• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

krese yolladim ama...

Tuvalete götürmek için yardımcı abla yok mu? Bu Mebin işleri ne acayip yıllar önce çocukcağızın başına okul tuvaletinde bi kaza gelmişti. Lavabo devrilmiş çocuğun şah damarını kesmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yardımcısı abla olmadığı için öğretmen beraberinde gidememişti. Ama suçlu olarak mahkeme öğretmeni bulmuştu. Ki öğretmenin suçu yoktu aslında. Öğretmen bir öğrencinin peşinden gitse diğer çocuklar ne yapacak. Allah çocukcağızın ailesine sabır versin. Yerinizde olsam diğer velilerle işbirliği yapıp yardımcı abla tutulmasını sağlardım
O çocuğu hiç unutmadım ya sevimli bir çocuktu☹️

Ay ne acimistir vs. Diye dramatize edenlere takilip cocugunuzu okuldan almayin. O kadar acimis sorun olmus olsa aglaya aglaya sinifa gider ogretmeninin haberi olurdu. Cizilmis uzucu ama bu tarz durumlari dramatize edersebiz yarin bir gun dusup kolunu kirsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzun yasi da sinifi icin ideal. Ne bekliyorsunux atiyorum cocugunuz nisan 2020 dogumlu diye hepsi nisan 2020 dogumlu mu olsun? Evet devlet anaokulu orasi ve mevzuatta ogretmene cocuklari tek tek tuvalete goturme gorevi yuklenmemisse ogretmenin dedigi gibi cocugunuz Allaha emanet. Bu sey evde de basina gelebilir. Dunku itiklesme de kendinden kucuklerle de olsa olabilirdi. Evet annelik evham yuklu ama hayatin icinde hep gul bahcesi yok. Cocugunuz sinifinda ortalama uzeri mutlu huzurlu adapte ise boyle kazalar sorunlar oldugunda ona bunlarin hayatin bir parcasi oldugunu anlatmalisiniz. Helikopter ebeveyn degil.

Alın da rahat edin. Zaten habire konu açıp aynı şeyden şikayet etme sebebiniz bu isteğinize destekçi bulmak olduğunu düşünüyorum. Devlet okullarında durum bu maalesef birebir ilgi mümkün değiliz. Anlamadığınız şey şu aşırı evhamlı bir annesiniz belli ki ama çocuğunuz seneye de başlasa, ilkokula da başlasa benzerlerini yaşayacak
diger cocugumu 3 yastan itibaren yolladim ve sikinti cikmadi. oglum cok hareketli ve sanırım yardimci abla olmamasi beni tedirgin etti beni. ve iki gundur olanlari buradakilere danismak istedim.

belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Haklısınız, öğretmenin de suçu yok tek tek hepsiyle ilgilenemez
Stajyerler gelince biraz daha iyi olur

belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Çok geçmiş olsun, kötü düşmüş. Okul öncesinde maalesef kazalar daha yoğundur, kafanızı çevirmeniz yeter birinin düşmesi için. Üzülerek söylüyorum bu vakalar artacak çünkü anasınıflarından ücret kalktı bu durumda okullar kendi eleman alamadığından işkurdan personel bekliyor. O da kaç tane gelirse artık. Okullara yeteri kadar vermiyorlar da. Öğretmenler ne kadar yetişebilir ki sınıf dışındaki olaylara. Allah yardımcımız olsun.

Ay ne acimistir vs. Diye dramatize edenlere takilip cocugunuzu okuldan almayin. O kadar acimis sorun olmus olsa aglaya aglaya sinifa gider ogretmeninin haberi olurdu. Cizilmis uzucu ama bu tarz durumlari dramatize edersebiz yarin bir gun dusup kolunu kirsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzun yasi da sinifi icin ideal. Ne bekliyorsunux atiyorum cocugunuz nisan 2020 dogumlu diye hepsi nisan 2020 dogumlu mu olsun? Evet devlet anaokulu orasi ve mevzuatta ogretmene cocuklari tek tek tuvalete goturme gorevi yuklenmemisse ogretmenin dedigi gibi cocugunuz Allaha emanet. Bu sey evde de basina gelebilir. Dunku itiklesme de kendinden kucuklerle de olsa olabilirdi. Evet annelik evham yuklu ama hayatin icinde hep gul bahcesi yok. Cocugunuz sinifinda ortalama uzeri mutlu huzurlu adapte ise boyle kazalar sorunlar oldugunda ona bunlarin hayatin bir parcasi oldugunu anlatmalisiniz. Helikopter ebeveyn degil.
Neyin kafasını yaşıyosun sen 😡bide kendince laf vuruyosun 😡 ne çabuk unuttun kreşte lavaboya tek gidipte lavabonun üstüne düşmesiyle boğazı kesilen ölen çocuğu . Ne demek Allah a emanet yaa hangi anne böyle boş lafa inanır .Sorumsuzluğu bu tarz cümlelere yüklemeyin . Ben çocuğumu bir odadan diğer odaya giderken takip ediyorum gözümden sakınıyorum tabiki başına herşey gelir Rabbime emanet ama tedbiride elden bırakmamak gerekir .

Yeri geliyor evin içinde tek çocuğa sahip çıkamıyoruz. Öğretmen okadar çocukla tek tek ilgilenemez.
Bukadar abartıp büyütmeye gerek yok.
Sonuçta hergün mosmor gelmiyor.

Yok artık bu ne böyle! 2. Çocuğumu kreşle büyütüyorum şu an. İlk çocuğumda 2 yıl kreş 2 yıl anaokuluna gitti. Böyle saçmalık görmedim. Yani çocuk düştü bir kere kolu çatladı ama öğretmeni hüngür hüngür ağladı kaydıracak çıkarken düşmüş. Müdür dedi gönderin alçılıda olsa biz tek ilgileniriz. Çocuğun kafası da çarpabilirdi Allah korusun. 3,5 yaş çocuğu gözden ayırmamak gerekiyor. Sert bir dille uyarın olmazsa ya MEB’e Ya aile sosyale şikayet edin

Peki düşüp kafasını çarpsa? Olabilir mi desin. Bunlar ihmal kaza değil.

Ne demek tuvalete hepsiyle gidemiyorum Allaha emanetler tabii ki ama yaşları küçük bir büyük kontrol altında olması gerekiyor kaç kez düşmüş diyorsunuz o okula para vermeyin ve alın böyle sorumsuzluk olamaz.

Bir önceki konunuzda da yazdım.
Bağımsız anaokulu 36 aydan itibaren, ilkokul içindeki anasınıfları ise 48 aydan itibaren alır. Çocuğunuz ilkokul içinde ise muhtemelen Velinin ısrarı ve kontenjan boşluğu nedeniyle alınmıştır.

Sınıf kalabalık ise, yardımcı abla yok ise çocuğunuzu yardımcı ablanın olduğu bir kuruma gönderin. 36 ay ile 48 ay arasında 1 yaş da olsa önemli bir fark olabiliyor çocuklarda. Çocuğunuz eğitim alsın ancak doğru yerde doğru şekilde ona imkanı varsa öyle alsın.

Ekleme: profilinizi görüntüleyemedim ama sanki zamanında anaokullarından ücret alınmayacağı ile ilgili bir bilgi istemiştiniz. Orada da olumlu gören çok Veli vardı. Ancak bu sorunlar artacak. Ödenek verseler amenna ama ödenek yoksa yemek de yok abla da yok maalesef.

ah canım ya.
ah cocuk düştü kalktı die panikleyen tiplere gıcığım ama içim gitti fotoya. üzüldüm gerçekten, kıyamam. evde düşse üzülmezdim bu kadar, cocuk düşe kalka kafasındayım biraz. ama devlet okulunda cocukların haline bakın. kendi kendine canı acımıştır. allahım ne desem yani. neyse..
bence evdeyseniz, çalışmıyosanız seneye verin. siz evde aktiviteyle götürün bu sene, parkta falan sosyalleştirin olmazsa. 1 senede cok fark eder çocugun kendine sahip cıkması. büyükler de varmış sınıfta, sizinki de daha minyon bi tipse afallamıştır.

Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim. Değil yardımcı abla, tuvalet yok ortaokul öprencileri ile aynı yeri kullanıyoruz. Allahtan ilkokul öğrencileri için yapılmış da en azından boyut olarak iyi. Bir öğretmen olarak beni en çok korkutan şeydir kaza durumu. Her gün okula giderken kazadan beladan uzak olsun diye dua ederim. Lavabo işine gelince sırf bu yüzden katı ve kurallı bir öğretmene dönüştüm. Yemekten önce topluca gideriz tuvalete. Kapıda sıra yapar grup grup alırım. Bu sırada mecbur bekleyecekler. İşini göreni sınıfa yollarım, sınıfta ben yokken yürümek yasak. Herkes oturacak sıkı sıkıya tembihlerim. İlk bu kuralları oturtmaya çalışırım, katı yönümün çocukların güvenliği için olduğunu, bu tarz tehlikeli durumlardan (koşma, sandalye çıkma..)

Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim. Değil yardımcı abla, tuvalet yok ortaokul öprencileri ile aynı yeri kullanıyoruz. Allahtan ilkokul öğrencileri için yapılmış da en azından boyut olarak iyi. Bir öğretmen olarak beni en çok korkutan şeydir kaza durumu. Her gün okula giderken kazadan beladan uzak olsun diye dua ederim. Lavabo işine gelince sırf bu yüzden katı ve kurallı bir öğretmene dönüştüm. Yemekten önce topluca gideriz tuvalete. Kapıda sıra yapar grup grup alırım. Bu sırada mecbur bekleyecekler. İşini göreni sınıfa yollarım, sınıfta ben yokken yürümek yasak. Herkes oturacak sıkı sıkıya tembihlerim. İlk bu kuralları oturtmaya çalışırım, katı yönümün çocukların güvenliği için olduğunu, bu tarz tehlikeli durumlardan (koşma, sandalye çıkma..)
Gibi durumlardan korunmanın bir sosyal davranış kazanımı olduğunu sık sık velilere hatırlatır, sonıfta da çocuklarla konuşurum. Ha yüm bunlara rağmen kaza olamaz mı? Yine olabilir. Anne değilim ama iki yeğenim var açıkçası evde de kaza olma olasılığı aynı derecede korkutuyor beni. Demem o ki korkular bitmeyecek. Olabildiğince önlem alıp adapte olamlarını sağlayacağız

ilgi alaka ozen gosterilmesini istiyorsaniz ozel okula yollayabilirsiniz.devlet okullari bu sekilde.herzamanda oyleydi. ogretmenin yapabilecegi birsey yok. artik kafanizdaki soru isaretleri gitmistir insallah

Burada da şikayet edinciler varmış.Diğer konuda da vardı bugün. Neden anlamıyorsunuz .Şikayet edilecek bir durum yok.Okulların hali bu aidat yoksa ödenek yoksa hayaller ve hayatlar çok farklı oluyor.Anaokullarında öğretmen harici sınıfta kimse yoksa çocuklar ihtiyaçlarını kendileri görmek zorunda kalacaklardır .Devlet ne yazık ki hiç bir ek kaynak vermiyor okullara özellikle yardımcı hizmetlerde çok büyük sıkıntı var.İşte aidat ödemeyelim ekstra okula para vermeyelim oleyyy demenin sonu da bu oldu .Diğer konuda da dedim kimi kime şikayet edeceksiniz ?Okula yardımcı personel vermeyen milli eğitimi ,milli eğitime cimere şikayet etseniz kaç yazar ?Öğretmeni mi şikayet edeceksiniz çocuğu tuvalete tek başına gönderdiği için ,onla gitse diğerleri ne olacak yada çocuğu göndermese altına yapsa bu sefer yavrumun psikolojisi bozuldu rencide oldu moduna girecek bir sürü helikopter anne var .Sistem giderek kötüleşiyor ve bunun cezasını hepimiz anne çocuk öğretmen vs vs olarak çekiyoruz 😢😢😢

3,5 yaş çok küçük devlet ana okullari için. 4 yastan itibaren alıyorlar ama ben 5 yaş taraftarıyım. Ben kizimi göndermiştim 6 7 yıl önce devlet ana okuluna. Tuvaletlerin onu onunde yardımcı ablalar sandalyelerde beklerdi. Hiç kaza gelmedi kızımın başına sukur, bir kere bile tuvalet pisliği görmedim üzerinde. Okul da cocuklar da pırıl pirildi. Hatta 6 yaşına gelsin oglum için de düşünüyorum aynı okulu. Ama şartlar değişti mi bilmiyorum. Okul ödenekleri sıkıntılı çünkü...

Ne demek tuvalete hepsiyle gidemiyorum Allaha emanetler tabii ki ama yaşları küçük bir büyük kontrol altında olması gerekiyor kaç kez düşmüş diyorsunuz o okula para vermeyin ve alın böyle sorumsuzluk olamaz.
Devlet ana okulu, zaten para vermiyorlar. Ogretmen 15 20 kucuk çocukla sınıfta yalnız. Sınıfı başıboş bırakıp tuvalete gitse sınıftaki çocukların da başına bir şey gelebilir. Bence ana okullari aidat toplayıp yardımcı abla tutabilmeli. Yoksa bu kazaları çok duyarız Allah korusun...

Benim oglumda bu sene devletin anaokuluna gidiyor fakat büyük nornalde 1 e baslamasi lazimdi kasim dogumlu diye ertelettim. Ogretmenin tek tek ilgilenmesi imkansiz ben yardmci olmaya calisiyorm ogretmene birkac veliyle bu sene yemek olayi kalkmis sadece deprem bolgesine verilecekms guya .. ve bugun itibari ile 250 lira aidat geri gelmis ne yardmci abla ne temzlikcimiz vardi hepsi olacak insallah smdi

3.5 yasindaki cocugu nasil almslar oraya hayret ben oglumu krese yollamstm o yasta iken şahsen 3.5 yasinda devlet okuluna vermezdim daha cok kucuk özbakımını yerine getirmekte zorlanabilir bence krese vermelisiniz yeri orasi degil

Back