kozmetik sevdam kendımı nasıl durdurabılırım

Tek yolu var; you tube makyaj videolarını, instagram hesaplarını takip etmeyi bırak. Onlar gerçekleri görmene engel oluyor. İzlediğin anormallikler ( evet bir kadının 250 ojesi, 59 ruju, 85 bronzerı olması anormal) kendi normalliğinden rahatsız olup onlar gibi olmaya zorluyor seni. 2 hafta takip etme bak bir daha eksikliğini hissedecek misin?

Bunlar çok ciddi kitle hipnoz çalışmaları ve ne yazık ki başarılı da oluyorlar. Çocuğunun ihtiyaçlarından, yemesinden içmesinden kesip YSL ruj, ESTE LAUDER maskara almanın derdine düşen kadınlar olduğuna eminim. yazık gerçekten ne gerek var. Bence makyaj için tenine uygun bir fondoten, bir pudra, bir rimel bir eyeliner, bir allık iki üç tane de ruj yeterli. Hepsi küçük bir makyaj çantasına sığdı işte. Ama yok you tube da izledim; ikeadan o dolap alınacak, bütün çekmeceleri tıka basa kullanmadığım boyalarla doldurulacak. Resmen bu zorundalık düşüncesi kadınlara telkin ediliyor, hatta dayatılıyor.

Kitle iletişim araçları ile bu gaz veriliyor
Herkes o malzemeleri kullanınca Adriyama Lima'ya dönüşeceğini umuyur ama öyle bir dünya yok .
Sokaklara caddelere çıkın Marie Claire dergisindeki gibi kadınlar var mı ?
Yok tabi .

Size sonuna kadar katılıyorum

rengarenk rujlara,kalemlere,çeşit çeşit rimellere,allıklara kim dayanabilir ki? :KK24: bende de kalem alma hastalığı var...bütün kalemliklerim,kalem kutularım dolu ama cicili bicili görünce dayanamıyorum :KK68: sanırım hastalık bu...kozmetik malzemeleri yerine her ay alın bir çeyrek atın bir köşeye belki o zaman almak istemezsiniz...

Bence alakası yok. Kendimi çok begenirim ben makyaja ihtiyaç duymayacak bir cildin var neredeyse ama makyaj yapmak bana eğlenceli geliyor.
Resim yapmak, müzik dinlemek neyse makyajda o benim için. Evin içinde puantiyeli pijamalarin üstüne ağır buğulu makyaj yapmislogim çoktur :-)
Neden ? Çünkü seviyorum.
Sevdikçe almak istiyor insan. O kozmetikcilerden en az yarım saat cikamiyorum. Bakmak bile mutluluk veriyor .. :)
Ben özgüven eksikliği olarak algıladım. Kendiyle barışık insanın bunca makyaj malzemesiyle ne işi olabilir ki? Bilinçaltınızda kendinizi beğenmeme gibi bir durumunuz olabilir mi ?o_O

Beyaz tenliyim.. Hiç allığım olmadı :KK70: ne tavsiye edersiniz:KK51: düğünlere falan gidince kardeşimden otlanmayayım artık :63:

benim de o kadar çok var ki mesela 80 tane rujum var ve bunların 50 tanesi pembe üstelik hiç açmadıklarım da var hep bu katalog indirimleri yüzünden

Bazı büyük kozmetikcilerde kırmızı rujlar ayrı bir yerde topluca sergileniyor belki bulabilirsiniz oralarda :)
Hiç rastlamadım yaa daha dikkatli bakayım. Sizin attığınız foto.da baştan 4. Yü beğendim, o tonlar tenime daha çok gidiyo. bide mat serilerine taktım şu aralar bordo, mürdüm filan bide onları alıyorum, doymuyorum.

Bir ara bende öyleydim ama uzun zaman önce kendimi kurtardım bundan.
Ama sizin kadar aşırı değildi.
Kredi kartı extrelerimde bakıyordum ay sonunda ortlamaa 200 tl makyaj ve kişisel bakıma gitmiş.
Ama baktım ki sadece bi iki parçayı kullanıyorum.
Süresi dolanların hepsini attım, iyi bir markadan her zaman kullandığım ürünler olan rimel, eyeliner ve göz temizleme ürünü aldım.
süresi dolmayan allıklarım ve 3-5 renk rujum dışında bişi bırakmadım.

Rahat oluyormuş valla :KK51:

Arkadaslar sürekli bır kozmetık alısverısı yapma ıhtıyacı duyuyorum özellıklede makyaj örnek suan 10 tane allıgım var bır kac tanesını dagıttım ama kıyamıyorum makyaj cantam oldu makyaj dolabı bu bır hastalıkmı? sızdede varmı böyle bır durum?
OF olmaz mı bende de ayakkbı takıntısı var aldıkça alıyorum bi aldıkca 2 - tane birden alıyom napacam ben varkende alıuorm kozmetika yrı olay zaten canım bende aldıkca alsım geliyor rimeller baz allık ay süperlr ya böyle bende yaknda cıkıp alacam var ama alacam napim 34 çeşit rimelim var anca ikisini kullanıom 3 tane allık şeftali altın sarısı pembik :) ruj çok sevmiyorm kapatıcım var 2 çeşit neblim doyamom yaaaa

Herkes makyaj videolarından kaynaklı alıyor sanırsam ama muhteşem bir değişim oluyor açıkcası bende bayılıyorum makyaj malzemelerime ama abatrtmıyorum alırken 5 6rujum var yeterli

Benimde kitap alma sevdam peydah oldu..

İnstada sürekli kitap okuyanların sayfasını takip ediyorum..

Evi doldurdum kıtapla..okuncaklar bıtmeden yenilerini alıyorum..

Alınması gerekenleri not alıyorum..
Eskıdende kıtap okurdum ama simdi görmemişin kitabı olmuş havasındayım..

Evdekıler bitene kadar d&r a gitmıyorum..

Sonrasında sahaflara sarmayı düşünüyorum..

O başka bir zevktir emınımki❤

Katılıyorum
e*paranın kampanyası çıktığı için 10-15 kitap aldım.
neyse yaz tatilinde kitap stoğu iyidir, bir süre kitap filan almam. kampanyayı kaçırmak istemedim son günü 31 agustostu da

Son düzenleme:
Herkes makyaj videolarından kaynaklı alıyor sanırsam ama muhteşem bir değişim oluyor açıkcası bende bayılıyorum makyaj malzemelerime ama abatrtmıyorum alırken 5 6rujum var yeterli

Bende makyaja videolarlar basladim ama öyle abartmiyorum. Zaten daha cok pahali markalardan aldigim icin öyle herseyden onlarca adet alamiyorsun. Allahtan ruj pek kullanmiyorum.

evet canım hastalık,benim kuzende öyle,pahalı kozmetikleri var ,ona rağmen bi işe başlasam hepsini çöpe atıp yeni alıcam diyor,benimde 3 yıllık bir far paletim var kulanmıyorum atayım mı?

Katılıyorum
e*paranın kampanyası çıktığı için 10-15 kitap aldım.
neyse yaz tatilinde kitap stoğu iyidir, bir süre kitap filan almam. kampanyayı kaçırmak istemedim son günü 31 agustostu da
Geçen gün d&r da bazı kitaplar 5 liraya inmişti. Fena da değildi baya aldım. Bide boyama kitapları varya sıkıntılı zamanlarda çok iyi geldi, sabrınız varsa tavsiye ederim.

Geçen gün d&r da bazı kitaplar 5 liraya inmişti. Fena da değildi baya aldım. Bide boyama kitapları varya sıkıntılı zamanlarda çok iyi geldi, sabrınız varsa tavsiye ederim.
Pek sabırlı biri sayılmam ama o kitapları bende duydum.
Fakat ondan ziyade bu ara anı kitapları ve kadın tarihi üzerine bir şeyler aldım. Gerçi erkek arkadaşım feministe bağladın diye bozuluyor arada ama olsun :KK70:

ben genel olarak alışveriş tutkumu şu şekilde durdurdum(kozmetik de dahil) : her alışverişte "bu bana gerçekten lazım mı? bu olmazsa çok mu önemli bir eksiklik olacak?" diye soruyorum kendime. harcamalarım yarıdan aza indi resmen:KK48: bunun bir adım ilerisi pintilik sanırım:KK48: ama eve bir sürü şey tıkıştırmaktan nefret ediyorum. bir de hevesim çok çabuk geçiyo . marketten büyük hevesle aldığım şeyleri market poşetinde unutup günler sonra farkedince anlıyorum ki gerçekten gereksiz imiş almasam da olurmuş.
sadece kitap, gezme, hobi konularında sınır koymuyorum kendime. eeee herkesin bir zayıf karnı var:KK53:

X