- 23 Ocak 2016
- 32.959
- 49.353
- 598
- Konu Sahibi portakalkeki
-
Yok bunlar oturmazBurasi Japon restoranı olsa yere oturur begenirdiniz ama burası Yozgat!!!!!
Karadenizde. Çay katem mi deseler sorun etmezsin ama bizi masimiyorsunYapman guzum, iki sevdiğim üye, herkes geyiğinin peşinde. Bir çay dökem size?
Ahaha bunu duyduğumda çok şaşırmıştım, çay dökmek nerede kullanılıyor mesela, hangi yörede?
Kadın ne yapsın, İstanbul’un yarısı Sivaslı yarısı Kastamonuluortaokul zamaninda ogretmen nerelisin nerede dogdun demisti istanbul dedim. ama istanbullu olamazsin, baban nerede dogdu dedi istanbul dedim. yok olmaz annen nerede dogdu dedi istanbul dedimnasil taktiysa olamaz imkansiz diye anneanne, dede filan hepsini sormustu. sonunda istanbul disinda cevap duyunca heh senin memleket orasi demisti. koye baglayana kadar secere cikardi kadin
Allahtan ben yerlisi çok bir ilde oturuyorum da böyle buralıyım denince şecere dökmüyorlarortaokul zamaninda ogretmen nerelisin nerede dogdun demisti istanbul dedim. ama istanbullu olamazsin, baban nerede dogdu dedi istanbul dedim. yok olmaz annen nerede dogdu dedi istanbul dedimnasil taktiysa olamaz imkansiz diye anneanne, dede filan hepsini sormustu. sonunda istanbul disinda cevap duyunca heh senin memleket orasi demisti. koye baglayana kadar secere cikardi kadin
Kadın ne yapsın, İstanbul’un yarısı Sivaslı yarısı Kastamonulu
Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Kavganın başlangıcını görmedim hanginiz neyi savunuyor bilmiyorum ama hiç tereddütsüz en ufak bir acabam olmadan yüzde yüz sen haklısın diyorum ben seni tutuyorumKudra git işine ya iki geyik yapıyoruz şurda. O şöyle yenir bu böyle yenir kural da kural diye neredeyse ağlayacaksın hıncından. Sen öylesin ben böyle de ne diye millete leydilik dersi vermeye kalkıyorsun. Görgüm de gayet yerinde şükür aşağılayacağım bir şey değil. Kompleksli miyim değil miyim onu da iletişim içinde olduğum üyeler anlıyordur zaten ispatını yapacak değilim.
Ama sen her bu tarz konuda elitliğini ispat edicem diye baya yapay durmaya başladın.
Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Vay canına.Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Şaşırdım.Kavganın başlangıcını görmedim hanginiz neyi savunuyor bilmiyorum ama hiç tereddütsüz en ufak bir acabam olmadan yüzde yüz sen haklısın diyorum ben seni tutuyorum
Bende buna anlam veremiyorum. Neden kurban olalım mesela?Kurban olsunlar sana
amaan oluver işteBende buna anlam veremiyorum. Neden kurban olalım mesela?
İşte. Köylüyse yüceltilmeli.Bende buna anlam veremiyorum. Neden kurban olalım mesela?
Köylülük sadece köyde güzel o samimiyet bağdaş kurup ortak tabaktan yemek aşırı samimiyet fiziksel temas vs köyde güzel ama bunları şehire taşıyınca olmıyor buradaki çoğu da köye arada bir gidip o otantik ortamı sevimli buluyor ama aynı kişiler apartmanda ayakkabı görmeye tahammül edemiyor o zaman bana köy seviciliği yapmayın e adama sen köyde şirinsin şehre gelme diyorsun işte ben de köylü taraflarımı (ki bunlar major şeyler değil kabalık ya da görgüsüzlük gibi ) törpülemek istiyorum. Mesela dokunsal biriyim masada konuşurken gülerken bi dokunurum refleks gibi bişi olmuş , ya da koltuğa geçince direkt bir ayağımı alta alırım rahatsız geliyor öbür türlüsü( aslında duyusal denge kurma ihtiyacımızdan dolayı ayağın toplanması atalardan gelen bir alışkanlıktır, bakın işin bilimsel tarafını da biliyorum fakat sağlıklısı buymuş diyip öyle oturmamak gerekiyor ya ) bu tip detaylar bende otomatik gelişiyor sizlerin dediği gibi okumakla çok geçen şeyler değil çinkü zaten ben yanlış olduğunu biliyorum ama refleks gibi kontrolsüz gelişiyor sonradan düzeltsem de hiç yapmayacak kadar iyileşmek istiyorumBende buna anlam veremiyorum. Neden kurban olalım mesela?
Sana bir şey diyeyim mi köy müthiş bir şey bak şuraya en fazla 20 yıl veriyorum şehir halkı köye göç etmeye başlayacak ki zaten başladı da Entel Köy Dantel köye karşı mıydı adı neydi yıllar oldu izlemiştim aynen o durumlar yaşanacak bu betonlaşmadan bıkan insanlar bak gör nasıl domates biber ekip çocuğuna bak çocuğum bu biber böyle dikiliyor diyecek yazmaya kalksak sabah olur "Köylü milletin efendisidir." bu 2 kere 2 4 ederle aynıdır bakma sen modern gözüken insanlara köylü hayvancığılı bıraksa hali yaman pehhKöylülük sadece köyde güzel o samimiyet bağdaş kurup ortak tabaktan yemek aşırı samimiyet fiziksel temas vs köyde güzel ama bunları şehire taşıyınca olmıyor buradaki çoğu da köye arada bir gidip o otantik ortamı sevimli buluyor ama aynı kişiler apartmanda ayakkabı görmeye tahammül edemiyor o zaman bana köy seviciliği yapmayın e adama sen köyde şirinsin şehre gelme diyorsun işte ben de köylü taraflarımı (ki bunlar major şeyler değil kabalık ya da görgüsüzlük gibi ) törpülemek istiyorum. Mesela dokunsal biriyim masada konuşurken gülerken bi dokunurum refleks gibi bişi olmuş , ya da koltuğa geçince direkt bir ayağımı alta alırım rahatsız geliyor öbür türlüsü( aslında duyusal denge kurma ihtiyacımızdan dolayı ayağın toplanması atalardan gelen bir alışkanlıktır, bakın işin bilimsel tarafını da biliyorum fakat sağlıklısı buymuş diyip öyle oturmamak gerekiyor ya ) bu tip detaylar bende otomatik gelişiyor sizlerin dediği gibi okumakla çok geçen şeyler değil çinkü zaten ben yanlış olduğunu biliyorum ama refleks gibi kontrolsüz gelişiyor sonradan düzeltsem de hiç yapmayacak kadar iyileşmek istiyorum
O kadar alakasız şeyler yazıyorsunuz ki pes gerçektenSana bir şey diyeyim mi köy müthiş bir şey bak şuraya en fazla 20 yıl veriyorum şehir halkı köye göç etmeye başlayacak ki zaten başladı da Entel Köy Dantel köye karşı mıydı adı neydi yıllar oldu izlemiştim aynen o durumlar yaşanacak bu betonlaşmadan bıkan insanlar bak gör nasıl domates biber ekip çocuğuna bak çocuğum bu biber böyle dikiliyor diyecek yazmaya kalksak sabah olur "Köylü milletin efendisidir." bu 2 kere 2 4 ederle aynıdır bakma sen modern gözüken insanlara köylü hayvancığılı bıraksa hali yaman pehh
Köylülük sadece köyde güzel o samimiyet bağdaş kurup ortak tabaktan yemek aşırı samimiyet fiziksel temas vs köyde güzel ama bunları şehire taşıyınca olmıyor buradaki çoğu da köye arada bir gidip o otantik ortamı sevimli buluyor ama aynı kişiler apartmanda ayakkabı görmeye tahammül edemiyor o zaman bana köy seviciliği yapmayın e adama sen köyde şirinsin şehre gelme diyorsun işte ben de köylü taraflarımı (ki bunlar major şeyler değil kabalık ya da görgüsüzlük gibi ) törpülemek istiyorum. Mesela dokunsal biriyim masada konuşurken gülerken bi dokunurum refleks gibi bişi olmuş , ya da koltuğa geçince direkt bir ayağımı alta alırım rahatsız geliyor öbür türlüsü( aslında duyusal denge kurma ihtiyacımızdan dolayı ayağın toplanması atalardan gelen bir alışkanlıktır, bakın işin bilimsel tarafını da biliyorum fakat sağlıklısı buymuş diyip öyle oturmamak gerekiyor ya ) bu tip detaylar bende otomatik gelişiyor sizlerin dediği gibi okumakla çok geçen şeyler değil çinkü zaten ben yanlış olduğunu biliyorum ama refleks gibi kontrolsüz gelişiyor sonradan düzeltsem de hiç yapmayacak kadar iyileşmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?