• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev alma

iki kişi calışıyoruz. tabi 2 sene boyunca halen calısırsak birikir gibi.:) kiramız 925 tl

Bu faizlerle ev almak akıl karı değil. Zaten kimse almasa şu zamanlarda ev fiyatları da düşer ama alan olduğu için düşmüyor.
10 yıl sonra kazanacağınız 50bin mi yoksa şimdi kaybettiğiniz faiz miktarı mı karlı geliyor?
Resmen havaya para atılıyor. Para da kolay kazanılmıyor. Bekleyin, kirada kimse ölmüyor. Biraz birikim yapın.

10 yılda ev sadece 50 bin koyar mı üstüne hiç yapmayın lütfen. Ailem 10 yıl önce 65 bin tl ye aldığı ev şuan 850 bin tl

Şimdi kabataslak bi hesap yapalım.
evin değeri 300.000 ve siz bunu faizsiz almış olsanız ayda 2500 TL yapar.
faiziyle evin değeri 550.000 ve siz bu yüzden aylık 4500 TL ödeyeceksiniz.
yani aylık faiziniz 2000 TL. Cebinizden her ay 2000 tl fazladan çıkacak.
Eğer ev almazsanız 1000 TL kira vereceğinizi varsayarsak, aslında cebinizden 1000 TL fazla çıkacak demek. Bence katlanılır bu duruma...

10 yılda ev sadece 50 bin koyar mı üstüne hiç yapmayın lütfen. Ailem 10 yıl önce 65 bin tl ye aldığı ev şuan 850 bin tl
Yorumlardan kasıt söylüyorum. Öyle yazmış bazıları. 10 yıl önce dolar da 1 liraydı ve bazı yerler değerlendi, gelişti.ç. Ayrıca 10 yıl önce 65bin ciddi bir paraydı. Şu zamanda bu ekonomiyle 850 tutması gayet normal.
Ayrıca 250bin bir ev parasıdır, bu parayı bankaya boca etmek ne kadar doğru? Ayrıca ev fiyatları 1 yıldır hiç artmadı ve bu da ev fiyatları düştü demektir. Emlak balonu patladı patlayacak o yüzden beklemek en mantıklısı hele şu faiz miktarlarıyla ev almak şaka gibi.

Yorumlardan kasıt söylüyorum. Öyle yazmış bazıları. 10 yıl önce dolar da 1 liraydı ve bazı yerler değerlendi, gelişti.ç. Ayrıca 10 yıl önce 65bin ciddi bir paraydı. Şu zamanda bu ekonomiyle 850 tutması gayet normal.
Ayrıca 250bin bir ev parasıdır, bu parayı bankaya boca etmek ne kadar doğru? Ayrıca ev fiyatları 1 yıldır hiç artmadı ve bu da ev fiyatları düştü demektir. Emlak balonu patladı patlayacak o yüzden beklemek en mantıklısı hele şu faiz miktarlarıyla ev almak şaka gibi.

Günde en az 2 konut kredisi kullandırımı yapıyorum.. Ev fiyatları son 1 yılda her yıl olduğumu gibi arttı kaynaklarda bunu doğrular nitelikte. Hadi sizin hesabınıza göre kıyaslayalım dolar 1,30 civarı idi o zamanlar 65bin yani 50bin dolara aldılar o evi. Günümüzdeki 50bin doların değeri ise 192bin tl dir. Ama evin değeri 850bin şuan. Yanlış anlamayın sizi eleştirmek adına yazmıyorum ama bu konular çok ince hesap gerektirir. 2017 yılı içerisinde konut satışları %7 arttı.

Varsayımlarla kira kira demek doğru değildir.

elinizde ilerde birikmiş paranız olmaz ise bu kadar yüksek meblağda kredi çekmek doğru değil gibi geliyor bana, yardımcı olacak aile gibi mesela yokmu, Mevlam yardımcınız olsun evlenmek yuva kurmak o kadar zorki şu devirde

Şimdi kabataslak bi hesap yapalım.
evin değeri 300.000 ve siz bunu faizsiz almış olsanız ayda 2500 TL yapar.
faiziyle evin değeri 550.000 ve siz bu yüzden aylık 4500 TL ödeyeceksiniz.
yani aylık faiziniz 2000 TL. Cebinizden her ay 2000 tl fazladan çıkacak.
Eğer ev almazsanız 1000 TL kira vereceğinizi varsayarsak, aslında cebinizden 1000 TL fazla çıkacak demek. Bence katlanılır bu duruma...
1000 tl kirada vermemek için kredi faizine katlanılmıyor mu zaten? 2 sene 3 sene değil ki, 10 yıl boyunca 4500 tl.

Eş müfettiş konu sahibi öğretmen. Tamam maaşlara az biraz zam geliyorda, enflasyonda artıyor. Açıkcası ben komple bir maaşı 10 yıl boyunca komple krediye yatıramazdım.

1000 tl ye kiraya çıkılsa, yıllık 12 bin eder. O bir yılda aylık 5000 kenara koysalar, 60 bin para eder. Ev fiyatları da artıyor tamam ama, elde biraz peşinat olunca çok kolay oluyor.

Ayrıca atıyorum 300 binlik eve 300 kredi çıkmıyor, ev sahibi daha düşük gösterdiği için atıyorum 100 bin kredi çıkıyor. Yine nakit para lazım.

Kiraya verilen paranın sonu yok ama sonuçta barınma ihtiyacını karşılıyor, bu yüzden ben kiraya karşı değilim. Ama hem birikim yapayım hem kirada durayım, hemde 2500 kira verip son model evde oturayım olmuyor.

Nasıl olacak bu

10 yılda 4.500 çıkan kredi

5 yılda kaç çıkacak

Gelir 7000 7500 civarı

Tamam her güzel öneriler veriyor da konuyu tam okumadan:)
:)O zaman hayatta yetmez aylik gelir toplami7000civariysa...yok...olmaz...

Ben de evleneceğim. Şöyle yapacağım.

Önce ucuzdan kiraya çıkıp eşyalarımı tamamlayacağım. Sonra 50.000 civarı bir peşinat biriktirip kalanı da kredi çekerek kira öder gibi ev sahibi olacağım. Yani evlenmeden direk yüklü kredi borcuna girmeyin hiç nakitiniz yok ise.

Kac ay once hemen hemen ayni konuyu acmisim :) ben 3 yillik evliyim. 2.5 yil kirada kaldim ve anladim ki borc olmadan birikim yapamiyoruz.

Verdigimiz kira da cabasi. 6 ay once kredimizi cekip ev aldik. 10 yil vade ile odemesini yapacagiz. Ev almanizdan yanayim. Cunku kira ve ev fiyatlari aurekli artiyor

Back
X