KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Pegem , yöntem derken hangi derslerden başlayayım diye düşünğyordum kendimce deneme yanılma yaptım toplam 87.5 net yaptım ama tarih çok düşük, ilk konular hep havada kalmış
Benimde yanlislarimntarih ilk konulardan çıkıyor hep

Kızlarbu soruları çözdüm; ama bir yerde işlem hatası yapıyorum ve o kısmı bulamıyorum ya da cevaplar yanlış cevap anahtarında, bir göz atabilir misiniz vaktiniz varsa.

Eklentiler

• 20180402_141755-1.jpg
    20180402_141755-1.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 37
  • 20180402_141409-1.jpg
    20180402_141409-1.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 44
Sözcük türü denilince isim mi fiil mı diye bakılıyor. Hepsi isim.bence
Ama az kökünü acamak az-mak tan fiil olarak mı almış.

Cevap nedir

Bu arada Merhaba topigi takip ediyorum. Bu ara matematik çalışıyorum sadece belli bir planım yok siz nasıl çalışıyorsunuz? Diğer derslere bakmadım daha yine düşük alicam bu gidisle:olamaz:

A sıfat digerleri isim cevap ne?

Sözcük türü denilince isim mi fiil mı diye bakılıyor. Hepsi isim.bence
Ama az kökünü acamak az-mak tan fiil olarak mı almış.

Cevap nedir
Kızlar "kök" sorduğu zaman isim kökü mü yoksa fiil kökü mü diye bakacağız büyük sözcüğü "büyümek" ten geldiği için fiil kökü. sıfatla isimle alakası yok "azdı" kelimesi de azmak anlamındaki değil az olan anlamında olduğu icin o da isin. cevap şans eseri doğru çıkmış ama dikkatli olun

Kızlar "kök" sorduğu zaman isim kökü mü yoksa fiil kökü mü diye bakacağız büyük sözcüğü "büyümek" ten geldiği için fiil kökü. sıfatla isimle alakası yok "azdı" kelimesi de azmak anlamındaki değil az olan anlamında olduğu icin o da isin. cevap şans eseri doğru çıkmış ama dikkatli olun

Türkçe ogretmenimize çok teşekkürler.
Şimdi oturdu ışte

Canım inan gelsen de baksan bu soruya diye geçirdim içimden.

Teşekkürler bilgilendirme için.

• Beğen
Reactions: Den
Bu arada Merhaba topigi takip ediyorum. Bu ara matematik çalışıyorum sadece belli bir planım yok siz nasıl çalışıyorsunuz? Diğer derslere bakmadım daha yine düşük alicam bu gidisle:olamaz:

Hoşgeldin aramıza.. hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyelim :)

X