- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.570
- 298
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Evet bu onerileri dikate alacagim bende sayiyla yapcam bundan sonra bende genelde fırın yemehi yapiyorum aslinda daha lezzetli oluyorÇocuklarım olmadan önce yemeklerimi günlük ve akşam üzeri yapardım.
Çorbanın suyunu bile kaseyle koyar, artmaması için uğraşırdım.
Örneğin 2 kişiye 1 su bardağı pirinç çok fazla, 3/4 çay bardağı fazla bile gelir.
Ben her zaman adetten yanayımdır, köfte yaparsam eşime 6 bana 4 sayarım, köfteli yemeklerde de böyledir.
Tencere yemeklerinde yarım kilo herhangi sebze bile fazlaca yetiyor, ertesi güne kalıyordu.
Fırın yemeklerini gene adetli yaparım ve en çok da fırın yemeği yaparım zaten.
Daha sağlıklı geliyor bana, özellikle tavuk, pirzola ya da büyük parça etleri sebzelerle pişirince yanında hiçbir şeye gerek bile kalmıyor.
Salatayı da 1 salatalık 2 domates ve avuç içi kadar yeşillikten yaparım, yetiyor.
Porsiyon boyutunda çalışırsanız hem her gün lezzetli yemek olır hem de israf etmezsiniz.
AhahahahahhahaAmaan bekarlık sultanlık :)
Şaka bi yana da liste yapın beraber ne istiyorsa yazın onları yapın. Ha dengesiz demişsiniz planı bozarsa bilemem tabi :)
Bu arada yemek yapmayı sevmiyorum ama oğlum sözkonusu olunca her gün yaparımAhahahahahhaha
Bozar valla bozguncu zaten.
Esin yemek yemeyi seviyor belli ki o yüzden yemeğin olsun her daim ama az çeşit olsun ki dökülmesin . Sevdiğiniz şeyleri yap sadece küçük tencereyle . Yani her akşam 3 4 çeşit gereksiz zaten 2 kişiye sevilen 1 çeşit bir de çorba içiyorsanız tamam işte .
Esin sana ugrasma 2 3 güne yap demiş ama seni yormak istememiştir belki de yapacağını anlayınca . Hemen bozulma sen olur öyle :) Yap sen yine yemeğini pasta börek sever genelde erkekler yemeyen pek nadirdir ama abartmamak lazım onu da kilo açısından .
Yani bence yemek yapmalısın.
Bu arada yemek yapmayı sevmiyorum ama oğlum sözkonusu olunca her gün yaparım
beyfendi kendi yapsın birazda canım hayat müşterek ben çok sinir oluyorum kadının görevi sadece sanki yemek temizlikCocuk olunca tabi oyle oluyor.kimisi sevmez evet temizlikle cok ugrasir yemek yapmayi sevmem der
Var böyle tanidiklarim
Sicaklarda zor oluyor ocak basinda uğraş istahim da kapali mesela benim yiyesm gelmio
Aaaah ahhhbeyfendi kendi yapsın birazda canım hayat müşterek ben çok sinir oluyorum kadının görevi sadece sanki yemek temizlik
Dimi canim?
Evet bencede yapmaliyim . Yemek yemeyi cok seviyor annemde fark etmis yeme tarzini ne guzel yiyor oyle istahla diyor
Ben ise alel acele yerim. O yemegi sevdiği icin yiyor ben ise sigara icmek icin yiyorum
O zaman soyle yapcam mesela birgun mercimek corbasi biftek
Oteki gun yoğurt çorbası türlü gibi
2 cesit
Boregi ve pizzayi da cok seviyor ha dogru söyledin açgözlü iste
Diyolarmis ki kilo almissin esin sana iyi bakiyor herhalde
Herkes kilo almissin diyor kendisine
Bide yemegin üstüne hemen uyur
Ayy Allah yardımcın olsun canımAaaah ahhh
O kadar fena ki benim ki bu resmen acizlik
Olan yemegi ısıtmaya bile aciz
Ben isitacakmisim yada isitmasam da olurmus tabaga koyacakmisim o gelip yicekmis 5 dakika sonra
Yapmasam oyle ac ac oturur ha
Amin canim benimAyy Allah yardımcın olsun canım
Onun icinde doktora git diyorum dahiliyeYemeğin üstüne uyursaseker gizli seker ve insulin direnci olabilir dikkat edin.
Şimdi konularını okudum eşin çok değişik geldi bana sanki seni yönetmeye çalışıyor sana her istediğini yaptırmaya çalışıyor gibiAmi
Amin canim benim
Estafurullah, alışma döneminde her şey olur.Evet bu onerileri dikate alacagim bende sayiyla yapcam bundan sonra bende genelde fırın yemehi yapiyorum aslinda daha lezzetli oluyor
Bugunku zeytinyagliyi da firinladim.
Pilavin ölçüsü ne olmali 2 kisi icin bi turlu tutturamadım
Corbayi da 4 su bardagi degilde 2 su bardagi ölçüyle yapim dimi? Kaseyle olceyim ya da?
Ay ne salakmisim ilac gibi geldi bu yorum.cok sagolun
Aaaah ahhh
O kadar fena ki benim ki bu resmen acizlik
Olan yemegi ısıtmaya bile aciz
Ben isitacakmisim yada isitmasam da olurmus tabaga koyacakmisim o gelip yicekmis 5 dakika sonra
Yapmasam oyle ac ac oturur ha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?