Kreş mi ev mi ?

2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim bitiyor kreşe mi vermeliyim yoksa tekrar izin mi almalıyım?

• Ankete Katılan
    44
Çevremde hem kreşler hem de aile büyükleriyle büyüyen çocuklar var. Aralarında bariz bir fark var. 2 yaşına girmeden başlamıştı kreşe ve gerçekten mükemmel bir gelişim gösterdi. Eskisi çocuklara akran bulmak kolay değil, hangimiz gönül rahatlığıyla kapıda bahçede oynamasına izin verebiliriz? Ya da hangimiz sabahtan akşama kadar başka hiçbir şey yapmadan çocukla ilgilenebiliriz? Ciddi bir mesai gerektiriyor. Bence kreşe verilebilir artık.

Tam gun veremiyorsaniz yarim gun kres ile baslayabilirsiniz ve ogleden sonra anneanne veya babaanne evde bakimini devam ettirebilir. 2 yas bence kres icin cok uygun bir yas. Sosyallesmenin yani sira el becerilerinin de gelistigi bir donem.
Bir de ben cocuklarin haftaici sabah temposuna erkenden alismalarinin taraftariyim. Herkesin evden ciktigi ve ise/okula gittigi bir duzeni ne kadar erken ogrenirlerse o kadar iyi gibi geliyor.
Benim bebeklere de bir sure anneanne ve babanne evde baktilar. Onlar evdeyken icim cok rahat degildi acikcasi cunku sonuc olarak bakan kisiler genc degil ama krese verince icim biraz daha rahat oldu acikcasi.
Bir diger konu ev ev ustune olmuyor maalesef. Ben bu sekilde 4 ay yasadim ve insanin bir yerden sonra sinirleri bozuluyor.

Ben 4 ay denedim 1 yaslarini doldurana kadar anneanne ve babanne bakti. Yok olacak is degil. Hele ki 1 yasindan sonra asiri hizli sekilde bilinclenmeye basliyorlar, evde bunlari surekli memnun edip simartan birilerinin olmasini da istemedim acikcasi. Babanne ozellikle benim hayir dedigim herseyi 3.gunden itibaren yapmaya kalkinca zaten konu cikti. Ben evden cikinca falan tv acildi evde. Yemek yedirmeyin kendileri yiyor dememe ragmen yemek yedirdiler. Sacma sapan seyler.
Krese basladilar da rahatladim. 1 ay sonra bu cocuklar bardaktan su iciyordu. Merdiven inip cikiyorlardi. (13 aylikken). Cocuklarla anlasiyorlar, dertlerini aglayip bagirmadan anlatiyorlar. 2 yas krizini mesela cok agir yasamiyoruz biz cunku dertlerini bir sekilde anlatip iletisim kurabiliyoruz.
Simdi 23 ayliklar, ayakkabilarini veya terliklerini istedikleri zaman kendileri giyebiliyorlar. Cop atmayi biliyorlar. Bisiklete binebiliyorlar (pedalsiz olanlara). Mesela hadi uyku vakti dedigimde, odalarina gidip yataga yatiyorlar. Battaniyelerini alip ustlerine ortup uyuyorlar. Sallama gereksinimi ya da kavga dovus yok mesela.
Sandalyelerine kendileri oturup yemek yiyebiliyorlar. Kalem tutup boyama yapiyorlar. Bunlarin hepsine kreste alistilar. Ben bu kadar hizli alistiramazdim.

Kreş en iyisi hem çocuk için hem sizin için size en uygun olanı araştırın bence

cocugunuz nisan 2023 dogumlu
agustosta 27 aylik olacak. bence madem izin hakkiniz var biraz daha izin alin, en azindan tuvalet egitimini siz verin, tuvalete alistiktan sonra başlasın kreşe. her gün bir baska yabancinin altini degistirmesi cok saglikli değil bence.
bir de ilk aylar bir aile büyüğünün gelmesi sizin yarariniza olur çünkü kreslerde bir sürü yeni mikropla tanisiyor steril cocuk. her ay yeni bir hastalik bulaştırir zaten kendine- 3 gün gidiyorsa 5 gün gitmez (ki bu uzun vadede guzel bir sey - bagisikligi gelisir sonraki yillarda daha az hasta olur)
siz de her gün her gun isten izin alamayacaginiz icin sıkıntı yasarsiniz o yuzden ise baslayinca en azindan bir sure aile uyelerinin evde olmasinda yarar var. hem onlar yorulmazlar yasli halleriyle cocugun pesinde, hem hastalik durumunda ne yapacaginizi sasirmazsiniz evde nenesine emanet edersiniz

Milyarder olsak biz de bayılmazdık el kadar çocuğu kreşe yollamaya ama işte imkanlar böyle.
merak etme milyarderler de krese veriyorlar. sevgilim soyadi bilindik insanların oldugu kreste öğretmen 2-3 yas grubuyla ilgileniyor. her ara tatilde disneylanda giden, birkac ayri bakicisi olan cocuklar da krese geliyor gelisimleri için.
hic vicdan azabı hissetme bile. hep evde cocuguyla kalan annelerin cocuga verecegi ne var ki? neredeyse hepimiz bu ülkede ev hanimi annelerle büyüdük- ne katti bize? evde sıkıla sıkıla, tv izleye izleye / bir kismimiz da sokakta büyüdük. ne oldu yani:)

Merhaba, benim kızıma bir ay anneanne bir ay babaanne bakıyor,ayrı bir odaları var kızımın bakımı için asla benim kurallarım ve uygulamalarım dışına çıkmıyorlar,çok büyük rahatlık ve destek keşke yaşları daha genç olsa daha uzun bakardık dediler hatta 3-4 yaşına getiririz dediler ömrümüz olursa,ama ben kreş düşünüyorum 2 yaş veya 2 yaşını az geçince ,aslında bu çocuğun kendini ifade etme zamanına bağlı.Kendini ifade edebildiği yaştan itibaren,özgüven paylaşım ve sosyalleşme için kesinlikle gitmeli fikrinde olanlardanım.Şu an 17 aylık ve hafta 1-2 gün oyun atölyelerine götürüyorum kendi yaş grubu ile inanılmaz farketti burda geçirdiği 1 saat bile.Çekirdek aile dışında birilerinin evde kalması çok güzel bir şey değil ama yatılı bakıcıdan kat kat iyidir belkide ben hem kayınvalide hem annemin davranışları açısından biraz şanslı olduğum için böyle düşünüyor olabilirim.
Kız kardeşiminde kızına 2,5 yaşına kadar bakıcı baktı o bakıcısından çok memnun olmasına rağmen kreşe verdi .
Özetle ; ben kendini ifade edebiliyorsa eğer çocuk,kesinlikle vermekten yanayım.Heleki birde wc eğitimi bitmiş bezden çıkmışsa süper

Doğru söylüyorsun yengenç. Bizim toplumda kadınlar çalışıp çocuğu kreşe bırakınca ayy vicdansız el kadar bebeğe kıyıyo para için gibi algılara o kadar maruz kalmışız ki insan ister istemez vicdan yapıyor. Evde yetebilmek imkansız. İzindeyken de oyun gruplarına götürüyoduk. Gerçekten çok farkediyor sosyalleşmek yaşıtlarıyla vakit geçirmek.

Yurt dışında yaşıyorum ve bebeğim 14 aylık. Bir aydır kreşe gidiyor. Tabii ki keşke imkanım olsaydı da 2-3 yaşına kadar bakabilseydim diyorum ama kreşin ona -daha şimdiden- kazandırdıklarını görünce şok oluyorum. Alışmaları küçükken çok hızlı oluyor. Tabii ki her gün güle oynaya gitmiyor, ancak alırken orada mutlu olduğunu görüyorum artık. Fikir paylaşmak istedim sadece. 2 yaş bence kreş için harika bir yaş. Ben de çalışmaya dönünce resmen kendime geldim açıkçası. Senelerce evde çocuk bakmak herkese göre değil bence ve bunun yargılanacak da bir yanı yok. Hepimiz çocuklarımız için en iyisi ve en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

Yorumunuzdan cocuk sahibi olmadiginiz cok belli zaten. Kucagina al bakiyiim ayrilabiliyo musun öyle hemen şekerim

Daha fazla izin alabiliyorsanız alın. Atıyorum bi 6 ay daha izin alsanız çocuk o sırada iyice toparlanır daha sonra kreşe verirsiniz. Bence çekirdek ailenizi anneleri dahil ederek bozmayın. Zamanla herhangi bir sorun yaşarsanız geri göndermekte sıkıntılı olur. Gereksiz alınmalar, tatsızlıklar yaşanabilir.
Benim bir akrabam belediye’de çalışıyor. Haftanın 3 günü gittiğini söyledi nasıl oluyor tam emin değilim ama öyle bir imkanınız olursa sadece çalıştığınız günler kreşe gönderirsiniz tam gün, diğer günler evde siz ilgilenirsiniz.

Bakıcı seçeneği niye yok? Sabah gelip akşam gidecek bir bakıcı bulun bence. Kişisel olarak o yaşta kreşi erken buluyorum ben

Evet okul ve gunluk sosyallesme cok onemli ve kiymetli. Ama sizin durumunuzda anladigim kadariyla 3 yas alti cocugunuz gunde duzenli olarak yaklasik 8-10 saat sizden ayri kalacak ve her gun yorucu bir rutine girmis olacak. 4 yasindaki cocuklar bile bazen kres rutinine kolay uyumlanamiyor. Her gun sosyallesmek evet ama her gun anneden 8 saat ayri kalmak hayir. 3 yas oncesindeki cocuk psikolojisi gunde 4-5 saatten fazlasini kaldirmaz cocuga zarar olur. Butun uzmanlarin ortak sozudur bu 3 yas oncesi anneden surekli ayri kalmak gelisimsel travma sebebidir. Cocuklari sevine sevine doguruyoruz sonra ise donebilmek icin atacak yeri sasiriyoruz. Bu sozum bi size degil. Ama gercekten biraz da gercekci olunmali. Binlerce yillik evrimi, kac senelik psikologlarin arastirmalarini soylemlerini en azindan bir dogan cuceloglunu kucumseyipte belkide bilinmediginden "ay ben bilirim en iyi ben bilirim sen ver krese hem cocugun egitilmis olur cinim ya hehe" demekte hadsizlik. (Zaten su kadinlar kulubunde birileri tarafindan begenilmeyen bir yorum olunca suru halinde linc edilmesinide anlamadim.) Ha derseniz ki ben basarim parayi en guzel yere yollarim cocuk annesini hatirlamaz bile dolu dolu egitilir uzerinede uykusu beslenmesi on numara olur bu da calisarak edinmek istediginiz kâri amortiler ne gerek var diye dusunurum ben olsam. Ama ulkemizin dusuk ucretli devlete ait ya da sozde ozel olup coluk cocugun elinde oyun evine donmus kreslerine cocuk yollayip cocugum egitiliyor yasasin hehe diye sevinecekseniz bir daha dusunun. Sonucta bu yastaki cocuk icin ozel dikkat gerekir, her halinden davranisindan derdi anlasilmaz onu taniyan birisi olmalidir. Su an ki maddi imkanlarinizla yollayabileceginiz yerde bu ozeni birakin adam akilli egitim imkani bile bulabilecekmisiniz bilemem.

Deneyimim şu ben komple istifa ettim.oglum 2 yaşında bir saatliğine oyun grubuna götürdüm oradaki tüm gün kreşte kalan çocukların her zil çalınca anne diye ağlayarak kapıya kosmasini gördükçe bu sisteme ve anneleri bu sisteme zorunlu kılan zihniyete lanet ettim.

Deneyimim şu ben komple istifa ettim.oglum 2 yaşında bir saatliğine oyun grubuna götürdüm oradaki tüm gün kreşte kalan çocukların her zil çalınca anne diye ağlayarak kapıya kosmasini gördükçe bu sisteme ve anneleri bu sisteme zorunlu kılan zihniyete lanet ettim.

Ben de işe başladığımda 27 aylık olacak. Ben kreş taraftarıyım evde bakıcı ile olmasındansa kreşe gitsin diyorum ama saat olarak da çok uzun bir süre 9-10 saat nasıl ayrı kalabiliriz biraz imkansız geliyor o çok aklımı karıştırıyor. Kreş yarım gün olsa gelişimi için gitmesini çok istiyorum zaten

En iyi kreşin bile annenin yerini alabileceğini düşünmüyorum zaten kızım için en iyi yöntemi bulmaya çalışıyorum, yazdıklarınız için teşekkür ederim

Simdi oncelikle pozitif taraflarla baslayalim memursunuz ve tam 2 yasina kdr yanindaydiniz. Ben ve benim gibi bir cok kadin bebekleri 4 5 6 aylikken ise geri donuyor bizimkilere birsey olmadi o yuzden vicdan yapmayin derim. Vicdan yapmayin ki dogru karar verebilin. Sizin yeriniz de olsam ne yapardim. Suan 3 saat krese baslatirdim. Temmuza kdr 2 haftada bir hasta olur muhtemelen cunku kresin ilk senesi hastalıkla geciyor. Biran once direnc kazansin. Krese gec yazdirdiginizda daha az hastalanmiyor ne zmn baslarsa o zmn o hastaliklari aliyor. Krese baslayacagi icin hastalik doneminde surekli izin alamazsiniz zor olur her halukarda anneanne babaanne veya bakici destegi lazim oluyor. Ilk yil yine yaninizda olsunlar ama krese de gitsin 3 yasinda tertemiz bir baslangic yapin direkt kres ile devam edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…