Koku yorumlarına gelince;
Tous benim uzuuun yıllar severek kullandığım enerjisi yüksek, mutluluk hissi veren nadir parfümlerimdendir. Her daim bulunur buldum mu kaçırmam sevdiğim bir koku kesinlikle.
Lolita Lempicka güzel oldukça kalıcı karakteristik bir koku. ama burberry weekend gibi fazla imitasyonu olan bu yüzden sık sık duyduğunuz için etkisini yitiren bir parfüm. Ama kalıcı mı kesinlikle, özgün ve güzel mi kesinlikle.
Viktor Rolf beni kesmedi. Ben onu kullandım edpsini ama daha sonra extreme olanı kullandım onu daha çok beğendim. Yine de adından da anlaşılacağı üzere çiçek bombası. Ben içine biraz baharat girmiş çiçek kokusunu tercih ettiğim için ille kullanayım parfüm grubunda değil benim için. ama kalıcı mı o da kesinlikle çok çok kalıcı.
Kalıcılık konusunda dior parfümleri, chanel kokuları, burberry, chopard kokuları ve guerlain cidden başarılı. yani bir çok kokularını baz alarak söylüyorum. Bu markaların da az kokan kalıcı olmayan ürünleri yok mu var tabi ama o kadar güzel koku üretiyorlar ki tazelemek pahasına alıyorsunuz yine de. Ben bir de chloe kokularını seviyorum. Kalıcılık kosununda çok başarılı olmasa da cidden farklı özgün feminen kadın kokusu üretiyor.
gucci mesela rush'ı ile üzerime yapışsın dediğiniz kokuyu üretmiş ama onu da herkes sevmeyebilir. Gucci by gucci bile rush performansı vermiyor bende. Estee'nin en kalıcı olan kokusu bende sensious ve sensious noir oldu. Onun dışındakiler deo niyetine sür çık gibi geliyor bana. Guerlain de iddyle dışında kalıcılık konusunda çok çok başarılı. Narcisso Rüdriquez de mesela koku kalitesi çok çok iyi ama kalıcılıkta benden sınıfta kalan parfüm markasıdır. Tom ford oldukça kalıcı ama o da herkesin beğeneceği kokular üretmiyor.
Hem kalıcı hem de her zevke hitap eden parfüm bulmak çok zor. çoğu çok güzel parfüm maalesef kalıcılık konusunda aynı iddiada değil. Ben kalıcı olsun konusunda direten gruptan değilim. Yeter ki gün boyu kullandığımda aşkla seveyim, mutluluk hissim ve 'iyi ki almışım' duygum hiç eksilmesin. Ben onu gün içinde tazelerim