- 4 Şubat 2023
- 510
- 808
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl ücretsiz bizim buradakiler valla iyi para alıyorlar geçen sene burada arkadaşlar nerede uygun var diye bakiyorlardı yardımcı abla olmadan anaokulu olmaz zaten yoksa o okula yollamazdım benDevlet ana okulu, zaten para vermiyorlar. Ogretmen 15 20 kucuk çocukla sınıfta yalnız. Sınıfı başıboş bırakıp tuvalete gitse sınıftaki çocukların da başına bir şey gelebilir. Bence ana okullari aidat toplayıp yardımcı abla tutabilmeli. Yoksa bu kazaları çok duyarız Allah korusun...
Orası öyle ama bir kontrol altında tuvalete gitmeleri uygun yaşları küçük ve oyun yaparken neler oluyor yalnız gitmeleri hiç doğru değilöğretmen tepesınde dikilsede böyle şeyler olabılır. Daha büyük bişey olsa anlarımda. Devlet diye böyle oldu diye düşünmeyin. Özeldede gayet olurdu. Ben küçükken annemle el ele yürürken düşerdim mesela.
ben anne baba doktor bi ailenin cocugu olarak daha konuşamazken anaokullarında büyüdüm. kız meslek lisesi anaokuluduydu. öğretmen vardı, onlarca liseli abla. herkesin yanında önünde arkasında ablalar vardı, liseli kızlar. ve emin olun asla pimpirik biri değilim hatta türk analarına gıcığım bu konuda aşırı abartı tepkileri yuzunden. ama bu oyle bişe değil. oraya giden cocugun sorumluluğu okulda artık, evde düşmek ile aynı değil bu. yaşla da alakalı bişe değil. cocuk ıslak zeminli tuvalette düşsün kafasını yarsın, sonra düşe kalka büyüyor öyle mi? düşe kalkayı siz yanlış anlamışsınız.acil müdahele bile edemezler, yanında kimse yok. bu dikkatsizlik, allaha emanetlik bişe değil bu. okulda öğretmeni bakarken de düşebilr o ayrı, düşsün de zaten hiç umrum değil dediğim gibi. ben de boğularak, kanayarak büyüdüm o başka. ama başıboşluk ayrı bişe. zihniyet öenmli olan burda, personel eksikliğinin cocuklara yansıması. yoksa annesinin kucagından da düşer. zaten ilk yorumumda da yazdım evde düşse tınlamam ne deli kadın der geçerdim.Ay ne acimistir vs. Diye dramatize edenlere takilip cocugunuzu okuldan almayin. O kadar acimis sorun olmus olsa aglaya aglaya sinifa gider ogretmeninin haberi olurdu. Cizilmis uzucu ama bu tarz durumlari dramatize edersebiz yarin bir gun dusup kolunu kirsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzun yasi da sinifi icin ideal. Ne bekliyorsunux atiyorum cocugunuz nisan 2020 dogumlu diye hepsi nisan 2020 dogumlu mu olsun? Evet devlet anaokulu orasi ve mevzuatta ogretmene cocuklari tek tek tuvalete goturme gorevi yuklenmemisse ogretmenin dedigi gibi cocugunuz Allaha emanet. Bu sey evde de basina gelebilir. Dunku itiklesme de kendinden kucuklerle de olsa olabilirdi. Evet annelik evham yuklu ama hayatin icinde hep gul bahcesi yok. Cocugunuz sinifinda ortalama uzeri mutlu huzurlu adapte ise boyle kazalar sorunlar oldugunda ona bunlarin hayatin bir parcasi oldugunu anlatmalisiniz. Helikopter ebeveyn degil.
Ben de ayrıntılı bilmiyorum, aidatlar kaldırılmış dediler. Benim oglum özel kreşe 3,5 yaşında. Kizimi göndermiştim devlet anaokuluna, cok güzel bir anaokuluydu, kulüp ile birlikte özel anaokuluna yakın para ödemiştik. Ben de yardımcı ablası olmayan bir anaokuluna cocugumu göndermem...Nasıl ücretsiz bizim buradakiler valla iyi para alıyorlar geçen sene burada arkadaşlar nerede uygun var diye bakiyorlardı yardımcı abla olmadan anaokulu olmaz zaten yoksa o okula yollamazdım ben
Bundan haberim yok. Ayni anaokuluna arkadasimin cocugu devam ediyor bu yil. Benimki 1.sinifa basladi.3 yaştan itibaren alıyorlar ama bu sene aidat kalkınca okullar yardımcı teyze alamadı. Haliyle ben olsam böyle bir ortama çocuğumu yollamam. Ya bakıcı tutarım ya da çalışmıyorsam evde benimle oturmasını sağlarım.
Dün biri başka bir konuda yorumlara yazmış bizden temizlik malzemesi istediler diye e istemeyince de okul pis diyorlar istense suç istenmese suçNe yapacaklar? Para yok diye Bakıcı abla da yok, ödenek yok. Veli de 200 tl bile vermek istemiyor. Ne yapacaklar sizce?
Burada en büyük sorun öğretmenin boşvermişliği. Çocuğun sırtını görmediniz mi? Öğretmen bunj nasıl fark etmedi? Ya da çocuğu nasıl sindirdi ki söyleyemedi yavrum! 2 çocuğumda okula kreşe gidiyor. Düştüler de kolu da kırıldı veya başla birşey de oldu. Devlet okulunda da kreşte de öğretmenleri hemen ilgilendi. Bunu yapmak için öğretmen olmaya bile gerek yok insan olmak yeterli. Oğlum sanırım 40 kişilik devlet okulunda mevcuda tam hakim değilim. Arkadaşı tırmalamış. Öğretmenimiz hem aradı hem tedavi etmiş ilk yardım olarak.Burada da şikayet edinciler varmış.Diğer konuda da vardı bugün. Neden anlamıyorsunuz .Şikayet edilecek bir durum yok.Okulların hali bu aidat yoksa ödenek yoksa hayaller ve hayatlar çok farklı oluyor.Anaokullarında öğretmen harici sınıfta kimse yoksa çocuklar ihtiyaçlarını kendileri görmek zorunda kalacaklardır .Devlet ne yazık ki hiç bir ek kaynak vermiyor okullara özellikle yardımcı hizmetlerde çok büyük sıkıntı var.İşte aidat ödemeyelim ekstra okula para vermeyelim oleyyy demenin sonu da bu oldu .Diğer konuda da dedim kimi kime şikayet edeceksiniz ?Okula yardımcı personel vermeyen milli eğitimi ,milli eğitime cimere şikayet etseniz kaç yazar ?Öğretmeni mi şikayet edeceksiniz çocuğu tuvalete tek başına gönderdiği için ,onla gitse diğerleri ne olacak yada çocuğu göndermese altına yapsa bu sefer yavrumun psikolojisi bozuldu rencide oldu moduna girecek bir sürü helikopter anne var .Sistem giderek kötüleşiyor ve bunun cezasını hepimiz anne çocuk öğretmen vs vs olarak çekiyoruz
Tamam ilkokulda baslayinca da gidip koridorda pesinde kosarsiniz madem. Liseye de elinden tutup goturursunuz. Neyin kafasini da yasiyorum biliyor musunuz asiri kontrolcu olmama kafasi yasiyorum. Kontrolcu olacaksam da once kontrolcu olup sonra gerekirse agliyorum. Mesela o zaman okul baslamadan once sorun yardimci var mi yok mu? Okul acildiktan sonra cocuk tuvalette dusunce mi akla geliyor yardimci olup olmadigi sorusu. Bu kadar evhamli olan anne o zaman onceden olcup bicip oyle gondersin. Bir sene once bir sene sonra ne fark edecek ilkokulda yardimci mi var? Herkes yavrusunu gozunden sakinir ama burda ogretmene yuklenmis yasal bir yukumluluk yoksa ve ebeveyn olarak o okula cocugunu gonderiyorsaniz evet Allaha emanet, oyle olmak zorunda. Eger ki meb mevzuatinda bu yukumluluk var ve yerine getirilmediyse o zaman yaparsiniz sikayetinizi ondan sonra ihmal ihmal ihmal diye dolanirsiniz ortalikta. Ben yasal durumu bilmiyorum siz cok biliyorsaniz soyleyin hangi kanun hangi yonetmelik. Inancli insan icin de her cocuk her zaman Allaha emanet. Bunu demek de kimseyi umursamaz ihmalkar yapmaz.Neyin kafasını yaşıyosun sen bide kendince laf vuruyosun ne çabuk unuttun kreşte lavaboya tek gidipte lavabonun üstüne düşmesiyle boğazı kesilen ölen çocuğu . Ne demek Allah a emanet yaa hangi anne böyle boş lafa inanır .Sorumsuzluğu bu tarz cümlelere yüklemeyin . Ben çocuğumu bir odadan diğer odaya giderken takip ediyorum gözümden sakınıyorum tabiki başına herşey gelir Rabbime emanet ama tedbiride elden bırakmamak gerekir .
Ben de size soruyorum neye dayanarak ihmal diyorsunuz? Peki ogretmen o cocugun pesinde tuvslete kossa sinifta digerleri bogussa, biri agzina pastel boya atip bogulsa o zaman bu da mi ihmal diyeceksiniz? Mevzuattan soyler misiniz ogretmene cocugu tuvalete elinden tutup goturmw vazifesi yukleyen hukmu, benim bilgim ve arastiracak vaktim suan yok. Ben size somut durumu acikliyorum. Yardimci bulundurma zorunlulugu var ve okul bu konuda eksikse bu ihmaldir evet ama bunun sorumlusu ogretmen degil bakin. Ebeveyn o zaman cocugu okula baslatmadan gondermeden arastiracak okulu. Yardimci personeli tam mi degil mi? Bu kadar evhamliysaniz dogrusu bu cunku. Donem baslamadan gidip gorusursunuz sorarsiniz personeliniz tam mi, bu durumlarda ne yapiliyor diye. Benim de cocugum var. Hareketlerini her zaman tam saglam saglayamiyor. Yarin bir gun okula baslatirsam once okulu gezerim. Fark edebilecegim riskleri listelerim. Bunlar icin ne gibi onlemler alinmis bakarim. Eksiklik gorursem duzelmesi icin basvurularimi yaparim. Kalan kisimda da olacagin onune gecemezsiniz. Evet cocuk can parcasi, kucuk bir syrik bile aci sebebi ama bu kadar dramatize ediyorsunuz ya yarin bir gun size bir sey olup o cocuk anasiz da kalabilir. O zaman dogurmayin kardesim, ne kadar tuvalette dusebilecekse bu da risk madem. Daha dogururken bu riski aliyoruz, biraz hayatin icindeki kazalari da kabullenmek lazim. Bu son kismi size ithafen yazmadim, yazarken laf lafi acti bizzat ustunuze alinip kisisellestirmeyin.Peki düşüp kafasını çarpsa? Olabilir mi desin. Bunlar ihmal kaza değil.
bugun gondermeyecektim ama agladi gitmek icin yolladim. tuvallette elini yikarken ayagi kayip dusmus yine 3 gundur ust uste bu kadar artik olmaz bilmiyorum canm skkn. öğretmeni suçlamıyorum demekki benim cocugum için erken daha okul....Ben de size soruyorum neye dayanarak ihmal diyorsunuz? Peki ogretmen o cocugun pesinde tuvslete kossa sinifta digerleri bogussa, biri agzina pastel boya atip bogulsa o zaman bu da mi ihmal diyeceksiniz? Mevzuattan soyler misiniz ogretmene cocugu tuvalete elinden tutup goturmw vazifesi yukleyen hukmu, benim bilgim ve arastiracak vaktim suan yok. Ben size somut durumu acikliyorum. Yardimci bulundurma zorunlulugu var ve okul bu konuda eksikse bu ihmaldir evet ama bunun sorumlusu ogretmen degil bakin. Ebeveyn o zaman cocugu okula baslatmadan gondermeden arastiracak okulu. Yardimci personeli tam mi degil mi? Bu kadar evhamliysaniz dogrusu bu cunku. Donem baslamadan gidip gorusursunuz sorarsiniz personeliniz tam mi, bu durumlarda ne yapiliyor diye. Benim de cocugum var. Hareketlerini her zaman tam saglam saglayamiyor. Yarin bir gun okula baslatirsam once okulu gezerim. Fark edebilecegim riskleri listelerim. Bunlar icin ne gibi onlemler alinmis bakarim. Eksiklik gorursem duzelmesi icin basvurularimi yaparim. Kalan kisimda da olacagin onune gecemezsiniz. Evet cocuk can parcasi, kucuk bir syrik bile aci sebebi ama bu kadar dramatize ediyorsunuz ya yarin bir gun size bir sey olup o cocuk anasiz da kalabilir. O zaman dogurmayin kardesim, ne kadar tuvalette dusebilecekse bu da risk madem. Daha dogururken bu riski aliyoruz, biraz hayatin icindeki kazalari da kabullenmek lazim. Bu son kismi size ithafen yazmadim, yazarken laf lafi acti bizzat ustunuze alinip kisisellestirmeyin.
bugunde düşmüş 3 gundur ust uste sknti... en iyisi yollamamak galiba. tuvalatte elibi yikarken ayagi kaymis.ben anne baba doktor bi ailenin cocugu olarak daha konuşamazken anaokullarında büyüdüm. kız meslek lisesi anaokuluduydu. öğretmen vardı, onlarca liseli abla. herkesin yanında önünde arkasında ablalar vardı, liseli kızlar. ve emin olun asla pimpirik biri değilim hatta türk analarına gıcığım bu konuda aşırı abartı tepkileri yuzunden. ama bu oyle bişe değil. oraya giden cocugun sorumluluğu okulda artık, evde düşmek ile aynı değil bu. yaşla da alakalı bişe değil. cocuk ıslak zeminli tuvalette düşsün kafasını yarsın, sonra düşe kalka büyüyor öyle mi? düşe kalkayı siz yanlış anlamışsınız.acil müdahele bile edemezler, yanında kimse yok. bu dikkatsizlik, allaha emanetlik bişe değil bu. okulda öğretmeni bakarken de düşebilr o ayrı, düşsün de zaten hiç umrum değil dediğim gibi. ben de boğularak, kanayarak büyüdüm o başka. ama başıboşluk ayrı bişe. zihniyet öenmli olan burda, personel eksikliğinin cocuklara yansıması. yoksa annesinin kucagından da düşer. zaten ilk yorumumda da yazdım evde düşse tınlamam ne deli kadın der geçerdim.
Evham yapmıyorum ama boşvermişlikte yapamam gerekirse liseyede elinden tutar götürürüm anayım ben ama aşırı kontrolcüde değilim sadece önden tedbirimi alırım Rabbime emanet ederim . Burda asla öğretmene sorumluluk yükleyemem . Ama arayıpta bildirmeli çocuğunuz düştü vs.diye . Müdürede bildirmeli tek zorlanıyorum yardımcı alalım diye . Öğretmenin tek hatası bunlar . Bende staj dönemimde çocuklarla ilgilendim ama hepsinide gözümden sakındım .Tamam ilkokulda baslayinca da gidip koridorda pesinde kosarsiniz madem. Liseye de elinden tutup goturursunuz. Neyin kafasini da yasiyorum biliyor musunuz asiri kontrolcu olmama kafasi yasiyorum. Kontrolcu olacaksam da once kontrolcu olup sonra gerekirse agliyorum. Mesela o zaman okul baslamadan once sorun yardimci var mi yok mu? Okul acildiktan sonra cocuk tuvalette dusunce mi akla geliyor yardimci olup olmadigi sorusu. Bu kadar evhamli olan anne o zaman onceden olcup bicip oyle gondersin. Bir sene once bir sene sonra ne fark edecek ilkokulda yardimci mi var? Herkes yavrusunu gozunden sakinir ama burda ogretmene yuklenmis yasal bir yukumluluk yoksa ve ebeveyn olarak o okula cocugunu gonderiyorsaniz evet Allaha emanet, oyle olmak zorunda. Eger ki meb mevzuatinda bu yukumluluk var ve yerine getirilmediyse o zaman yaparsiniz sikayetinizi ondan sonra ihmal ihmal ihmal diye dolanirsiniz ortalikta. Ben yasal durumu bilmiyorum siz cok biliyorsaniz soyleyin hangi kanun hangi yonetmelik. Inancli insan icin de her cocuk her zaman Allaha emanet. Bunu demek de kimseyi umursamaz ihmalkar yapmaz.
Çok uzun yazmışsınız. Eğer öğretmenseniz bu kadar zamanı çocuklara da ayırırsanız bir sorun olmaz.Ben de size soruyorum neye dayanarak ihmal diyorsunuz? Peki ogretmen o cocugun pesinde tuvslete kossa sinifta digerleri bogussa, biri agzina pastel boya atip bogulsa o zaman bu da mi ihmal diyeceksiniz? Mevzuattan soyler misiniz ogretmene cocugu tuvalete elinden tutup goturmw vazifesi yukleyen hukmu, benim bilgim ve arastiracak vaktim suan yok. Ben size somut durumu acikliyorum. Yardimci bulundurma zorunlulugu var ve okul bu konuda eksikse bu ihmaldir evet ama bunun sorumlusu ogretmen degil bakin. Ebeveyn o zaman cocugu okula baslatmadan gondermeden arastiracak okulu. Yardimci personeli tam mi degil mi? Bu kadar evhamliysaniz dogrusu bu cunku. Donem baslamadan gidip gorusursunuz sorarsiniz personeliniz tam mi, bu durumlarda ne yapiliyor diye. Benim de cocugum var. Hareketlerini her zaman tam saglam saglayamiyor. Yarin bir gun okula baslatirsam once okulu gezerim. Fark edebilecegim riskleri listelerim. Bunlar icin ne gibi onlemler alinmis bakarim. Eksiklik gorursem duzelmesi icin basvurularimi yaparim. Kalan kisimda da olacagin onune gecemezsiniz. Evet cocuk can parcasi, kucuk bir syrik bile aci sebebi ama bu kadar dramatize ediyorsunuz ya yarin bir gun size bir sey olup o cocuk anasiz da kalabilir. O zaman dogurmayin kardesim, ne kadar tuvalette dusebilecekse bu da risk madem. Daha dogururken bu riski aliyoruz, biraz hayatin icindeki kazalari da kabullenmek lazim. Bu son kismi size ithafen yazmadim, yazarken laf lafi acti bizzat ustunuze alinip kisisellestirmeyin.
belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Öğretmen çocuk söylemedikten sonra sırtının yaralandığını nereden bilebilir, soyup tek tek kontrol mü edecek, ha etseler de kıyamet kopar. Çocuk zaten hareketliymiş, muhtemelen her düştüğünü annesine de söylemiyordur. Öğretmen bir haftada çocuğu nasıl sindirecek, çok mantıksız. Öğretmenler azrail değildir, hele okul öncesi öğretmenleri diğerlerine göre son derece hassastır zira modern çağ velileri kırılan tırnağın hesabını sormaya hazır.Burada en büyük sorun öğretmenin boşvermişliği. Çocuğun sırtını görmediniz mi? Öğretmen bunj nasıl fark etmedi? Ya da çocuğu nasıl sindirdi ki söyleyemedi yavrum! 2 çocuğumda okula kreşe gidiyor. Düştüler de kolu da kırıldı veya başla birşey de oldu. Devlet okulunda da kreşte de öğretmenleri hemen ilgilendi. Bunu yapmak için öğretmen olmaya bile gerek yok insan olmak yeterli. Oğlum sanırım 40 kişilik devlet okulunda mevcuda tam hakim değilim. Arkadaşı tırmalamış. Öğretmenimiz hem aradı hem tedavi etmiş ilk yardım olarak.
Çocuğun ayakkabı tabanlarında bir sorun olmasın, ıslak zeminde yürümeye uygun mu ayağındakiler. Sürekli tuvalette düşmesi ya orada özellikle hoplayıp zıplamaya çalıştığından ya da ayakkabısından olabilir.bugun gondermeyecektim ama agladi gitmek icin yolladim. tuvallette elini yikarken ayagi kayip dusmus yine 3 gundur ust uste bu kadar artik olmaz bilmiyorum canm skkn. öğretmeni suçlamıyorum demekki benim cocugum için erken daha okul....
Oncelikle yazdiklarimiz hemen hemen benzer uzunlukta. Demekki buraya yazmak icin cok genis vakte sahip olmak gerekmiyor. Ikincisi ders sirasinda bir ogrenciyi elektrik carpmasindan dogan sorumlulukla tuvalete giden ogrencinin dusup bir yerini cizmesinden kaynaklanan sorumluluk ayni degildir. Zira birincisinde ogretmenin kontrolu altinda gerceklesen olay varken ikincisinde ogretmenin kontrol alanindan cikma durumu soz konusu. Kimi neyin kurtaracagina mevzuat karar verir sizin sahsi cikarimlariniz degil. Bu konuda ogretmene mevzuat tuvalete gotur demiyorsa siz kafaniza gore hapse kadar gider diyemezsiniz. Ucuncusu herhalde siz cocugun beynisiniz ki sindirildigi icin ogretmene soylemediginden bu kadar eminsiniz. Nerden biliyorsunuz cocugunun caninin o kadar acidigini yav bir cizik gordunuz diye abartin da abartin. Ayak vurmasi dediginiz seyle bu elma armut kiyasi. Son olarak Allahin isine karisabilecek durumumuz yok. Bu sadece basit bir ornekti. Isinize gelen riske goz yumup isinize gelmeyende ihmal de ihmal ihmal de ihmal diye dolanmak tercih meselesi. Anlamak isteyen anlar istemeyen sizin gibi de carpitmanin yollarini arar.Çok uzun yazmışsınız. Eğer öğretmenseniz bu kadar zamanı çocuklara da ayırırsanız bir sorun olmaz.
Çocuğun sırtı kocaman yara olmuş öğretmen farkında bile değil. Çocuğu nasıl sindirdiyse söyleyememiş bile. Ayağıma ayakkabı vurdu azıcık ne kadar ağrım var. Çocuğun canı nasıl acımıştır kimbilir
3,5 yaşındaocuk tuvaletten gelince yaptın mı bir sorun var mı diye sormalı götüremediyse bile.
Şu an mevzuat bilmiyorum ama şefimin arkadaşı laboratuvar da ders yaparken çocuğu elektrik çarpıyor öğretmen hapiste yani. Allah korusun çocuğun başına bir iş gelse okul içerisinde yardımcı abla yok falan filan kurtarmaz öğretmeni de idareyi de. Kendim üst bir kurumda çalışıyorum kardeşim öğretmen yani kafadan da konuşmuyorum.
İş arkadaşım tuvalete gidip gelirken uzun sürse iyi misin diyorum yani kaldı ki küçücük çocuk. Öğretmenlik sadece para için yapılacak bir iş değil. Sevgi ve özveri de olmalı.
Son olarak Allah’ın işine de karışmanız ayrıca takdirlik yani hahaha. Bir ölüm günümüzün hesabını tutmadığınız kalmamıştı.
İşte 3,5 yaş küçük bir yaş grubu Ya sormalı nasılsın bir sıkıntı var mı tuvaletini yaptın mı diye.Öğretmen çocuk söylemedikten sonra sırtının yaralandığını nereden bilebilir, soyup tek tek kontrol mü edecek, ha etseler de kıyamet kopar. Çocuk zaten hareketliymiş, muhtemelen her düştüğünü annesine de söylemiyordur. Öğretmen bir haftada çocuğu nasıl sindirecek, çok mantıksız. Öğretmenler azrail değildir, hele okul öncesi öğretmenleri diğerlerine göre son derece hassastır zira modern çağ velileri kırılan tırnağın hesabını sormaya hazır.