Kreş mi ev mi ?

2 yaşında bir kızım var ücretsiz iznim bitiyor kreşe mi vermeliyim yoksa tekrar izin mi almalıyım?

• Ankete Katılan
    44
İnsta reelsleri mi derken? Burda beni ne olarak küçümsediniz pardon yetkinliğiniz ne meselâ anne olmak mı?
Adem Güneş, DrHandan Kılıç'ı cok severek takip ederim size de tavsiye ederim biraz ufkunuz açılsın...

2 yıldır izindeyim zaten en az düşündüren maddiyat şu an beni asıl önemli olan bebeğimin sosyalleşme ihtiyacı oyun grubu vs için ekstra bütçe ayırmam gerek çalışmadığımda. 17 yıldır memurum istifa ettiğinde isteğe bağlı dönemezsin sansına açıktan atama çıkarsa ancak o da imkansiza yakın

Çocuk sahibi olmamam fikir sahibi olmama engel değil....Tek söyleyeceğim bu.

Yeni nesil bebeklerin 2-3 yaş itibariyle okulda olması gerekiyor. Evde bakılmaları eğitim almaları zor. Bu çok farkediyor öğretmen olarak söylüyorum o yaş grubunun uzmanı değilim ama yurt dışında bazı ülkeler 1 yaş sonrası okulda götürülür bebekler hatta. Sosyal beceri evde kazanılması zor bir şey. Anne kucağı ayrı bir olay ama bebeklerimiz artık çok hızlılar ve yetemiyoruz çoğu zaman. Bence şimdi yarım gün denemeye başlayın izniniz bitince işe dönün.

Bence neneler büyük nimet. Kabul de etmişler ne güzel. 1 sene idare edersiniz aynı evin içinde geçer zaman. En azından aklın çocukta kalmaz. Bunun daha bezi var, kendini ifade etmesi var. Ben de kreşe vericem oğlumu 36 aylık olmasını bekliyorum. Eylül ayında 35 olucaz başlatıyoruz inşallah. Daha çok küçük bence seninki. Oyun Grubunda görüyorum 1 2 ay bile çocuklarda farkediyor. Şimdiden her sabah evinin sıcağından kalk git felan bebeklere üzülüyorum. Hani derim hiç çaren olmaz elbette gönderirsin ama anane babaanne gönüllüyken bence gerek yok.

Yok 15 yıldır çocuklarla çalışıyor olmak onları uzun süreli gözlemleyebilmekten geliyor benim yetkinliğim…Adem güneşi ben almayayım siz devam edin…

Memursan istifa edip hemen dönebiliyorsun direkt he.. devamını okumaya gerek duymadım.. ilginç fikirleriniz var vesselam
Benim bir tanıdığım memur bu şekilde yaptı bi tarafımdan uydurmuyorum araştır gel çok biliyosan

Anneanne babaanne hiçbir şey veremez çocuğa, benim annem bakacağım dese gidip de vermem. 24 aylıkken kreşe başlayacak oğlum, işe dönme durumum yok baksam bakarım ama yetemediğimi hissediyorum bi yerde. Disiplin, kural öğrensin, sosyalleşsin istiyorum. Kesinlikle kreşe verin.

Evet iş hayatında da tecrüben olmadığı için direkt iş bulacağını düşünmen normal. Bunlar hep uzaktan konuşmak işte.
Şaka gibisiniz okumuş,öğrenmiş olmak sizin için birsey ifade etmiyor demek ki ilginç napiyim meselâ tecrübem yok aa çocugumda yok fikir edinmeyeyim ne gereği var cahil cahil takılıyim en iyisi fikir beyan etmek için mutlaka tecrübe lazım yoksa ağzımızı açmayalım dimi sonra bu ülke neden ilerlemedi....İşinize gelmeyince bilgiye bile düşman oluyorsunuz yazık nerden vuracağını şaşırmışsın bacım

Arkadaşlar DMK bildiğim kadarıyla evet memur istifa edebilir ama kurumun insiyatifinde olmak koşuluyla tekrar ediyorum “kurum insiyatifinde olmak koşuluyla” 6 ay içinde geri dönme Hakkı var.

Ücretsiz izin annelere 2 yıldır ve kanun der ki verilir. Tekrar ediyorum “verilir” bu demek oluyor ki kurum insiyatifi yok.

Ama konuda geçen ek 1 senelik ücretsiz izin kanunda şöyle geçer “verilebilir.” Yani kurumun reddetme hakkı var ve reddedilen gördüm.

Yarım gün çalışma izni de geldi evet. Yarım maaşla. Ama bu konuda uygulamaya henüz denk gelmedim. O yüzden kurum insiyatifi mi yoksa mutlak mı bakmam gerek şuanda bakasım da yok açıkçası.

Fındık yemin ederim şurada art niyetli tek şey yazmadım sana. Ama yorumları yazıyoruz mesela memuriyette geri dönme diye bi şey yok öyle kafana göre diyoruz. Aa ben yanlış biliyomuşum pardon demiyosun. Neden ısrarla yanlış bi şeyi kabul ettirmeye çalışıyorsun. Bilgiye düşman sen oluyosun bu durumda.

Aynen de böyle. Kurum geri almak zorunda değil. 1 senelik olan da dediğiniz gibi kurum inisiyatifinde ve 5 yılı doldurmuş olmak kaydıyla 6 ay olmak üzere en fazla 2 kez alınabiliyor. Yarım gün yarım maaş olayı da neticede yarım maaş alınca da kreşe para ödenecek o anlamda bana mantıksız geliyor. Tabi tercih meselesi.

Kızz ben sana yazmadım ki bunu biri çıkıp çocuğun yok fikir verme dedi bu nasıl bir saçmalık ya fikir vermek için çocuk mu yapmam lazım okumak öğrenmek suc mu ayyy kan beynime sıçradı şaka gibi ne demek fikir verme bu ne biçim bir düsünce nasıl bir cahiliyet gisla mıdır nedir o yazmış cahil cahil. Seninle ilgili de vallahi ben de kötü birsey demiyorum biri de tutmus bilmiyorsun konusuyorsun kanun böyle diyor bilmediğimi niye konusiyim bi tarafımdan uydurmuyorum bir tanıdığım bu şekilde yaptı diyorum uydurmuyorum yani olabilir kanun bu şekilde de olabilir ama burda uydurmak uzaktan bos konusmak gibi sacma sapan yorum geliyor

Yok ama biliyorum deyip tartışmalı kişilik örnek göstermek komik duruyor böyle olacağıma bilmiyorum deyip geçmeyi tercih ederim adem güneşin savunduğu şeyler psikoloji bilimiyle uyum sağlamıyor zira kendisi psikolog pedagog vs değil bilişsel gelişim hakkında ne biliyor sırf konuşulmak için kitap yazıyor millette ondan bakıp bilgi öğrendiğini sanıp bize cahil ediyor. Çok öğrenmeye merakın varsa doğan cüceloğluna john medinaya vs bak. Aksine kreşe giden çocuk gelişir. Bir sürü araştırma var

Sadece tek bir kisiyi örnek göstermiyorum Handan Kılıç'ı da söyledim sizle daha fazla muhattap olamayacağım cehaletinizle mutluluklar

Tabi ki fikir vermek için çocuğun olması gerekmez. Herkes kreşi savunacak diye bi şey de yok. Bir sürü farklı görüş var yorumlarda. Sen işi bırakırsın öteki annesine baktırır vs. Sadece sen benim %100 emin olduğum konuda dahi (memuriyete dönme konusu) ısrar edince yazmak istedim.

Israr etmedim ki şekerim ben sadece uydurmadığımı anlatmaya çalıştım yorumlarda boş konuşma fln deniyor niye bilmediğim şeyi konuşayım demek ki bir bilgim var ki konuşmuşum bunu söylemeye çalışıyorum böyle olduğuna ikna etmeye calısmıyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…