- 20 Mart 2019
- 788
- 1.173
- 63
- Konu Sahibi Visnereceli24
-
Cogu yerde kiz kardesin de elbisesi alinir biz aldirmadik kendimiz aldik , carsi alisverisinde bir igne dahi aldirmadim kardesimin parasini da ödetmem.Tamm peki ozaman hadi kızkardeşinizin kuaför ücretini kocanıza ödetmeyin madem öyle .
Ankarada olduysa nerde yaptirdiniz ?Ben başörtümü düğün ve kına için yaptırdım ikisi de toplamda 600 tl tuttu1200-1300 tl verilir mi bi başörtü yapımına çoook pahallı o kadar para verilmez..
Evet kendimi buldum, düğünümde istedim ki görümcelerim ve kayınvalidem bizimle gelsinler kuaföre çok arzu etmiştim ben kalbalıkla daha keyifli olur .ama onlar da kendi kuaförlerine gitmek istediler. Yani böyle günlerde para muhabbeti çok bayağı.Cogu yerde kiz kardesin de elbisesi alinir biz aldirmadik kendimiz aldik , carsi alisverisinde bir igne dahi aldirmadim kardesimin parasini da ödetmem.
Adam herseyi kendi yapiyor diye ben herseyin en uygununu bulmak icin butun sehri talan ediyorum, 50 lira 100 lira uygun olsun diye. Ben boyle yaparken ufak hesaplara takinlan onlar degil de ben mi oluyorum ? Yazinin bir yerinde kendinizi bulmussunuz sanirim baya dokunmuş kizdirmis sizi.
Bolu da yaptırmıştım 2 yıl önceAnkarada olduysa nerde yaptirdiniz ?
Eşiniz de tüm düğünü kendisi mi yaptı ? Peki bizim yapacağımız gibi evlendikten sonra bütün borcu hic bir destek olmadan birlikte mi ödediniz ? Şartlar esit degilse kiyaslama yapamazsiniz.Evet kendimi buldum, düğünümde istedim ki görümcelerim ve kayınvalidem bizimle gelsinler kuaföre çok arzu etmiştim ben kalbalıkla daha keyifli olur .ama onlar da kendi kuaförlerine gitmek istediler. Yani böyle günlerde para muhabbeti çok bayağı.
Size kolay gelsin, bana kafa yormayın . Malum hayat yoracak sizi , daha evlenmeden başlamışsınız.Eşiniz de tüm düğünü kendisi mi yaptı ? Peki bizim yapacağımız gibi evlendikten sonra bütün borcu hic bir destek olmadan birlikte mi ödediniz ? Şartlar esit degilse kiyaslama yapamazsiniz.
Evet kesinlikle. Zaten nisanimda cok cok uygun bi kuafore gitmistim butun gun suratim asik gezdim cok pisma oldum oyle bir makyaj yaptilar ki herkes kendin yapsaydin daha guzel yapiyorsun suratin degismis dedi. Ayni hezeyani yasamayi ben de istemiyorum gun gecse de fotograflar kalacak.kesinlikle kaliteli bir kuaföre gitmelisin işinde uzman olan ben ayni hezeyani iki kez yaşadım biri kendi sehrimde yillardir gittigim mahalle kuaförüme nişan saçımı yaptirdim alalade bir sey yapti evde kendim bile yapabilirdim onu cok pisman oldum ayni sehrimdeki düğünümde kaliteli bir yere gittim ve o kadar icime sindinki makyaj. ve sac neyse ikinci dugun kutahyadaydi iki dugun yaptik 2 gun arayla esimin sehrindeki yani kuyahyada tanidiklari yine mahalle arası bi kuaföre gittim istediğim saci yaptirmak icin ne diller doktum ugrastim adim kötü müşteriye cikti Allahtan ilk defa gittigim bi yerdi de direttim makyaj keza beceremediler kadin en son bitince ofladi pufladi bi sigara yakacam falan böyle atarlı konuştu
velhasil kesinlikle duzgun bir yere gidin önceliğiniz uygunlugu ya da bilmem kac kisi gelecek die olmasin kuafor pahaliysa onu gorumce dusunsun kardesini zora sokmasin bi zahmet
Kafa yormak için sormadim sartlarimiz esit mi onu merak ettim sadece ama sorularima cevap alamadim nedense ??Size kolay gelsin, bana kafa yormayın . Malum hayat yoracak sizi , daha evlenmeden başlamışsınız.
Boluyu biliyorum boyle seylerde daha uygun oluyor. Hala arastirmaktayim uygun bi kuafor bulacagim insallah.Bolu da yaptırmıştım 2 yıl önce
Dediginiz gibi onun da etkisi var malesef. Ev musait olursa dusunebilirim evet aklima gelmemisti buGoruncelerinin bekar veya evli olmalari farketmez sonucta kardesleri. Ama siz kuafor degil de baska davranislarina giciksaniz hic kuafore gitmeyin kuafor eve gelsin evde yapsin sacinizi majyajinizi, hem artik yeni trend eve kuafor gelmesi.
Uygun ve iyi bir kuaför bulursunuz inşallahBoluyu biliyorum boyle seylerde daha uygun oluyor. Hala arastirmaktayim uygun bi kuafor bulacagim insallah.
Evli soylemim size saçma ve anlamsiz gelebilir hakli olabilirsiniz cunku beni tanimiyorsunuz süreci de bilmiyorsunuz.istediğiniz kuaförü seçip gidin.
görümcelerin akıbetini de nişanlınıza bırakın.
ama kendi kardeşiniz geliyorken onlara sizin gelme demeniz yada bunun hesabını yapmanız bence uygun değil.
ama onlar evli gibi saçma ve anlamsız bir söyleminiz var, evlenince kardeşlik düşmüyor.
onlar kardeş.
sizin kardeşinizle aynı konumda yani.
ayrıca damat bey ödüyorsa parayı orada damadı temsilen bir kadın bulunacak, o kim?
(tesettür kuaför dediğiniz için soruyorum?)
kendim için söyleyeyim kızkardeşim, bir arkadaşım ve görümcem geldi.
görümcem iyiki geldi.
kuaförde yaşayacağınız olası bir sorunda 17 yaşındaki çocuktan nasıl bir medet umuyorsunuz çok merak ediyorum...
Evli soylemim size saçma ve anlamsiz gelebilir hakli olabilirsiniz cunku beni tanimiyorsunuz süreci de bilmiyorsunuz.
Size de yazayim nisanlim kimsenin destegi olmadan evimize alacagimiz çatala kasiga kadar kendi aliyor tabi bize dusen kisimlarini da biz yapiyoruz. Hic bir birikim yok toplu bi kredi cekecek dugunumuzu yapacagiz sonrasinda da borc tamamen bize ait. Yani bana dugunde ailesinin takacagi takilari bile kendisi aldi. Yapabileceklerken yapmadilar. Cogu şeyden kıstım ben çarşı bile yaptirmadim emin olun gerek yok dedim yani burda meselem para degil. Ufak hesaplar yapiyor olsaydim yuklenirdim kendisine, aksine yukunu hafifletiyorum. Hal buyken aile fertlerinin bazi dusuncesizlikleri beni kizdiriyor manevi olarak kiziyorum ben. Belki sizin gibi manevi olarak kendime yakin hissetseydim sorun etmezdim halleri vakitleri cok cok yerindeyken kardesim tek basina dugun yapiyorsun bi ihtiyacin var mi diye soracaklari yerde bu muhabbetleri yapmalari kizdirdi beni.
Cogu yazdiginizda haklisiniz dusunecegim bunu ama benim araya fitnelik sokmak gibi bi amacim yok hoş bir tabir olmadı o. Uzun uzun anlattim size. Ayrica kizginligimi anlattim sadece dediginiz gibi herseyi nisanlima birakiyorum gelsinler veya gelmesinler tarzinda agzimi acip tek kelime etmedim.bırakın buna kardeşi kızsın. kardeşi düşünemeyip buna kızmıyorsa siz fitne sokmayın.
size 7 yıllık gelin, 5 yıllık görümce olarak tavsiyem, kardeşlerin arasına girmeyin.
onlar kardeş.
nişanlınız bugün sizi haklı bulur, yarın sana o kadar dugun yaptım ablamın 300-400 lira kuaför parasıyla mı batacaktım, sen karıştında böyle oldu, der..
siz gelin olarak asaletinizi koruyun.
gitmek istediğiniz kuaförü seçin.
gerisine karışmayın.
ama yine söylüyorum, kuaförde erkek tarafından birinin olması iyidir.
hem ödeme yaparken sizin yüz göz olmamanız için, hem en ala kuaförün çiğleştiği noktada erkek tarafından çekiniyor oldukları için.
hem de kızkardeşiniz gerçekten küçük...
zor durumd kaldığınızda doğru kişi o olmayacak.
Cogu yazdiginizda haklisiniz dusunecegim bunu ama benim araya fitnelik sokmak gibi bi amacim yok hoş bir tabir olmadı o. Uzun uzun anlattim size. Ayrica kizginligimi anlattim sadece dediginiz gibi herseyi nisanlima birakiyorum gelsinler veya gelmesinler tarzinda agzimi acip tek kelime etmedim.
Dediginizi yapiyorum. Ilerde yuvamin mutlulugu icin, kizsam da cogu seye yumrugumu sıkıp sabır diyorum.nişanlınıza ‘ablanlar bir kere yardıma ihtiyacınız var mı demedikleri gibi, bir de zor durumda olduğumuzu bile bile kuaför paralarını ödetiyorlar’
dediğinizde doğru söylüyor olsanız bile fitne sokmuş olacaksınız. bu konu ile ilgili başka bir tanım varsa onu kullanmışım farz edin.
dediniz yada yaptınız demiyorum.
henüz bir eylem gerçekleşmemiş.
ama yapacak olursanız bunun adı fitne sokmak.
bence siz de kendinize yakıştırmazsınız böyle bir şeyi.
o yüzden diyorum ya, hiç bulaşmayın.
böyle konularda araya girmemek size her zaman kazandırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?