KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Herkese günaydın.bende iki çocukla KPSS ye hazırlananlardan.biri 7 yaşında biri 20 aylık.bölümüm çeko.çocukla çok sor gerçekten.bende de plan yok pek.biraz matematik sıkıntılı benimde.temelimde çok iyi değildi matematikten.bende şu ara matematikten video izleyerek ilerliyorum.coğrafya tarih konular az kaldı.bitirdiğim yerlerden soru çözüyorum.inşallah kazanırız.

Herkese günaydın.bende iki çocukla KPSS ye hazırlananlardan.biri 7 yaşında biri 20 aylık.bölümüm çeko.çocukla çok sor gerçekten.bende de plan yok pek.biraz matematik sıkıntılı benimde.temelimde çok iyi değildi matematikten.bende şu ara matematikten video izleyerek ilerliyorum.coğrafya tarih konular az kaldı.bitirdiğim yerlerden soru çözüyorum.inşallah kazanırız.
Inşallah kolay gelsin size de.

sarfansari öncelikle geçmiş olsun inş. halledersiniz sorunu. Bende dün islam tarihini bir kitaptan bitirdim bugün de anadolu tarihini bitircem inş aynı kitaptan. Bir kahve yapıp başlarım çalışmaya.

Bu arada kitaptaki soru sayıları olayı hoşuma gitti bende yapayım bakalım :) Sayfa sayılarını çıkarıyordum bende 26624 sayfam kalmış.

sarfansari öncelikle geçmiş olsun inş. halledersiniz sorunu. Bende dün islam tarihini bir kitaptan bitirdim bugün de anadolu tarihini bitircem inş aynı kitaptan. Bir kahve yapıp başlarım çalışmaya.

Bu arada kitaptaki soru sayıları olayı hoşuma gitti bende yapayım bakalım :) Sayfa sayılarını çıkarıyordum bende 26624 sayfam kalmış.
Telden girdiğim zaman size programının ayrıntılı fotosunu gönderirim.

Sen de sayfa sayısını topluyorsun sanırım.
Sana da kolay ge,sin canim.

günayddıınnn kızcaazzlarım nasılsınız :)

sabahın 5.20 sinde uyanan biri için ben iyiyim :KK70:
sabah sabah dünkü yürütme aklıma nasıl kazınmış ise servisle işe gelene kadar aklımda tekrar ettim
C.B. B.K., Başbakan, ohal sıkıyönetim, khklar :KK70::KK70: ama en can alıcısı ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi :KK70: adalet bakanlığını da es geçmemek gerek :KK70:

öpüyorum sizi iyi çalışmmaallarrrr :confused::confused:

günayddıınnn kızcaazzlarım nasılsınız :)

sabahın 5.20 sinde uyanan biri için ben iyiyim :KK70:
sabah sabah dünkü yürütme aklıma nasıl kazınmış ise servisle işe gelene kadar aklımda tekrar ettim
C.B. B.K., Başbakan, ohal sıkıyönetim, khklar :KK70::KK70: ama en can alıcısı ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi :KK70: adalet bakanlığını da es geçmemek gerek :KK70:

öpüyorum sizi iyi çalışmmaallarrrr :confused::confused:
Bu aydın canim
En verimli tekrar ertesi gün yaapikanmis, daha akılda kalıcı oluyormuş.

Ben dun ki gibi bugün de matematik çözeceğim
Dün pek programımı yapamadım, bugün yaparım inşallah
Hedefim kumelerden 72
Fonksiyonlardan 158 soru çözmek
Kolay gelsin herkese

20. yy osmanlı cemiyetlere kadar geldim 2 test çözdüm, yorgunum bugün ve regl oldum :KK43: o yüzden birazdan yatacağım ama çalıştım yaniii :KK70: mutluyum huzurluyum ve kazanacağğıımmmm

kızlar size bilim adamlarının isimlerini yazıyorum, hadi bakalım bunlar kim ne yapar bildiğiniz kadarını yazın, bilmiyorsanız da öğrenmiş olursunuz :)

El-Cezeri

İbn-i Bibi

İbn-i Sina

Harezmi

İbni Nefs

Caca Bey

şimdiden kolay gelsin :)

Konular daha bende tam oturmadı daha bilgi edinme aşamasındayım. Konuları hızlıca bitireyim diye uğraşıyorum. Ondan karışıyor bilgiler ama aklımda kaldığı kadarlarını yazayım.

El-Cezeri??

İbn-i Bibi - tarih

İbn-i Sina-tıp

Harezmi-MAtematikçi sıfırı bulmuş

İbni Nefs--??

Caca Bey-Astronomi rasathane

El-Cezeri- artuklular döneminde yaşamış, haberleşme ve sibernetiğin bulucusu, kendi kendine akıp duran fiskiye- saat .. vb gibi icatları yapmış

İbn-i Bibi- anadolu selçukluları zamanında yaşamış ünlü tarihçi, irandan etkilenip farsça eser yazmış, eserin adı ....alaiye idi :KK70: yanlış hatırlamıyorsam

İbn-i Sina- islam dünyasında tıp alanında ilerlemeyi sağlamış, ilk mide ameliyatı yapmış kişi

Harezmi- matematik alanında kendini geliştirmiş, sıfırı kullanan kişi

İbni Nefs- küçük kan dolaşımını doğru olarak ifade eden kişi, çünkü küçük kan dolaşımını isviçreli biri bulmuştu ( ismi aklımda ama emin değilim )

Caca Bey- anadolu selçukluları döneminde yaşamış gökbilimci, kırşehirde kendi adına caca bey medresesi adında bi rasathane yaptırmış, bu rasathane ( gözlemevi ) anadoludaki ilk rasathane, aslında ilk rasathane ali kuşçu ile timurun torunu tarafından semerkantta inşa edilmişti.

bence arada böyle soru cvp yaparsak hepimiz için iyi olur...

bi kaç soru daha :)

Mustafa Kemal Atatürk 1. Dünya savaşında hangi cephelerde savaşmıştır?

Balkan savaşlarında hangi toprakları kaybettik
1.Arnavutluk
11. doğu trakya
111.batı trakya

1. dünya savaşında ilk işgal edilen yer neresidir?

taaruz-savunma ve yardım amaçlı açılan cepheler hangileri?

vakıf-vakfiye ne demek?

indirgenmiş sıcaklıkta nelere dikkat etmeliyiz?

kızlar size bilim adamlarının isimlerini yazıyorum, hadi bakalım bunlar kim ne yapar bildiğiniz kadarını yazın, bilmiyorsanız da öğrenmiş olursunuz :)

El-Cezeri

İbn-i Bibi

İbn-i Sina

Harezmi

İbni Nefs

Caca Bey

şimdiden kolay gelsin :)
Ben bunlardan çok z ayifim ya ilk konulardan ve bunlardan. Bol tekrar yapmam gerekli

Mustafa Kemal Atatürk 1. Dünya savaşında hangi cephelerde savaşmıştır?

Canakkale kafkas suriye-filistin

Balkan savaşlarında hangi toprakları kaybettik
1.Arnavutluk
11. doğu trakya
111.batı trakya

1-11-111 + birde makedonya

1. dünya savaşında ilk işgal edilen yer neresidir?
Musul adana urfa maras antep konya
Antalya diye hatirliyorum

taaruz-savunma ve yardım amaçlı açılan cepheler hangileri?
Kafkas
-kanal taaruz canakkale irak suriye filistin savunma bu kadar biliyorum :)
Son 2 soruda arkadaslara kalsin :))

Bugün 178 permutasyon kombinasyon olasılık sorularini da çözüp bu haftaki matematik serüvenini sonlandiracagim insallah

Ben de dun 195 koklu sayilar sorusu cozdum hala bitmedi elimdeki sorular bugun koklu sayilara devam
Canim konuyu çalıştıktan sonra elindeki tüm soruları bitirmeye çalışma, pekiştirecek kadar çöz, bir ay sonra tekrar için elinde soru kalsın.

Naçizane fikrim

X