Aynı çevrede yaşıyorlar.iyi tanıyor ben tanıştıklarından haberdar değildim..arkadaşım bizim gelinimiz olacağını öğrendiğinden beri söylemek istemiş ama yapamamış.hakkında konuşulanların iyi şeyler olmadığı .ablasının da bildiğini hatta ablasının oğlunun bizzat anlattığı olaylar bunlar ve ben arkadaşımı iyi tanırım iftira atacak biri değil.doğruluğuna güvenmese asla bana söyleyip beni üzmez.
Yani bence kuru gurultuye pabuc birakmamalisiniz.
Neden derseniz, toplumumuzun sohbetleri iftira ve yalan yanlis zirvalar ustune kurulu . Bakin bir ornek vereyim. Kendi teyzem, kuzenimin bir arkadasindan soz ediyor. Kuzenim erkek, arkadasi kiz.
Teyzemin agzindan olay soyle: Kuzenim kiza evlenme niyetiyle yaklasmis. Kiz da kuzenime demis ki, beni cok sevgilim oldu, ustelik bakire degilim. Kuzenim de bakire kiz ariyordu, sonuc olarak kuzenim istememis.
Olayin dogrusu: Kuzenim kiza yazildikca yaziliyor (ben sahidim). Kiz istemiyor , kuzenim acikca teklif ettiginde seni arkadas olarak goruyorum, zaten baskasindan hoslaniyorum biliyorsun diyor. Yani isin asli, kizin niyeti yok.
Yani orda aile byukleri deolmasaydi teyze Allahtan kork dicektim, diyemedim. Hossohbet guzel bir hatun bu kiz ama oglunun istenmemesini yediremeyen teyzem tarafindan atilan b.ktan kacamiyor.
Yani , herkes olaylari isine geldigi gibi yorumluyor, siz gozunuzle gormediginiz seylere 3.kisilerden duyduklariniza inanmayin. Arkadasiniz da anladigim kadariyla otenin berinin laflarini duymus.
Buyuk firma demissiniz, kiz cidden evleri kullansaydi dediginiz sekilde zaten goz yummayip isten atarlardi.
Iftira atmanin da adabi var, her gun baska birini evlere goturuyor gerizekalica bir iftira.
Emlakcida calismasindan esilenip boyle bir zirva uydurmuslar. Sekreter olsaydi da patronuna metres derlerdi.