- 9 Ocak 2024
- 63
- 16
- 26
- Konu Sahibi sanslikiz1483
Dil bilen hakim oluyor da Hani sinavinda 17 tane ders ayrintili soruluyor ya hem soru coz hem kanun oku hem konu calis ancak 1 yilda bitti hatta hayattan soyutladim desem yeridir bilmiyorum hukukcu musunuz ama Hakimlik sinavinin zorluk derecesini arastirin benceBunlar dil öğrenmeye engel mi? Dil bilen hakim olunmuyor mu? İlk stajdan sonra hiç mi çevre edinmediniz? Staj demek tecrübe edinmek, teoriği bitirip pratik iş hayatına giriş yapmak demek. Sadece ders çalışıp sınav mı geçtiniz?
Bence o beğenmediğiniz asgari ücretli avukatlık işine girin ve baro ücretini ödeyin. Biraz pişin çevre edinin iş başvuruları yapın. Ben okulu bitireyim de iş hazır hemen atanırım hayali artık imkansız gibi. Bankada bari hukuk departmanına girmeye çalışın. Az versinler, düşük pozisyondan başlatsınlar bunu önemsemeyin çünkü daha hiçsiniz. Basamak olarak düşünün.
Ben aslinda asgari ucreti begenmiyor degilim sadece calisan arkadaslarim yogunluk ve mobbing yuzunden hep baska alanlara kactilar yazilimci olan var evlenip birakan var gumrukcu ve duz memur oldu 15-20 tanesi de o yuzden fikir almak istedim
Tabiki stajda cevre edindim ama muvekkil bize degil esas avukata geliyordu biz adliye durusma islerini halledip dilekce yaziyorduk nasil bir cevreden bahsediyorsunuz anlamadim ?