KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Fiilimsiyi nitelediği için zarf diyeceksin canım.

Fiilimsiyi nitelediği için zarf diyeceksin canım.
Ben de öyle düşündüm, kitap sıfat demiş, kafam karıştı o yüzden benim de. Acaba "ekmek, dolma" gibi kalıplaşmış mı düşünmemiz gerekiyor diye düşündüm.

Arkadaşlar
Tarih coğrafya ve anayasa için .mutlaka çözülmesi gerekir diye düşündüğünüz bir kitap var mı .
Sipariş vereceğim ama aklım karışık, sizden fikir almak istedim.

Ben de öyle düşündüm, kitap sıfat demiş, kafam karıştı o yüzden benim de. Acaba "ekmek, dolma" gibi kalıplaşmış mı düşünmemiz gerekiyor diye düşündüm.
Hayır zarf değil konuş-ma orada isim-fiil, yani isimlesmis bir fiil. Dolayısıyla etkileyici orada sıfat görevinde kullanılmış.
Senin "fiil ve fiilimsilere gelen" tanımından dolayı kafan karışmış zarflar 'yüklemi' niteler; sıfatlar 'isimleri' niteler şeklinde düşün sen.o zaman çok basit ayırırsin

Cenin benim dilbilgisi çok iyi değil, yeni çalışmaya başladım. Bir kez videolardan çalıştım bir kez kendim not çıkardım yeni yeni de soru çözüyorum.

Şu an dilbilgisinin karakutusunu çözüyorum. Sınavda çıkan sorular, kitaptaki sorulardan çok daha basit.

Pusula ve süvari akademi canım
Pusula tarihi çözdüm, anayasa ve coğrafya alabilirim.
.duvarının ise ders notlarını aldım tarih coğrafya ve anayasa, anayasasında özellikle hiç memnun kalmadım diğerleri de yarım yamalak anlatmış.

Bu yüzden bu yayınevine karşı bir önyargının oldu, soru bankalarını hiç almadım.

Bu arada zarflar fiil ve fiilimsileri şöyle niteler: Fiil ve fiilimsi yüklem görevinde kullanılmışsa. Diğer durumlarda fiilimsiyi niteleyen her sözcük sıfat olarak alınır.

Ben
Bende süvari nin kurul ders notları var, ben çok memnun kaldım az ve öz anlatmış.sadece gerekli yerleri almış.ama sıfırdan başlıyorsan kopuk gelebilir tabi sen belki ilk başladığında falan baktiysan ondan memnun kalmamışsindir.bunların haricinde yargıyı onerebilirim

Pegem'de soru çözerken, "Böyle konuşmaya devam edersen çevrende kimse kalmayacak." şeklinde bir cevap geldi önüme, bu cümlede böyle'yi konuşmaya kelimesini nitelediği için zarf olarak almış. Bendeki konu anlatımlı kitapta da o verdiğim örnek cümle var ve sıfat denilmiş. Ben o yüzden ayırt etmekte güçlük çekiyorum, sadece tanımdan dolayı değil de böyle farklı farklı önüme düştü.
Türkçe Öğretmenliği bitirmiş bir arkadaşı aradım, o da arada kaldı.

Bu arada zarflar fiil ve fiilimsileri şöyle niteler: Fiil ve fiilimsi yüklem görevinde kullanılmışsa. Diğer durumlarda fiilimsiyi niteleyen her sözcük sıfat olarak alınır.
Türkçe öğretmeni misin sen de?

Bu 3. Hazirlanmam.
2017 de 87
2014 te 84 puan almış tecrübem var. Çok yabancı değilim ama bu ders notlarını çok çok eksik buldum. Özellikle anayasa.

Yargı VIP ye aklımda.
Teşekkür ederim.

Bu 3. Hazirlanmam.
2017 de 87
2014 te 84 puan almış tecrübem var. Çok yabancı değilim ama bu ders notlarını çok çok eksik buldum. Özellikle anayasa.

Yargı VIP ye aklımda.
Teşekkür ederim.
Tamam, ben de beğenince o gazla diğer derslerini de sipariş edecektim.
Piyasada alinabilecekler sınırlı ne yazık ki.ben de teşekkür ederim

Biraz kafamda şöyle bir mantık kurdum; ama emin değilim.
Fiilimsiler ek alınca sözcük türü değişiyor, isim fiil eki alanların türü isim oluyor, bunların başına bunları belirten ya da niteleyen kelimeler gelince sıfat oluyor haliyle.
Zarf-fiil ya da sıfat-fiil eki alan kelimeler zarf ve sıfat oldukları ve bunları niteleyen ya da belirten kelimeler zarf olacağı için bunların başına gelenler de zarf oluyor.

Evet, aynen böyle bu sözcükleri niteleyen sıfat olamaz zaten, sıfat isimleri niteler.sıfat sıfatı niteleyemez zarf da zarfı niteleyemez:) bu kadar ayrıntılarda boğulmana gerek yok basit düşün, basit basit.

Evet, aynen böyle bu sözcükleri niteleyen sıfat olamaz zaten, sıfat isimleri niteler.sıfat sıfatı niteleyemez zarf da zarfı niteleyemez:) bu kadar ayrıntılarda boğulmana gerek yok basit düşün, basit basit.
Ben basit düşüncem de sorular müsade etmedi, bozukluk var bu sorularda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…