Güvenilir,güzel bir kreşe ver bence.Merhabalar
38 yaşında devlet memuruyum 2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim temmuzda bitecek. İşe başladıktan sonra kızıma anneanne ve babanne dönüşümlü bakıcak ama onlarla farklı bir ilde olduğunuz için aynı evde yaşayacağız bu süreçte.
Bir yandan sosyalleşmesi için kreşe başlamasının iyi olacağını düşünüyorum ancak tam gün için daha erken olacağından tereddütlüyüm
Anneler dönüşümlü baktıklarında hem sürekli evde olacakları için özel alanımızın kısıtlanacağını düşünüyorum
Tekrar izin almam durumunda maddi olarak çok dikkat ederek ucu ucuna yetirebiliyoruz bu şekilde devam etmek zorunda kalacağız.
Bir yandan hem benim hem de kızımın bireselleşmesinin ikimizede iyi gelebileceğini düşünüyorum ama işin içindende çıkamıyorum.
Deneyimli ve fikir vermek isteyenlerden rica esiyorum hangi seçenek hepimiz için daha sağlıklı olur ?
O kadar sene izin veren hiçbir kurum yok. İşi mi bırakalım fındık.Şekerim 2yasında cocuk ne bireyi valla ben olsam izin alırım hicbir şey çocuğun senden ayrı kalmasından önemli değil cok üzülüyorum 2-3 yaşndaki bebeler saatlerce ayrı kalıyor ilerde hayata karşı size karşı güvensizlikleri oluyor böyle bir sürü video izledim uzmanlardan okudum henüz cocuk sahibi değilim ama takip ediyorum uzmanları fln çocuk gün icinde sana ne kadar gereksinim duyuyor bi düsünsene... Lütfen 4-5 yasndan önce brakp calsma beni annm 7yasnda brakp calsmaya gitti düsün dana gibi 7yas asdffgghhjkl mahvolurdum o gidince
Ne iş yapıyosunuz? Yarım gün olayı bence öğretmenseniz mantıklı. Diğer türlü yarım gün çalışıp yarım maaş alıyosunuz. O paranın da büyük kısmı kreşe gidecek.Yarım gün çalışma memuriyette var ama reelde kurumların inisiyatifinde olduğundan ancak mahkeme kanalı ile yarım gün uygulanabileceğini okudum. Kurumuma başvuru yapmam gerekiyor öncelikle ama tabi bunuda düşüneceğim
Valla bırak şekerim hersey maddiyat değil ciddi söylüyorum memursan istifa edip tekrar dönebiliyorsun özeldeysen ilerde belki daha iyi bir frsat çkcak karşına Allah bereketini verir merak etme imkânın uygunsa yani az da olsa idare ediliyorsa bence bırakılmalıO kadar sene izin veren hiçbir kurum yok. İşi mi bırakalım fındık.
Benim küçük oğlan da 28 aylık olacak iznim bittiğimde istemeğe bağlı bir yıl daha hakkım var aslında bazen kullansam mı diye düşünüyorum kafam karışık kreşte zırt pırt hasta olma durumları kafamı bulandırıyorDaha geçen ay oğlumu kreşe yazdırdım. Hemen artıları eksileri sıralayım. Ben de sizinle aynı durumdayım. Aileler uzakta. Bence aynı evde yaşamak çok zor olur. Benim için kabus olurdu. Bakıcı konusu da ben hem gönlümce bulamadım hem de güvenemedim. Benim oğlum 23 aylık başladı. Yaşıtlarından çok ufak bi çocuk. Bi de benden hiç ayrı kalmamıştı. Ama inanın alışması 4 gün sürdü. Ben ondan daha zor alıştım. İlk hafta kreşteki kameradan izledim sürekli. Benim Orda olduğumu bilmiyordu tabi. İyi ki kreşe vermişim diyorum. Çünkü bir ayda bile fark etti. Sosyalleşti. Bi de öğretmenini sevdi çok şükür. Evde yemediği yemekleri bile orda yiyo. Gözlerimle gördüm inanamadımbenim için tek eksi yönü henüz bezli olduğu için o konuda rahat edemiyorum. Ama zaten bakıcıya versek de aynı şey olacaktı. Bence tereddüt etmeden kreşe verin.
Memurum. İstifa edince 6 ay içinde dönme imkanın var. Onda da geri almak zorunda değiller. Hem öyle olsa bile 6 ay sonra ne olacak? Dünyanın bin türlü hali var. Burda neler okuyoruz. Kocama güvenip istifa etsem Allah korusun ilerde boşansam o zaman ne olacak? Biri bi şey yazınca altında boşan yazıları doluyo ama boşanmak için de iş lazım. Sadece boşanmak için değil ilerde o çocuğa güzel bi gelecek verebilmek için de iş lazım. Milyarder olsak biz de bayılmazdık el kadar çocuğu kreşe yollamaya ama işte imkanlar böyle.Valla bırak şekerim hersey maddiyat değil ciddi söylüyorum memursan istifa edip tekrar dönebiliyorsun özeldeysen ilerde belki daha iyi bir frsat çkcak karşına Allah bereketini verir merak etme imkânın uygunsa yani az da olsa idare ediliyorsa bence bırakılmalı
İzlediğiniz instagram reelsleri mi? Çok merak ettim kim bu uzmanlar benim bildiğim bi adem güneşin bu tarz fikirleri var o da ne kadar uzman tartışılır.. birçok ülkede 3 yaştan itibaren okul öncesi eğitim zorunlu zatenŞekerim 2yasında cocuk ne bireyi valla ben olsam izin alırım hicbir şey çocuğun senden ayrı kalmasından önemli değil cok üzülüyorum 2-3 yaşndaki bebeler saatlerce ayrı kalıyor ilerde hayata karşı size karşı güvensizlikleri oluyor böyle bir sürü video izledim uzmanlardan okudum henüz cocuk sahibi değilim ama takip ediyorum uzmanları fln çocuk gün icinde sana ne kadar gereksinim duyuyor bi düsünsene... Lütfen 4-5 yasndan önce brakp calsma beni annm 7yasnda brakp calsmaya gitti düsün dana gibi 7yas asdffgghhjkl mahvolurdum o gidince
Ne evlisin ne kocan var ne çocuğun ne işin bunlara boşa kafa yoruyorsun uzaktan konuşmak kolay oluyor hayat öyle dediğin gibi kolay olmuyor da. Aksine kreş sosyalleşme için birebir çünkü insanlar artık bireysel yaşıyor. Ev hanımları bile 3 ysşında kreşe gönderiyor.Şekerim 2yasında cocuk ne bireyi valla ben olsam izin alırım hicbir şey çocuğun senden ayrı kalmasından önemli değil cok üzülüyorum 2-3 yaşndaki bebeler saatlerce ayrı kalıyor ilerde hayata karşı size karşı güvensizlikleri oluyor böyle bir sürü video izledim uzmanlardan okudum henüz cocuk sahibi değilim ama takip ediyorum uzmanları fln çocuk gün icinde sana ne kadar gereksinim duyuyor bi düsünsene... Lütfen 4-5 yasndan önce brakp calsma beni annm 7yasnda brakp calsmaya gitti düsün dana gibi 7yas asdffgghhjkl mahvolurdum o gidince
Evinizde çekirdek aile dışında kimse ile yasamayın evlilik kalmaz ortada naçizane tavsiyem budur.Merhabalar
38 yaşında devlet memuruyum 2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim temmuzda bitecek. İşe başladıktan sonra kızıma anneanne ve babanne dönüşümlü bakıcak ama onlarla farklı bir ilde olduğunuz için aynı evde yaşayacağız bu süreçte.
Bir yandan sosyalleşmesi için kreşe başlamasının iyi olacağını düşünüyorum ancak tam gün için daha erken olacağından tereddütlüyüm
Anneler dönüşümlü baktıklarında hem sürekli evde olacakları için özel alanımızın kısıtlanacağını düşünüyorum
Tekrar izin almam durumunda maddi olarak çok dikkat ederek ucu ucuna yetirebiliyoruz bu şekilde devam etmek zorunda kalacağız.
Bir yandan hem benim hem de kızımın bireselleşmesinin ikimizede iyi gelebileceğini düşünüyorum ama işin içindende çıkamıyorum.
Deneyimli ve fikir vermek isteyenlerden rica esiyorum hangi seçenek hepimiz için daha sağlıklı olur ?
Memursan istifa edip hemen dönebiliyorsun direkt he.. devamını okumaya gerek duymadım.. ilginç fikirleriniz var vesselamValla bırak şekerim hersey maddiyat değil ciddi söylüyorum memursan istifa edip tekrar dönebiliyorsun özeldeysen ilerde belki daha iyi bir frsat çkcak karşına Allah bereketini verir merak etme imkânın uygunsa yani az da olsa idare ediliyorsa bence bırakılmalı
Yani 1 yıl daha hakkım olsa alırdım ben de. Ama benim sürem dolmuştu. Dönmek durumunda kaldım. Sizinki benimkinden büyükmüş. Hastalık olayı da seneye verdiğinizde yine olacak. Bi cesaret gönderin benceBenim küçük oğlan da 28 aylık olacak iznim bittiğimde istemeğe bağlı bir yıl daha hakkım var aslında bazen kullansam mı diye düşünüyorum kafam karışık kreşte zırt pırt hasta olma durumları kafamı bulandırıyor
Sağlıkçıyım ancak nöbetli çalışmıyorumNe iş yapıyosunuz? Yarım gün olayı bence öğretmenseniz mantıklı. Diğer türlü yarım gün çalışıp yarım maaş alıyosunuz. O paranın da büyük kısmı kreşe gidecek.
Bir de iki buçukdan itibaren çocuklar çok oyun istiyor. Biz karı koca kızımıza yetemiyoruz oyun da oyun. Yaslı insanlar nasıl bakacak. Ya TV açar ya bişey. Ayrıca evde anne ile kv ile yaşanmaz evlilik kalmaz ortada.Merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?