Kuaför sorunsalı

Siz evli değilsiniz. Karşı tarafın şartları ortada. Durumları var ya da yok size yardımcı olmak zorunda değiller. Sizin ailenizde yapmak zorunda değil. Hem kabul edip hem şikayet etmek en azından etik değil. Hoşunuza gitmiyorsa evlenmezsiniz.

Size bir büyük tavsiyesi evlenince hiç birşey daha iyiye gitmeyecek. Şimdiden yumrugumu sikiyorum diyorsanız eğer yol yakınken geri dönün. "Hele bir evlenelim, kocam aslında çok tatli" diyerek bu işler yürümez.

Nasil yani ? Oglan evlendiriyorlar ogullarina ama yardimci olmak zorunda degiller diyorsunuz yapabilecek durumlari varken doğru mu anladım ? Bana pek mantikli gelmedi.
Hiç bi tasin altina ellerini atmadan sagda solda yaptik ettik taktık tarzinda yapmis gibi konuşmak dogru mu ?

Eşim çoğu şeyde yanimda ve destekçim hak verip beni savunur buna ragmen mi mutsuz olurum evlenince ? Bunu gerçekten meraktan soruyorum. Aile degismeyecek de , simdi boyle olan adam evlenince degisir mi ?

Canm gıdıp kuaförünü secıyorsun yanına bır kısı al. Görümcenlerıde ara de kı kuaforle konustum cok yogunmus sadece gelınlerı alıyormus yavlar yakar yanımda gelende olsun anlastık de sız kendınıze kendı bıldıgınız bır kuafor secın de. Benım kuaforuma cumbur cemaat gıttık ben gec kaldım mılletı yapcam dıye stres oluyorsun zaten yakın olunca olumlu olumsuz cok yorum gelıyor.

Bi de o kalabaliga coluk cocuk ekleyin...
Gercekten boyle anlayan birileri olunca cok iyi hissediyorum. Yasayan biliyor iste.

Eşinize güveniniz olmasa evlenme kararı almazdınız zaten, anlattığınız kadarı ile de sorumluluk duygusu gelişmiş birine benziyor. Düğün öncesi mevzulara çok canınızı sıkmayın bence o yüzden. Bunların hepsi geride kalacak bence, mutsuz olacağınınızı da dülünmüyorum ben açıkçası. Biz de eşimin ailesinden hiç bir yardım almadan evlendik. Zaten babası hayatta olmadığı için benim de beklentim olmamıştı. Herşeyi kendimiz yaptık, zorlandığımız da oldu ama değdi bence. Kuaförümü de gelinliğimi de kendim ödemiştim ben bu arada, şimdi 7 yıllık evliyiz ve hiç pişman değilim inanın. Hatta eşimin annesi şu anda hamile olduğum için bebek için bir ihtiyacınız var mı diye sordu geçenlerde teşekkür ettim, yok dedim çünkü kendi zevkine göre birşeyler yapmak gibisi yok gerçekten ve birine minnet etmek dr zor bence alışık olmayan için.

Evet, aynen durum soylediginiz gibi. Biraz parasal algilayanlar olmus ama mesele gercekten para degil hic bi zaman paraya tamah etmedim, karsi tarafta manevi olarak bazi seylere kirildigim ve sinirlendigim icin boyleyim. Evlendikten sonra kalan borclari birlikte oderiz sen sıkntı yapma dedim esime bu yönden bi pismanligim yok. Zaten birseyler zar zor oluyor destek olmayip ustune kostek ve yük olununca ben ona içerliyorum. Ister istemez soguyorum.

Bi de o kalabaliga coluk cocuk ekleyin...
Gercekten boyle anlayan birileri olunca cok iyi hissediyorum. Yasayan biliyor iste.
Aynen sen benım dedıgımı yap dugun arıfesınde boyle hısler olması normal hepsını yasadm. Ne kadar az kısı gıdersen o kadar rahat olursun. Benım gorumcemler geldı ama hepsı kendı parasını odedı. Ama yınede kalabalık ıyı olmuyor benım dedıgım planda ılerlersen kımse bısey dıyemez genelde sımdı zaten kuaforler sadece gelınlerı alıyor tabı ıyı kuaforler.

Haklisiniz. Hem de bisey deyip esimi de zor durumda birakmayim oldu bittiye getirip siyrilayim isin icinden.

Çok benzerlerini yaşadım inanın ki gayet iyi anlıyorum demek istediğinizi. Ama bu zamanları atlatınca evlendikten sonra artık siz bir aile olacağınız için acaba hep mi böyle olacak ya da mutsuz olursun diyenlere ben olsam kulak asmazdım. Siz el ele verip önce borcunuzu kapatırsınız Allah’ın izni ile, zaten çalışacağım da demiştiniz, ondan sonra da sağlığınız yerinde olduktan sonra birikiminizi de yaparsınız her şey yoluna girer. Kuaför konusunda da keşke hiç bu konu açılmasaymış eşinizin kardeşlerinin yanında, siz kız kardeşinizle sakin bir yere gidip kafanıza göre hazırlanırdınız o zaman, onlar da ister evine yakın bir yere ister kendi kuaförlerine gidebilirdi. Ama madem konu açılmış bir kere söylersiniz olmazsa gelmek isterlerse gelirler, onları düşünüp daha fazla stres altında hissetmeyin kendinizi, içinize sinen kuaförü seçin siz.

Karsi taraftan bisey gorup kizdigim zaman hemen ayril olmaz yurumez vs cok duyuyorum. Ama baktigimda hepsinin sorunu hatta herkesin sorunlari var dediginiz gibi yaklasmak lazim olaylara.
Tesekkur ederim

Kafa yormak için sormadim sartlarimiz esit mi onu merak ettim sadece ama sorularima cevap alamadim nedense ??
Hic birseye de basladigim yok, baslayacak olsaydim cok konu vardi bu asamaya gelene kadar coktan baslardim.
Bakın şartlar ne olursa olsun, benim düşünceme ters. Siz derseniz ki ben görümcemle rahat edemem, nerde çokluk orda.... derler . kız kardeşimle gitmek istiyorum sadece deseniz tamamdır. Öyle olur genelde zaten bacımız hep yanımızda .fakat siz doğrudan maddiyatı düşünüyorsunuz. Kı kardeşim gelmek zorunda hemde bekar onun ücreti ödenir de görümcelerim olmaz vs. Görümcelerinizin ücretini ödememek için bir sürü kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz.İşte yanlış olan bu.bırakın gelinliğinizin tadını çıkarın. Bukadar düşünmeyin herşeyi.

Hayir kesinlikle maddiyat degil, gelebilecek durumu oldugu icin kiz kardesim de evli cocuklari olsa ondan da rica edemezdim yakin bi arkadasimi alirdim yanima. O bakimdan evliyi bekari ekledim.
Yukarda onceki yorumlarimi da okursaniz mesele kesinlikle maddiyat degil. Kardesimin elbisesinin alinmasi bile teklif edildi biz kabul etmedik cogu seyi kendimiz aldik kuafor masrafi değil sıkntım kesinlikle.. en bastaki aciklamama fazla ayrinti eklemedigim icin boyle algilandim sanirim.

Anlıyorum ama yine de kendinizi kasmayın. Düğün günüdür deyip bence es geçin. Çünkü bu mevzu onların mevzusu kardeş kardeşi bilir onlar halletsin. Sonra ne istiyorsanız onu yapın.

Bazı yerlerde bu adet var. Hatta kv görümce falan teyze kızlarının amcaoğlularının düğününe giderken saçlarını damada ödettilerse onlar bile gelebilir. Şöyle söyleyeyim bundan sayrılamayabilirsiniz. Kv benimkini zamanında ödediler ayıp olur diyebilir. Eş adayınız karar versin halletsin.

Ek: Ödemeden kaçamayacaksanız iki kuaför ayarlayın. Kısmen uzakta olan ve kaliteli olan kuaföre siz gidin. Burası için rezervasyonu önceden yapın eş adayınız ve siz bilin sadece bu durumu. Düğüne yakın bir tarihte kuaför arayışına girmiş gibi yapın. İstediğiniz kuaförün dolu olduğunu sadece gelini alabileceklerini söylediklerini belirtin. Kv evinin yakınlarında uygun fiyatlı bir kuaförle pazarlık yapıp kv ve yakınlarını bu kuaförü ayarladık sizin için diyin. Burada ister ödemeyi kv yapsın ister eş adayınız. Olayı akışına bırakın.

Kayinvalidem sagolsun elini hic biseye atmaz uzerine oglundan ne koparsam kar diye dusunur.
Zaten benim meselem kuaforun masrafi degil ama dediginiz gibi de yapabilirim evet.

İyi de zaten olağan olan erkek tarafından da bir kişinin gelmesidir

Kalabalık çoluk çocuk sıkıntı olur

yengemin düğününde annem görümce kontenjanından gitti biz başka kuaföre gittik gelinin Abilerinin eşleri kızları vs de gelmişler gelin pişman olmuş çoluk çocuk

Benimkinde bir görümcem ve bizden de annem vardı benim kardeşim yok

Siz kardeşinizi götürün gerisine karışmayın ama istediğiniz yere gidin

Ben kendi düğünümde hazır duvak yaptırdım makul bir fiyata kuaförede zaten hazır duvagı takacaksınız bir tek makyajıma özen gösterilmesini istiyorum dedim ve söylediği fiyatı nerdeyse yarı fiyatına indirdi duvagım hazır oldugu icin. Kuaför ile yanımda en fazla 3 kisi olabileceğine karar verdik zaman acısından. Yanımda bana yardımcı olabilecek 3 kişi seçtim herkesede bu sekilde duyurdum. O gün sizin özel gününüz herseyinizi ayarlayın ve bu sekilde olacak diye söyleyin. Geri kalanlar kendileri ayarlayabilir. Sonradan borcu ödeyecek olan sizsiniz ve sizin özel gününüz insanlara aldırıs etmeyin.

Icinize sindi mi hazir duvak guzel olacaksa bende temin edebilirim zira tesettur kuaforleri resmen soyguncu biliyorsunuz.

Icinize sindi mi hazir duvak guzel olacaksa bende temin edebilirim zira tesettur kuaforleri resmen soyguncu biliyorsunuz.
Evet gayet içime sindi sizin yasadıgınız yerde adı duyulan bir kuaför ve hazır duvak satıcısıydı biliyorsunuzdur büyük ihtimal:) ben internet üzerinden almıstım modeline karar vererek siz belki deneyip alabilirsiniz daha cok icinize siner. Yani o gün ne olacagını bilmiyordum gittiğim kuaföre ilk defa gideceğim icin duvak konusunun asırı üstüne düştüm ya icime sinmezse yaptıgı diye ama bu sekilde en iyisi oldugunu düsündüm:) hem masraf yarıyarıya indi hemde duvagımı iki kere kullandım hem fotograf cekimi hemde düğünümde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…