-
- Konu Sahibi Beyaz Hatun
Çoğunluk Şenol hoca diyor bir de ondan deneyeyim.Benim Hocamı daha izleyemedim ama Şenol Hoca neredeyse her videosunda diyor ki 'kalemi oynayan kazanır' :) Yani sadece izlemek yetmiyor bol bol pratik yapıp pekiştirmek lazım. 'Videoları izleyip soruları hemen çözemeyeceksiniz, takılacaksınız, takılıp araştırdığınız an öğrendiğiniz an olacak' diyor.
Sözel mantıkta aker kartalı öneririm İlyas hoca onun çözdüklerinin birebir aynısını çözmüş :) aker hoca daha basit anlatıyor.Neye niyet neye kısmet :) bende başlamadım henüz. Şuan araştırma içindeyim. Nasıl bir program yapacağımı tasarlıyorum kafamda. Kitaplarım da yok hali hazırda. Öylesine konuları ve hocaların anlatım tarzlarını merak ettiğimden şenol hocanın matematik videosunu 2 video izledim birde ilyas hocadan sözel mantığa baktım ama not alarak değil tabi şuanlık motivasyon videolarına filan bakıyorum ki gazlanayım :)) sizin bölüm nedir?
Kesinlikle Aker Kartal arkadaşım, katılıyorum. Özellikle Aless'e girecek olanlara da sözel mantık için bu hocayı öneririmSözel mantıkta aker kartalı öneririm İlyas hoca onun çözdüklerinin birebir aynısını çözmüş :) aker hoca daha basit anlatıyor.
Ben de aldım o kitabı. İlk sayfalarda toplama çıkarma falan var tabi ama ileri sayfalarda denklemler, köklü üslü ifadeler, oran orantı, iki bilinmeyenli denklem gibi konuların soruları da var. Bu konular hakkında temeliniz varsa belki size basit gelebilir. Ama bu konuları hiç bilmeyenlerin temeli oturtması için faydalı bi kitap. Kpss'de bu kadar basit olur mu, olmaz ama bunları öğrenmeden de kendi adıma konuşayım orta seviye matematiğe geçemezdim. Şenol Hoca şuan kpss matematiği diye de bi seri hazırlıyor. Eğer temelim var derseniz ordan devam edin. Kpss için de kitabı var. Orta seviye için de Sınav İkizi diye bir kitabı varmış ama şunu eklemeden edemicem bence kitapları çok pahalı.Pekii sizde antrenmanlarla matematik kitabı nasıl? Yani çok mu basit kalıyor acaba ? Ama tam anlamıyla temelden başladığını biliyorum. Yani bildiğimiz toplama çıkarma işleminden başlamışlar kolay bi dille anlatarak ilerliyor kitap. Yararı olur mu yoksa kpss için daha ağır yayınlara mı ihtiyaç var
tam zamanı, önünüzde 7 ay var ama kamu artık sözleşmeli personel alıyor ve sözleşmeler her sene yenileniyor.bilginiz olsuniyi akşamlar sevgili kk üyeleriBen 3 aylık evli ve 25 yaşındayım. 2 yıl önce üni den mezun oldum fakat düğün arifesiydi koşuşturmacaydı derken işe filan girmedim. Doğal olarak deneyimim sıfır. Özel sektöre çok kere başvursam da tahmin edeceğiniz üzere okuluna, bölümüne veya başarına bakmıyorlar, direkt deneyim arıyorlar ee oda bende yok ne yazıkki.
Şunu belirtmeliyim ki eşim kamuda memur. Ve hafta sonu tatil , hafta içi akşam 5 de evimizde. Ee şimdi benim başvurduğum işler genelde 8-6 bazen 7 olabiliyor c tesi full.. yani eşimle de ters düşüyoruz.
Şimdii asıl soruma gelecek olursak; ben hiç kpss hazırlanmadım. B grubundan gireceğim için bi sonraki sınav 2020 de. Sizce 2 yıl oturup adam akıllı kpss mi çalışmalıyım bunun için çok geç kalmış sayılır mıyım yani yaş itibari ile ? Yoksaa 2 yıl kpss çalışmaktansa gir bi özel sektöre çalış bu mu daha uygun fikirleriniz önemli , belki bir başarı örneği vardır diye akıl almak istedim. şimdiden çok teşekkür ederim kızlar
Nasıl yani anlamadım canım ? Ne yani sadece sözleşmeli mi alacaklar o zaman çalışmamızın ne anlamı kalıyor kitam zamanı, önünüzde 7 ay var ama kamu artık sözleşmeli personel alıyor ve sözleşmeler her sene yenileniyor.bilginiz olsun
Tamamdır o zaman alıcam bende araştırdım hoşuöa gitti ama temeli oturtmakta fayda var madem başlıyoruz bi işe tam olsun :)Ben de aldım o kitabı. İlk sayfalarda toplama çıkarma falan var tabi ama ileri sayfalarda denklemler, köklü üslü ifadeler, oran orantı, iki bilinmeyenli denklem gibi konuların soruları da var. Bu konular hakkında temeliniz varsa belki size basit gelebilir. Ama bu konuları hiç bilmeyenlerin temeli oturtması için faydalı bi kitap. Kpss'de bu kadar basit olur mu, olmaz ama bunları öğrenmeden de kendi adıma konuşayım orta seviye matematiğe geçemezdim. Şenol Hoca şuan kpss matematiği diye de bi seri hazırlıyor. Eğer temelim var derseniz ordan devam edin. Kpss için de kitabı var. Orta seviye için de Sınav İkizi diye bir kitabı varmış ama şunu eklemeden edemicem bence kitapları çok pahalı.
çoğunlıkla 4b li alım oluyor diye biliyorum.idarenin 1 ay önceden bildirmek şarıtyla fesih yetkisi var ve her sene sözleşme imzalanıyor.Nasıl yani anlamadım canım ? Ne yani sadece sözleşmeli mi alacaklar o zaman çalışmamızın ne anlamı kalıyor ki
Her sene başka bir şey çıkıyor. Seneye neler olacağını allah bilir. Elimden geleni yapacağım sonrasında keşke çalışsaydım veya bu defa keşke girseymişim demek istemiyorum. Ama inşallah dediğiniz gibi de olmaz tabiiçoğunlıkla 4b li alım oluyor diye biliyorum.idarenin 1 ay önceden bildirmek şarıtyla fesih yetkisi var ve her sene sözleşme imzalanıyor.
Kızlar bende bu sene girdim nisanda düğünüm oldu çok çalışamadım 3 ay benim hocam dan dinledim 89 aldım. Ama benim matematik temelim vardı genel yetenek kısmında 58d 2y yapmıştım. Genel kültür kısmı zorlamıştı. Helede bu senenin coğrafyası çok zordu. Benim hocam ramazan yetgin tarihte en iyisi bence. Çok soru çözmek ve çok tekrar gerekiyor. Benim hocamın türkçeside iyiydi. Öznur hoca anlatıyordu. Şu an için düz memurluk kadrosu çok açmadılar 50 tane falan açtılar bu atamalarda. Ondada alımlar 93 küsürlerle kapatır diyorlar. Puanlar git gide yükseliyor. İngilizceniz varsa yds hazırlanıp sonrasında kpssye başlayabilirsiniz. Bazı düz memurluk kadroları yds puanıda istiyor. Stajyer aim memurluğu var maaşıda 9 10 bin diyorlar
Ben şenol hocanın videoları ile çalışmıştım canım konu kitabı almadım yaprak testler aldım başlangıçta (soru bankası değil) 8 tane yayından aldım bir video izleyip bir hafta boyunca hergün bir yayını çözdüm en son pazar akşamınbaşka bir yayını çözdüm. Bu şekilde bütün konuları bitirdim. Eğer konuyu pekiştiremediysem elimde test yoksa netten geçmiş yıllardan ve tr geneli sınavlardan konu konu derlenen testleri çözüyordum. Harıl harıl çalışmadım hergün 50 soru civarında ancaydı. Mattan konularım bitince okulda deneme çözmeye başladım. Okul yaz tatiline girdi stajımı bitirdim kalan 2 ayımda ramazan yetginden tarih dinledim aynı adamın soru bankası ve bir küçük denemesini bitirdim 44lü. Adamın kendi yayınıydı benim hocam diye. Videoların notlarınıda satıyordu onu aldım yazarak çalışmadım. Çok zevkliydi tarihi anlatışı ve soru şekilleri sınavda yanlışım çok azdı 3 yada 4 tü. Ben anayasayı sadece okudum soru çözmedim denemelerde çözdüğüm kadardı. Coğrafyam çok kötüdür sınavda en çok yanlışım ondan çıktı. Genel olarak böyle sormak istediğin olursa bana yazabilirsin.Matematik de temelden alabilecek önerbileceğiniz kitap var mıdır peki şunun etkisini müthiş gördüm diyebileceğiniz ? Bu arada sizin adınıza çook sevindim. İnşallah bende aynı şekilde atanırım :)
Bazı kadrolara yabancı dil puanı şartı koymuşlar 4001deYds olayını biraz daha açar mısınız lütfen? Düz memurluktan önce de yds sınavına girmek ıyi mi olur yani? 2020 ye kadar halletmek mi gerekir ? Bilmediğim için anlamaya çalışıyorum
canımm motivasyonun için çok çok teşekkür ederim :) kpssye ek diğer sınavlar dediğin ne oluyor anlayamadım da ? Bide sen atanabildin mi :) bende ramazan hocayı çok beğeniyorum. Dediğin mantıklı her gün farklı yayının testini çözmek çok iyi bir haftada gayet güzel pekişir konu. Ben şuan temel atıyorum en basitinden aldım matematiği :) sonrasında kpssye yönelik kitap alıp soru çözücem. Birde ders çalışma programın nasıldı canım ?Ben şenol hocanın videoları ile çalışmıştım canım konu kitabı almadım yaprak testler aldım başlangıçta (soru bankası değil) 8 tane yayından aldım bir video izleyip bir hafta boyunca hergün bir yayını çözdüm en son pazar akşamınbaşka bir yayını çözdüm. Bu şekilde bütün konuları bitirdim. Eğer konuyu pekiştiremediysem elimde test yoksa netten geçmiş yıllardan ve tr geneli sınavlardan konu konu derlenen testleri çözüyordum. Harıl harıl çalışmadım hergün 50 soru civarında ancaydı. Mattan konularım bitince okulda deneme çözmeye başladım. Okul yaz tatiline girdi stajımı bitirdim kalan 2 ayımda ramazan yetginden tarih dinledim aynı adamın soru bankası ve bir küçük denemesini bitirdim 44lü. Adamın kendi yayınıydı benim hocam diye. Videoların notlarınıda satıyordu onu aldım yazarak çalışmadım. Çok zevkliydi tarihi anlatışı ve soru şekilleri sınavda yanlışım çok azdı 3 yada 4 tü. Ben anayasayı sadece okudum soru çözmedim denemelerde çözdüğüm kadardı. Coğrafyam çok kötüdür sınavda en çok yanlışım ondan çıktı. Genel olarak böyle sormak istediğin olursa bana yazabilirsin.
Kpssye ek diğer sınavlarda oluyor Allah yardımcın olsun ben sağlık okudum b grubundan girdim sadece
Sanırım sizinki de 2020 de olacak sınav değil mi :)Denemeden bilemezsiniz deneyin bence bi şey kaybetmesiniz denemekte fayda var bende ön lisans düz memurluğa katılmak istiyorum yani düz memur olmak istiyorum hakkında bilgisi olan var mı :)