kpss

Bende Tarih Bölümü mezunuyum, formasyonum yok. Acikcasi cevremdekiler bana da bosa okudun felan diyorlar. Atamamiz cok az. Ama yinede hazirlanmayi düşünüyorum. Bu isler nasip kismet bence..
Çok haklısınız, nasipte varsa olur zaten.
İktisat mezunu olup düzgün bir işte çalışan vardır da senin dediğin konuma çalışarak gelen var mıdır en azından burada, pek sanmıyorum. :) Torpille gelen vardır belki aramızda ama kimse de ben torpille girdim demez. Aile işimizle ilgili konu bile açmışlığım var ama okul bitmeden bişey yapabilme imkanım yok, 1 seneye de kim öle kim kala :) Açıkçası ben ilk etapta başka alternatifleri denerim diye düşünüyorum, banka sınavları mesela. Keşke imkan olsa da yurtdışında master yapsak. Benim içimde kalacak bişey olsa olsa yurtdışında master yapmak falan olur sanırım. Sen çevrene bakma, sanki kendi çocukları Oxford mezunu. Ona bakarsan benim çevremde ben ikinci sınıftayken bırak o okulu, sağlık sektörüne gir diye saçmalayan oldu. Okulda birinci sınıfı tamamladığımda annem, keşke hemşirelik falan okusaydın dedi. Bayanlar için en ideal meslek öğretmenlik, bol bol tatili var ve çalışma saatleri çok uygun diyerek öğretmenliğe teşvik etmeye kalkan oldu. Ha yüzüme karşı işsiz kalırsın diyen çıkmadı ama onlar da bunları dediler. Denilenlerin hiçbiri bana uymuyor ki... Ne sağlık, ne öğretmenlik. Bizim insanımızın kafası değişik çalışıyor, tatili var diye meslek mi seçilir? Neymiş, çocuk doğurduğumda 2 sene izinli olacakmışım ve maaşım yatacakmış. Yahu maaştan bana ne, ben işten 2 sene uzak kalsam geri döndüğümde işin nasıl yapıldığını unuturum. :KK70: Beni kesseler yapamam ben o meslekleri, açıkçası umrumda da değil. Bana kalsa ben Ege Üniversitesinde Arkeoloji okuyacaktım. :KK70: Çevreyi boşver yani.
arkeoloji enimde ilgimi çekiyor ama okumazdım :)
Evet sana katılıyorum tatili var diye maaşı çok diye meslek seçilmez. Mesela ben asla öğretmenlik yapamam. İktisatı seviyorum aslında. Bence çokta önemli bi bölüm, ama ama ülkemizde pek değeri yok :)

Kendimden örnek vereyim ben bilşinçsizlik sonucu başarılı bir öğrenci olmama karşın meslek lisesine gittim. Bizim zamanımızda ihllerden dolayı meslek liselilerin önünü kapatmıştılar. Çok iyi puanlar almak gerekiyordu lysden onda da tercih edebileceğim tek bölüm vardı 4 yıllık olarak bilgisayar öğretmenliği. Tabi okul sonlarında meslek lisesinde almş olduğumuz bilgi hiç bişeye yaramıyor sınava hazırlanmak için dahi çok yetersiz. Bi yandan herkes bir başarı bekliyor. Biyandan çaresizlik başaramayacağımı düşünmek vs. Ozmn bu kpss yi öğrendim kendime hedef koydum 4 yıl okumak değil kısa yoldan kendi ayaklarımın üstünde nasıl dururum nasıl kendimi kurtarabilirim die sora liseden mezun oldum. Lys sonucu başarısız tabi herkese bir hayal kırıklığı. Okuldan direk 2 yıllığa devam ettim o dönemdede kpss ye girmiştim ama çalışmadığım için puan çok düşüktü (60) sorasında meslek liselerinin önüde açıldı. Dgs den mühendisliğede geçebileceğimi öğrendim. 2 Yılı bitirdim. 1 yıl kpss ye sıkı bi şekilde hazırlandım. Gece gündüz düzenli çalıştım. Çevremdeki herkes benden ümidi kesmişti aşağılaynlarmı laf söyleyenlermi gülenlermi neler neler duymadım kimi zaman hırsımı kırsalarda vazgeçmedim. Kpss den ilk 2500 içerisine girdim. Çok şükür 2 yıllıktan atandım kendi branşım değildi ama sonuçta kendimi bir garantilemiştim. 21 yaşımda işe başladım. Yaşıtlarım hala sınava hazırlanıp ünv okurken ben paramı kazanmaya başlamıştım istesem paramla üniversitede okuyabilirdim artık. O kazanılmaz diyenler sınav çok zor diyenler kimi torpille kazandı dedi kimi sınav okadarda zor değil çalışınca yapar herkes dedi vsvs. Bu senede kurum içi sınav açıldı ve kendi branşımda unvan değiştirdim Şuan bilgisayar teknikeriyim. Önümüzdeki sene içinde dgs ye hazırlanıcam inş Mühendisliğe geçmek istiyorum. Diğer yıllarda çeşitli sebeplerle düzgünce hazırlanamadım ama bu yıl sıkıca hazırlanmayı planlıyorum. Demem oki dışarıya kulağınızı tıkayın kendinize hedef koyun o hedefe koşun.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında bende düz memurluk düşünüyorum. Sonra şeytan aklıma giriyor neden diyorum boşuna mı okudum. İnsan hedeflerini yüksek tutmalı diyorum. Ama çok haklısınız sırf kendi alanımdan atanacağım diye onlarca sene bekleyen insanlar var. Kpss ve yazılı mülaktlardan yüksek puan alıp sözlü mülakatlarda elenen bir sürü insam var. Sizce 1 senemi feda edip alandan hazırlanmalı mıyım, olmadı düz memurluğa çalışırım.
Ha bu arada sizi tebrik ediyorum. Gerçekten meslek lisesi çıkışlı olmak dezavantajdı. Ama siz bunu avantaja çevirmişsiniz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında bende düz memurluk düşünüyorum. Sonra şeytan aklıma giriyor neden diyorum boşuna mı okudum. İnsan hedeflerini yüksek tutmalı diyorum. Ama çok haklısınız sırf kendi alanımdan atanacağım diye onlarca sene bekleyen insanlar var. Kpss ve yazılı mülaktlardan yüksek puan alıp sözlü mülakatlarda elenen bir sürü insam var. Sizce 1 senemi feda edip alandan hazırlanmalı mıyım, olmadı düz memurluğa çalışırım.
Ha bu arada sizi tebrik ediyorum. Gerçekten meslek lisesi çıkışlı olmak dezavantajdı. Ama siz bunu avantaja çevirmişsiniz.
Bence vakit kaybetmeyin once memurluga atanin tabi kendi bransinizdanda devam edin hazirlanmaya ondan yilmayin am oncelik kendinizi garantileyin. Ayni anda okuyup atanan cok arkadas vardi ogretmen olup memur olan muhendis olup memur olan daha sora kurum ici sinavlar oluyor kendi bransinizda unvan degisikligi yaparsiniz

X