• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşte senete imza atılır mı?

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
Bizim burda küçük çaplı kreşlere ayın başında ödeme yapıp götürebiliyorsunuz. şimdi isim yapmış bir yere başladık, her ay için senet hazırlamışlar, hepsini imzalamamız gerektiğini söylüyorlar. toplam 10.000'e yakın para, yarım gün için. 2 ay geçince 2 senet veriyorlarmış, ayrılırsanız, koronavirüsten kapanırsak senetleri veririz diyorlar ben de o zaman böyle bir şeye ne gerek var dedim, milli eğitim istiyor diyorlar. Daha önce senet sıkıntısı yaşadığım için eşimin adını yazmışsınız kendisiyle görüşürsünüz dedim çıktım. Bilindik, isim yapmış kreşlerde durum bu mu merak ediyorum. Eşim imzalarım diyor, ben ilerde memnun kalmazsak nasıl ayrılırız diyorum

Biz imzalamistik sonra ayrildik, cok hastalandi d3cam edemedi, verdiler senetleri geri ama heryer ayni mi bilmem

Aslında çoğu okul bunu yapıyor hatta senet de değil direkt bankaya borçlandırıyor

Yıllık ücret belirliyor sözleşme yıllık taksitli ödeme yapılıyor

Senet de ödeme yapma hissi oluşsun diye var zira insanlar ödemeyi erteleyip erteleyip sonra da çocuğu göndermeyiveriyor bir daha bul al mümkün olmuyor

Ödemeyi her ayın ilk günü yaparız dedim, tüm velilere imzalatıyoruz diyor. virüsten dolayı pek öğrencileri de yok zaten
Demek ki virüs iyice artar diye korkup senet işine ağırlık vermişler. Maddi sıkıntı yaşamamak için çocuğu yollamasanız bile o parayı bir şekilde almak niyetinde olabilirler.

Kızım 2 farklı kuruma gitti okul öncesinde. Hiç senet talep edilmedi. Ne kadar ödenecekse aylık ödedik. Ilkokul hazırlıkta sözleşme yapmıştık sadece,aylık ödemeler yazıyordu sayfada. Oda sözleşme ekiydi zaten,orada iptal durumunda ne yapılır vb şeyler yazıyordu.
Boşa senet imzalanmaz. Sözleşmesiz vs asla. Nasıl arayacaksınız ki anlaşmazlık durumunda hakkınızı?

Kesinlikle imzalamayin ,milli egitim istemiyor,ben milli egitimde calisiyorum ,rahat olun ,normal bir yere verin
Aslında çoğu okul bunu yapıyor hatta senet de değil direkt bankaya borçlandırıyor

Yıllık ücret belirliyor sözleşme yıllık taksitli ödeme yapılıyor

Senet de ödeme yapma hissi oluşsun diye var zira insanlar ödemeyi erteleyip erteleyip sonra da çocuğu göndermeyiveriyor bir daha bul al mümkün olmuyor
Biz her ayın 1'inde kesinlikle öderiz 2'sine kalmaz desek?
çok kreş gezdim en son buraya başlattık, iyi gibi geldi bize hem çocuk alıştı, hem yakın, 600 tl kırtasiye aldık başka seçenek de pek düşünemiyorum

Biz dershanecilikte tek senet yapıyoruz. Borç bitince de senedi veriyoruz. Dönem ortasında ayrılmak istediğinde ise hesap yapıp karşılıklı mahsuplașıp senedi öyle veriyoruz. Senet olmadan güven nasıl olacak normal bir durum bu. O kadar ödemeyen var ki borcunu avukata veriyoruz biz şahsen ödeme yapılmadığında

Dershanelerde de bu durum var çoğunu birakmak bu sebeple imkansiz vermiyorlar senetleri.
Ama senetsiz de olmaz.

Bizim burda küçük çaplı kreşlere ayın başında ödeme yapıp götürebiliyorsunuz. şimdi isim yapmış bir yere başladık, her ay için senet hazırlamışlar, hepsini imzalamamız gerektiğini söylüyorlar. toplam 10.000'e yakın para, yarım gün için. 2 ay geçince 2 senet veriyorlarmış, ayrılırsanız, koronavirüsten kapanırsak senetleri veririz diyorlar ben de o zaman böyle bir şeye ne gerek var dedim, milli eğitim istiyor diyorlar. Daha önce senet sıkıntısı yaşadığım için eşimin adını yazmışsınız kendisiyle görüşürsünüz dedim çıktım. Bilindik, isim yapmış kreşlerde durum bu mu merak ediyorum. Eşim imzalarım diyor, ben ilerde memnun kalmazsak nasıl ayrılırız diyorum
Ay hayır imzalamayin keyifleri bilir. Her ay gittiği kadar ödeyin arkadaşımin bütün parası yandı bazıları vermiyor geri. Hepsi para koparma derdinde benden de geçen sene kırtasiye para istediler tam gün gidenlerin ki ne kadarsa ben de dedim ama yarım gün gidiyor diye.. kısacası ne koparirlarsa kar biliyolar. Asla imzalamyin

çok kreş gezdim en son buraya başlattık, iyi gibi geldi bize hem çocuk alıştı, hem yakın, 600 tl kırtasiye aldık başka seçenek de pek düşünemiyorum

Bu kurumun kararı

Zira iki ay sonra aman vazgeçtik diyor insanlar ama senet olunca gönderiyorlar

Fakat pandemide çoğu kreş iade etti senetleri kurumun tercihi

Örneğin özel okullara da ödemeler yapıldı aylık değil eğitim yılı şeklinde sözleşmeler

En bastan senet deselerdi, vermezdiniz ,toplu imzalamayin her ay 1 sonrakini imzalayin 1 er 1 er gidin

Back
X