-
- Konu Sahibi Less-is-More
Umarim bizim icin de kolay olur. :)Bebek doğar doğmaz diğerini kreşe gönderseniz o geldi beni gönderdiler psikolojisine girer. Ama siz 1 yıl evde bakacam diyorsunuz o sürede kisen büyüdün okullu oldun , kardeşin de büyüyünce gidecek vs konuşun sürekli. Etkileneceğini sanmıyorum bende 2,5 yaşında göndermiştim, diğer bebeğimde 4-5 aylıktı bir sorun yaşamadım.
Cok tesekkur ederim. Gerilmek degil de ister istemez endise duyuyorum bazen. Aslinda onun icin en guzelinin bu oldugunu biliyorum ama annelik iste. Dediginiz gibi bu durumu cazip hale getirecek seyler bulabilirim. Zaten ilk once yarim gun baslatip nabiz yoklamak istiyorum. Baktim guzel gidiyor tam gun verebilirim.sağlıkla kucağına al
ama şimdiden kendini germe
önünüzde nerede ise 15 ay var o zamana kadar neler neler değişir
arkadaşımın çocukları arasında 14 ay var bir süre ikisine birden bakıcı baktı sonra büyük olan kreşe başladı 38 aylıktı küçüğe bakıcı evde bakmaya devam etti
o annesi ile birlikte hazırlanıp evden çıkmayı büyüyüp okula gitmeyi kardeşe nispet olarak kullandı mesela
hemen çıkıp hazırlanıp sen evde kal X yapıyormuş
hep onlar evde ben gidiyorum diye kötü örnekler yok yani
bir yıl bir arada olduktan sonra evde de sıkılmaya başlar zaten
belki kreşe başlayacağı zaman yakın siz anne oğul birlikte oyun grubuna gidip bebeği evde bırakabilirsiniz
bu da onun için hem bri deneme olur hem de annenin bebekle kalmayıp onunla dışarıda olması evin cazibesini azaltır
oğlum kreşe giderken eve dönecek olsam dahi işe gider gibi giyinir çıkar sonra eve döner akşam da aynı kıyafetleri giyip onu almaya giderdim hatta biz eşimle birlikte çalışıyoruz oğlum küçükken bunu bilmezdi zira onu kreşe bırakıp ikimizin birlikte zaman geçirmesi fikrinden rahatsız olabileceğini düşünmüştüm ,
ama ne olur şimdiden bunu düşünerek kendinizi germeyin
sağlıkla kucağınıza alın
Cok tesekkur ederim. Gerilmek degil de ister istemez endise duyuyorum bazen. Aslinda onun icin en guzelinin bu oldugunu biliyorum ama annelik iste. Dediginiz gibi bu durumu cazip hale getirecek seyler bulabilirim. Zaten ilk once yarim gun baslatip nabiz yoklamak istiyorum. Baktim guzel gidiyor tam gun verebilirim.
Deli olmasak girer miydik bu sorumlulugun altinazamanla alisacagiz elbet, bu dusuncelerin de olmasi cok normal. Biz bu kadar dusunmesek her sey dogal akisinda gidecek zaten. Cocuklar hep bizden etkileniyor. Bizim duygularimiza gore tepki veriyorlar.
Oyle mi diyorsunuz? O zaman okuldaki ders durumuma gore tek duzen ayarlayip oyle devam edeyim en iyisi.naçizane o daha zor olabilir
zira okula ilk başladıklarında düzenleri şaşıyor, evde biraz fazla azıyorlar, uyumsuz oluyorlar vs
bu durumun üstüne bebek ve çocuğa birlikte bakarken anneanne babaanne dur yapma etme deyip sonra tam güne geçince farklı bir tepki alınabilir
ama sizinle gidip sizinle gelecekse yarım gün de olur ben annem ile okuldayım (siz de öğretmen imişsiniz zaten okul onlar için yetişkinlikle özdeşleşmiştir) bebek evde diye ben sıkıntı olmadan geçer bu süreç diye düşünüyorum
Benimki de oyle. Disari ciktigimizda beni duymuyor bile. Olayi biz abartiyoruzOndan dolayi herkese anneligi tavsiye etmiyorum, insan deliligi tavsiye edermi hiç?
Evet bu süreçler normal fakat içinde oldugunda insan büyütüyor baze seyeleri. Ki geçmisten ders almam gerekirken. Geçmistede çok pimpirikliklerim oldu ve simdi "ne saçma düsünmüsüm" dedigim halde, saçma düsünmeye devam :)
Yani gerçekten, çoçuklar herseyi çok iyi biliyorlar. Bizden daha zekiler. Asil biz onlardan daha kirilganiz. Kizim krese gidiyor ve sabahlari "hadi kizim, anne çalismaya gidiyor" diye el saliyorum, kiz beni takmiyor bile. Arkadaslar ile oynamaktan yüzünü kaldirmiyor bile.
Iste annelikte egoda kalmiyor :)
Tuvalet egitimini tamamlamis miydi peki? Onu halletmek gerekiyor mu krese gondermeden once? Kusura bakmayin hic bilmiyorum bu konulari. Gidip bir yerle de konusmadim hic.Büyük kızım 3,5 yaşında başladı kreşe, kardeşi 28 aylıkdı o zaman. 1 hafta uyum sorunu yaşadı daha sonra severek gitmeye başladı. Size tavsiyem okuldan çok öğretmenini iyi seçmeye çalışın çocuğunuzun. Birde çoçuğunuzun gelişimine göre bir yaş grubuna gönderin. Ben kızımı 3-4 yaş grubuna gönderdim ama pişman oldum maalesef. Çünkü kızım kreşe gitmeden önce gayet muntazam resim boyayabilen, 24 parça puzzle ı tek başına yapabilen, makasla noktalı yerlerden kesebilen bir çocuktu. Sınıfındaki çocukların birçoğu daha eline kalem makas almamış bu yüzden öğretmen onlara ayak uydurmak zorunda kaldı. Birde öğretmenimiz çok alıngan, bir veli ile sorun yaşıyorsa bu durumu çocuklara çok yansıtıyor.
Güzel bir dille anlatırsanız sorun olmaz bence. Komşum torununa bakıyordu. Küçük doğup hareketlenince büyük olanı kreşe verdiler.Merhabalar. Cogunuz biliyorsunuz, 21 aylik bir oglum var ve su an ikinciye hamileyim. Her cocugun psikolojisi ve gelisimi farkli tabi ama benzer durumlari yasayan annelerin deneyimlerinden faydalanmak istedim. Onumuzdeki Agustos ayinin sonunda insallah ikinci bebegimi kucagima alacagim. O zaman buyuk oglum tam iki yasinda olacak. Benim dusuncem bir yil ise ara verip ikisiyle de evde ilgilenmek. Daha sonra kucuk 1 yasini doldurunca, buyuk de tam 3 yasinda olunca, buyugu krese verip ise donmeyi dusunuyorum. Bu surecte annem ve kv donusumlu olarak yardim edecekler. Kucuk zaten evde olacak ama buyuk 3 yasinda ve evde kardesi varken krese baslarsa nasil olur sizce? Bir arkadasimin kizi yasi daha buyuk olmasina ragmen baslamis ama devam etmemis. Evde onunla ilgileniyorsunuz, beni okula gonderiyorsunuz gibi sikayetlerde bulunmus. Boyle bir durum yasamak istemiyorum. 3 yas krese baslamak icin uygun bence ama evde kardesiyle ilgilenirken onu evden gondermek nasil bir etki yaratir kestiremiyorum. Ben de ise baslayacagim, onunla birlikte evden cikmis olacagim. Boyle olursa daha mi kolay uyum saglar? Simdiden bu dusuncelere kapildim, yol gosterirseniz sevinirim.
Kızım 2 yaşında tuvalete alıştı, okula gittiğinde tuvalet sorun olmadı. Sadece rahat kıyafetler giydirmek gerekiyor çünkü tuvalete yardımcı bir abla eşliğinde gidip kendi başına yapıyor. Pantolonların düğmesini açmakta zorlanıyor. Zaten kayıt esnasında tuvalet eğitimi olup olmadığını sordular. Bizde bilmiyorduk şimdi yaşadıkça tecrübe kazanıyoruz.Tuvalet egitimini tamamlamis miydi peki? Onu halletmek gerekiyor mu krese gondermeden once? Kusura bakmayin hic bilmiyorum bu konulari. Gidip bir yerle de konusmadim hic.
Ama su an daha cok kucuk. 21 aylik henuz.kızım 13 ocak 2016 dogumlu
bende krese gonderıcem bır kac kres gorusmesındeyım
ogretmenı nasıl sececegımı bılemıyorum ıyı ogretmen nasıl anlasılır kı
konuyu takıpteyım :)
kardes dogmadan krese baslatırsanız daha dogru olur
Peki nasil gidip geliyor. Servis mi var?Ben senin yerinde olsam kreşe şimdi başlatırdım. En azından haftada 2 3 gün. Kardeşi doğana kadar da alışır zaten evden gönderildim psikolojisi oluşmaz.
Kızım 24 aylıkken başladı. Bence tam zamanıymış çok iyi oldu onun için de bizim için de.
Biz henuz tuvalet egitimine girismedik. En azindan onu tamamlasak daha rahat olur sanirim.Kızım 2 yaşında tuvalete alıştı, okula gittiğinde tuvalet sorun olmadı. Sadece rahat kıyafetler giydirmek gerekiyor çünkü tuvalete yardımcı bir abla eşliğinde gidip kendi başına yapıyor. Pantolonların düğmesini açmakta zorlanıyor. Zaten kayıt esnasında tuvalet eğitimi olup olmadığını sordular. Bizde bilmiyorduk şimdi yaşadıkça tecrübe kazanıyoruz.
o yas grubu kreslerde var calısan tum anneler cocugunu o yasta krese verıyor canınızı sıkmayın endısenızı anlıyorum :) erken gıtmenın hıc sorun olacagını sanmam hatta sahsen ben gec kaldıgımızı dusunuyorum cocuga yetemıyoruz bır noktadan sonraAma su an daha cok kucuk. 21 aylik henuz.