• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

krese yolladim ama...

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.

Eklentiler

• Screenshot_20230912_162242.jpg
    Screenshot_20230912_162242.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 533
belki kizacaksiniz konu acip duruyorum. 3 4 yas karma olan sinifa 3.5 yas oglum gidiyor ilk gun kafasinin arkasi sismis ogretmeni arkadasiyla sarilirken dustu cunku sizinki fiziksel olarakta minik dedi. bugunde okuldan geldi sırtında iz ne oldu dedim tuvalette dustum dedi. öğretmeni bilmiyormuş ona dememis. ogretmeniyle konustum simdi personel yetersiz tek tek tuvalete gidemiyorum hepsiyle dedi. Allaha emanetler birazda dedi. benim oğlum cok hareketli. moralim bozuldu belini oyle gorunce tabi arkadaslar. devlet anaokulu bu.
Yani devletin şartları maalesef bu kadar. Üzücü bir durum.

Devlette yardımcı öğretmeni bırakın anaokulu sınıfları için ayrı bir hademe bile yok çoğu zaman. Cocuklar tuvalete kendileri gitmek zorunda ama 2 gün arka arkaya bu kadar sıkıntı olması bence normal değil. Tamam herkesle birebir ilgilenemez ama madem fiziksel olarak zayıf bir çocuk bir tık daha özen gösterebilir.

Geçmiş olsun öğretmenden haklı her çocukla birlikte gitse ders yapamaz ücret oduyo musunuz

Devlette durum bu şekilde. Ben de anaokulunda İngilizce öğretmeniyim, benim dersimde bile tuvalet ihtiyaçları vb durum olur diye yanımda yardımcı öğretmen bulunduruyorum. Özel okula kayıt yaptıracaksanız yazılacağı sınıfta sınıf öğretmeninin yanında yardımcı öğretmen var mı sorun.

Öğretmenin yapabileceği çok şey yok her coxukla wc ye gitse sınıftakiler ne yapacak..oğlunuzu tembih edin wc de daha dikkatli olsun yoksa dusubilecegini canı yanacağını bilsin..sınıfta da koşarsa kendisine veya arkadaşlarına zarar gelebileceğini bilsin cok küçük değil çocuğunuz anlayacak yasta

yapacak bir sey yok malesef.
benimkiler de basladilar.Tuvalete kendileri gidip temizligini Allaha emanet yapiyolar.Eve gelince yikiyorum cunku kulotlari hep kaka.Yardimci personel yok.Devlet aidati kaldirdi yardimxi personele odenek yok.Ne kadar ekmek o kadar kofte !

Tuvalete götürmek için yardımcı abla yok mu? Bu Mebin işleri ne acayip yıllar önce çocukcağızın başına okul tuvaletinde bi kaza gelmişti. Lavabo devrilmiş çocuğun şah damarını kesmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yardımcısı abla olmadığı için öğretmen beraberinde gidememişti. Ama suçlu olarak mahkeme öğretmeni bulmuştu. Ki öğretmenin suçu yoktu aslında. Öğretmen bir öğrencinin peşinden gitse diğer çocuklar ne yapacak. Allah çocukcağızın ailesine sabır versin. Yerinizde olsam diğer velilerle işbirliği yapıp yardımcı abla tutulmasını sağlardım

okuldan almayi dusunuyorum
İlkokulda da kazalar, düşmeler sıyrılmalar olacak. O zaman da mı alacaksınız okuldan?
Çocuğunuz ufak da değil ayrıca. Benim oğlum da o yaşta başladı. Bazen ısırma, vurma olayları da yaşandı. Çocuklar böyle büyüyorlar. Fazla abartılı tepki veriyorsunuz

Tuvalete götürmek için yardımcı abla yok mu? Bu Mebin işleri ne acayip yıllar önce çocukcağızın başına okul tuvaletinde bi kaza gelmişti. Lavabo devrilmiş çocuğun şah damarını kesmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yardımcısı abla olmadığı için öğretmen beraberinde gidememişti. Ama suçlu olarak mahkeme öğretmeni bulmuştu. Ki öğretmenin suçu yoktu aslında. Öğretmen bir öğrencinin peşinden gitse diğer çocuklar ne yapacak. Allah çocukcağızın ailesine sabır versin. Yerinizde olsam diğer velilerle işbirliği yapıp yardımcı abla tutulmasını sağlardım
Hep birlikte şikayetçi olurlarsa bişeyler yaparlar

Ay içim gitti fotoğrafa, nasıl acımıştır kıyamam ya.
Bütçeniz yeterliyse özele geçirin, devlette gerçekten öğretmenler yeterli olmayabiliyor.

3.5 yasinda devlet anaokuluna alıyorlar mi?
Benim oglum 4.5 yasinda başladı 2 sene gitti devlet anaokuluna. Bizim yardimci teyzeler vardi. Yemeklerine ve tuvalet ihtiyaclarina yardim ediyorlardi.
Her okul tabi ayni olmaz ama iki gunde fazla talihsizlik olmus.

Kıyamam ya nasılda canı yanmıştır 😥 bakacak kimseniz yokmu anneanne babaanne gibi . Çok küçük çocuğunuz bu kadar talihsiz olay yaşamış bence daha büyük şeylerde gelebilir başına yani .Varsa imkanınız özel kreşe verin yada evde bakıcı baksın bence

3.5 yasinda devlet anaokuluna alıyorlar mi?
Benim oglum 4.5 yasinda başladı 2 sene gitti devlet anaokuluna. Bizim yardimci teyzeler vardi. Yemeklerine ve tuvalet ihtiyaclarina yardim ediyorlardi.
Her okul tabi ayni olmaz ama iki gunde fazla talihsizlik olmus.
3 yaştan itibaren alıyorlar ama bu sene aidat kalkınca okullar yardımcı teyze alamadı. Haliyle ben olsam böyle bir ortama çocuğumu yollamam. Ya bakıcı tutarım ya da çalışmıyorsam evde benimle oturmasını sağlarım.

Ne yapacaklar? Para yok diye Bakıcı abla da yok, ödenek yok. Veli de 200 tl bile vermek istemiyor. Ne yapacaklar sizce?
Biz bugün toplantı yaptık ücret konusunda herkes tamam dedi imzalar atıldı anlaşmıştık şimdi itiraz edenler olmuş 1 saat önce mesaj geldi itiraz olduğu için yarın dilekçe verecekmişiz bende şaştım

okuldan almayi dusunuyorum

Alın da rahat edin. Zaten habire konu açıp aynı şeyden şikayet etme sebebiniz bu isteğinize destekçi bulmak olduğunu düşünüyorum. Devlet okullarında durum bu maalesef birebir ilgi mümkün değiliz. Anlamadığınız şey şu aşırı evhamlı bir annesiniz belli ki ama çocuğunuz seneye de başlasa, ilkokula da başlasa benzerlerini yaşayacak

Back