- 12 Nisan 2012
- 4.600
- 6.915
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O çocuğu hiç unutmadım ya sevimli bir çocuktuTuvalete götürmek için yardımcı abla yok mu? Bu Mebin işleri ne acayip yıllar önce çocukcağızın başına okul tuvaletinde bi kaza gelmişti. Lavabo devrilmiş çocuğun şah damarını kesmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yardımcısı abla olmadığı için öğretmen beraberinde gidememişti. Ama suçlu olarak mahkeme öğretmeni bulmuştu. Ki öğretmenin suçu yoktu aslında. Öğretmen bir öğrencinin peşinden gitse diğer çocuklar ne yapacak. Allah çocukcağızın ailesine sabır versin. Yerinizde olsam diğer velilerle işbirliği yapıp yardımcı abla tutulmasını sağlardım
diger cocugumu 3 yastan itibaren yolladim ve sikinti cikmadi. oglum cok hareketli ve sanırım yardimci abla olmamasi beni tedirgin etti beni. ve iki gundur olanlari buradakilere danismak istedim.Alın da rahat edin. Zaten habire konu açıp aynı şeyden şikayet etme sebebiniz bu isteğinize destekçi bulmak olduğunu düşünüyorum. Devlet okullarında durum bu maalesef birebir ilgi mümkün değiliz. Anlamadığınız şey şu aşırı evhamlı bir annesiniz belli ki ama çocuğunuz seneye de başlasa, ilkokula da başlasa benzerlerini yaşayacak
Haklısınız, öğretmenin de suçu yok tek tek hepsiyle ilgilenemezbelki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Çok geçmiş olsun, kötü düşmüş. Okul öncesinde maalesef kazalar daha yoğundur, kafanızı çevirmeniz yeter birinin düşmesi için. Üzülerek söylüyorum bu vakalar artacak çünkü anasınıflarından ücret kalktı bu durumda okullar kendi eleman alamadığından işkurdan personel bekliyor. O da kaç tane gelirse artık. Okullara yeteri kadar vermiyorlar da. Öğretmenler ne kadar yetişebilir ki sınıf dışındaki olaylara. Allah yardımcımız olsun.belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Neyin kafasını yaşıyosun sen bide kendince laf vuruyosun ne çabuk unuttun kreşte lavaboya tek gidipte lavabonun üstüne düşmesiyle boğazı kesilen ölen çocuğu . Ne demek Allah a emanet yaa hangi anne böyle boş lafa inanır .Sorumsuzluğu bu tarz cümlelere yüklemeyin . Ben çocuğumu bir odadan diğer odaya giderken takip ediyorum gözümden sakınıyorum tabiki başına herşey gelir Rabbime emanet ama tedbiride elden bırakmamak gerekir .Ay ne acimistir vs. Diye dramatize edenlere takilip cocugunuzu okuldan almayin. O kadar acimis sorun olmus olsa aglaya aglaya sinifa gider ogretmeninin haberi olurdu. Cizilmis uzucu ama bu tarz durumlari dramatize edersebiz yarin bir gun dusup kolunu kirsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzun yasi da sinifi icin ideal. Ne bekliyorsunux atiyorum cocugunuz nisan 2020 dogumlu diye hepsi nisan 2020 dogumlu mu olsun? Evet devlet anaokulu orasi ve mevzuatta ogretmene cocuklari tek tek tuvalete goturme gorevi yuklenmemisse ogretmenin dedigi gibi cocugunuz Allaha emanet. Bu sey evde de basina gelebilir. Dunku itiklesme de kendinden kucuklerle de olsa olabilirdi. Evet annelik evham yuklu ama hayatin icinde hep gul bahcesi yok. Cocugunuz sinifinda ortalama uzeri mutlu huzurlu adapte ise boyle kazalar sorunlar oldugunda ona bunlarin hayatin bir parcasi oldugunu anlatmalisiniz. Helikopter ebeveyn degil.
Peki düşüp kafasını çarpsa? Olabilir mi desin. Bunlar ihmal kaza değil.Ay ne acimistir vs. Diye dramatize edenlere takilip cocugunuzu okuldan almayin. O kadar acimis sorun olmus olsa aglaya aglaya sinifa gider ogretmeninin haberi olurdu. Cizilmis uzucu ama bu tarz durumlari dramatize edersebiz yarin bir gun dusup kolunu kirsa ne yapacaksiniz? Cocugunuzun yasi da sinifi icin ideal. Ne bekliyorsunux atiyorum cocugunuz nisan 2020 dogumlu diye hepsi nisan 2020 dogumlu mu olsun? Evet devlet anaokulu orasi ve mevzuatta ogretmene cocuklari tek tek tuvalete goturme gorevi yuklenmemisse ogretmenin dedigi gibi cocugunuz Allaha emanet. Bu sey evde de basina gelebilir. Dunku itiklesme de kendinden kucuklerle de olsa olabilirdi. Evet annelik evham yuklu ama hayatin icinde hep gul bahcesi yok. Cocugunuz sinifinda ortalama uzeri mutlu huzurlu adapte ise boyle kazalar sorunlar oldugunda ona bunlarin hayatin bir parcasi oldugunu anlatmalisiniz. Helikopter ebeveyn degil.
ah canım ya.belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim. Değil yardımcı abla, tuvalet yok ortaokul öprencileri ile aynı yeri kullanıyoruz. Allahtan ilkokul öğrencileri için yapılmış da en azından boyut olarak iyi. Bir öğretmen olarak beni en çok korkutan şeydir kaza durumu. Her gün okula giderken kazadan beladan uzak olsun diye dua ederim. Lavabo işine gelince sırf bu yüzden katı ve kurallı bir öğretmene dönüştüm. Yemekten önce topluca gideriz tuvalete. Kapıda sıra yapar grup grup alırım. Bu sırada mecbur bekleyecekler. İşini göreni sınıfa yollarım, sınıfta ben yokken yürümek yasak. Herkes oturacak sıkı sıkıya tembihlerim. İlk bu kuralları oturtmaya çalışırım, katı yönümün çocukların güvenliği için olduğunu, bu tarz tehlikeli durumlardan (koşma, sandalye çıkma..)belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Gibi durumlardan korunmanın bir sosyal davranış kazanımı olduğunu sık sık velilere hatırlatır, sonıfta da çocuklarla konuşurum. Ha yüm bunlara rağmen kaza olamaz mı? Yine olabilir. Anne değilim ama iki yeğenim var açıkçası evde de kaza olma olasılığı aynı derecede korkutuyor beni. Demem o ki korkular bitmeyecek. Olabildiğince önlem alıp adapte olamlarını sağlayacağızDevlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim. Değil yardımcı abla, tuvalet yok ortaokul öprencileri ile aynı yeri kullanıyoruz. Allahtan ilkokul öğrencileri için yapılmış da en azından boyut olarak iyi. Bir öğretmen olarak beni en çok korkutan şeydir kaza durumu. Her gün okula giderken kazadan beladan uzak olsun diye dua ederim. Lavabo işine gelince sırf bu yüzden katı ve kurallı bir öğretmene dönüştüm. Yemekten önce topluca gideriz tuvalete. Kapıda sıra yapar grup grup alırım. Bu sırada mecbur bekleyecekler. İşini göreni sınıfa yollarım, sınıfta ben yokken yürümek yasak. Herkes oturacak sıkı sıkıya tembihlerim. İlk bu kuralları oturtmaya çalışırım, katı yönümün çocukların güvenliği için olduğunu, bu tarz tehlikeli durumlardan (koşma, sandalye çıkma..)
3,5 yaş çok küçük devlet ana okullari için. 4 yastan itibaren alıyorlar ama ben 5 yaş taraftarıyım. Ben kizimi göndermiştim 6 7 yıl önce devlet ana okuluna. Tuvaletlerin onu onunde yardımcı ablalar sandalyelerde beklerdi. Hiç kaza gelmedi kızımın başına sukur, bir kere bile tuvalet pisliği görmedim üzerinde. Okul da cocuklar da pırıl pirildi. Hatta 6 yaşına gelsin oglum için de düşünüyorum aynı okulu. Ama şartlar değişti mi bilmiyorum. Okul ödenekleri sıkıntılı çünkü...belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Devlet ana okulu, zaten para vermiyorlar. Ogretmen 15 20 kucuk çocukla sınıfta yalnız. Sınıfı başıboş bırakıp tuvalete gitse sınıftaki çocukların da başına bir şey gelebilir. Bence ana okullari aidat toplayıp yardımcı abla tutabilmeli. Yoksa bu kazaları çok duyarız Allah korusun...Ne demek tuvalete hepsiyle gidemiyorum Allaha emanetler tabii ki ama yaşları küçük bir büyük kontrol altında olması gerekiyor kaç kez düşmüş diyorsunuz o okula para vermeyin ve alın böyle sorumsuzluk olamaz.