- 29 Nisan 2011
- 14.226
- 112
- Konu Sahibi BeyazPerim
benim kendi evimde 4 hayvanım var 3 kedi 1 köpek sokaktakılerede bakıyorum anaokulumuzda 2 kediye yuvamızı açtık zaten sabahtan aksama kadar oynuyorlar dısarda aksam onlara kalacak yer sağlamış oluyoruz sadece ve karınlarını dolduruyoruz iş yerinde çocukların yemediği bir sürü yemek artıgı oluyor ertesi güne çocuklara yediremeyeceğimizden kalan yemekler oluyor hepsini sokak hayvanlarına kapının önüne parkımıza koyuyoruz
sokaktan birçok köpeği kediyi tedavi ettirdik uyuz kopeğimiz vardı 5 ay uyuzunu iyişetirdik her gün yıkadık ve sahıplendırdık birçok hayvan sahiplendirdik annem ablam ve ben onlar için elimizden geleni yapıyoruz
bazı hayvan sever sitelerinde barınaklara geziler düzenleniyor bagıslar oluyor ben gidemiyorum çok üzülüp kahrolup geliyorum yinede makarnamızı sütümüzü kullanmadığımız halıları gönderiyoruz
ankara hayvan kurtarma derneği var zekiye taş köklü hanım facebooktan takıp edebilirsiniz ara ara elime para geçtikce onlara bağış yapıyorum ellerinde bir sürü ağır vakalı hayvan var tedavi ettiriyorlar borçları inanılmaz çok ve sonrasında sahiplendirme yapıyorlar
bır arsa kıralamızlar köpeklere orada bakıyorlar sahıplenene kadar aşırı derece de mamaya ve bağışa ihtiyaçları var
illa bir derneğe üye olmak zorunda değilsiniz arkadaşlar elime 20 tl de geçse ben bagıs yapıyorum damlaya damlaya göl olur birinin tedavisine katkıda bulunuyorum
zaten veterinerleri bizim veterinerimizmiş oraya gidip kendinizde onların borcundan düşürebiliyorsunuz isterseniz
elden veya hesaba yatırmak zorunda değilsiniz ankaralı olan arkadaşlar
zaten facebooktan takıp edersenız öyle dolandırıcı vs olmadıklarını göreceksiniz benim birçok problemimde zekıye hanım yardımcı olmuş fikir vermiştir kendisi ölümüne hayvan sever bi insandır
beslediği sahıplendırmeyı beklediği hayvanları zıyarete gidebilirsiniz bilkent kolejı bazı okullar gezi düzenleyip öğrencilerini hayvan sevme ve onlara bakma bilincini aşılamak için geziler düzenlediler sizlerde isterseniz ankarada olanlar yerlerine gidebilir elinizde ne varsa mama süt makarna battaniye kulübe hepsini götürebilirsiniz
siteleri var buradan takıp de edebilirsiniz
DERNEĞİMİZ HAKKINDA « HAYVAN KURTARMA DERNEĞİ
Ankara'da bu sene eğitimim için bulunuyorum,henüz herhangi bir dernekle ya da çalışanla iletişime geçme fırsatım olmamıştı teşekkürler bilgi için.
Çocuklara hayvanların da can taşıdığını ve onların da yaşamaya hakkı olduğunun bilincini kazandırma çalışmalarınız için ayrıca tebrik ederim.
Her aile bunu yapmıyor malesef.
Her derneğin facebook sayfası var,çalışmaları mutlaka takip edilmeli.
Çevremizde bulunan küpesiz hayvanları belediye veterinerlerinde tedavi ettirmek küpe numaralarını da saklamak gerekiyor.
Herhangi bir durumda(ölüm,kayıp..) küpelerinden tespit edebiliyoruz.
Ve rica ediyorum mutlaka aşılatmaya götürmek üzere toplatılan hayvanların arkasını arayın.
Bazılarının nereye gittiği belli olmuyor.
Bu konuda belediye veterineriyle iletişime geçin,mutlaka mahallenize tekrar aldırın hayvanları.