- 19 Nisan 2014
- 4.400
- 12.815
- 498
- Konu Sahibi portakalkeki
-
Dalından meyve yemesi güzel de onu toplamak o bahçeyi temizlemek arada bir burna vuran o koku . Dışarda serbestçe gezen köpek ve kazlardan yuruyememek kimse bundan bahsetmemişBu kadar köy güzellemesi yapanlar köyde mi yaşıyor merak ettim ben. Değilse neden?
Temiz hava, doğa, üretmek, meyveyi sebzeyi dalından yemek güzel ama konunun ana teması o değil ki.
Ay aynı güzellemeyi sobalı eve yapanlar da var deli oluyorum.Bu kadar köy güzellemesi yapanlar köyde mi yaşıyor merak ettim ben. Değilse neden?
Temiz hava, doğa, üretmek, meyveyi sebzeyi dalından yemek güzel ama konunun ana teması o değil ki.
O bişey mi kız, evde doğum güzellemesi yapanı da gördük.Ay aynı güzellemeyi sobalı eve yapanlar da var deli oluyorum.
Hiç soba yakmamış, kömür kovası taşımamış, soba borusu temizlememiş ve o buz gibi havalarda mutfakta bulaşık yıkamamış kişiler gelip sobalı ev ve fakirlik güzelliyor ya... Allah isteyene versin diyorum asdasfghsj
ÖööffO bişey mi kız, evde doğum güzellemesi yapanı da gördük.
O bişey mi kız, evde doğum güzellemesi yapanı da gördük.
O bişey mi kız, evde doğum güzellemesi yapanı da gördük.
Kesinlikle cok iyi anliyorum seni. Ben de ayni durumdayim. Bekarken boyle dusunmuyordum. Ama evlenince ve aileden sehirli memur insanlarin hayatini gorunce, koylu oldugumu anliyorum.Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Nasıl ya, annem karadenizli hiç duymadım, gerçi göçmenler belki ondandır.
İlk kez burada karşılaşmıştım dökem mi tabiri ile.
Niye döküyorlar ziyan ediyorlar anlamadım ki diye düşünürken ‘gerizekalıyım ben’ diye haykırmam bir oldu.
Ay aynı güzellemeyi sobalı eve yapanlar da var deli oluyorum.
Hiç soba yakmamış, kömür kovası taşımamış, soba borusu temizlememiş ve o buz gibi havalarda mutfakta bulaşık yıkamamış kişiler gelip sobalı ev ve fakirlik güzelliyor ya... Allah isteyene versin diyorum asdasfghsj
Samimiyetin, dostluğun, merhametin, eski güzel günlerin belirtisidir soba FK dkdkdkdkdkÇekilen çilesi bile güzel o buram buram kestaneleri üzerinde pişirirken aldığın hazzın yerini hiçbir şey tutamaz. Çocukluğumdur kuzineli odun sobası, onda pişen ekmekler, bir dost sıcaklığında yayılan hamur kokuahshs Ay konu çok eğlenceli.
Sobalı, kalorıferlı katalitik lı evlerde de oturdum. Bu yorumunz hos degıl.Ay aynı güzellemeyi sobalı eve yapanlar da var deli oluyorum.
Begenmedım attım dıye kosup karsılık vermenız komık. Ama o berbat dedıgınız koylulerın urunlerını tuketıyorsunuz. Sızın gıbı dusunen ınsanlar ve maddi sıkıntılar yuzunden ulkemızde tarım hayvancılık bitiyor. Uretken olan yerlee neden berbat oldun. Elımızı tasın altına koyalım da kalkındıralım o vakıt berbat olan yerleriŞehirde tek kişi kalsam yine o berbat köylere ayağımı basmam
Bu örneklerinizin köylülükle alakası yok kiKöylülük sadece köyde güzel o samimiyet bağdaş kurup ortak tabaktan yemek aşırı samimiyet fiziksel temas vs köyde güzel ama bunları şehire taşıyınca olmıyor buradaki çoğu da köye arada bir gidip o otantik ortamı sevimli buluyor ama aynı kişiler apartmanda ayakkabı görmeye tahammül edemiyor o zaman bana köy seviciliği yapmayın e adama sen köyde şirinsin şehre gelme diyorsun işte ben de köylü taraflarımı (ki bunlar major şeyler değil kabalık ya da görgüsüzlük gibi ) törpülemek istiyorum. Mesela dokunsal biriyim masada konuşurken gülerken bi dokunurum refleks gibi bişi olmuş , ya da koltuğa geçince direkt bir ayağımı alta alırım rahatsız geliyor öbür türlüsü( aslında duyusal denge kurma ihtiyacımızdan dolayı ayağın toplanması atalardan gelen bir alışkanlıktır, bakın işin bilimsel tarafını da biliyorum fakat sağlıklısı buymuş diyip öyle oturmamak gerekiyor ya ) bu tip detaylar bende otomatik gelişiyor sizlerin dediği gibi okumakla çok geçen şeyler değil çinkü zaten ben yanlış olduğunu biliyorum ama refleks gibi kontrolsüz gelişiyor sonradan düzeltsem de hiç yapmayacak kadar iyileşmek istiyorum
Bence sorun senin köyde yetişmiş olman değil de bunun sana dezavantaj sağladığını düşünüp inanmam gibi geldi. Verdiğin örnekten düşünüyorum. Me var yanş biyere giderken ev yapımı ürün götürmek kadar kıymetli bişey var mı? Emek verip hazırlanmış.. Bunu düşünüp kendine dert edinme yani gereksiz detaylara takılıp kendimi aşağı çekiyorsun hiç gerek yok.Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Sobalı, kalorıferlı katalitik lı evlerde de oturdum. Bu yorumunz hos degıl.
Onun havasını, sıcaklıgını, aıle kavramını, cocuklugunu ozleyebılıyor ınsanlar.
Koyde yasamakta gayet guzldır. Bence koy için tesvık edılmeli, okullar acılmalıdır. Hayvancılık, tarım bızım özumuzdur. Sızın gıbı dusundugu için sehırler goc alıyor ve sonra kıra, trafık, gecım, uretım sorunları cıkıyor.
Komık olmak etkılesım almk için ınsanları yaftalayan kucuk dusuren yorumlar yakısmıyor. Burası geyık konusu degıl netıcede.
Sırf o yorumu da degıl. Uye genel anlamda yorum yaparken kucuk dusurucu yorumlar yapıyor bana gore. Benım fıkrım bu yonde.Yorumda rahatsız olacak hiç bir şey yok yalnız. Sobalı evde oturanlara bir şey dememiş. Sobalı evler zor demiş. Ben hiç sobalı evde oturmadım. Eşim sobalı evde büyümüş. Odadan çıkasım gelmezdi bir oda ısınırdı diğerleri buz. Aynı odada tüm aile yatardık. Televizyon gürültüsünde ödev yapardım diyor. Ki aynı şekilde kayınvalidem de soba diyince direkt Allah öyle evde oturan herkesi kurtarsın der. Çekilecek dert değil. Ne isi biter ne çilesi der.
Fakirlik veya soba güzellenecek şeyler değil bana göre. Böyle fotoğraflar paylaşıyorlar romantik güya, evin içi rutubet, soba insanlar perişan halde. Rutubet zaten insana zarar. O sağlıksız ortamda mutluluk falan olmaz. Aile sıcaklığı için illa çile çekmeye de gerek yok. O zamanların şartı oymuş yaşanmış ama artık ileriye bakmak lazım. Kimse sobalı evlerde yaşamamalı.
Benim yorumumda kimi düşük düşürmüşüm?Sobalı, kalorıferlı katalitik lı evlerde de oturdum. Bu yorumunz hos degıl.
Onun havasını, sıcaklıgını, aıle kavramını, cocuklugunu ozleyebılıyor ınsanlar.
Koyde yasamakta gayet guzldır. Bence koy için tesvık edılmeli, okullar acılmalıdır. Hayvancılık, tarım bızım özumuzdur. Sızın gıbı dusundugu için sehırler goc alıyor ve sonra kıra, trafık, gecım, uretım sorunları cıkıyor.
Komık olmak etkılesım almk için ınsanları yaftalayan kucuk dusuren yorumlar yakısmıyor. Burası geyık konusu degıl netıcede.
Bu da bizim toplumun ne yazık ki sıkıntısı. Ben eşimin köyüne gittim. Karadeniz’de bir dağ köyü. Her yer yeşil. Doğası gerçekten çok güzel. Ama evlere bakıyorsun sıva bile yapmamışlar. Bir renklendireyim boyayım iki güzel çiçek yapayım diye içinden gelmiyor. Güzelleştirmek istemiyor. Hala şaşırırım bu çabasızlığa. Neden böyleler bilmiyorum çünkü maddi yetersizlik yok aslında.Sırf o yorumu da degıl. Uye genel anlamda yorum yaparken kucuk dusurucu yorumlar yapıyor bana gore. Benım fıkrım bu yonde.
Koyde soba dısında ımkanlar kısıtlı. Dedıgum gıbı koylerımız bızım kalkınamıyor. Hollanda koylerıne tarımına hayranım veyahut baska ulkelerın. Ahırları temız bızımkıler tezek içinde, seraları donanımlı bızımkıler derme catma. Hem tesvık, hem maddiyat hemde ıcınden gelrek bıraz egıtım ve kurslarla halbukı cozum olabilecek meseleler. Dalga konusu olarak ve bır yorumunda mallık gıbı ıfade sadece hos olmamıs. Buna ıtafen yazmıstum
Ay bir tane örnek verim desem veremezsiniz ama hala daha saçmalamaya devam ediyorsunuz.Uye genel anlamda yorum yaparken kucuk dusurucu yorumlar yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?