kpss

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.103
İktisat mezunu olupta kendi çabalarıyla(torpilsiz) yüksek kariyerli işi olan var mı? Nasıl başardınız. Ders çalışmam lazım ama motive edemiyorum kendimi. Ne gerek var diyorum. Alandan hazırlanmayayım sanki müfettişmi olacağım. Sonra neden olmasın diyorum. Ama yok yok yok kndime günemiyorum. Çevremdeki herkes düz memur olsan dua et bu bölümden bi şey çıkmaz diyor. Onları utandırmak istiyorum. Başarı hikayelerinizi paylaşır mısınız. Bu beni motive edecek inanıyorum

o çevredekiler çok biliyormuş. sen elinden gelen çabayı gösterirsin olur olmaz, nasiptir der geçersin. ama baştan kestirip atarsan pişmanlık duyarsın bence. o yüzden elinden gelen her şeyi yap, çalış.

Ben de 4. sınıf İktisat öğrencisiyim, KPSS'yle alakalı ikilemleri çok yaşadım ve artık KPSS'ye bulaşmamaya karar verdim. Kariyer memurluğu baştan sona torpil ne yazık ki. Benim çevremde hiç yok açıkçası. Bu sitede çıkar belki torpilsiz kariyer memurluğuna girebilen birisi. Bu iş gerçekten başarıyla falan alakalı değil, ülkemizdeki önemli memurluklar başarıyla elde edilmiş olsaydı belki ülkece daha iyi durumda olurduk. Düz memurluk denen olaya da bulaşınca sanki 4 sene boşuna okumuş gibi oluyorsun yani ben öyle düşünüyorum. Yapacağım işte öğrendiğim bilgileri az da olsa kullanabilmeliyim mesela ben. X bölümle Y bölüm aynı gibi oluyor düz memurlukta. E bir de atanılacak mı? Nereye atanılacak? O da zor. Hangi şehirde yaşıyorsun? Ben mezun olduktan sonra özel sektörde iyi kötü ayrımı yapmadan okuduğum şeyle alakası olan bir işe girmeyi düşünüyorum başlangıçta. Bankalara girmek için uğraşmak da var tabi aklımda. İyi-kötü farketmez bi zahmet okuduğum şeyle alakası olan bir iş istiyorum ben en azından ilk etapta çünkü iktisat tamamen teoriye dayalı bir bölüm, pratiği okuldakinden çok daha farklı. "Bu bölümden bana ekmek çıkmaz" diyebilmem için önce bi işin içine gerçekten girmem lazım mesela benim. Bence sadece devlete odaklanma, özel sektörde de arayışlar içine gir.

Amcam İİBF mezunu. Anadolu üniversitesi açıktan bitirdi. Daldan dala atladı işletme üzerine dış işleri sınavları derken girmediği sınavlar kalmadı. Hepsini başardı. Şimdi istanbul valiliğinde müdür. İAÜ master bitti ve valiliğe hazırlanıyor. İstedikten sonra herşey oluyor inan bana. Ama şunu üzülerek söylemeliyim ki amcamın zamanlarında olsa yine de herkesin şansı vardı. Şimdi ortalık torpilden geçilmiyor. Nerede devlet memuru görsem torpilli.
Bu işlerde ciddi anlamda adamın olması gerekiyor. Başarıya, seviyeye bakmıyorlar ADAMA bakıyorlar. Çok acınası tablo değil mi ?

Haklısın arkadaşım, ne yazık ki haklısın. Belki birileri bir şey der belki sadece çalışarakta bi yerlere gelmiş insanlar vardır ümidiyle açtım. Özel sektör kesinlikle istemiyorum. Olmadı düz memurluk artık. Doğunun ücra bir köşesinde

Özel sektörü neden kesinlikle istemiyorsun?

Kendime güvenemiyorum ve artık yoruldum. Özelde çalışmak çok yorucu. Belirli bir düzenim garanti bi işim olsun isterim.
Sizcede özel sektör zor değil mi?
İktisat diplomanla beraber özel sektörde hiç çalıştın mı?
Kimileri vardır sınav insanıdır mesela, bense sınavlardan, testlerden nefret ederim. Sınav stresine gelebilen biri olsaydım daha iyi bir bölümde okuyor olurdum şu an. :) Ben de derslerden ve sınavlardan artık yorulduğumu düşünüyorum. Şu an var ya, yıllar boyunca gördüğüm bütün konuları tekrar ders olarak çalışmak bana o kadar zor geliyor ki... Sen mesela motive olamadığını söylemişsin, ben de öyleyim. Vizeye finale zor çalışıyorum. Başarsız mıyım, hayır ama anlatamayacağım kadar çok sıkıldım artık sınavlardan. Yıllardan beri konu çalış, ezber yap, soru çöz, problem çöz, konu tekrarla bilmem ne derken artık farklı bişey olsun istiyorum hayatımda. Özel sektörü geç, şu ülkede nefes almak bile çok zorlaştı artık. Metro istasyonlarında, kalabalık alanlarda yürümek bile ne kadar zor çünkü hayatımız pamuk ipliğine bağlı özellikle şu son yaşanan olaylardan sonra. Yarın sağ olup olmayacağım bile belirsizken koca senemi bir sınava adamak bana göre değil. Emeklerimin karşılığını alamazsam, bişey olur da (mesela torpil gibi) amacıma ulaşamazsam yaşayacağım manevi ve maddi zararı hayal bile edemiyorum. Ömür boyu iş garantisi, akşam 5'te biten mesai, 4 günlük bayramda 10 gün tatil yapmak için yıllarca kpss çalışan insanlar var, çok sabırlılar. Bir de ben ileride belki bi fırsat bulursam yurtdışına falan yerleşirim o kapıyı da biraz açık bırakmak istiyorum. Varsın yorucu olsun ama yükselme imkanı, kendini geliştirme imkanı olsun özel sektör olsun. Bilmiyorum benim bakış açıma göre ben 4 sene katlandığım şeylere Türkiye'nin herhangi bir yerinde düz memur olmak için katlanmadım, bu benim görüşüm. Bu kadar çok hak yenmeseydi düşüncelerim daha farklı olurdu. Bilmiyorum belki şu hükümet değişince denerim şansımı, belli olmaz benim işim. Ben İzmir'de doğdum büyüdüm, küçük bir şehirde okuyorum ama o şehrin beni nasıl bunalttığını gel bana sor. :) Yine de dediğim gibi belli olmaz benim işim ama dediğim gibi, o sınavlar benlik değil üstelik karşılığını almanın bile çok şaibeli olduğu sınavlar...

Öncelikle ders konusunda aynı durumdayız :) ilk senemde kalkıp iktisata geldim. 1 sene daha hazırlanma dedi ailem çünkü ders çalışmayacağımı biliyordu. Ahh canım 1 seneye razıyım bn. Dediğin gibi senelerce bekleyen insanlar var. ingilizce için kursa gidiyorum, çalışıyorum. Öğreninceye kadar vazgeçmeyeceğim. Ama sevdiğim ilgi duyduğum bi alan zevkle çalışıyorum yani :)
Elinde iktisat diploması olan milyonlarca insan var. Özelde zaten iş bulmak zor, bulduğunu farzedelim dışarda alternatif çok, sürekli çalış çalış yorucu bi tempo. Düz memurluğu bende tercih etmem elbette ama dediğin gibi türkiye koşulları. Çalışarak müfettiş kaymakam idari yargı hakimi uzman vs olmak imkansız mı? Bunu merak ediyorum. Bende a grubundan hazırlansam bi şeyler olur mu, aksi durumda bende madden maneven çökerim. Off offf...
Olmadı düz memurluk

İngilizce'nin üstüne bol bol düş, gelebileceğin en iyi seviyeye gel. İş bulmak için falan değil tamamen insanın kendisine katkı. Elinde iktisat diploması olan milyonlarca insanın olması bize sadece özelde değil kpss'de de engel. Sen bu sene ciddi şekilde A grubundan hazırlan, bu sene olmasa seneye de denersen 2. kez denemiş olursun hazır bilgiler tazeyken yapman lazım ama. İktisat biraz ortaya karışık bir bölüm olduğu için bu anlamda da dezavantajlıyız aslında. Çalışarak başarılı olabilirsin o alanlarda, kpss'den iyi sonuç alırsın, kendi kurum sınavlarında da başarılı olursun ama... Ama'sı var işte. İş mülakata gelince içerden torpilli insanlar önümüze taş koyuyorlar. Mülakatlarda eleniyorsun zaten, bu noktada olayın seninle de alakası olmuyor senin başarın, bilgi birikimin falan değil mevzu. Dene yine de şansını, belli olmaz bu işler. Olay tamamen şans yani mülakat kısmında. Yalnız sanırım insanlar senin gözünü çok fazla korkutmuşlar onlara da fazla kanma. Düz memurluk için de çalışıp çabalarsan ve atanamazsan dönüp dolaşıp geleceğin yer yine özel sektör olabilir, umarım mecbur kalmazsın ama çok fazla karamsar gördüm ben seni. Özel sektörde de yoğun tempoda çalıştığın ama kariyer yapabildiğin, maaşının iyi olduğu güzel bir konumda da olabilirsin, hiç sandığın gibi çıkmayabilir. Memuriyet yerinde saymaktır biraz da, ne uzalırsın ne kısalırsın. Ön yargılı olma hiçbir şeye karşı bence. Farkettiysen çevrendekiler de sadece eleştiri yapıyorlar, sana çıkış noktası göstermiyorlar yani, düz memur olursan dua et, bu bölümden bişey çıkmaz lafı başka bir anlama gelmiyor, ben öyle anladım. Bana çevremde hiç o tarz laflar eden yok. Annem bu aralar biraz homurdanmaya başladı ama onun da derdi başka, mezun olunca onun işlettiği dükkanda çalışayım istiyor, sebebi o yani.

Dershaneye falan gidecek misin?

Son düzenleme:
Ben gene de neden olmasın diyorum.
Neden olmasın ? ...

Aile şirketinde çalışmak avantaj olabilir bence. Ailevi ilişkiniz iyise denemeye değer :) bu sene derslerim yoğun zaten. Yds gk ve gy sınavlarına çalışacağım. İng için kursa gidiyorum. Seneyede yani mezun olduktan sonra alan çalışacağım. Dersaneye yazılıp. Şansımı denemek istiyorum. İçimde kalmaz en azından. Çevremede bi süreliğine kulak tıkacağım mecburen. Yanlız hiç cevap gelmedi. Keşke birileri ben çalışarak şı konuma geldim deseydi :)

Bende Tarih Bölümü mezunuyum, formasyonum yok. Acikcasi cevremdekiler bana da bosa okudun felan diyorlar. Atamamiz cok az. Ama yinede hazirlanmayi düşünüyorum. Bu isler nasip kismet bence..

İktisat mezunu olup düzgün bir işte çalışan vardır da senin dediğin konuma çalışarak gelen var mıdır en azından burada, pek sanmıyorum. :) Torpille gelen vardır belki aramızda ama kimse de ben torpille girdim demez. Aile işimizle ilgili konu bile açmışlığım var ama okul bitmeden bişey yapabilme imkanım yok, 1 seneye de kim öle kim kala :) Açıkçası ben ilk etapta başka alternatifleri denerim diye düşünüyorum, banka sınavları mesela. Keşke imkan olsa da yurtdışında master yapsak. Benim içimde kalacak bişey olsa olsa yurtdışında master yapmak falan olur sanırım. Sen çevrene bakma, sanki kendi çocukları Oxford mezunu. Ona bakarsan benim çevremde ben ikinci sınıftayken bırak o okulu, sağlık sektörüne gir diye saçmalayan oldu. Okulda birinci sınıfı tamamladığımda annem, keşke hemşirelik falan okusaydın dedi. Bayanlar için en ideal meslek öğretmenlik, bol bol tatili var ve çalışma saatleri çok uygun diyerek öğretmenliğe teşvik etmeye kalkan oldu. Ha yüzüme karşı işsiz kalırsın diyen çıkmadı ama onlar da bunları dediler. Denilenlerin hiçbiri bana uymuyor ki... Ne sağlık, ne öğretmenlik. Bizim insanımızın kafası değişik çalışıyor, tatili var diye meslek mi seçilir? Neymiş, çocuk doğurduğumda 2 sene izinli olacakmışım ve maaşım yatacakmış. Yahu maaştan bana ne, ben işten 2 sene uzak kalsam geri döndüğümde işin nasıl yapıldığını unuturum. Beni kesseler yapamam ben o meslekleri, açıkçası umrumda da değil. Bana kalsa ben Ege Üniversitesinde Arkeoloji okuyacaktım. Çevreyi boşver yani.

Ben herşeyi torpile dayatanlara anlam veremiyorum torpilsiz bi yerlere gelinemiyormuki ? Çevrenizdeki herkes boş konuşur onlar başarısız oldukları için herkesi kendileri gibi sanarlar. Şöyle bişey var bazı bölümlerin ataması gerçekten zor ama kendimce fikrim illa o olacak die zorlamayın. Mesela bir tarih öğretmeni kpss den 87 puan aldı ama tama olmadığı için atanamadı ozmn alternatife yönelsin düz memurluğu tercih etsin sonuçta puan sistemine göre atama sistem otomatik atama yapıyor. Düz Memurlukta önce para kazanmaya başlasın ondan sora alternatiflere yönelir farklı bir meslek içinde aynı şey geçerli. Tabi bunlar kendi fikrimce tabiki herkes kendi branşında çalışmak ister ancak bunun için direttiğinizde biyandan zaman geçiyor. Yaş ilerliyor maaş alabilecekken para kazanabilecekken hala atanma die bekliyorsunuz önce bi kendinizi garantiye alın

Kendimden örnek vereyim ben bilşinçsizlik sonucu başarılı bir öğrenci olmama karşın meslek lisesine gittim. Bizim zamanımızda ihllerden dolayı meslek liselilerin önünü kapatmıştılar. Çok iyi puanlar almak gerekiyordu lysden onda da tercih edebileceğim tek bölüm vardı 4 yıllık olarak bilgisayar öğretmenliği. Tabi okul sonlarında meslek lisesinde almş olduğumuz bilgi hiç bişeye yaramıyor sınava hazırlanmak için dahi çok yetersiz. Bi yandan herkes bir başarı bekliyor. Biyandan çaresizlik başaramayacağımı düşünmek vs. Ozmn bu kpss yi öğrendim kendime hedef koydum 4 yıl okumak değil kısa yoldan kendi ayaklarımın üstünde nasıl dururum nasıl kendimi kurtarabilirim die sora liseden mezun oldum. Lys sonucu başarısız tabi herkese bir hayal kırıklığı. Okuldan direk 2 yıllığa devam ettim o dönemdede kpss ye girmiştim ama çalışmadığım için puan çok düşüktü (60) sorasında meslek liselerinin önüde açıldı. Dgs den mühendisliğede geçebileceğimi öğrendim. 2 Yılı bitirdim. 1 yıl kpss ye sıkı bi şekilde hazırlandım. Gece gündüz düzenli çalıştım. Çevremdeki herkes benden ümidi kesmişti aşağılaynlarmı laf söyleyenlermi gülenlermi neler neler duymadım kimi zaman hırsımı kırsalarda vazgeçmedim. Kpss den ilk 2500 içerisine girdim. Çok şükür 2 yıllıktan atandım kendi branşım değildi ama sonuçta kendimi bir garantilemiştim. 21 yaşımda işe başladım. Yaşıtlarım hala sınava hazırlanıp ünv okurken ben paramı kazanmaya başlamıştım istesem paramla üniversitede okuyabilirdim artık. O kazanılmaz diyenler sınav çok zor diyenler kimi torpille kazandı dedi kimi sınav okadarda zor değil çalışınca yapar herkes dedi vsvs. Bu senede kurum içi sınav açıldı ve kendi branşımda unvan değiştirdim Şuan bilgisayar teknikeriyim. Önümüzdeki sene içinde dgs ye hazırlanıcam inş Mühendisliğe geçmek istiyorum. Diğer yıllarda çeşitli sebeplerle düzgünce hazırlanamadım ama bu yıl sıkıca hazırlanmayı planlıyorum. Demem oki dışarıya kulağınızı tıkayın kendinize hedef koyun o hedefe koşun.

hangi torpilden bahsediyorsunuz? önce kendinizi adayın 1 yıl çalışın sonra vay efendim torpilden olmadı diyin derim ben ÇÜNKÜ;çevremde torpilsiz atanan bir sürü akrabam var,azmettiler ilk 1000'e girdiler tıpış tıpış atandılar çatır çatırda maaşlarını alıp özel sektördekilere tepeden tepeden bakarak yiyorlar. darısı başıma inşallah 2016 kpss beni bekler entryi ilk yazan arkadaşım sende aldırma torpil filan elinden geleni yap sonra keyfine bak

Nasıl olsa torpil olacak diye kpss ye hazırlanılmaz,çünkü baştan başarıyı engellemektir kendi kendine ket vurmaktır bu.
Ayrıca türkiye de torpil olduğu doğrudur ama bunun minumum olduğu yer kpss ve atamalardır diye düşünüyorum.mesela 95 alan kim olursa olsun bi şekilde atanır. mesele bahaneleri kaldırmak.. YEKTA61
seni tebrik ederim ilham örneği olmussun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…