Kreşten almali miyim?

Aslında olana bağlı. Yani ayda 2 hafta kreşe gidip, 2 hafta hasta oluyorsa; e hasta olunca insanın stresi artıyor, o arada kreşe zaten gidemez, izin almak zorunda kalıyorsunuz ki bu sürekli olursa sıkıntı çıkarır. Ayrıca maddi olarak da verdiğiniz paranın karşılığını alamıyorsunuz sürekli gitmediği için.

Kayınvalidenizin gelmesi de sıkıntı. Benim için sıkıntı olmazdı mesela kendisi çok iyi bir insan ama herkesin aynı değil. Bu durumda siz karar vereceksiniz. Büyüdükçe hasta olsunlar olmasınlar bağışıklıkları güçleniyor. Tabii ki hasta olacaklar ama 4 yaşında bir çocuğun hasta olmasıyla 2.5 yaşında bir çocuğun hasta olması aynı şey değil.

Ben tercihimi kvdeden yana kullanırdım kendi adıma. Zaten şu anda da öyle yapıyorum. Oğlum da şubat'ta 3 olacak, aynı yaştalar. Tahmin edebiliyorum yaşadığınız zorlukları.

Daha önce oğlumu kreşe gönderip gondermemekle alakalı yaşadığım tereddutle ilgili konu açmıştım.

Ocakta 3 yasinda olacak bir oğlum var. Annem ve kv nin gönderme demesine rağmen oğlumu kreşe yarım gün göndermeye başladım. Oğlum da alıştı, severek gidiyor. Öğretmeni de istersek tam gün göndermeye baslayabilecegimi, oğlumun hazır olduğunu söyledi. Bazı memnun olmadığım yönleri de olsa kresinden genel olarak memnunum. Artık bakım konusunda annelere muhtaç kalmayacağım için de iyi olacaktı ( her ikisiyle de farklı problemler yaşıyorum ancak en önemli sorun artık anneannemin rahatsızlığı ilerlediği için annemin ona bakacak olması)

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:KK43: bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....
Aynı durumdayız.
1 eylül basladık
14 eylül hasta 10 gün gitmedi.
Ekimde yine 1 hafta evdeydi bronstten.
Ben acıkcası gitmesi taraftarıyım.
Ben krese giden etrafımdaki cocukların ilkokulda daha az hastalandıklarını gözlemledim.
İlk sene 5 kere hastalanır,seneye 3 kere.
Ben böyle düsünüyorum
İlk yıl kresi oyun grubu olarak görmemiz gerekiyormus sanırım.
Cok gecmis olsun.

Daha önce oğlumu kreşe gönderip gondermemekle alakalı yaşadığım tereddutle ilgili konu açmıştım.

Ocakta 3 yasinda olacak bir oğlum var. Annem ve kv nin gönderme demesine rağmen oğlumu kreşe yarım gün göndermeye başladım. Oğlum da alıştı, severek gidiyor. Öğretmeni de istersek tam gün göndermeye baslayabilecegimi, oğlumun hazır olduğunu söyledi. Bazı memnun olmadığım yönleri de olsa kresinden genel olarak memnunum. Artık bakım konusunda annelere muhtaç kalmayacağım için de iyi olacaktı ( her ikisiyle de farklı problemler yaşıyorum ancak en önemli sorun artık anneannemin rahatsızlığı ilerlediği için annemin ona bakacak olması)

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:KK43: bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....

Evet hastalıklar böyle devam ediyor.
Kızım da 3. Tura döndü Eylül başından beri.
Geçen pazar antibiyotik bitti dün gece gene ateşi 38.5 idi
Kızım da 1 ay sonra 3 yaşına girecek
Benzer durumda olan arkadaşımın çocuğu için de doktor kreşten almayın böyle böyle düzelecek dedi.
Bu sene göndermeseniz Seneye başlatsanız gene aynı olacak. İlk sene 10-12 defa hasta olur dedi bana doktorumuz

bu normal bir durum bağışıklık destekleyici vitamin takviyeleri yapın, kreşten de almayın ilk başlarda hastalanır zamanla düzelir, bu herkesin başına gelen bir durum.

kreşten alıp tekrar başlattığınızda süreci yeni baştan yaşayacaksınız zaten.
ayrıca çocukların hasta olmaları da gerekiyor.
serum fizyolojik kullanabilirsiniz yatmadan önce.
sümkürmeyi öğretmeye çalışın.
uyuduğu odası çok sıcak olmasın.
ev tekstiliyle dolu bir odada uyumasın. (peluş oyuncaklar da)
ebette doktor gözetimindedir ama...
halsiz düşürecek kadar yüksek ateşi olmadığı sürece antibiyotik de vermeyin bence.
bunlar basit virüsler.
vücut bunlarla savaşa savaşa bağışıklık güçlenecek.

Kızım 2 buçuk yaşından beri kreşe gidiyor, şu an 3,5 yaşında.
Oğlum 18 aylıktan beri kreşe gidiyor, şu an 5,5 yaşında.

İkisinin de 3 haftadır burnu akıyor. Bolca sümük, geniz akıntısı ve geniz akıntısı sebebiyle öksürük var. Sabah öyle bir sesle kalkıyor ki kızım, sanki gece meyhanede buzlu rakı içip şarkı söylemiş :))

Sizin yapacağınız tek şey mevsime uygun giydirmek, terli bırakmamak, bağışıklığını yaşına uygun şeylerle (umca, bal-propolis karışımları gibi) desteklemek ve beslenmesine dikkat etmek.

Gerçekten okula gidemeyecek kadar hasta olduklarında belli oluyor zaten. Burnu akıyor, öksürüyor diye devamsızlık yaptırmayın, 3 yaş o kadar da küçük bir yaş değil.

Çocuğum yok ama kendi yetiştirilme tarzımdan aldığım büyük dersler var
Tek çocuk olduğum için müthiş konforlu büyütüldüm
Anasınıfına da 5 yaşında başladım sanırım
Ondan önce evde bakıcıyla büyümüştüm
Okula gittiğimde sürekli hasta olduğumu hatırlıyorum
Çünkü ev ortamında mikropsuz, temiz bir şekilde büyütüldüm
Yağmurda,kışta,rüzgarda asla dışarı çıkarılmamışımdır eminim ki
Mikrop görüp bağışıklık kazanacak fırsatı da vermemişlerdir
Hala bile çok kolay hasta olurum
Bağışıklığım hiç güçlü değildir
Eşimse resmen sokak çocuğu gibi eve girmemiş büyürken
Çok nadir hasta olur

Sonuç olarak bencr kaç yaşında başlarsa başlasın çocuğunuz hasta olacak
Bu yıl gitmezse gelecek yıl
En kötü 1e başladığında yine hasta olacak

cocuklar okula basladıklarında ılla hasta olur kendınızen pay bıcın bızde cocukken ılk basladıgımızda hep hasta olduk ev ortamından cıktı sureklı pesınde dıkkat eden buyugu yok kendı ogrenecek herseyı elleyecek dokunacak hıjyene dıkkat edemeyecek hasta cocuklar olacak onlarla temasta tabıkı hasta olacak sonra bunye alısacak
okuldan alırsanız seneye yıne aynı seylerı yasayacaksınız

kızım anaokuluna gıdıyor 5 bucuk yasında 3 haftadır zature tedavısı goruyor oyle hasta oldu cunku ılk kez okul ortamında kaldı okula basladıgı ılk gunden berı hasta ama sımdı ıyılestı okulda tum cocuklar hasta hepsı burnunu cekıyor zaten okul basladı mı kronık oksuruk baslıyor alerjı gıbı normal bu durumlar

burnu hep acık olmalı bu cok onemlı burnunu temızlemeyı ogrensın sızde her gun gece uyumadan ve sabah uyanır uyanmaz serum fızyolojık yaptırın
vıtamın takvıyesı verın
terlemek daha cok hasta eder okul ortamları sıcak olur orda kosar terler cok kalın gıydırmeyın

Gelgelelim oğlan kreşe başladığından beri hasta arkadaşlar. Bu zamana kadar hiç hasta olmayan cocuk havaların sogumasiyla birlikte hep burun tıkanıklığı, burun akintisi ve öksürük yaşıyor. Geceleri rahat uyuyamıyor, uyku kalitesi bozuluyor ve sabaha da uykusunu alamadığı için zor uyanıp kreşe gitmek istemiyor öyle bir kısır dongudeyiz kaç gündür. Geçenlerde ciğerlerine hirilti duydu dr bir hafta göndermedim, evde hava, balgam söktürücülerle vs anca toparladı öksürük kesildi. Bu hafta okula başladı sil baştan...gene oksuruyor. Hep böyle mu olacak:( bağışıklık kazanacak deniyor ama okula gittiği her gün hasta tam olarak ne zaman kazanılıyor bu bağışıklık ;( daha 3 yaşında bile değil, içim gidiyor. Annem hep ben sana demiştim, yollama yazık diyor. Eşim de, annesi de aynı fikirde. Ama kresten alsam sürekli kv bizde kalıyor bakmak için anca h.sonu evine gidiyor. Annem bakabiliyorken onunla dönüşümlü bakıyorlardi sindi hep bizde olacak ve bu düzenden artık yoruldum...Ne yapsam bilemiyorum. Hoş kreşe gidiyor da sayılmaz bu gidişle bir hafta okulda bir hafta evde hasta...başından beri şu kres konusunda herkese karşı kararliydim, oğlumun gelişimi için en iyisine karar verdim diyordum ama artık direnemiyorum hasta olduğunu gördükçe....
Ister kresten alin iki yil sonra okula baslasin, ister krese devam etsin farketmez. Okula basladiklari ilk iki yil hep böyle hastalar sevgili zumrem.

Ben cocuklarimi gonderirken eger ki atesleri yoksa oksuruk vs durumlarinda tum cocuklar okula devam ederdi, zaten surekli birileri hasta oldugu icin de ozellikle ilk yil tamamen bu sekilde gecti ikisinde de diyebilirim. Dolayisi ile hasta olsalar bile devamsizliklari cok cok fazla degildi. Zaten o gunlerde okulda da fazladan uyumasina, dinlenmesine dikkat ediyorlar.

su an koronadan oturu belki bu sekilde de krese gonderemiyorsunuzdur, o durumda zor olur tabi ki, hem parasini odeyip hem de evde kalmasi.

ama ben yerinizde olsam devam ederdim,
kayinvalidenin bakmaya gonullu olmasi cok cok avantajli su durumda, hasta oldugunsa sizin izin kullanmaniza gerek yok, kayinvalideyi o zamanlar agirlayabilirsiniz evinizde.

Evde kv'de ile yaşanilcak stress, o cocuğu burun tikanikliktan dahada sarsar. Kv'de yada anneanne artik bu yaştan sonra çocuğa verecek birşeyi yok.

Tüm gün cocuk tvnin önünde,arada bir iki boyama ile geçirir. Yazik değilmi? Kreşte iyi kötü akranlari ile oynar, bir düzen öğrenir.

Saat kaçta yatiyor? Cocuk saat en gec 20de yatmali. En ideali saat 19'da. O şekilde uykusunu alir. Tavsiyem şimdi 2 hafta evde tutman. Tamamen toparlansin, vitaminlerini alsin sonra tekrar gitsin.

Ve her azicik öksürdügünde yada burunu tikandiğindada evde tutma. Cocuk o, kolay atlatiyor.

Yani ilk okulda hasta olsa yollamayacakmiydin? Ilkokul ne ise, kreşte öyledir. Olmasi gereken. Ihtiyaç.

Anneler babalar hasta cocuklarini devamli krese getirdigi icin bütün son bahar sezonu hastaliklarla ugrasiyoruz. Benimkiler bu sene o kadar cok hastalandi ki kücük oglumda saglik sorunlari basladi. 3 haftadir göndermiyorum biraz iyilessin diye. Hastalaniyor bitiyor, bir iki gün gidiyor haydi bakalim yeni bir hastalik. Corona dan dolayi hasta cocuklari almadiklarinda hic böyle olmadi. Burda bir cok anne baba da sorumsuz davraniyor. Cocugun hasta oldugunu bildigi halde sabahlari fitil verip krese veriyorlar atesin oldugu fark edilmesin diye. Bir süre sonra da cocugun atesi ciksa calisanlara kiziliyor onlar anneyi veya babayi arasa "iste idare edin" diye. Hicbirine hakkimi helal etmiyorum.

Simdi alsaniz da sonra verince yine ayni seyi yasayacaksiniz. Ben olsam almazdim.
Oglum 4 yasinda. Bu yil basladi anaokuluna. Abartmıyorum ama bu 4 sene icinde oglum sadsce 2 defa soguk alginligina yakalandi. Hic hasta olmayan bir çocuktu. Krese basladik 2.haftanin sonunda bogaz enfeksiyonu kapti. 1 hafta gitmedi. Suan 5.haftamiz. Henuz tekrar hastalanmadi ama hastalanirsa da sasirmam.
Yaşadığınız durum normal. Cocuk evde mikropla karşılaşmıyor ki. Ortama girince hemen kapıyorlar.

Doktorumuz bana kreşten almak çözüm değil, seneye verdiğinde de aynı şey olacak, bağışıklığı güçlendir dedi. Tam 3.5 yaşında kızım. Jelibonlu vitaminlerden veriyorum, meyve suyuna propolis ekliyorum ve mümkün olduğunca bağışıklığını güçlendirmeye çalışıyorum. Geçen hafta hastaydı 2 gün göndermedim. Evde beni yedi ben çok sıkılıyorum, arkadaşlarımı istiyorum diye. Pandemiden dolayı evlerde steril ortamda büyüttük çocukları, mecburen bunlar yaşanacak. Hiç vermesen ilkokula gittiğinde olacak ki o çok daha kötü, eğitim hayatı baştan baltalanacak çünkü.

Sizin yerinizde olsam almam. İlk başta zorlanırsınız ama bu süreç geçici. Kreş annanne babanneden çok daha iyidir çocuklar için. Hele eve kalmaya geliyorlarsa o daha kötü. İnsan kıyamıyor ama umarım en kısa sürede bağışıklık kazanır

Aynı korkudan dolayı ben de kreşe gönderemedim hala. Her sabah 15 km yol gidip babaannesine götürüyoruz. 🥺

Sizinle birlikte vermiştim oğlumu kreşe. Benim oğlum da çok hasta oluyordu, 1 ayın 10 günü kreşte geçmişse geçmiştir, diğer günler hep hasta hep hastanede yatışta idi, normal soğuk algınlığı dahi bronşite dönmeye başladı, çocuk doktorumuz en az bir yıl böyle olacak ve devam ederse bu bronşit astıma çevirir deyince aldık vallahi, Kasım'da 3 yaşına girecek benimki de. Bağışıklığı güçlensin yaşı ilerlesin sonra veririz dedik aldık, ben doğum iznine ayrılacağım için sıkıntı olmayacak bana ama sizin kv sizde kalacakmış o yüzden bilemedim de nasıl yapsanız

Şimdi alıp seneye gönderseniz yine aynısı olacak üzgünüm bu böyle. İlk sene hastalanmayan çocuk duymadım ben hiç.
Kızım 2.5 yaşında yarım gün baslamıştı kreşe. İlk sene çok hastalandi ki normal zira ben portatif lazımlık tasıyordum,evin dışında bir yerde tuvalete bile girmemişti çocuk. Şimdi oğlumda seneye başlayacak (3 yaşında)eminim oda sık sık hastalanacak. Her sene daha fazla alışıp hastalanma hatta hastalıgı atlatma süreleri azalıyor. Kızım her hastalandıgında kusan bir çocuktu,antibiyotik serum vs almadan toparlamıyordu. 4. Sınıfta geçen gün burnu aktı,biraz dinlenme ve guzel beslenmeyle toparladı hemen.
Kısacasi ilk sene böyle gecsede sonradan değişiyor durumlar. Siz beslenmesine özen gösterin,bağışıklık destekleyen şuruplar var,doktorunuza danışıp alabilirsiniz. Daha kolay toparlar. Gecmiş olsun.

Back