- 20 Aralık 2017
- 399
- 250
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hem kira ödeyip bir taraftan nasıl iki senede 100 bin biriktireceksiniz acaba?Kiranız mı uygun?zaten öyle . 2 senede 100 mlyar biriktirdikten sonra almayı planlıyoruz biz.
Bir sorayım bakayım hiç lojman konuşmamıştık.Lojman var bir yakınım kalıyor müfettiş o yüzden söyledim ORAN da lojmanı
Aynen 4 bin koysanız her ay kenara kirayla 5 bin eder.Kalan 2.2,5 la da faturaydı, mutfaktı,arabaydı, gezme tozma yeter:)iki kişi calışıyoruz. tabi 2 sene boyunca halen calısırsak birikir gibi.:) kiramız 925 tl
Bu faizlerle ev almak akıl karı değil. Zaten kimse almasa şu zamanlarda ev fiyatları da düşer ama alan olduğu için düşmüyor.
10 yıl sonra kazanacağınız 50bin mi yoksa şimdi kaybettiğiniz faiz miktarı mı karlı geliyor?
Resmen havaya para atılıyor. Para da kolay kazanılmıyor. Bekleyin, kirada kimse ölmüyor. Biraz birikim yapın.
Yorumlardan kasıt söylüyorum. Öyle yazmış bazıları. 10 yıl önce dolar da 1 liraydı ve bazı yerler değerlendi, gelişti.ç. Ayrıca 10 yıl önce 65bin ciddi bir paraydı. Şu zamanda bu ekonomiyle 850 tutması gayet normal.10 yılda ev sadece 50 bin koyar mı üstüne hiç yapmayın lütfen. Ailem 10 yıl önce 65 bin tl ye aldığı ev şuan 850 bin tl
Yorumlardan kasıt söylüyorum. Öyle yazmış bazıları. 10 yıl önce dolar da 1 liraydı ve bazı yerler değerlendi, gelişti.ç. Ayrıca 10 yıl önce 65bin ciddi bir paraydı. Şu zamanda bu ekonomiyle 850 tutması gayet normal.
Ayrıca 250bin bir ev parasıdır, bu parayı bankaya boca etmek ne kadar doğru? Ayrıca ev fiyatları 1 yıldır hiç artmadı ve bu da ev fiyatları düştü demektir. Emlak balonu patladı patlayacak o yüzden beklemek en mantıklısı hele şu faiz miktarlarıyla ev almak şaka gibi.
1000 tl kirada vermemek için kredi faizine katlanılmıyor mu zaten? 2 sene 3 sene değil ki, 10 yıl boyunca 4500 tl.Şimdi kabataslak bi hesap yapalım.
evin değeri 300.000 ve siz bunu faizsiz almış olsanız ayda 2500 TL yapar.
faiziyle evin değeri 550.000 ve siz bu yüzden aylık 4500 TL ödeyeceksiniz.
yani aylık faiziniz 2000 TL. Cebinizden her ay 2000 tl fazladan çıkacak.
Eğer ev almazsanız 1000 TL kira vereceğinizi varsayarsak, aslında cebinizden 1000 TL fazla çıkacak demek. Bence katlanılır bu duruma...
Vadeyi azaltin 10 yil degil 5 yil yapin
Ben hamileydim çalışmıyordum eşim 2-3000 falan alıyordu.o halde ev aldıkMeslekte yeni olduğu için kademesinden ötürü maaşı 4/4,5 arası.Siz ne kadar gelirle yapmıştınız bu işi?
:)O zaman hayatta yetmez aylik gelir toplami7000civariysa...yok...olmaz...Nasıl olacak bu
10 yılda 4.500 çıkan kredi
5 yılda kaç çıkacak
Gelir 7000 7500 civarı
Tamam her güzel öneriler veriyor da konuyu tam okumadan:)
Yıl 2018 muğla da fiyatlar artıyor maalesef![]()