Kpss / geç mi kaldım ?

Çoğunluk Şenol hoca diyor bir de ondan deneyeyim.

25 yaşımda master yaptım. Sınıf arkadaşlarımdan biri 42 yaşında 2 çocuklu bir anneydi. Doktora öğrencisi olmaya hazırlanıyorum. Aynı zamanda bu sene, içimde kalan bir lisans bölümünü okumak üzere üniversite sınavına yeniden girmeyi planlıyorum. 3. üniversitem olacak inşallah. Ömür boyu bu çeşit döngüler içerisinde beynimi kullanabildiğim müddetçe okuyacağım, gereken sınavların hepsini aşmaya çalışacağım. Biri geç mi dedi?

Sözel mantıkta aker kartalı öneririm İlyas hoca onun çözdüklerinin birebir aynısını çözmüş :) aker hoca daha basit anlatıyor.

Sözel mantıkta aker kartalı öneririm İlyas hoca onun çözdüklerinin birebir aynısını çözmüş :) aker hoca daha basit anlatıyor.
Kesinlikle Aker Kartal arkadaşım, katılıyorum. Özellikle Aless'e girecek olanlara da sözel mantık için bu hocayı öneririm

Kızlar bende bu sene girdim nisanda düğünüm oldu çok çalışamadım 3 ay benim hocam dan dinledim 89 aldım. Ama benim matematik temelim vardı genel yetenek kısmında 58d 2y yapmıştım. Genel kültür kısmı zorlamıştı. Helede bu senenin coğrafyası çok zordu. Benim hocam ramazan yetgin tarihte en iyisi bence. Çok soru çözmek ve çok tekrar gerekiyor. Benim hocamın türkçeside iyiydi. Öznur hoca anlatıyordu. Şu an için düz memurluk kadrosu çok açmadılar 50 tane falan açtılar bu atamalarda. Ondada alımlar 93 küsürlerle kapatır diyorlar. Puanlar git gide yükseliyor. İngilizceniz varsa yds hazırlanıp sonrasında kpssye başlayabilirsiniz. Bazı düz memurluk kadroları yds puanıda istiyor. Stajyer aim memurluğu var maaşıda 9 10 bin diyorlar

Ben de aldım o kitabı. İlk sayfalarda toplama çıkarma falan var tabi ama ileri sayfalarda denklemler, köklü üslü ifadeler, oran orantı, iki bilinmeyenli denklem gibi konuların soruları da var. Bu konular hakkında temeliniz varsa belki size basit gelebilir. Ama bu konuları hiç bilmeyenlerin temeli oturtması için faydalı bi kitap. Kpss'de bu kadar basit olur mu, olmaz ama bunları öğrenmeden de kendi adıma konuşayım orta seviye matematiğe geçemezdim. Şenol Hoca şuan kpss matematiği diye de bi seri hazırlıyor. Eğer temelim var derseniz ordan devam edin. Kpss için de kitabı var. Orta seviye için de Sınav İkizi diye bir kitabı varmış ama şunu eklemeden edemicem bence kitapları çok pahalı.

Son düzenleme:
tam zamanı, önünüzde 7 ay var ama kamu artık sözleşmeli personel alıyor ve sözleşmeler her sene yenileniyor.bilginiz olsun

Tamamdır o zaman alıcam bende araştırdım hoşuöa gitti ama temeli oturtmakta fayda var madem başlıyoruz bi işe tam olsun :)

çoğunlıkla 4b li alım oluyor diye biliyorum.idarenin 1 ay önceden bildirmek şarıtyla fesih yetkisi var ve her sene sözleşme imzalanıyor.
Her sene başka bir şey çıkıyor. Seneye neler olacağını allah bilir. Elimden geleni yapacağım sonrasında keşke çalışsaydım veya bu defa keşke girseymişim demek istemiyorum. Ama inşallah dediğiniz gibi de olmaz tabii

26 yaşımda memur oldum. 27-28 yaş geç bi yaş değil. Yaş sınırına kadar zorlayın. Hiç pişman olmazsınız.

Söylentilere takılmayın bence,geçen sene de kpss kalkıyor diye söylenti vardı beni çok etkilemişti belirsizlik.. Kpss şuan kalkmaz,sözleşmeli alanlar da var ama merkezi atama devam ediyor. Şöyle motivasyon verilen konularında gelip birinin ortaya bir şey atmasına da ayrı sinir oluyorum.

Yds olayını biraz daha açar mısınız lütfen? Düz memurluktan önce de yds sınavına girmek ıyi mi olur yani? 2020 ye kadar halletmek mi gerekir ? Bilmediğim için anlamaya çalışıyorum

Evet kesinlikle iyi olur. Örneğin bu sene 100 küsür düz memurluk kadrosu açıldı lisans mezunlarına. Bunun 50 tanesi yds puanı en az d seviyesinde istiyor. D seviyeside ydsde 60-70 arası oluyor. Yds puanı olmayan bu kadroları tercih edemiyor. Ayrıca bölümünüz ne bilmiyorum belki bölümünüzünde yds puanıyla alım yaptığı kurumlar olabilir. Söylentilerin biraz doğruluk payıda var. Benim alanım mühendislik. Kpss puanı almak yetmiyor artık kpss puanıyla iş yerlerine başvuru yapıyorsun. Kurum kendisi yazılı ve sözlü sınav açıyor. Şu an mesela kurum sınavlarıyla uğraşıyorum.kurumlar artık merkezi atamalarda direk alım yapmamaya başladı. Düz memurluk kadro sayılarını giderek azaltıyorlar. Bunları hevesinizi kırmak değil sadece bilginiz olsun diye söylüyorum. Özel sektörlerdede pek alım yok tanıdığın olcak öyle ancak. Yoksa cvne yabancı diline bakanda pek yok. Kurum sınavlarındada yazılı sınavdan sonraki mülakat kısmı malesef torpil gerektiriyor

Ben şenol hocanın videoları ile çalışmıştım canım konu kitabı almadım yaprak testler aldım başlangıçta (soru bankası değil) 8 tane yayından aldım bir video izleyip bir hafta boyunca hergün bir yayını çözdüm en son pazar akşamınbaşka bir yayını çözdüm. Bu şekilde bütün konuları bitirdim. Eğer konuyu pekiştiremediysem elimde test yoksa netten geçmiş yıllardan ve tr geneli sınavlardan konu konu derlenen testleri çözüyordum. Harıl harıl çalışmadım hergün 50 soru civarında ancaydı. Mattan konularım bitince okulda deneme çözmeye başladım. Okul yaz tatiline girdi stajımı bitirdim kalan 2 ayımda ramazan yetginden tarih dinledim aynı adamın soru bankası ve bir küçük denemesini bitirdim 44lü. Adamın kendi yayınıydı benim hocam diye. Videoların notlarınıda satıyordu onu aldım yazarak çalışmadım. Çok zevkliydi tarihi anlatışı ve soru şekilleri sınavda yanlışım çok azdı 3 yada 4 tü. Ben anayasayı sadece okudum soru çözmedim denemelerde çözdüğüm kadardı. Coğrafyam çok kötüdür sınavda en çok yanlışım ondan çıktı. Genel olarak böyle sormak istediğin olursa bana yazabilirsin.

Kpssye ek diğer sınavlarda oluyor Allah yardımcın olsun ben sağlık okudum b grubundan girdim sadece

Yds olayını biraz daha açar mısınız lütfen? Düz memurluktan önce de yds sınavına girmek ıyi mi olur yani? 2020 ye kadar halletmek mi gerekir ? Bilmediğim için anlamaya çalışıyorum
Bazı kadrolara yabancı dil puanı şartı koymuşlar 4001de

Denemeden bilemezsiniz deneyin bence bi şey kaybetmesiniz denemekte fayda var bende ön lisans düz memurluğa katılmak istiyorum yani düz memur olmak istiyorum hakkında bilgisi olan var mı :)

canımm motivasyonun için çok çok teşekkür ederim :) kpssye ek diğer sınavlar dediğin ne oluyor anlayamadım da ? Bide sen atanabildin mi :) bende ramazan hocayı çok beğeniyorum. Dediğin mantıklı her gün farklı yayının testini çözmek çok iyi bir haftada gayet güzel pekişir konu. Ben şuan temel atıyorum en basitinden aldım matematiği :) sonrasında kpssye yönelik kitap alıp soru çözücem. Birde ders çalışma programın nasıldı canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…