kötü şeyler duydum.çıkamıyorum işin içinden..

Fuhuş demeyin sürekli rica ederim .öyle birşey değil diyorum.neyse ben ne söylersem söyliyim anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız...

Yani fuhuş filan değil .kızın o kadarını da yapacak karakterde olduğunu düşünmüyorum.muhtemelen erkek arkadaşları filan.yani olur sevgilisi arkadaşı ben buna bişey diyemem hakkım yok.hatta arkadaşlarının evine gidiyomuş deseler bile önemli değil ama boş eve gitmek be demek.bizde flört ettik ama boş ev otel v.s aramadık..

Önce günü birlik iliskilerden bahs ediyorsun, sonrada "yok canim o kadar degildir, sevgilidir" diyorsun. Hayirdir, arkadasin ablasinin ogluna güvenmiyormusun?? :KK14:

Ha bu arada aklima geldi, nasil o kiz'in is arkadasi ile konustun? Is yerine gidip bunu sunu duydum kiz üzerine mi dedin?

Ki is arkadasi böyle diyorsa, patronun bilmemesi imkansiz. Öyle büyük firmalarda kimsenin gözünün yasina bakmazlar, derhal isten atilirdi.

Bu ülke de 18 yaşında kız evlendiği gece BAKİRE olmadığı için baba evine gönderilip aile kararı ile öldürülüyor neden BAKİRE değil diye.otopside BAKİRE çıkıyor zarı esnek ah pardon esnekte olsa zar önemli değil mi? Bırakın allah aşkına şu zar muhabbetini yok kocacığıma verdim yok o bilmem kimle yattı. Size ne kimene!!!! birinden duymuş kanıt yokmuş ta napsın mış sen hiç duydun mu İYİ OLUR ALLAH TAN KÖTÜ OLUR kuldan!! Ne kadar meraklısınız ya ortalık karıştırmaya kimse mükemmel değil bizlerde kuluz günah sevap hata iyi doğru yanlış bizler için. Geçmiş geçmişte kalmıştır bırakın ya insanların peşini..

Fuhuş demeyin sürekli rica ederim .öyle birşey değil diyorum.neyse ben ne söylersem söyliyim anlamak istediğiniz gibi anlayacaksınız...
Fuhuş değil ondanda eminsin. E geriye pek bi Seçenek kalmıyor ya one night stand Tarzı bi ilişki onada hayır dediniz, yada normal birlikte oldugu erkeklerle yaşadığı bir ilişki ( tabi doğruysa bu ev meselesi) öyle bişeyse bunu arkadaşınız arkadaşınızın kaynı görümcesi ablası kardeşi emmisi nerden biliyor nerden duymuşlar? Kızmı anlatmış bro dün o eve birini attım of anam Kıvanç falan halt yemiş bu yavrunun yanında diye o duyduğunuz kişileremi anlatmış?

Yazılanların neredeyse tamamını okudum; konu sahibi tutturmuş bir statü, eğitim, elitlik, ar,namus, şeref, haysiyet masalı... Bu kadar kategorize eden bir üslup kullandığı ve bundan hiç imtina etmediği için kendisini bir İNSAN olarak kınıyorum. Sırf çalışma ve eğitim hayatında bir yere geldi diye kimse İYİ İNSAN olmuyor. Annesi babası ünv. mezunu veya iyi iş sahibi diye kimseye madalya takılmıyor burda.Kişiler kendilerini kalite ile belli eder, kaliteyi tarz,tavır ve iyi insan olma durumu belirler. Ne yazık ki "ben şuyum, benim annem, babam şu " demek o kaliteye sahip olduğunuzu göstermez. Bunları çekirdek çitleyip konuşmanız, kapı önünde ağzınızda sakızla konuşmanız veya elit plaza,iş yeri, kafe, lüks evler, villalar, rezidanslarda konuşmanız ; konuşulanın dedikodu olduğu gerçeğini değiştirmez. Farkında değilsiniz ancak bence fark edin ; bu kategorizasyonu yaparak toplumun bir kesimini hem de büyük bir kesimini aşağılamışsınız ki böyle bir hakkınız yok ; sizin bu hakkı kendinizde bulmanız yanında, yapılan yorumlar naif kalmış bence. Daha evvel kısa birliktelikler yaşayan özgür ve bekar bir kadın sizi rahatsız ediyor; çünkü o kardeşinizin nişanlısı. Birine sorumluluğu yokken İster uzun süreli, ister kısa süreli birliktelik yaşar ister evinde sevişir,ister orda burda yada isterse sevişmez. Bu siz dahil kimseyi ilgilendirmez; zira varsayalım ki bunlar olduğunda kardeşiniz dahil kimseye sorumlu değildi kendisi. Bir kadının ilişki biçimiyle ilgili size laf getirip götürenler sizin hakkınızda da başkalarına laf getirip götürür. Siz bu konu nezdinde kısa süreli ilişkisinde canının istediği yerde sevişen bütün kadınları aşağıladınız. Ne yazık ki sizin gibi ünv. eğitimi alsa da hayatında eşitlik ve saygıdan yana eğitim alamamış o kadar büyük bir çoğunluk var ki... Siz daha kardeşinizin bir birey olduğunu, bireylerin geçmişinin ve kararlarının yalnız kendilerini ilgilendirdiğini fark edememişsiniz.

Bana da söylenen şu .bu kızı gelin alacaksanız bir kere daha düşünün,iyi bir kız değil bu.çok fazla görüştüğü erkek var.bir kişi ile değil bir çok kişi ile .hatta emlakçıda çalıştığı zamanlarda boş ev anahtarı alıp sevgilileri ile gidiyordu.net olarak duyduklarım tam bu kadar .

Insan Tövbe eder,geçmişini siler,neden bı el uzatım Sünger çeken melek kalpli bırı olmak varken,ortaya cıkartcan,eğer yapmış ise,yok yapmamış ise vay halıne senın,kımler neler yapıyor,

Bana da söylenen şu .bu kızı gelin alacaksanız bir kere daha düşünün,iyi bir kız değil bu.çok fazla görüştüğü erkek var.bir kişi ile değil bir çok kişi ile .hatta emlakçıda çalıştığı zamanlarda boş ev anahtarı alıp sevgilileri ile gidiyordu.net olarak duyduklarım tam bu kadar .

Siz ne cvp verdiniz? Orda sacini basini yolacaktin! ne demek ya! Öyle birsey olmus olsaydi bile insan bunu biraz cekinerek anlatir!!!! YALAN! YALAN!!!

Umarım kız, kardeşinizle evlenmez. Evlenirse şayet onu çok zor bir hayat bekliyor. Allah yardımcısı olsun.

Hatta ve hatta o söyleyen kisinin kiz kardesi, yegeni, kuzeni falan varsa o kizi kiskanmis ola bilir dediginiz gibi tahsilli bir ailenin cocugu kardesiniz? Ola bilir mi?

Arkadasım bizde diyoruz ki, bunu kanıtladılarmı? Arkadasın yalan söylemiyor eyvallah ama o kimden duymuş belki duyduğu kişi yalan söylüyor. Bu kızı gelin alacaksınız iyi düşünün deyip vazgeçtikten sonra gidip kendine isteyenleri gördü bu gözler. Aynı şekilde beni 2 yıl boyunca isteyen ama benim istemediğim birine baska biri o 2 yıl boyunca o kızdan vazgeç o iyi biri değil demiş, onları ben tamamen reddettikten sonra bu iftirayı atan çocuk benimle evlenmek istediğini söylemiş. Anlatabiliyormuyum?

Sen her halti yap. Yemedigin b.. kalmasin sonrada bul Safin birini yaman ona var mi boyle bir şey . Bastan soyliceksin ben boyle şeyler yasadim kimseyi kandiramam diceksin zaten karsidaki adam gibi seviyorsa birakmaz. Bu KK dakilerde yakinda sokak ortasında seviseni desteklicek hale geldi resmen asil siz bi bitmediniz
Konu sahibi sende gozunle görmediğin ilk agizdan duymadigin şeye inanma bosuna ortaligi karistirma derim. Mahallede sevilmek zorunda değil hoş sevilse ne oluyor mahalleylemi evlenecek.

Sizin içinizi kemiren sanırım kızın arkasından konuşulması. Ama milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bizim apartmanda bir abimiz vardı, karşı komşumuz kıza ders çalıştırıyordu.. Laf çıktı. Yok kız evine alıyormuş, yok ailesi göz yumuyormuş falan. Oysa hiç öyle bir şey yoktu. Ki ben de çoğu zaman gidiyordum beraber çalışıyorduk. Şimdi bu kız nişanlansaydı, bizim "zeki" mahalle halkı neler diyecekti kızın arkasından?
Tamam şöyle diyelim. Gerçekten geçmişte pek çok hata yapmış ama yolunu görmüş. Tövbe etmiş. Pişman olmuş. Böyle bir insanın elinden tutup kaldırmak hepimizin görevi.
Bak bir hadis var, böyle bir konu hakkında;
“Susuzluktan ölmek üzere olan bir köpek bir kuyunun etrafında dolaşıp duruyordu. İsrailoğullarından fâhişe bir kadın onu gördü; hemen çizmesini çıkardı ve onunla köpek için kuyudan su çekerek onu suladı. Bu yüzden o kadın bağışlandı.” Buhârî, Enbiyâ 54; Müslim, Selâm 155
Yani bir iyilikle insan affedilebiliyor. Allah affediyorsa biz kimiz ki affedemeyelim. Geçmişte kalan kötü olayları bırakalım iyiliklere odaklanalım. Hala laf etmek isteyenlere ben onu böyle bilmiyorum, bildiğime göre yargılarım dersin geçersin.

Son düzenleme:
Bu kızın babası annesi amcası dayısı yok mu? sahipsiz mi bu kız nasıl böyle ileri geri konuşuyorlar elin kızının namusuna laf ediyorlar? sahipsiz kız anladığım kadarıyla güzelde o arkadaşının oğlu mu ne hatlsa yüz bulamamış iftira adıyor serefsiz, öyle erkeklerle gezip tozup hadi ben bıraktım bu işleri deyip sıyrılmak kolay değil bu kızın o kadar kuyrugu olsa çoktan gelip kapınıza dayanmıştı, yazık kıza üzüldüm çekemeyenler in iftirasına uğramış, kardeşiniz seviyor ohhh evlenicek çatlasınlar patlasınlar ...

X