KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Şu soruya bir bakabilir misiniz kızlar, hiç böyle soru görmedim

Eklentiler

• 20180318_225926-1-1.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 51
Kekleme sorusu derken? Bana da yeterli gelmediği için buraya attım, cevap 8miş.

72 nin bölenlerini bulsak bile bu bilgilerden 8 çıkmaz. Bir hata var soruda yani :) telefon yazarken değiştirmiş. fark etmedim kusura bakmayın eleme yazacaktım

soru bana çok mantıksız geldi.. ama orda çikolatayı seviyor dediğne göre büyük kızın yaşı çocuk yaşta olmalı diğerleri de ondan küçük olmalı.. yani mesela bebek olsa çikolatayı sevdiğini bilemezdi babası.. gibi düşündüm..ama gene de saçma

72 sayısını 3 sayının çarpımı şeklinde yazılır.
1.1.72= yaş toplamı 74

1.2.36= yaş toplamı 39

1.3.24=yaş toplamı 28

1.4.18=yaş toplamı 23

1.6.12= yaş toplamı 19
.
.
.
2.6.6= yaş toplamı 14
3.3.8 = yaş toplamı 14
3.4.6 = yaş toplamı 13

nüfus müdürü "yetersiz bilgi" demiş, kapı numarası sabit bir sayıdır, kızların yaşları toplamı da kapı numarasına eşit. kapı numarasının sabit bir sayı olması, bize kızların yaşlarının toplamının 14 olduğunu gösteriyor. eğer 14 değil de, diğer sayılardan biri olsaydı nüfus memuru hemen kapı numarasından kızların yaşlarını bulabilirdi ama 14 olduğunda, kızların yaşları 2, 6, 6 ya da 3, 3, 8 olan çarpımlardan birisi olmalı.

hangisinin olduğunuysa, çiftçinin "en büyük" kızının çikolatayı sevdiğini söylemesinden anlarız. evde bir tane en büyük kız var. bu durumda kızların yaşları 3, 3 ve 8 olacaktır. en büyük kız 8 yaşındadır.

Inşallah böyle soru sormazlar, zaman geçiyor diye ben bu kadar ayrıntı düşünemem o an.
Ya ben de öyle düşündüm; ama bari kapı numarasını verseydin dedim, çok da ilginç geldi açıkçası, ilk defa böyle bir soru ile karşılaştım, bi kaldım böyle.

Süper bir soruymus bu yaaa kim çözdü bunu böyle tebrik tebrik üstüne

Bana da çok saçma geldi

Merhabalar kızlar
Dün kızım evdeydi ders calisamadim
Bugün deneme sınavına gittim gelirken kızımı kresten aldım, tam iyileşmedi çünkü
Bugün de verimli ders çalışamayacagim sanirim

Selamlarrr. Ben de bu ara aşırı yoğunum dersler vizeler derken KPSS ye hiç zaman ayıramıyorum. Bugün internetten kendime 3-4 tane kaynak sipariş etmiştim onlar elime ulaştı. Öylece birbirimize bakıyoruz :):)

Kızlar, insanlar tüm konuları bitirmiş, 2. Ve 3. Tekrarlarını bitirmiş ama benim daha hiç başlamadığım bir dersim var kendimi iyice gergin hissetmeye başladım. Bu cumartesi tüm işlerim yoluna girmiş olacak inşallah, tam gaz devam edeceğim :)

Aynı durumdayız diyebilirim daha coğrafya ve vatandaşlığa başlamış bile degilim.Türkçe desek dil bilgisi video ders tekrarı yapicam daha çok kötü çünkü net ler kendin çalıştım olmadı. Mat tarih %80 filan bitti diyebilirim + türkçede öyle denilebilir dilbilgisini saymazsak.

Herkes bitirmiş olabilir ama bizimde bitirip tekrar yapacak vaktinizin de olabileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…