- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
- Konu Sahibi BlancKahkul
Çok haklısınız, nasipte varsa olur zaten.Bende Tarih Bölümü mezunuyum, formasyonum yok. Acikcasi cevremdekiler bana da bosa okudun felan diyorlar. Atamamiz cok az. Ama yinede hazirlanmayi düşünüyorum. Bu isler nasip kismet bence..
arkeoloji enimde ilgimi çekiyor ama okumazdım :)İktisat mezunu olup düzgün bir işte çalışan vardır da senin dediğin konuma çalışarak gelen var mıdır en azından burada, pek sanmıyorum. :) Torpille gelen vardır belki aramızda ama kimse de ben torpille girdim demez. Aile işimizle ilgili konu bile açmışlığım var ama okul bitmeden bişey yapabilme imkanım yok, 1 seneye de kim öle kim kala :) Açıkçası ben ilk etapta başka alternatifleri denerim diye düşünüyorum, banka sınavları mesela. Keşke imkan olsa da yurtdışında master yapsak. Benim içimde kalacak bişey olsa olsa yurtdışında master yapmak falan olur sanırım. Sen çevrene bakma, sanki kendi çocukları Oxford mezunu. Ona bakarsan benim çevremde ben ikinci sınıftayken bırak o okulu, sağlık sektörüne gir diye saçmalayan oldu. Okulda birinci sınıfı tamamladığımda annem, keşke hemşirelik falan okusaydın dedi. Bayanlar için en ideal meslek öğretmenlik, bol bol tatili var ve çalışma saatleri çok uygun diyerek öğretmenliğe teşvik etmeye kalkan oldu. Ha yüzüme karşı işsiz kalırsın diyen çıkmadı ama onlar da bunları dediler. Denilenlerin hiçbiri bana uymuyor ki... Ne sağlık, ne öğretmenlik. Bizim insanımızın kafası değişik çalışıyor, tatili var diye meslek mi seçilir? Neymiş, çocuk doğurduğumda 2 sene izinli olacakmışım ve maaşım yatacakmış. Yahu maaştan bana ne, ben işten 2 sene uzak kalsam geri döndüğümde işin nasıl yapıldığını unuturum. Beni kesseler yapamam ben o meslekleri, açıkçası umrumda da değil. Bana kalsa ben Ege Üniversitesinde Arkeoloji okuyacaktım. Çevreyi boşver yani.
Evet sana katılıyorum tatili var diye maaşı çok diye meslek seçilmez. Mesela ben asla öğretmenlik yapamam. İktisatı seviyorum aslında. Bence çokta önemli bi bölüm, ama ama ülkemizde pek değeri yok :)