Kromozom testleri normal olup PGT sonucunda sağlıklı embriyosu çıkmayanlar

7. Denemede maalesef negatif, sağlıklı embriyo bulunamadı, transfer iptal edildi.

Acaba nedeni nedir merak ettiim

Bu testleri yaptirdik hepsi normal.ama embriyolar genetik sorunlu

2 nisanda yazmışım bunları. Durum hakkında güncelleme yapayım. Kromozom ve pıhtılaşma testlerini yaptırdık. Temiz çıktı. Temmuzda yeniden deneme yaptık fakat bu sefer embriyolar 5.güne bile gidemedi. Israrla sebep sorduk, yumurta/sperm kalitesiz mi dedik. Öyle bişi söz konusu değil dediler.
Eşimi zorla Düzen lab a götürüp dna hasar testi yaptırdım, onda da hiç bişi çıkmadı.
Bu ay yeniden başladık. 10 yumurtanın sadece 2 tanesi 5.günü gördü. Ngs ye gidecekler. İnşallah oradan sağlam gelir, sebep bulamamaları canıma yetti gercekten. Ama sanırım yumurtayla alakalı bişi 5.güne gitmesi. Kalitesiz demek ki yumurtalarım.

Açıkcası acaba diyorum ngs için biyopsi alırken embriyoya hasar verme ihtimalleri olabilir mi? Ya da ngsden negatif gelenleri transfer etseydik gercekten düşük vs olur muydu?

Transfer aşamasına gelirsem Cd56 ve erayı yaptırsam mı diye düşünüyorum...

Eklentiler

• B3206013-127D-4083-AEE4-2B4494047B72.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 107
Benim eşimde kromozomsal sorun var bizde de blastosist sorunu oluyor ilkinde 25 yum toplandı 9 tanesi 3. Güne gitti sadece 1 tanesi 6. Güne gitti
2. de 38 yum toplandı 20 tane 3. Gün embriyom vardı 2 tane 5. Gün 3 tane 6. Gün den hiçbiri sağlıklı çıkmadı .
İşte bir yerde kromozomları sağlıksız olanlar ilerlemiyor gibi bize de net şudur demediler. Bizim gibi hastalık sahiplerinde de blastosist sorunu yok.
Sperme ımsı de yapıldı . Yumurta mı sağlıksız dedim Semra Kahraman hocaya hayır Tranklasyon dan dedi.

Yalnız maşallah yumurta sayılarını görünce gözlerim yuvasından fırladı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…