kozmetik sevdam kendımı nasıl durdurabılırım

evet canım hastalık,benim kuzende öyle,pahalı kozmetikleri var ,ona rağmen bi işe başlasam hepsini çöpe atıp yeni alıcam diyor,benimde 3 yıllık bir far paletim var kulanmıyorum atayım mı?

Ambalajın üzerindeki bu kavanoz resmi açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılabildiğini gösterir. Bu ruj benim favorim ve son kullanma tarihi açıldıktan sonra 24 aymış
11798007_10153517057558756_1985025298_n.jpg

Arkadaslar sürekli bır kozmetık alısverısı yapma ıhtıyacı duyuyorum özellıklede makyaj örnek suan 10 tane allıgım var bır kac tanesını dagıttım ama kıyamıyorum makyaj cantam oldu makyaj dolabı bu bır hastalıkmı? sızdede varmı böyle bır durum?

Elinizdekileri bitirme hedefi koyun kendinize. Ne zaman bir şey almaya eliniz gitse aslında evde buna yakın bir ürününüzün olduğunu kendinize hatırlatın. 2 farlı ruju karıştırıp sürebilir , allıkları , farları yine karıştırıp kullanabilirsiniz.

Genelde makyaj blogları ve videoları özendirici olur denilmiş. Etkisi vardır elbette ancak bloglara bakışınızı değiştirirseniz ürüne yaklaşımlarınız da değişecektir.

Makyaj videoları yayınlayan bloggerların büyük bir kısmına ellerinde gördüğünüz ürünler firmalardan ücretsiz olarak gönderiliyor. Amaç firmanın tanıtımını sağlaması.

Bu aşamada gördüğünüz bir ürünün tanıtım ürünü olduğu için mi övüldüğünü yoksa gerçekten beğenilip beğenilmediğini anlamak için arama motorunda ürünü aratın.

Gerçek kullanıcı yorumları ve ürünün uygulanmış halini gösteren fotoğrafları inceleyin.

Ürünü çok beğendi iseniz , elinizdeki ürünleri de göz önünde bulundurarak indirim döneminde almak üzere erteleyin. Unutmayın kozmetik büyük bir sektör. Stok eritme ve stoğu nakite çevirme amaçlı bayram, kadınlar günü , yılbaşı , sevgililer günü , anneler günü , babalar günü , aybaşı aysonu indirimleri sıkça yapılıyor.

Alıp ambalajıyla evinizde tutacağınıza bırakın mağazada dursun , lazım olunca alırsınız :KK66:

ben genel olarak alışveriş tutkumu şu şekilde durdurdum(kozmetik de dahil) : her alışverişte "bu bana gerçekten lazım mı? bu olmazsa çok mu önemli bir eksiklik olacak?" diye soruyorum kendime. harcamalarım yarıdan aza indi resmen:KK48: bunun bir adım ilerisi pintilik sanırım:KK48: ama eve bir sürü şey tıkıştırmaktan nefret ediyorum. bir de hevesim çok çabuk geçiyo . marketten büyük hevesle aldığım şeyleri market poşetinde unutup günler sonra farkedince anlıyorum ki gerçekten gereksiz imiş almasam da olurmuş.
sadece kitap, gezme, hobi konularında sınır koymuyorum kendime. eeee herkesin bir zayıf karnı var:KK53:
Bende aynı soruyu kendime soruyorum alışverişte. Cevap: evet evet lazım, evde dursun :-):-)

Arkadaslar sürekli bır kozmetık alısverısı yapma ıhtıyacı duyuyorum özellıklede makyaj örnek suan 10 tane allıgım var bır kac tanesını dagıttım ama kıyamıyorum makyaj cantam oldu makyaj dolabı bu bır hastalıkmı? sızdede varmı böyle bır durum?
Bu da bi tür bağımlılık.

Bi şeylere sahip olabilme gücünün yarattığı sanal mutluluk tüketim bağımlılığımızı besliyo ne yazık ki.

Kullanacak ortamı bulunmadığı halde 100 tane topuklu ayakkabısı ya da 5 dolabı rahatlıkla dolduracak giysisi olan kadınlar, yenisi çıkar çıkmaz eski telefonunu/laptopunu/tabletini vs. yenileyen teknoloji bağımlıları, sizin gibi youtube makyaj kanalı sahiplerinden daha çok ürüne sahip olma arzusuyla yanıp tutuşanlar...

Liste böyle uzayıp gidiyo işte.

Yani oturup size 10 tane allığı almanı gereksizliğini sayfalarca anlatabilirim ama hem yazan arkadaşlar muhakkak olmuştur hem de konu özünde allık ya da kozmetik malzemesi değil zaten.

Konu sizin hayatınızdaki bi eksikliği-boşluğu satın alarak doldurmaya çalışmanız. Belki fiziksel görüntünüzden memnun değilsiniz, belki vaktinizi doğru yerlere yönlendiremiyorsunuz, belki içen içe bi şeylerle rekabet halindesiniz öne geçmeye çalışıyosunuz, belki hani Cem Yılmaz açık büfeden bahsederken "bitecek" korkusuyla her seyden almaya çalışan insanlardan söz ediyodu sizde de benzer bi durum var :KK17:. Sebebi ne bilemiyorum ama bence önce o sebebi bulmanız lazım.

Off ben de şu watsons, gratis derdinden muzdaribim :KK43:
Dün 3. şişe duş jelimi edindim, aferin bana değil mi? 5. şişe parfümümü de aldım. Bir sürü ojem var 2 oje daha aldım. Bir sürü rujum var 1 ruj daha aldım. Sonra 4. rimelimi aldım. Ben ne olacaksam bilemiyorum ya :KK43: Bu mağazalar öyle bir şey ki, içinde bir dolaş, 2 liralık da olsa bir şey alıp öyle çıkıyorsun. Boş çıkmak mümkün değil. Yoksa mümkün mü?

Bence alakası yok. Kendimi çok begenirim ben makyaja ihtiyaç duymayacak bir cildin var neredeyse ama makyaj yapmak bana eğlenceli geliyor.
Resim yapmak, müzik dinlemek neyse makyajda o benim için. Evin içinde puantiyeli pijamalarin üstüne ağır buğulu makyaj yapmislogim çoktur :-)
Neden ? Çünkü seviyorum.
Sevdikçe almak istiyor insan. O kozmetikcilerden en az yarım saat cikamiyorum. Bakmak bile mutluluk veriyor .. :)
Makyaj yapmayı bende severim ama bu konu bence bahsettiğiniz sınırların dışında. Makyaj yapmayı seven ve kozmetikçilerde dolaşan birinden çok daha fazlası bu mevzu. Ve nedeni bana kendiyle barışık olmama gibi geliyor (farkında değilsede en azından bilinçaltında).. Eğlence sınırlarının dışına çıkmış ve konu sahibi sanırım sizin makyajla eğlendiğiniz gibi eğlenmiyor artık.. Çünkü hastalığa ve dolayısıyla derde dönüşmüş. Ben bu durumu bir psikoloğa açması taraftarıyım. Herşeyin fazlası bağımlılıktır.

Bence alakası yok. Kendimi çok begenirim ben makyaja ihtiyaç duymayacak bir cildin var neredeyse ama makyaj yapmak bana eğlenceli geliyor.
Resim yapmak, müzik dinlemek neyse makyajda o benim için. Evin içinde puantiyeli pijamalarin üstüne ağır buğulu makyaj yapmislogim çoktur :-)
Neden ? Çünkü seviyorum.
Sevdikçe almak istiyor insan. O kozmetikcilerden en az yarım saat cikamiyorum. Bakmak bile mutluluk veriyor .. :)
Hogwarts'ın büyülü dükkanlarına adım atmış gibi oluyorum yeminle :KK53: Hele o kokuları yok mu o dükkanların.
Her reyonda ayrı bir inceleme süreci oluyor, saç, yüz, tırnak, ayak derken sıra sıra ayırmış hainler:KK53: Bacak bakımı reyonunda bile oyalandım :110: Tırnak törpüsüne özendim de aldım, sırf renkli diye; sonra sırf sadece çilek kokuyor diye ihtiyacım yokken duş jeli aldım, sırf çikolata kokuyor diye de 2 kutu vücut losyonu aldım.

O duş jelleri var ya sorma :-) :-)
Evde açılmamış 3 tane duş jeli var. Resmen orgazm oluyorum onların arasındayken :-)
Bayiliyorum vallahi.
La petite marseillaise diye bir marka var ya hele onun duş jellerine asik oldum. Yeni gelmiş sanırım Turkiyeye . Hele o Limonlusu. Günde 5 kere banyo yapmak istiyorum bu yuzden :KK70:
1 milyon lira param olsa hepsini kozmetige harca deseler falan diye hayal.kurar oldum :KK70:

Hogwarts'ın büyülü dükkanlarına adım atmış gibi oluyorum yeminle :KK53: Hele o kokuları yok mu o dükkanların.
Her reyonda ayrı bir inceleme süreci oluyor, saç, yüz, tırnak, ayak derken sıra sıra ayırmış hainler:KK53: Bacak bakımı reyonunda bile oyalandım :110: Tırnak törpüsüne özendim de aldım, sırf renkli diye; sonra sırf sadece çilek kokuyor diye ihtiyacım yokken duş jeli aldım, sırf çikolata kokuyor diye de 2 kutu vücut losyonu aldım.

O duş jelleri var ya sorma :-) :-)
Evde açılmamış 3 tane duş jeli var. Resmen orgazm oluyorum onların arasındayken :-)
Bayiliyorum vallahi.
La petite marseillaise diye bir marka var ya hele onun duş jellerine asik oldum. Yeni gelmiş sanırım Turkiyeye . Hele o Limonlusu. Günde 5 kere banyo yapmak istiyorum bu yuzden :KK70:
1 milyon lira param olsa hepsini kozmetige harca deseler falan diye hayal.kurar oldum :KK70:
Le petiteden bende de var, şeftalili olanından. Çok güzel ya, ben banyodan çıkınca bile banyoda hala kokuyor oluyor.
Retro beauty var, sonra beebeauty, la ligne var duş jeli olarak bende daha:KK53:
Ve sana katılıyorum kozmetik harcaması konusunda, bazen kadın olduğuma şükrediyorum, ki ender anlardan biridir bu. Erkek olsam şu şeylerin güzelliğini nasıl farkederdim ki:KK52:

Aynen aynen :))

Le petiteden bende de var, şeftalili olanından. Çok güzel ya, ben banyodan çıkınca bile banyoda hala kokuyor oluyor.
Retro beauty var, sonra beebeauty, la ligne var duş jeli olarak bende daha:KK53:
Ve sana katılıyorum kozmetik harcaması konusunda, bazen kadın olduğuma şükrediyorum, ki ender anlardan biridir bu. Erkek olsam şu şeylerin güzelliğini nasıl farkederdim ki:KK52:

Ünlülerin makyajsız hallerine bak
Çok makyaj yaparak ilerde böyle bir cildin olacağını düşün
Vazgeç

Hayatımda bir tane allığım oldu, onu da bişey alırken hediye diye verdiler. Hiç kullanmadım. Allık hiç kullanmam. Kullandığım fondöten, rimel siyah kalem ve nemlendirici ruj. Bunlardan da çok nadiren 2 tane olur bitince yenisini alırım.

10 tane allik cok. Ben de aliyorum ama kullanamiyorum. Makyaji susu busu fazladan is geliyor. Icim gecmis benim ya.

blogger vloggerları takip etmeyi bırak ilk olarak.
sonra elinde olan ürünleri bitirene kadar yenisini almayacağına dair söz ver kendine.
teşvik için bir tane çok beğendiğin bir ürünü seç eğer yaparsam bunu alcam de ve ayda sadece bir tane ürün al.
ve tekrar söylüyorum vlogger blogger videolarını izleme hesaplarını takip etme.ben böyle kurtuldum.şimdi ihtiyacım olanı bittikçe alıyorum.bir tane kaliteli fondotenim var.yeni ürün almıyorum elimdekileri bitiriyorum.

subliminal mesaj dedikleri bu olsa gerek :KK70:

az önce bir allık bir göz kalemi bir de yaşlanma karşıtı krem aldım, yetmedi yanımdakilere de aldım neyse ki doğum günü indirimi şu bu derken fiyat biraz indi üstüne de iki şampuan hediye ettiler. Allahtan kızım durmadı da erken çıktım :KK53::KK53:

X