Bence anlatım tarzınız yanlış olmuş, bana göre başlık da yanlış ve küçümseyici. Burada defalarca değişmek isteyenlerin konularını okuduk, yorumlarımızı yaptık. Hiç kimse de vay efendim neden değişmek istiyorsun, değişme demedi. Türkiye'nin hiçbir yerinde ultra şartlara sahip büyük bir kitle yok. Çoğuyla muhatap değiliz. Mesela kendi yaşadığım ilden örnek vereyim, annemin kuzenleri çok zengin buranın seçilmiş(!) insanları ve insanlara tepeden bakıyorlar, aynı yerden çıkan insanlar, tamamen sonradan görmeliğin verdiği bir davranış. Büyük illerdeki konu komşularımı düşünürsem onlar da farklı illerden zor şartlarda bir yere gelmiş insanlardı. Ben de sıcağın alnında kayısı topladım belim büküle büküle. Herkes bir kültür harmanından geliyor. Değişim her kitle herkes için şarttır, sonuçta ot değiliz yer değiştiriyoruz, görüyoruz öğreniyoruz.
Belki de köyden gelen insanlara, köy kökenli insanlara hakir bakılmasının nedeni o insanların sonradan görme olmalarıdır. Kendinizi çok yormayın bu düşüncelerle. Tabiki öğrenin gelişin değişin ama şöyle de bir şey var ki geldik, gidiyoruz. Yaşayın gitsin.