is konusunda tavsiye ve onerilerinize acigim yardimci olursaniz sevinirim

Devlet dairelerinin hepsinin hukuk musavirligi var ve ben cok kez kpss listelerinde buralara alim gordugume eminim.

Neredeyse tum kurumsal sirketlerin hukuk musavirligi var? Bunlara basvurabiliyorsunuz.

Noterliklere basvurabiliyorsunuz bildigim kadariyla.

Neden kariyerinizi bu kadar dibe cekmek istediginizi anlayamadim, tamam dusundugunuz memurluklar iyi para kazaniyor olabilir asgariye gore ama bir hukuk mezunu neden mubasir olmayi heves eder ya da zabita yapmayın Allah askina.

Ayrica hakimlik sınavlarında kimse ilk senesinde atanamiyor. Yasi dolana kadar deneyen onlarca insan biliyorum ama bir yerde illaki atanabiliyor.

Benim size onerim, ruhsatinizi her ne olursa olsun alin, ailenizin memur oldugunu soylemissiniz, bunun sonucunda bir ruhsat ücreti olacagini okurken ogrenmis olmaliydiniz (ne kadar bu arada?), memur bir aile sanmiyorum ki hukuk okuyan kizlarinin ruhsat ucretinden gocunsun. Ise girersiniz ucret ne kadarsa onlara odersiniz hemen.

O ruhsati alip, baroya kaydinizi yaptirin, sonra bir avukatlik ofisine girin, bastan stajyerligin cilesini cekin tekrar. Bir yerden baslamazsaniz bu depresif durum bitmez, agac degilsiniz en nihayetinde adim atin.

Su an Ankara Barosu sayfasina bakıyorum avukatlik ruhsat ucreti toplam maliyeti 11 bin lira. (10.800 gibi bir rakamda ben yuvarladim, birkac kalem var)

Yillik aidat (3 kalem var toplam yaziyorum) 2200 lira.

Hukuk mezunu çok özel devlet sürekli hukuk fakültesi açtılar.

Hukuk artık İBFF gibi oldu.

Hukuk mezunu Polis çok.

Babasının hukuk bürosundan devam edenleri Bilkent hukuk mezunlarını baz almayın.

Ya hakim savcılık mülakatlarına sürekli gireceksiniz ya Polis olacaksınız.

Ben avukatım olmaz derseniz işsiz kalırsınız (Şuan böyle yapacak bir şey yok ben oluşturmadım bu düzeni bana kızmayın şimdiden )

Merhaba is konusunda tavsiye ve onerilerinize acigim yardimci olursaniz sevinirim

2021 Hukuk mezunuyum staj yaptim 1 yil ve Sonra sinavlara hazirlanmaya basladim ilk olarak hakimlikten elendim kpss ye girmistim 83 aldim duz memurluk icin mulakatlara girdim gumruk muhafaza ya basvurdum dun yine aciklandi yedeklere kalmisim yine

Ne yapacagimi bilmiyorum issizlik asiri zor olmaya basladi aileme yukum maddi durumumuz cok iyi degil herkes bagli avukatligi cok kotuluyor muvekkil getirecek bir cevrede yok aile memur

Sizce ne yapabilirim bu saatten Sonra Polislik zabitalik olur mu aranizda polis zabita olan var mi ? Yonelebilecegim baska bir is var mi fikir almak istiyorum sizden ? Banka alimlari var ama sinavlarinda gormedigim bir cok ders oluyor bunlarin alimlari hangi aylarda oluyor acaba ? Sehir olarak ankaradayim Ankara yada eskisehirde calismak Istiyorum sizce ne yapabilirim
Hukuk okuyan abimle evlendirelim seni birlikte biseyler başarırsıniz :KK70:

malesef benim de hukuk mezunu para sıkıntısı ceken, uc kurusa calisan cok arkadasim var. aile destegi ile kendi ofisini acip muvekkil bulamayip zararla kapatan da var :KK43:
o yuzden arkadaslarimdan ornek vereyim, para kazanmak icin (akmasa da damlar) cmk (baronun avukat tutamayacak gucteki insanlara gorevlendirdigi avukat) dosyaları aliyor çoğu. ne kadardir ucreti az mi cok mu bilmiyorum ama her ocakta zam geldigini biliyorum. en azindan onu yaparsan parttime avukatlik gibi olur, cesitli davalar görürsün deneyimin artar. adliyelere girip cikmaya baslarsin, ozguvenin gelir. hem is ararken cesitli davalara girmis olmak sana arti deger katar.
polis olmak bilemiyorum ya... avukatligin ilk yillari zor ama 10-15 yillik iyice deneyimli olunca, cevren ve deneyimin arttikca her şey daha kolay oluyor. Daha az calisip daha cok kazanabiliyorsun.
polislikteyse her gün ayni zorlukla mucadele edip sabit bir maas aliyorsun. ben olsam avukatlığı zorlardim. cevre edin, internete o sehirde avukat olduguna dair adres bildiriminde falan bulun ki il disindaki davaya gidemeyen seni kolaylıkla bulsun, yetki belgesj hazirlasin da onlarin davalarina gir. bu da kârli bir is. cogu avukat bunu yapıyor- benim eski isimde bile yana döne internetten xyz sehrinde avukat arardik bizimkilerin gitmeyeceğini ogrendigimiz dosyalara (hukukla ilgili bir isti)

X