Evet okul ve gunluk sosyallesme cok onemli ve kiymetli. Ama sizin durumunuzda anladigim kadariyla 3 yas alti cocugunuz gunde duzenli olarak yaklasik 8-10 saat sizden ayri kalacak ve her gun yorucu bir rutine girmis olacak. 4 yasindaki cocuklar bile bazen kres rutinine kolay uyumlanamiyor. Her gun sosyallesmek evet ama her gun anneden 8 saat ayri kalmak hayir. 3 yas oncesindeki cocuk psikolojisi gunde 4-5 saatten fazlasini kaldirmaz cocuga zarar olur. Butun uzmanlarin ortak sozudur bu 3 yas oncesi anneden surekli ayri kalmak gelisimsel travma sebebidir. Cocuklari sevine sevine doguruyoruz sonra ise donebilmek icin atacak yeri sasiriyoruz. Bu sozum bi size degil. Ama gercekten biraz da gercekci olunmali. Binlerce yillik evrimi, kac senelik psikologlarin arastirmalarini soylemlerini en azindan bir dogan cuceloglunu kucumseyipte belkide bilinmediginden "ay ben bilirim en iyi ben bilirim sen ver krese hem cocugun egitilmis olur cinim ya hehe" demekte hadsizlik. (Zaten su kadinlar kulubunde birileri tarafindan begenilmeyen bir yorum olunca suru halinde linc edilmesinide anlamadim.) Ha derseniz ki ben basarim parayi en guzel yere yollarim cocuk annesini hatirlamaz bile dolu dolu egitilir uzerinede uykusu beslenmesi on numara olur bu da calisarak edinmek istediginiz kâri amortiler ne gerek var diye dusunurum ben olsam. Ama ulkemizin dusuk ucretli devlete ait ya da sozde ozel olup coluk cocugun elinde oyun evine donmus kreslerine cocuk yollayip cocugum egitiliyor yasasin hehe diye sevinecekseniz bir daha dusunun. Sonucta bu yastaki cocuk icin ozel dikkat gerekir, her halinden davranisindan derdi anlasilmaz onu taniyan birisi olmalidir. Su an ki maddi imkanlarinizla yollayabileceginiz yerde bu ozeni birakin adam akilli egitim imkani bile bulabilecekmisiniz bilemem.