- 5 Mart 2024
- 506
- 505
- 23
Tam gun veremiyorsaniz yarim gun kres ile baslayabilirsiniz ve ogleden sonra anneanne veya babaanne evde bakimini devam ettirebilir. 2 yas bence kres icin cok uygun bir yas. Sosyallesmenin yani sira el becerilerinin de gelistigi bir donem.Merhabalar
38 yaşında devlet memuruyum 2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim temmuzda bitecek. İşe başladıktan sonra kızıma anneanne ve babanne dönüşümlü bakıcak ama onlarla farklı bir ilde olduğunuz için aynı evde yaşayacağız bu süreçte.
Bir yandan sosyalleşmesi için kreşe başlamasının iyi olacağını düşünüyorum ancak tam gün için daha erken olacağından tereddütlüyüm
Anneler dönüşümlü baktıklarında hem sürekli evde olacakları için özel alanımızın kısıtlanacağını düşünüyorum
Tekrar izin almam durumunda maddi olarak çok dikkat ederek ucu ucuna yetirebiliyoruz bu şekilde devam etmek zorunda kalacağız.
Bir yandan hem benim hem de kızımın bireselleşmesinin ikimizede iyi gelebileceğini düşünüyorum ama işin içindende çıkamıyorum.
Deneyimli ve fikir vermek isteyenlerden rica esiyorum hangi seçenek hepimiz için daha sağlıklı olur ?
Ben 4 ay denedim 1 yaslarini doldurana kadar anneanne ve babanne bakti. Yok olacak is degil. Hele ki 1 yasindan sonra asiri hizli sekilde bilinclenmeye basliyorlar, evde bunlari surekli memnun edip simartan birilerinin olmasini da istemedim acikcasi. Babanne ozellikle benim hayir dedigim herseyi 3.gunden itibaren yapmaya kalkinca zaten konu cikti. Ben evden cikinca falan tv acildi evde. Yemek yedirmeyin kendileri yiyor dememe ragmen yemek yedirdiler. Sacma sapan seyler.Anneanne babaanne hiçbir şey veremez çocuğa, benim annem bakacağım dese gidip de vermem. 24 aylıkken kreşe başlayacak oğlum, işe dönme durumum yok baksam bakarım ama yetemediğimi hissediyorum bi yerde. Disiplin, kural öğrensin, sosyalleşsin istiyorum. Kesinlikle kreşe verin.
Kreş en iyisi hem çocuk için hem sizin için size en uygun olanı araştırın benceMerhabalar
38 yaşında devlet memuruyum 2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim temmuzda bitecek. İşe başladıktan sonra kızıma anneanne ve babanne dönüşümlü bakıcak ama onlarla farklı bir ilde olduğunuz için aynı evde yaşayacağız bu süreçte.
Bir yandan sosyalleşmesi için kreşe başlamasının iyi olacağını düşünüyorum ancak tam gün için daha erken olacağından tereddütlüyüm
Anneler dönüşümlü baktıklarında hem sürekli evde olacakları için özel alanımızın kısıtlanacağını düşünüyorum
Tekrar izin almam durumunda maddi olarak çok dikkat ederek ucu ucuna yetirebiliyoruz bu şekilde devam etmek zorunda kalacağız.
Bir yandan hem benim hem de kızımın bireselleşmesinin ikimizede iyi gelebileceğini düşünüyorum ama işin içindende çıkamıyorum.
Deneyimli ve fikir vermek isteyenlerden rica esiyorum hangi seçenek hepimiz için daha sağlıklı olur ?
merak etme milyarderler de krese veriyorlar. sevgilim soyadi bilindik insanların oldugu kreste öğretmen 2-3 yas grubuyla ilgileniyor. her ara tatilde disneylanda giden, birkac ayri bakicisi olan cocuklar da krese geliyor gelisimleri için.Milyarder olsak biz de bayılmazdık el kadar çocuğu kreşe yollamaya ama işte imkanlar böyle.
Merhaba, benim kızıma bir ay anneanne bir ay babaanne bakıyor,ayrı bir odaları var kızımın bakımı için asla benim kurallarım ve uygulamalarım dışına çıkmıyorlar,çok büyük rahatlık ve destek keşke yaşları daha genç olsa daha uzun bakardık dediler hatta 3-4 yaşına getiririz dediler ömrümüz olursa,ama ben kreş düşünüyorum 2 yaş veya 2 yaşını az geçince ,aslında bu çocuğun kendini ifade etme zamanına bağlı.Kendini ifade edebildiği yaştan itibaren,özgüven paylaşım ve sosyalleşme için kesinlikle gitmeli fikrinde olanlardanım.Şu an 17 aylık ve hafta 1-2 gün oyun atölyelerine götürüyorum kendi yaş grubu ile inanılmaz farketti burda geçirdiği 1 saat bile.Çekirdek aile dışında birilerinin evde kalması çok güzel bir şey değil ama yatılı bakıcıdan kat kat iyidir belkide ben hem kayınvalide hem annemin davranışları açısından biraz şanslı olduğum için böyle düşünüyor olabilirim.Merhabalar
Doğru söylüyorsun yengenç. Bizim toplumda kadınlar çalışıp çocuğu kreşe bırakınca ayy vicdansız el kadar bebeğe kıyıyo para için gibi algılara o kadar maruz kalmışız ki insan ister istemez vicdan yapıyor. Evde yetebilmek imkansız. İzindeyken de oyun gruplarına götürüyoduk. Gerçekten çok farkediyor sosyalleşmek yaşıtlarıyla vakit geçirmek.merak etme milyarderler de krese veriyorlar. sevgilim soyadi bilindik insanların oldugu kreste öğretmen 2-3 yas grubuyla ilgileniyor. her ara tatilde disneylanda giden, birkac ayri bakicisi olan cocuklar da krese geliyor gelisimleri için.
hic vicdan azabı hissetme bile. hep evde cocuguyla kalan annelerin cocuga verecegi ne var ki? neredeyse hepimiz bu ülkede ev hanimi annelerle büyüdük- ne katti bize? evde sıkıla sıkıla, tv izleye izleye / bir kismimiz da sokakta büyüdük. ne oldu yani:)
Yorumunuzdan cocuk sahibi olmadiginiz cok belli zaten. Kucagina al bakiyiim ayrilabiliyo musun öyle hemen şekerimŞekerim 2yasında cocuk ne bireyi valla ben olsam izin alırım hicbir şey çocuğun senden ayrı kalmasından önemli değil cok üzülüyorum 2-3 yaşndaki bebeler saatlerce ayrı kalıyor ilerde hayata karşı size karşı güvensizlikleri oluyor böyle bir sürü video izledim uzmanlardan okudum henüz cocuk sahibi değilim ama takip ediyorum uzmanları fln çocuk gün icinde sana ne kadar gereksinim duyuyor bi düsünsene... Lütfen 4-5 yasndan önce brakp calsma beni annm 7yasnda brakp calsmaya gitti düsün dana gibi 7yas asdffgghhjkl mahvolurdum o gidince
Deneyimim şu ben komple istifa ettim.oglum 2 yaşında bir saatliğine oyun grubuna götürdüm oradaki tüm gün kreşte kalan çocukların her zil çalınca anne diye ağlayarak kapıya kosmasini gördükçe bu sisteme ve anneleri bu sisteme zorunlu kılan zihniyete lanet ettim.Merhabalar
Deneyimim şu ben komple istifa ettim.oglum 2 yaşında bir saatliğine oyun grubuna götürdüm oradaki tüm gün kreşte kalan çocukların her zil çalınca anne diye ağlayarak kapıya kosmasini gördükçe bu sisteme ve anneleri bu sisteme zorunlu kılan zihniyete lanet ettim.Merhabalar
Evet okul ve gunluk sosyallesme cok onemli ve kiymetli. Ama sizin durumunuzda anladigim kadariyla 3 yas alti cocugunuz gunde duzenli olarak yaklasik 8-10 saat sizden ayri kalacak ve her gun yorucu bir rutine girmis olacak. 4 yasindaki cocuklar bile bazen kres rutinine kolay uyumlanamiyor. Her gun sosyallesmek evet ama her gun anneden 8 saat ayri kalmak hayir. 3 yas oncesindeki cocuk psikolojisi gunde 4-5 saatten fazlasini kaldirmaz cocuga zarar olur. Butun uzmanlarin ortak sozudur bu 3 yas oncesi anneden surekli ayri kalmak gelisimsel travma sebebidir. Cocuklari sevine sevine doguruyoruz sonra ise donebilmek icin atacak yeri sasiriyoruz. Bu sozum bi size degil. Ama gercekten biraz da gercekci olunmali. Binlerce yillik evrimi, kac senelik psikologlarin arastirmalarini soylemlerini en azindan bir dogan cuceloglunu kucumseyipte belkide bilinmediginden "ay ben bilirim en iyi ben bilirim sen ver krese hem cocugun egitilmis olur cinim ya hehe" demekte hadsizlik. (Zaten su kadinlar kulubunde birileri tarafindan begenilmeyen bir yorum olunca suru halinde linc edilmesinide anlamadim.) Ha derseniz ki ben basarim parayi en guzel yere yollarim cocuk annesini hatirlamaz bile dolu dolu egitilir uzerinede uykusu beslenmesi on numara olur bu da calisarak edinmek istediginiz kâri amortiler ne gerek var diye dusunurum ben olsam. Ama ulkemizin dusuk ucretli devlete ait ya da sozde ozel olup coluk cocugun elinde oyun evine donmus kreslerine cocuk yollayip cocugum egitiliyor yasasin hehe diye sevinecekseniz bir daha dusunun. Sonucta bu yastaki cocuk icin ozel dikkat gerekir, her halinden davranisindan derdi anlasilmaz onu taniyan birisi olmalidir. Su an ki maddi imkanlarinizla yollayabileceginiz yerde bu ozeni birakin adam akilli egitim imkani bile bulabilecekmisiniz bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?