Krediyle araba alırsak mantıklı olur mu?

Arabalar artıyor, altın gibi değerleniyor.. evet masrafli buna katılıyorum.... Ama aynı zamanda yatırımda.
Biz almistik 100 bine şuan aldığımiz araba 250 bin civarı. Bizde bu mantıkla almıştık açıkçası..
O yuzden alın, iyice artmadan..
Dovize koysaniz o dönem ne kadar olucakti simdi?

Arabayı borçla alma taraftarı değilim, çünkü hem borç hem arabanın masrafı biraz sıkabilir sizi.

O fiyata alacağınız bir arabaya kredi çıkar mı bilmiyorum. Biz ağustosta değiştirdik aracı. Devlet bankaları taşıt kredisi vermedi. Özel bankalardan sadece iş bankası 10 yaşa kadar araç yaşı kabul ediyor, diğerleri ortalama 5-7 arası. Bence bankalarla gidip bir görüşün hangileri kredi veriyor ve maksimum kaç yaşında istiyor. Taşıt kredisi baya sorunlu bir süreç. Araç yaşını tutturunca bu kez kasko değeri 400binin üstünde araçlara maksimum 3 sene kredi verilebiliyor. 400 binin altında bulursanız ona 4 sene çekebilirsiniz. EYT meselesine döndü resmen :) yaşı tuttursan vadeyi tutturamıyosun :)

Aslında hep eşime diyordum ben işe giriyim araba alırız bir şekilde diye. Tabi ben hemen olsun istemiyordum biraz paranın keyfini çıkarmak istiyordum.
Şimdi daha işe yeni gireceğim maaş bile almadım eşim araba alma konusunda ısrarcı fiyatlar gittikçe artacak aynı şey olur sen beklesen de yatırım yapıp altın da alsan paranın değeri kalmayacak kredi çekip şimdi almak daha mantıklı diyor.
Düğünden 100 bin tl kadar altın banka kasasında duruyor. Alacağımız araba maksimum 200-250 bin arası falan olur diye düşünüyorum.
Ailem biraz araba ihtiyacımız pek olmadığı için bu şekilde idare edersiniz hemen almayın araba masraflı diyor .
Arabayı da gerçekten hafta sonları da olsa bir yerlere gitmek gezmek için alıyoruz. Tabi bi de acil lazım olur eder kapımızda dursun diye. Bebek yeni düşünüyoruz olursa bebekle ilerde illa ki lazım olacak diye de düşünüyorum.
İkimizin geliri de yeni yılda 22 bin civarı olur en fazla maaşlarımız düşük 😊
Şu an krediyle ne alırsan al mantıklı olur o krediyi sen ödeye kadar ödediğin miktar pul olacak araban değerlendiğiyle kalacak bence

Aslında hep eşime diyordum ben işe giriyim araba alırız bir şekilde diye. Tabi ben hemen olsun istemiyordum biraz paranın keyfini çıkarmak istiyordum.
Şimdi daha işe yeni gireceğim maaş bile almadım eşim araba alma konusunda ısrarcı fiyatlar gittikçe artacak aynı şey olur sen beklesen de yatırım yapıp altın da alsan paranın değeri kalmayacak kredi çekip şimdi almak daha mantıklı diyor.
Düğünden 100 bin tl kadar altın banka kasasında duruyor. Alacağımız araba maksimum 200-250 bin arası falan olur diye düşünüyorum.
Ailem biraz araba ihtiyacımız pek olmadığı için bu şekilde idare edersiniz hemen almayın araba masraflı diyor .
Arabayı da gerçekten hafta sonları da olsa bir yerlere gitmek gezmek için alıyoruz. Tabi bi de acil lazım olur eder kapımızda dursun diye. Bebek yeni düşünüyoruz olursa bebekle ilerde illa ki lazım olacak diye de düşünüyorum.
İkimizin geliri de yeni yılda 22 bin civarı olur en fazla maaşlarımız düşük 😊
Eşin haklı. Malesef artık herşeye günlük zam geliyor ne alacaksanız bir an önce alın

O fiyata alacağınız bir arabaya kredi çıkar mı bilmiyorum. Biz ağustosta değiştirdik aracı. Devlet bankaları taşıt kredisi vermedi. Özel bankalardan sadece iş bankası 10 yaşa kadar araç yaşı kabul ediyor, diğerleri ortalama 5-7 arası. Bence bankalarla gidip bir görüşün hangileri kredi veriyor ve maksimum kaç yaşında istiyor. Taşıt kredisi baya sorunlu bir süreç. Araç yaşını tutturunca bu kez kasko değeri 400binin üstünde araçlara maksimum 3 sene kredi verilebiliyor. 400 binin altında bulursanız ona 4 sene çekebilirsiniz. EYT meselesine döndü resmen :) yaşı tuttursan vadeyi tutturamıyosun :)
Ha bir de kasko değeri 400binin altındaki araçların %70i, üstündeki araçların da %50si kadar kredi çekme imkanınız var. Yazdan bu yana değişen bir durum varsa bilemiyorum. Kısaca hem yaş, hem vade, hem de çekilecek kredi miktarını aynı anda tutturacağınız bir araç almanız gerekiyor. Alırsanız da kaskoyu banka şubesinden yaptırmayın. Önce sigortacılardan fiyat alın, onlar daha uygun fiyat verirse bankanızdan hayat sigortası yaptırıp geçin. Kaskolar da baya can yakıyor.

Guzel bir arabaya binmek istiyorsan kredi sart bu devirde cok super gelirlerin yoksa. Eskiden krediyle arabaya sicak bakmazdim ama artik baska bakiyorum bu konuya.. oyle bir devirdeyiz ki borcun altina girmezsen hic birseye sahip olamiyorsun

Alın derim ama 250.000’e araba kalmadı artık, çok eski ve sizi üzecek arabalar çıkar karşınıza. Biraz birikim yapıp bekleyin bence, altın da durduğu yerde değerleniyor.

Back