Kücük ama kendi evin mi, büyük ev ama kira mı?

Galiba öyle bugunde ıkı kısı gelecek bakmaya
Buda sıkıcı oluyor .
Bızde aslında olan fıyatı yazdık abartmadık ama aynen bıraz ındırmek gerekıyor galıba
aynen öyle bizimde öyle oldu sizi kurtaracak en dip rakama verin satılması için yoksa çok uzar sizde bunalırsınız gelen gidenden

Yani sizin mantığınızda bir tuhafmış
Akşama kadar geziyorum, yatmadan yatmayalık evi ilk kez duydum
Biz onu genelde 2-3 günlük kısa tatillerde otel ayarlarken diyoruz, amannn odaların çok büyük ve çok lüks olmasına gerek yok nasılsa gezicez yatmadan yatmaya kullanıcaz diye.
Yazın yaptığımız 10 günlük ultra herşey dahil otellerde bile amaannnm yatmadan yatmaya demiyoruz

Emin olun düşünür ve düşünecek
Küçüğün kendi alanı yok, onun hakkı yokmu buna?
Benim kızlarımın odası ayrı ve ikiside oldukça geniş.
Küçüğü piyano çalıyor diye ona geçen sene piyano aldık ve büyük kızımın odası bir tık daha büyüktü. Rica ettik odaları değişsek senin için sorun olurmu, piyano diğer türlü zor sığacaktı. Ben daha büyüğüm, büyük oda bana lazım diye mırın kırın ettikten sonra ikna oldu. Onunda odasında ufak tefek değişiklikler yaptık duvara tv istedi vs. Kabul etmeseydi değişmecektik odaları, küçük kızımın odasında şifonyeri eksilticektik mesela bi şekilde çözecektik.

Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Ankarada 14 bine 3+1 gayet rahat bulunuyor belli cevrelerde. Yani semte gore degisiyor bakilinca. Ben olsam satar biraz ekler daha guzel bir eve cikardim.

Cocuklar ayrı oda istemiyor mu
Nerde ders calısıyorlar
Ben kiraya cıkardım satın alamıyorsam,cocuklar icin sıkıntılı bi durum.

çocuklardan biri 14 biri 10 yaşında.Lise ve üniversite sınavları için çalışmaları gerekecek hadi oda olmadı ergenlik çagindalar Belki odasında herkesten ayrı müzik dinlemek vs isteyecek .Öbür türlü kuş kadar yerde kapana kısılmış gibi debelenip duracaklar .O onu istemeyecek öbürü onu istemeyecek .Ayrı çalışma odaları olursa hem derslerinde daha iyi olurlar hem ergenlikleri bir nebze rahat geçer .En azından oda tartışma konusu olmaz.Mahremiyetede ihtiyaçları var.Genç kız kendi odasında giyinip soyunmali.Sizin yerinizde olsam elimde para varken tlde durmasın der altın döviz araba neyse birşey alırım .O orada artarken çocukların rahatı ve geleceği için bende kiraya çıkarım .Öbür kendi evimide kiraya verirdim.Yalniz kiracıdan tahahhutname almayı unutmayın yoksa on sene cikartamazsiniz.Birde mümkünse aile yerine öğrenci seçin.Aileler yerleştimi bir daha çıkmıyor birde uyguna oturuyorsa hayatta cikmaz.Ögrenci öyle değil .Para misal bankada altın olarak dururken ve artarken bir yandan da ev aramaya devam ederim.Alacağım evi alırken zorlanmayacaksam alırım.Tek maaş olduğunuz için iyice ölçüp tartıp biçmek lazım.

Olduki şartlar uymadı büyük evi alamadım en kötü ihtimal , tahahhütname var kiracıyı çıkartır kendi evime geçerdim .Evinizin resimlerini görmedim bazi arkadaslar ev o kadarda küçük değil dediler ekstradan oda yapabilecek bir alan için bir mimar mobilyacı vs vsrsa ondan görüş alirdim. Bizim evimizde küçük 2+1 salon mutfak ayrı ama salonun kapısı yoktu gelen misafirin rahat etmesi için bir mobilyaciyla anlaştık kapı yaptırdık .

Randevu sistemi koysaydin belirli günlerde ve saat aralığında gelebilir diye emlakci ile konuşsaydin öyle kafalarına göre gelemezlerdi .şimdi kiracılı evlerde de öyle kiracının müsait olduğu belirli günlerde ev bakilabiliyor

Koysan nolcak yıne gelıyolar ıste ıcındeyken cok sacmaymıs ev satmak bıde bızımkıne cok gelen oluyor galıba

Evinizin yeri merkeziymiş konum olarak çok güzelmiş ondan geliyorlardır.Bari boşa gelmeseler biri alsa
Evet konum ıyı yenı gunes enerjısı taktırmıstım
Ankastre set arcelık daha yenı
Cam balkon yaptırdım plıse perde fılan
Gelen cok ama ucuza almak ıstıyorlar ben ınebılecegımızden fazlasını ındım
Benım baktıgım evde 10 bın ındırım yapıyorlar bana

Kendi evinizi kiraya verin diyemem çünkü kiraci ileride çıkmazsa ya da ev satildiginda kiraci istenmezse size sorun olur. Kiraciyi cikarmak zor kendim de kiraciyim kimseye sorun çıkarmadim ama oyle hikayeler duyuyoruz ki herkes kendi acisindan hakli.
Benim cozum onerim cocuk odasina olacakti. Cok mu küçük? Yani yavrulu yatak yerine ayri iki baza alamaz misiniz? Ya da ranza... Ya da yatak odasiyla cocuk odasinin yerini değiştirseniz cocuklara alan acmak icin, imkan var mi?
Yani ev masrafindansa birkac mobilya almak daha ekonomik olur.
Bizim memleketteki evimiz de 70 m2. Biz uc kardes buyuk odada kalıyorduk kucuk odada annemler kaliyordu. Ben üniversite sinavina o evde hazirlandim. Cocuklugumdan beri hep 2+1de yaşadık. Zorlugu illa ki oluyor ama kiradansa kucuk olsun benim.olsun derdim. Ki ben de butce ayirabilsem ev almak istiyorum 1+1 de olsa. Devir ekonomi devri valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…