfak acık mutfakmı