demi canım sağolasın ya aklıma hemen sen geldinCanım yeni gördüm
5 buluyorum bende
Başka türlü sağlamıyor ki denklemi
demi canım sağolasın ya aklıma hemen sen geldin
iyi kafamız rahatladı o zamanBen de sayısalcı bir ablama sordum o da soruda hata var dediObeb okek sorularını çözemiyorum 2 gündür bence hepsi yanlış :)
5 tane farklı pozitif sayının toplamı 368 dir. En küçük satı 54 ise en büyük sayı en çok kaçtır ??
Yardımcı olur musunjz
Evet 146 doğru anlatır mısjnkzSoruda başka bir şart var mı? Ben 146 buldum doğruysa anlatayım.
Evet 146 doğru anlatır mısjnkz
Ya ben ne yapacağım bu soruyu Bİle yapamayan biri sizce 90 puan alabilir mi KPSS den ?
Tamamdır anladım çok teşekkür ederim cevap 146 işlem hatası yapmışsınız anlatırken de sorun değil anladım sağolunDaha çok zaman var çabayla yapılamayacak şey yok :)
Soruda büyük sayının alabileceği en büyük değeri soruyor değil mi? Bir sayının en büyük olması için diğerlerinin en küçük olması lazım. Yani 5 sayı var elimizde. a+b+c+d+e diyelim.. içlerinden biri en büyük kaç olur diyor bize. Diğerlerine en küçük değeri verelim. Ama bir de demiş ki bu sayılardan en küçüğü 54 ve sayıların hepsi birbirinden farklı. Bize farklı olduğunu belirtmese en büyük sayıların dışında hepsinin 54 olduğunu söylerdik en küçük değer olacağı için. Ama sayılar birbirinden farklı. Ne yapacağız? İlk sayı 54 ikincisi 55 üçüncü 56 dördüncü 57 beşinci? Beşinci yok çünkü o aradığımız sayı en büyük olan ona x de. 54+55+56+57=222 dört sayıyı bulduk. Beşinciyi nasıl bulucaz? Toplamları zaten soruda vermişti bize. 5 sayının toplamı 368 demişti. O zaman 368 den 222 'yi çıkartırız. 140 buluruz. Şöyle de denkleme yazabilirsin. 54+55+56+57+x=368
222 bulduğumuz toplamı karşı tarafa attığımızda eksi olarak geçer yine x=140 olarak bulabilirsin.
Tamamdır anladım çok teşekkür ederim cevap 146 işlem hatası yapmışsınız anlatırken de sorun değil anladım sağolun
Peki bu nasıl ?Rica ederim canım. Aynen yukarıda 146 yazmıştım düzelteyimezbere yazınca karışmış :) Yapamadıklarının üzerine git hep ben de yapamadıklarımı yazıyorum buraya :)
Peki bu nasıl ?
Toplamları 715 olan farklı pozitif beş tamsayıdan ikisi 150 den büyüktür. Buna göre en büyük sayı en çok kaçtır ?
Ben cevabı 409 buldum sizin anlattığınız yoldan gitmeye çalıştım ama cevap 558
Ben burada sizin anlattığınız gibi yaparak iki sayı 150 den büyük diyor ya 151+152+1+2 =306 715 -306=409 buldum ve şıklarda da benim gibi salaklar için vardıEvet cevap 558 canım. Basit bir şey söyleyeyim hatan nerede anlarsın. Gene en büyük sayıyı arıyorsun ya senin aradığın sayı da 150 den büyük. Yani senin sayıların şu şekilde olacak 151+1+2+3=157 eee ama 2 tanesi 150 den büyük demişti... Çünkü aradığımız sayı da 150 den büyük 2. 150den büyük sayı o. 715-157=558
Ben burada sizin anlattığınız gibi yaparak iki sayı 150 den büyük diyor ya 151+152+1+2 =306 715 -306=409 buldum ve şıklarda da benim gibi salaklar için vardı
Ben ne yapacam ya
Bu sefer son defa giriyorum yaşım 30 zaten ve 90 alamazsam mümkün değil 4001 kadrosu istiyorum. Düz memurluk dedikleri kendi bölümünden imkansız çünkü
Ben burada sizin anlattığınız gibi yaparak iki sayı 150 den büyük diyor ya 151+152+1+2 =306 715 -306=409 buldum ve şıklarda da benim gibi salaklar için vardı
Ben ne yapacam ya
Bu sefer son defa giriyorum yaşım 30 zaten ve 90 alamazsam mümkün değil 4001 kadrosu istiyorum. Düz memurluk dedikleri kendi bölümünden imkansız çünkü
Of benim gece gündüz çalışacak vaktim de YokKaramsar olma sakın bak inanan insanlar nasıl başarıyor benim abim sosyal bilgiler öğretmenliği bitirmişti ilk kpss den 60 küsür aldı bütün akrabalar yüklendi buna sen ne becerirsin ki zaten vs diye. Sonra sabah akşam çalıştı. O sözelci olduğu için matematik hiç yapamıyordu. Diğer derslerden çok güzel netler çıkartıp 89.9 gibi bir puan aldı branşında 30. Muydu neydi türkiye genelinde. Matematik yapamadı sadece 7tane çözmüş ama diğer derslerle uçurmuş netini. Matematik konusunda kötü bir örnek oldu ama düşün bu kadar net yapmış biri inansa kendine matematiği de yapabilirdi. Ve 60 dan 90 a da çıkabiliyor insan bir yılda. Senin de çevrende abuk subuk konuşan insanlar olmuştur sirf onların inadına inan kendine ve gayret et.
Of benim gece gündüz çalışacak vaktim de Yokzorla çalışıyorum çocuğum var bu sene kreşe gidiyor 6 yaşında ama seneye okulu olacak ve malum ilk sene ilk okul öğrencileri çok zorlanıyor ve beraberinde anneleri de zorlanıyor ayrıca ben çalışıyorum işten 4 te çıkıyorum hafta sonum tatil bir tek o iyi
Yavaş gidiyorum
Matematik KPSS diye bir site var ordan videoları izleyerek gidiyorum o hocanın anlattıkları ile daha iyiyim
Bu şekilde işte
İnşallahCanım daha hiç çalışmaya başlamamış olanlar var genelde mayısta başlıyorlar bak önceden başladığın icin artıdasın.