kozmetik sevdam kendımı nasıl durdurabılırım

Hayalimde11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2015
555
188
Arkadaslar sürekli bır kozmetık alısverısı yapma ıhtıyacı duyuyorum özellıklede makyaj örnek suan 10 tane allıgım var bır kac tanesını dagıttım ama kıyamıyorum makyaj cantam oldu makyaj dolabı bu bır hastalıkmı? sızdede varmı böyle bır durum?

Youtube´da makyaj videolari izlemeye basladigimdan beri bu bendede var yani söyle söyleyim eskisinden daha cok para harciyorum renkli kozmege ve cilt bakim ürünlerine. Bilmiyorum daha cok drugstoredanmi alisveris yapiyorsunuz ama benimde beya bir kozmetik ürünlerim var ve coguda High-end. Ve almak istedigim bircok seyde var. Ama alik, far gibi toz ürünler zaten uzun süre kullanabilir. Kendinize aylik bir limit koyun. Ve rimmel fondeten gibi likit cabuk bozulan ürünleri biri bitmeden baska bir tane almayin.

10 allik yine azmis bende asiri alma istegi vardi bir donem suan 60dan fazla rujum var ve kendimi 4-5 aydir frenledim hic bisey almiyorum artik. Baska seylere yogunlasmalisin ben suan hic instagram hesabima girmiyorum mesela cunku hep makyaj uzerine paylasimlar yapiyordum baya da takip ediliyordum, ee haliyle takip ettiklerimde bir sey goruyordum aa ne guzelmis bende alayim falan diyordum gidip aliyordum.

Sana tavsiyem sacma gelebilir gulebilirsin ama bir hesap makinesi al eline makyaj cekmecelerine bak ve simdiye kadar ne aldigini hesapla. Ben hesaplayinca sok oldum resmen bir araba parasi vermisim diye icim icimi yedi sonradan otomatikmen sogudum ve almiyorum artik hic aklima da gelmiyior, hatta kullanmadiklarimi elimden cikariyorum su siralar

Sen makyajsiz da guzelsin ne ihtiyacin var bu kadar aliyosun ki diyen biri yok mu cevrende. Saka bi yana hastalik oluyo bir saatten sonra en mantiklisi aylik limit

bende su makyaj vıdeolarını ızledıgımden berı ıyıce cıgrından cıktım bırde alıverıs ındırımlerı olunca bırde bakıyorum alıverısteyım benımde suan 25 tane rujum var mesela hala aklım kayıyor almak ıstedıgım rujlar var mesela cok kötü bır durum ya

ahh ahhh bende o vıdeolar yuzunden basladım bırde bayram ındırımı falan oluyor ya hanı :|

Bende bir ara aşırı alıyordum özellikle katologlarda aa fiyatı iyiymiş deyip doldurdum şimdi bakıyorum o kadar kullanmadığım ve gereksiz fazla şey var ki.
Mor ruj bile almışım asla kullanmadığım bir renk, hangi kafayla aldıysam artık.
Yapman gereken, dolabını boşalt hepsini tek tek incele baya zaman geçir, ondan sonra vedalaş ve bağışla.
Birşey almak istediğin zaman o parayı kenara at nasıl biriktiğini gör, çok para gidiyor anlamadan.

Dedigim gibi bir hesap yap o zaman sogursun. Illa alacaksan da drugstore al benim gibi high end alma. Hic kibirli biri degilim ama makyaj konusunda hep en luksu olsun gibi sacma bir mantigim vardi o yuzden cok fazla oldu bu hastalik gibi bisey oldu bende. Bir de kendimi kandiriyordum kimi cok kiyafet alir kimi taki alir ayakkabi alir benimde zaafim bu diyordum..
Izleme makyaj videolarini kitap oku yada illa bilgisayarda biseyler yapacaksan bir diziye basla film falan izle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…