Kpss B Hazırlananlar Hedef: 90+

aynen benim gibisin. üniversiteye hazırlanırken hiç kpss falan bilmezdik. yoksa ben de bilirdim eşit ağırlık ya da sayısal yazıp ataması olan bir bölümü zorlamayı. ama umudumuzu kaybetmeyelim. bize sadece düz memurluk da kalsa, 90 üsttü de almak zorunda kalsak bu işi halledeceğiz :KK55:
Aynen canim unv ye giderken farkinda degildim hele de evlenmeden önce hic umrumda degildi. Ama evlendim is degisti simdi daha bi kazanmak istiyorum ama zor gercekten :KK43:

2017 sınavına rahat girmek istiyorum ya. çıktıktan sonra güzel geçti 90 üstü alırım demek istiyorum...
konuları bitirip devamlı test çözmem lazım. süreyi yetiştirmem için çok çok çok soru çözmeliyim...
Merhaba bende alandan hazırlanıyorum. Genel kültür genel yetenekte çalışacağım tabii. Çift yıllarda olduğu gibi tek yıllarda da b grubundan alım yapan kurumlar var. Örneğin gümrük gibi.
Çoğrafyayla başladım ben yargı yayınlarının prestij diye bir kitabından çalışıyorum. Haftada matematiğe başlıycam.
Siz neler yaptınız ?

Arkadaşlar merhaba.hepiniz tek tek konuşmalarını okudum.öncelikle kendümden bahsedeyim.yarım dönemcik okulu uzattım sadece 2 dersten. 2016 da kpss girdim ama sadece ve sadece soruları görüp,fikir edinmek,sınav atmosferine hakim olmak için.Ben sadece düz memurluktan girmeyi düşünüyorum çünkü alan sınavlarından çok ama çok korkuyor gözüm.çok çok uzun süreç,sınavlar mülakatlar!buradan birbirimize destek olalım,konuşalım diyorum hepinizin yazılarını okudum dediğim gibi az çok herkes aynı hedefte.

Ben ağustos 1 de başlayacağım,en zorlandığım ders matematik ama onun için yardım alacağım az da olsa tanıdıktan, sözelim çok iyidir onun için ağustosda 1 ayda türkçeyi bitirip diğer derslere devam etmeyi planlıyorum türkçe en sevdiğim ve en çok net çıkardığım ders diye onunla başlayacağım sizin önerileriniz var mı?

Ben ağustos 1 de başlayacağım,en zorlandığım ders matematik ama onun için yardım alacağım az da olsa tanıdıktan, sözelim çok iyidir onun için ağustosda 1 ayda türkçeyi bitirip diğer derslere devam etmeyi planlıyorum türkçe en sevdiğim ve en çok net çıkardığım ders diye onunla başlayacağım sizin önerileriniz var mı?
Ben reklam yapan salağın tekiyim !

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşım sevdiğin bi dersle başlaman iyi olmuş. Bende 17 temmuzda coğrafyayla başladım. Konular bitti mat çalışmaya başlayacağım.
Coğrafyadan da bol bol test çözücem.
Alan dersim olarakta bu yaz muhasebe yi bitirmek istiyorum.
Buradan kaynak konusunda basıl çalıştığımız zorlandığımız sorularda birbirimize yardımcı olabiliriz. Uzun bi süreç olacak :)

Aynen türkçeyle başlamak beni isindiracak diye düşünüyorum.1 ayda türkçe tamamen biterse mayisa kadar 4 dersim kaliyor.inşaallah hepimiz halledebiliriz

Merhaba arkadaşım sevdiğin bi dersle başlaman iyi olmuş. Bende 17 temmuzda coğrafyayla başladım. Konular bitti mat çalışmaya başlayacağım.
Buradan kaynak konusunda basıl çalıştığımız zorlandığımız sorularda birbirimize yardımcı olabiliriz. Uzun bi süreç olacak :)
17 agustosta baslayip bu zamana kadar tum konulari btrebdn mi cografyadan super.tam oturuyor mu peki konular sence

Bir de ben yazarak calisanlardanim zaman kaybı biraz olacak ben de. Coğrafya yine de 2 hafta da bitebilir mi sence?

17 agustosta baslayip bu zamana kadar tum konulari btrebdn mi cografyadan super.tam oturuyor mu peki konular sence
Dağ, akarsu, ova vb şeylerin isimlerini tam olarak çok iyi bilmiyorum tabii. Ama bunlar Zaman'la tekrar ede ede oturacak genel anlamıyla bitti, ezberlenecek yerleri haftada 1 tekrar ederim bir de test çözeceğim.
Yazarak çalışmak gerçekten çok Zaman kaybı, bu alışkanlığını biraz değiştirmeye çalış Can'ım mesela Türkçen iyiyse yazmana gerek yok.

Bir de ben yazarak calisanlardanim zaman kaybı biraz olacak ben de. Coğrafya yine de 2 hafta da bitebilir mi sence?
Günde kaç saat çalışacağına bağlı, kaç saat çalışmayı düşünüyorsun?
Ben 5-6 saat civarı çalışıyorum

Günde kaç saat çalışacağına bağlı, kaç saat çalışmayı düşünüyorsun?
Ben 5-6 saat civarı çalışıyorum
Yok turkce hariç zaten turkce de sadece okuyorum ama tarih cografya malsf yazarak calsiyorum.ilk baslangic olarak gunde 3 saatle baslayacgim eylul de 5 6 cikarmayi düşünüyorum

2017 kpss ye sadece GK gy den mi gireceksiniz??? Eger öyle bir düşünceniz varsa yanlış yapıyorsunuz. Çünkü tek yılların P3 puanı ile atama olmuyo

2017 kpss ye sadece GK gy den mi gireceksiniz??? Eger öyle bir düşünceniz varsa yanlış yapıyorsunuz. Çünkü tek yılların P3 puanı ile atama olmuyo

Evet tek yıllarda yapılan kpss de sadece A kadrolara alım yapılıyor.Düz memurluk isteyen yada alan sınavına girmeyeceklerin 2018 kpss yi beklemesi gerekiyor.

çift yıllarda da b kadrodan alım yapan kurumlar var.

Tek yıllarda demek istediniz sanırım...Okuduğum tüm sitelerde bilgi bu yönde,bazı forumlarda bu konuda sorduğum soruların cevapları da hep bu yönde...Yukarıdaki arkadaşında yazdığı gibi tek yıllardaki p3 puanı ile B kadrolara atama yapılmıyor.Bu konuda aksi bilgi kaynağı varsa paylaşırsanız çok sevinirim,çünkü bende B kadro ile ilgileniyorum ve 2018 i beklemek benim için ciddi zaman kaybı.

Tek yıllarda demek istediniz sanırım...Okuduğum tüm sitelerde bilgi bu yönde,bazı forumlarda bu konuda sorduğum soruların cevapları da hep bu yönde...Yukarıdaki arkadaşında yazdığı gibi tek yıllardaki p3 puanı ile B kadrolara atama yapılmıyor.Bu konuda aksi bilgi kaynağı varsa paylaşırsanız çok sevinirim,çünkü bende B kadro ile ilgileniyorum ve 2018 i beklemek benim için ciddi zaman kaybı.
Bazı bakanlıklar çift yıllarda da alım yapıyor. Örneğin gümrük..

evet tek yıllarda girilen gk gy puanı ile bir yere atama olmuyor
ama şimdilik bu böyle
artık hepimizin bildiği gibi her an kurallar değişebiliyor. o yüzden gk gy sınavına gireceğim halde 2017 sınavına da hazırlanıyorum. hiiiiiç belli olmaz. her an ce eee diyebilirler :KK70:

hem 2017 sınavına hazırlanmak bizim yararımıza kızlar, 2018 sınavına bomba gibi gireriz :KK66:

X