Kreşten almali miyim?

bu sene kreşe başlayanların normalde başlayan çocuklardan daha sık hasta olması normal bence zira 1.5 senelik izole bir yaşamdan çıktılar.
o kadar haklısınız ki
zaten bilimsel olarak da kasım ayında büyük bir salgın bekleniyordu, yani her zaman olan grip salgınının bu sene daha fazla, daha yoğun olması bekleniyordu. Sanırım kasım olmadan biz bu beklentiyi yaşmaya başladık

ben bu sene mevsim geçişinde hasta olmayan yetişkin görmedim. benim farklı şehirlerde bütün tanıdıklarım bir tur hasta oldu, ben dahil...bütün dediğim en azından iş güç ders vs bi koşturmaca içinde olan çok da fazla spor vs. yapamayan kendine ekstra bakamayan herkes hasta oldu. sanırım hava biraz fazla çabuk soğudu. çarptı herkesi. mevsim deiğişiliği hastalıkları bitmeden kasım gribi sürecine gireceğiz galiba.

Daha önce oğlumu kreşe gönderip gondermemekle alakalı yaşadığım tereddutle ilgili konu açmıştım.

Ocakta 3 yasinda olacak bir oğlum var. Annem ve kv nin gönderme demesine rağmen oğlumu kreşe yarım gün göndermeye başladım. Oğlum da alıştı, severek gidiyor. Öğretmeni de istersek tam gün göndermeye baslayabilecegimi, oğlumun hazır olduğunu söyledi. Bazı memnun olmadığım yönleri de olsa kresinden genel olarak memnunum. Artık bakım konusunda annelere muhtaç kalmayacağım için de iyi olacaktı ( her ikisiyle de farklı problemler yaşıyorum ancak en önemli sorun artık anneannemin rahatsızlığı ilerlediği için annemin ona bakacak olması)

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:KK43: bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....
Doktor 4 yaş öncesi kreş önermiyorum ciğer gelişimi açısından demişti. Ama 4 yaş sonrası gittiğinde de hastalıkları olacak toplu ortama giriyor sonuçta, evde görmediği enfeskiyonlarla tanışıyor demişti. Benim çocuğum mecburiyetten 2.5 yaşta başladı, ilk senesi dediğiniz gibi geçti, hastalıklarla. Ama yapacğınız en büyük hatalardan biri hastayken okuldan alıp, daha steril ortama- eve sokup iyileştirip gene okula göndermek olacaktır. Okulda atlatması daha uygun olur (doktorun bize tavsiyesiydi bu)
Peki ben ne yaptım, aromaterapiye sardım. Gece boyu odasında tuz lambası (hakiki olması önemli) yaktım, bu öksürüğe iyi geldi, nane yağı-okaliptüs yağı elim ayağım oldu, gece boyu odasında sıcak su içerisinde dönüşümlü bu yağlar oldu bu da burnunu açık tuttu, uyku kalitesi düşmedi. At kestanesi sağ kolumdu, hafif hastalık belirtisinde hemen ayak altlarına uyguladım gibi gibi... Şimdi çok şükür herşey yolunda....

Ben de birebir aynı durumdaydım hatta benim de konum var. Ben çözümü şöyle buldum, 2 gün olarak başlattım şimdi gayet iyi durumda hem o zorlanmıyor hem de biz. Sonradan alışınca 5 güne döneceğiz.

Daha önce oğlumu kreşe gönderip gondermemekle alakalı yaşadığım tereddutle ilgili konu açmıştım.

Ocakta 3 yasinda olacak bir oğlum var. Annem ve kv nin gönderme demesine rağmen oğlumu kreşe yarım gün göndermeye başladım. Oğlum da alıştı, severek gidiyor. Öğretmeni de istersek tam gün göndermeye baslayabilecegimi, oğlumun hazır olduğunu söyledi. Bazı memnun olmadığım yönleri de olsa kresinden genel olarak memnunum. Artık bakım konusunda annelere muhtaç kalmayacağım için de iyi olacaktı ( her ikisiyle de farklı problemler yaşıyorum ancak en önemli sorun artık anneannemin rahatsızlığı ilerlediği için annemin ona bakacak olması)

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:( bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....

Benim oğlum da öyle hep hasta. Takviye şuruplara başladım ben. Alışacaklar. Pandemi de çok etkiledi hep evdelerdi şimdi birdenbire topluluğa karıştılar. Almayın bence kreşten.

Doktor 4 yaş öncesi kreş önermiyorum ciğer gelişimi açısından demişti. Ama 4 yaş sonrası gittiğinde de hastalıkları olacak toplu ortama giriyor sonuçta, evde görmediği enfeskiyonlarla tanışıyor demişti. Benim çocuğum mecburiyetten 2.5 yaşta başladı, ilk senesi dediğiniz gibi geçti, hastalıklarla. Ama yapacğınız en büyük hatalardan biri hastayken okuldan alıp, daha steril ortama- eve sokup iyileştirip gene okula göndermek olacaktır. Okulda atlatması daha uygun olur (doktorun bize tavsiyesiydi bu)
Peki ben ne yaptım, aromaterapiye sardım. Gece boyu odasında tuz lambası (hakiki olması önemli) yaktım, bu öksürüğe iyi geldi, nane yağı-okaliptüs yağı elim ayağım oldu, gece boyu odasında sıcak su içerisinde dönüşümlü bu yağlar oldu bu da burnunu açık tuttu, uyku kalitesi düşmedi. At kestanesi sağ kolumdu, hafif hastalık belirtisinde hemen ayak altlarına uyguladım gibi gibi... Şimdi çok şükür herşey yolunda....

Merhaba çok teşekkürler tavsiyeler için. Nane ve okaliptüs yağını buhurdanlığa mı koydunuz yoksa kase gibi bir şeyle mi? Ve kaç damla?

Tercih sizin ben şunu söylemeye geldim. Şimdi alıp seneye verseniz de aynı süreci yaşayacaksınız. Belki 1 hafta değil de 2 hafta gidip yine hasta olacak. Hiç okula göndermeyip ilkokula gönderseniz bile aynısı olacak.
Evet ancak biraz daha büyümüş olur, bağışıklığı daha sağlam olur diye umuyorum. Şu anda ciğerlerin dolması çok daha kolay, direk iniyor

Benim oğlum da öyle hep hasta. Takviye şuruplara başladım ben. Alışacaklar. Pandemi de çok etkiledi hep evdelerdi şimdi birdenbire topluluğa karıştılar. Almayın bence kreşten.
Ben de başladım, d vitamini , balık yağı ve beta glukan+ c vit+ çinko karışımı surup alıyor dr önerisiyle. Ona rağmen böyle olunca endişelendim. Gerçi surup takviyesine yeni basladik

Ben de başladım, d vitamini , balık yağı ve beta glukan+ c vit+ çinko karışımı surup alıyor dr önerisiyle. Ona rağmen böyle olunca endişelendim. Gerçi surup takviyesine yeni basladik
Düzenli kullanın etkisini gorürsunuz. Oglum hapşurup,burnu akmaya başlayınca hemen beta glukan iceren bir şurup aldım(kızıma da kullanmıştım daha evvel aynı şurubu)hemen ilerlemeden kesildi. Bu şurup bitsin ,kış zorlu geçerse omega icerikli bir şurupla devam edicem. Dönüşümlü kullanıcam yani. Düzenli kullanımda faydasını görürsünüz.
Birde bulursanız çam kozalağı pekmezi edinin 1 kavanoz(macun almayın kıvami koyu içmek istemeyebilir)öksürük olursa kullanın,acayip iyi geliyor,yanarım daha önce keşfetmediğime. Eşimin ciğerleri buzlu cam görüntüsü olmuştu corona gecirince,kozalak macunu ile atlattik ki öksürükten konuşamıyordu. Nefes nefese kalıyordu.
Annem koah hastası,oda 2 adımda nefes nefese kalıyordu,maske ile hele asla duramıyordu. Onada pekmez aldim 1 kavanoz şu an gayet iyi durumda.
Her evde olmasi lazım bence,artik eksik etmem.
Herkese de tavsiye etmiş olayım bu vesileyle.

Kızımın ilk kreş deneyimi 3.5 yaşında oldu, dediğiniz gibi sürekli hastaydı en sonunda dayanamayıp aldım yarı dönemde. Bu yıl yine başladı 5 yaşında ve yine hep hasta. Tam iyileşti diyorum üç gün kreşe gidiyor hoop hapşırık burun tıkanlığı başa sarıyoruz. Bu durumdan dolayı inanılmaz yıprandım ama seneye ilkokula başlayacağı için kreş şart diye düşünüyorum. Bağışıklığı güçlendirici vitamin aldım aklıma gelen tek çare o, sizde bir deneyin isterseniz.

Arkadaslarim 4-4.5 yaslarinda cocuklarini bu yil anaokuluna gonderdiler. 5 arkadasimin 5'inin de cocugu surekli hasta. Ablamin oglu 4.5 yasinda ve yurtdisinda anaokula basladi. O da surekli hasta. Benim anladigim kac yasinda olursa olsun en basta hepsi bu surecten geciyor. Ben olsam baslamisken devam ederdim.

Evet ancak biraz daha büyümüş olur, bağışıklığı daha sağlam olur diye umuyorum. Şu anda ciğerlerin dolması çok daha kolay, direk iniyor

kaç yaşında giderse gitsin bu süreçleri 1 yıl yaşayacaksınız. bu kadar kafanıza takmanızı önermem zira benim deneyimim ne kadar erken hasta olmaya başlarsa o kadar çok direnç sahibi oluyor.
benim oğlum 2,5 yaşında kreşe başladı ilk yıl aylık hastaneye gitme sayımız 3ün altına düşmedi.
şimdi 7 yaşında inanın 2 hafta önce covid pozitif çıktı hiçbirimiz inanmadık öyle dirençli sağlıklı..
güzel besleyin, doğal yollardan tedavi etmeye/iltihaplı bir durum yoksa antibiyotik vermemeye çalışın.
psikolojik olarak ilerde hastalığın anne/babasının üzerinde büyük etkiler bıraktığını fark edip kullanmaması için de kreşten almamanızı, düzenli gitmesini sağlamanızı öneririm.

Buraları okuyunca hastalanmayan çocuk yokmuş diyorum. Maalesef oğlumda öyle bu yıl anasınıfına başladı 2 ayda kaç kere hasta oldu sayamadim. Önce kendi hasta oluyor sonra ev halkına bulaştırıyor kendisi iyileşiyor sonra bizlerden tekrar hastalık kapiyor tam bir kısır döngü yani. İlaçlar da bı yere kadar fayda sağlıyor bağışıklığı güçlendirici takviyeler şart bende bir kaç gün önce başladım oğluma inşallah fayda eder.

Evet düzenli kullanım işe yarıyor. Benim arkadaşım kreşten 1 ay önce başla demişti hatta ben yaşamadan anlamadım. Keşke başlasaymışım. Tecrübe işte...

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:KK43: bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....
canim seni en iyi ben anlarim, ben annem de KV de cocuklara cok uzun sureli bakti. bence cocugun bir gun orada bir gun burada kalmasi iyi bir sey degil oncelikle, bu anneanne babanne bile olsa. Ikincisi nenelerin bu konudaki tavri. Eger seninle acik bir iletisimde olabiliyorlarsa, isteklerini soyleyebiliyorlarsa KVne baktirabilirsin ama oyle kadin cooooook az. Kadinin tum hayati kisitlanacak, sizin yaninizda oldugu icin her sey gozune batacak, ve sana kinlenecek muhtemelen. Cok mazlum bir kadindir, sessiz sakindir o zaman baska ama cogu kadin zaten problemli bizim topraklarda.

ben de cocugumu 2.5 yasinda iken krese baslattim ve cooooooook memnunum. tabi ki hasta oluyorlar ama sonbahar donemi gecince rahatliyorlar. hangi yaslarda baslarsa baslasin zaten olacak o. yarin gun degil tam gun ver ve her gun gitsin. bir an once alissin. benim cocugum bir hafta agladi krese giderken, simdi sarki soyleye soyleye gidiyor, erken alinca kiziyor. anneanne babanne hic bir sey veremez cocuga. zaten televizyon cok izliyorlar. bebek olsa, sut emse o zaman kesinlikle annene ya da KV baktir derim ama kres yas cocugunu baktirmaya hiiiiiic gerek yok. simdi o kadar rahatim ki, emin ol kreste kafam daha rahat. evdeki insan stres mi oldu, nazini mi cekeyim derdi yok. esine de bakma, erkekler ne anliyor ki bu islerden, anasina versin kafasi rahat etsin mantiginga. tabi sen soylerken annesini falan karistirma egitimden gir vs vs belki kres KV ne yakin bir yer olursa bazi gunler bir iki saat alip oynatabilir, o cok guzel olur.

bu arada cocugun atesi yoksa, yemegini yiyorsa ve oynuyorsa oksurmesi, burnunun akmasini cok kafana takma.

büyük kızım 33 aylik kreşe başladı ve ilk senesi gerçekten berbattı. surekli hasta hasta ve hasta. arada bir ay bile gondermedigimiz oldu, ki çocuk cerrahinin tavsiyesiyle göndermedik. bir rahatsızlığı vardı, vücutta enfeksiyon başlayınca direkt böbrekleri etkiliyordu. o seneden sonra rahatladı. herkes illaki hasta olacak vs diyordu.

küçük kizim dört buçuk yaşını bile geçmişti kreşe başladığında, onun ilk senesi hiç de zor geçmedi. evet arada hasta oldu ama, ayda 4 hafta varsa 3 haftası hasta değildi, ilac gereken 3 ya da 4 hastalığı oldu senede. çocuğun yaşı gayette etkiliyor bence hastalık sayısını. tabi bu benim tecrübem belki başka etkenlerde vardır, ama ablamlar ve diğer yakın çevremden gozledigim, daha büyük yaşta anaokulu ve kreşe giden çocuklar daha rahat atlatiyor, daha minikler zorlanıyor.

şartlar da insanı mecbur bırakıyor, belki en küçüğü ben de 2.5 yaşında kreşe vereceğim. Allah yardımcımız olsun

büyük kızım 33 aylik kreşe başladı ve ilk senesi gerçekten berbattı. surekli hasta hasta ve hasta. arada bir ay bile gondermedigimiz oldu, ki çocuk cerrahinin tavsiyesiyle göndermedik. bir rahatsızlığı vardı, vücutta enfeksiyon başlayınca direkt böbrekleri etkiliyordu. o seneden sonra rahatladı. herkes illaki hasta olacak vs diyordu.

küçük kizim dört buçuk yaşını bile geçmişti kreşe başladığında, onun ilk senesi hiç de zor geçmedi. evet arada hasta oldu ama, ayda 4 hafta varsa 3 haftası hasta değildi, ilac gereken 3 ya da 4 hastalığı oldu senede. çocuğun yaşı gayette etkiliyor bence hastalık sayısını. tabi bu benim tecrübem belki başka etkenlerde vardır, ama ablamlar ve diğer yakın çevremden gozledigim, daha büyük yaşta anaokulu ve kreşe giden çocuklar daha rahat atlatiyor, daha minikler zorlanıyor.

şartlar da insanı mecbur bırakıyor, belki en küçüğü ben de 2.5 yaşında kreşe vereceğim. Allah yardımcımız olsun
genelde abisi ablasi okula baslayan cocuklarin kardesleri daha saglikli oluyor cunku krese gitmeden bir sekilde abi abladan mikroplar alinmis oluyor, bagisiklik kazaniyor

genelde abisi ablasi okula baslayan cocuklarin kardesleri daha saglikli oluyor cunku krese gitmeden bir sekilde abi abladan mikroplar alinmis oluyor, bagisiklik kazaniyor
haklı olabilirsiniz ama ablamın kızı ilk çocuk olmasına rağmen o da çok hasta olmadi, ki benim kizima bakarak bayağı tedirginlik yaşamıştı gönderirken. o zamandan daha aklıma takılmist, yaştan olabilir mi acaba diye, küçükte de rahat geçirince yaş faktörü zihnimde ağır bastı doğrusu.

benim genel gözlemim böyle, baska biri de başka bir şey tecrube etmiştir o da onu paylaşır.

haklı olabilirsiniz ama ablamın kızı ilk çocuk olmasına rağmen o da çok hasta olmadi, ki benim kizima bakarak bayağı tedirginlik yaşamıştı gönderirken. o zamandan daha aklıma takılmist, yaştan olabilir mi acaba diye, küçükte de rahat geçirince yaş faktörü zihnimde ağır bastı doğrusu.

benim genel gözlemim böyle, baska biri de başka bir şey tecrube etmiştir o da onu paylaşır.
bazi cocuklarin bunyesi kuvvetli olur bazilarinin zayif, sizin durumunuz cok sik gorulen bir sey degil. Normalde bir yilda cocuklarin 12 kez ust solunum yolu enfeksiyonu gecirmesi normal kabul ediliyor. Tabi ki bir kere gecirir, cok agir gecirir, doktor kresten alin derse baska..

bazi cocuklarin bunyesi kuvvetli olur bazilarinin zayif, sizin durumunuz cok sik gorulen bir sey degil. Normalde bir yilda cocuklarin 12 kez ust solunum yolu enfeksiyonu gecirmesi normal kabul ediliyor. Tabi ki bir kere gecirir, cok agir gecirir, doktor kresten alin derse baska..
tamam sizin dediğiniz olsun, ben yaşadığımi anlatıyorum, siz israrla olmaz da olmaz diyorsunuz. konu sahibine bir faydası yok bu kadar uzatmanın. iyi forumlar.

kaç yaşında giderse gitsin bu süreçleri 1 yıl yaşayacaksınız. bu kadar kafanıza takmanızı önermem zira benim deneyimim ne kadar erken hasta olmaya başlarsa o kadar çok direnç sahibi oluyor.
benim oğlum 2,5 yaşında kreşe başladı ilk yıl aylık hastaneye gitme sayımız 3ün altına düşmedi.
şimdi 7 yaşında inanın 2 hafta önce covid pozitif çıktı hiçbirimiz inanmadık öyle dirençli sağlıklı..
güzel besleyin, doğal yollardan tedavi etmeye/iltihaplı bir durum yoksa antibiyotik vermemeye çalışın.
psikolojik olarak ilerde hastalığın anne/babasının üzerinde büyük etkiler bıraktığını fark edip kullanmaması için de kreşten almamanızı, düzenli gitmesini sağlamanızı öneririm.
Aslında ilk hasta olduğunda burun akıntısı ve kuru öksürükle başladı. Sonra genzi iyice doldu. Öksürük dolu dolu olmaya ve artmaya başladı. Hiç ateşi cikmadi, genel hali de iyiydi. Oksurugunun arttığı günler göndermedim okula. Bu arada dr uyla WhatsApp tan iletisimdeydik ve bana hava yapmamı söyledi ancak oğlum daha önce hiç yapmadığımız için korktu çok tepki gösterdi pek yapamadık. Sonra içime sinmedi dr a götürdüm. Meğer ciğerlerine inmiş, hiç anlamadık. Nasılsa çocuğun genel hali iyi diye evde kalsak götürmesem daha da ilerleyecek kötü olacaktı muhtemelen. Bu gibi senaryolardan korkuyorum, özellikle ateslenmesinden

Back