Kp.in 60 bin lira borcunu ben ödemek zorunda mıyım?

Hic bir malllari yok. Kv sessiz boynuna vur ekmegini al bir insan ona da uzuluyorum o adamin kahrini cekiyor

Varya çok sinirlendim. Senin ailen ne diyor peki? Yanlış anlamayın ama dünyanın bin türlü hali var. Şimdi siz ödersiniz 2 gün sonra eşiniz onlar benim anam babam diyip sizin yanınızda durmazsa, siz hep verdiğinizle kalırsınız.

Ailemin haberi yok. Esime de cok guvenirim ama bu devir de kimseye yuzde yuz guvenilmez

icra taahhüdü vermediği sürece kimse hapse atamaz. Öyle bir kanun yok yani. Taahhüdü ihlal halinde alacağı hapiste 3 ayı geçmemek üzere oluyor.
Biz simdi bankaya gidip taahhüt verelim degil mi borcu yapilandiralim. Ya aslinda borcu yapaliandirilimis sanirim daha once. Esimin eski sirkette maasi asgari ucret gorunuyordu o yuzden 250 kesiliyordu sonra sirket degisti 3 aydir hic kesilmiyormus o da bir garip. Gidip bankaya sorucaz

şimdi borcu icralık oldu mu??

icralık ise avukat yeni çalıştığı yeri tespit edememiş olabilir sgk sistemlerinde sorun var aylardır zaten.

allah kolaylık versin .

bahsettiğiniz İ.İ.K 76 ya göre MAL BEYANINDA BULUNMAMANIN HAPİS KARARI. Zaten onun için de artık icradan karar çıkmıyor. Çıksa bile karakolda mal beyanında bulunup gönderiyorlar.
i.i.k. yı bilmem. aynı şeylerdne bahsetmişiz zaten. hapis kararı sözde kalır ancak karakola gitmişliğiniz olduğu sürece bir insan için zor bir durumdur. ayrıca sırf sizi tutup hapse götürmüyorlar diye üzrinizde olan bir borçtan kaçmak ise tamamen sorumsuzluktur.

bu ülkede borcunu ödeyenler yüzde 10 civarında. Ayrıca belli bir tutarın üzerinde olmayan borçlara da mbb kararı çıkmıyor. Neyse .. Şahsım adına ne kredim ne kredi kartım var . Kendisi adına çekmediği ve kullanmadığı bir paranın ödenmemesinin de vicdan yapılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum ..

boşansın diyen kim
bazı akıllılar ben kesinlikle ödemem diyor da
ben de dedim ki kocanız ödüyorsa siz de ödemiş sayılıyorsunuz yalan mı?

kocamın parası benim param yok, bizim paramız var. elbette öyle bir zor duruma düştüyse arkasında durup destek olacağım. ama ödemiyorsan boşan diyince bende tavsiye olarak diyorsun sandım amanın dedim ne oluyor :)

sonuçta kendi üzerine olan bir borç ömür boyu onun vebalinde, aman borcum var zaten benim mantığında, endişesinde yaşamak zor. babasının harcadığı bir para dahi olsa bankanın gözünde, resmi kayıtlarda borçlu şahıs belli. eskiler ne demiş borcun iyisi ödemek demişler. kaldı ki ben kimsenin hakkına girmeden yaşayayım da varsın benim hakkımla ahirete gidenler çeksin cezasını.

Avukata verilmisti ama sanirim icralik olmadi sonra yaklasik 2 sene boyunsa 250 lira kesildi son 3 ay haric
öyle bir düzen var ki tatlım erkek kardeşim benim bu durumda, icraya da düşse avukata da düşse hacze de gelinse yapılandırdıkça yapılandırıyorlar. kimseye bir şey olduğu yok. sıkışan bankaya koşuyor, banka önüne gelene kredi veriyor. haa eskinin tefecilerinden gene iyidir ama. bu arada tabi temerrüde falan düşünce bir daha ev bark vs. alırken kredi almakta sıkıntı yaşayacak olan siz olacaksınız. en güzeli bir düzene sokup ödemek derim ben.

Ahireti bugünden düşünen olsa burada haftada 100'e yakın konu açılmaz. Hayatı zaten insanlar zorlaştırıyor.İnsanı kendi haline bıraksalar. Herkes mutlu mesut yaşar giderdi.

Aynen oyle canim bu borcun bir sekilde odenmesi lazim

Ahireti bugünden düşünen olsa burada haftada 100'e yakın konu açılmaz. Hayatı zaten insanlar zorlaştırıyor.İnsanı kendi haline bıraksalar. Herkes mutlu mesut yaşar giderdi.
her koyun kendi bacağından asılır mantığım baskındır benim. elbette dilimin elimin uzandığı kadar insanlara ahireti hatırlatırım ancak ben unutmamak gerektiğinin de peşindeyim.

her koyun kendi bacağından asılır mantığım baskındır benim. elbette dilimin elimin uzandığı kadar insanlara ahireti hatırlatırım ancak ben unutmamak gerektiğinin de peşindeyim.
günah sevap işlerinde her koyun kendi bacağından asılıyor da dünyevi işlerde durum böyle değil.
Çocuklarımız annemiz babamız kocamız kardeşimiz elbet asıldıklarında kokusu bizi rahatsız ediyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…