• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü biri miyim?

CalmBeforeTheStorm

The Best
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2017
1.564
2.900
53
Herkese merhaba kızlar.


3.5 yıllık evliyim. 1 oğlum var 18 aylık. Bir okulda idarecilik yapıyorum.


Eşimle 7 yıl önce tanıştık. Uzun yıllar sevgililik dönemimiz oldu. Kendisini çok sevdim. Aşkı yaşadım onunla. 3.5 yıl önce evlilik teklifimi aldım havalara uçarak kabul ettim. Hemen evlendik. Evlenir evlenmez eşim lüks bi araba aldı ve tüm maaşı krediye gidiyor. Kendisi devlette memur statüsünde ve 2 yıllık üni mezunu, belirttim Bunu çünkü ilerleyen Kısımlarda bahsedeceğim tekrar.


İlk yılımız oldukça iyiydi. El üzerindeydim. Eşime hala aşıktım keza o da bana öyle. Sürekli turlara katıldık. Etkinliklere katıldık. Gezdik tozduk. Eğlendik.


Ama evlendikten 1 sene sonra annesi ile sorunlarımız başladı. Şöyle ki kv kişisi sürekli bizi yemeğe çağırdı. Sürekli bize yemeğe gelmek istedi. Çat kapı geldiği oldu. Benim kv yi arayıp sormamam suç oldu. Eşim maaşını hiç alamadığı için benden para isteyip annesine para verdi. O paralar görümcemden çıktı. Ki eşimin arkadaşlarıyla gittiği eğlencenin parasını bile ben veriyorum. Evin tüm yükü bende. Üzerine paraları annesine vermesi gizli gizli, oldukça sorun oldu. Dayanamadım. Çok tartıştık. Üzerime yürüyüp bana vurmaktan döndü. Yani az kalsın bunu da yapıyordu. Bu arada ben hamileydim, çocuğum plansız bir bebek ama hamile kaldığımda çok sevinmiştik eşimle, aramız iyiydi o dönemde, yani en azından bu kadar kötü değildi.


Neyse sonra ben bu harala gürelede çocuğumu doğurdum. Annem benim yanıma geldi bende kaldı. Bu da sorun oldu. Eşim annemle tartıştı. Saçma sapan konular için anneme bağırdı çağırdı. Annem dayanamadı gitti lohusayken ben. Kendim cebelleştim o zamanlar. Daha fazla ev ortamına dayanamadım iznim biter bitmez okula döndüm. Annem bebişe evinde baktı. Her sabah Bebişi annemlere götürdüm akşam aldım, eve gittim eşime yemek yaptım, ütüsü temizliği her şeyi tamamdı. Sonra yine bi gün kv görümce ve para üçlüsü yüzünden tartıştık.



Açtım ağzımı yumdum gözümü. Dedim ki çocuğu ben bırakıp alıyorum, benim annem bakıyor senin annen bakmak bile istemedi, bunların üzerine evde bana hiç yardım etmiyorsun ama paramı yemeye gelince maşallah yiyorsun gizli gizli annene de verdiğin zamanlar oldu dedim. Baya tartıştık. O bana bağırdı, çağırdı. Baya küfürler etti. Ben ne yaptım? Topladım eşyalarımı. Döndüm baba evine. 10 gün sonra eşim geldi. Yalvar yakar. Eve dön feronika ben yapamıyorum feronika, sensiz olmuyor feronika, söz sana yardım edeceğim, annemle gidip gelmeyin konuşmayın umrumda değil, yeter ki dön diye yalvardı ve döndüm eve.



Şimdi eşim çok iyi. Annesi babası ben aramadıkça aramıyorlar. Gidip gelmeler bitti. Mesafe koyuldu. Hala eşim maaşını alamıyor kredi devam ediyor, benim maaşa gömüldük yine. Bu değişmedi. eşim aşırı pozitif, bebişi bırakıp alıyor annemlere, bana yardımcı oluyor, yemek yapıyor, bazen temizlik yapıyor. Oğlumla güzel ilgileniyor. kendisi çok değişti. Amma velakin dostlar bende değiştim.... o eşine aşık ona değer veren ona kıyamayan feronika gitti. Her günüm aynı soruyla geçiyor artık.Ben eşimi seviyor muyum???



Bir diğer mesele de şu, Okuldan dolayı her hafta toplantılarım okuyor. Farklı insanlarla tanışıyorum. Çevrem genişliyor. O erkeklerle sohbet ettikçe eşimle böyle konuşamadığımı gördüm. Neden eşimde böyle değil? Neden o da benim gibi hırs yapmıyor ve okulunu tamamlamıyor? Eşimin maaşı neden bu kadar az? Neden eşimin en ufak ihtiyaçlarını bile ben alıyorum? Neden? Neden bunca şeye katlandım? Neden bu adamla evlendim? Neden çocuk yaptım? Sürekli kafamda aynı şeyler. Her gün her dk.


Cinsellik açısından eşim bi karar aldı sürekli kendisi geldiği için bana, ben ona gitmeden gelmiyor. Kendimi kötü hissediyorum dedi. Seni zorluyor gibi oluyorum dedi. Belki sorarsınız diye yazıyorum.



Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Ben kötü biri miyim? :KK43:
 
Son düzenleme:
kötü degilsin! o seni bu hale getirmis. simdi beni tasliyan olur ama esim benden az kazansaydi banada itici gelirdi bide utanmadan dir dir etmesi! hele okadar cahil olup bütün parasini krediye yatircak kadar cocuksu olmasi beni daha fazla iterdi ondan!
 
Neden evlendiğinizde lüks bir araba almasına izin verdiniz? Havası kime yani? Aldığı belli, eline geçen belli, lüks araba meyli neden?
Benim için böyle insanlar asla düzelmez kişilerdir. Parasından fazla şeyi alıp hiçbir şeyi güvene almayan insana güvenmem ben.
Adım gibi eminim ki siz çalışmasaydınız hem o arabayı zaten alamayacaktı hem de gelip sizi babanızın evinden almazdı. Size paranız için mecbur.
Ayrıca insanlarla kıyas yapmanız çok normal, çekilecek dert değil ki.
 
Bu yasadiklarinizin hicbir yerinde kotu oldugunuzu dusunduren bir sey okumadim.
Yalniz ogluma bakiyor diye bahsettiginiz kisi onun babasi, lutfediyor gibi ya da ne bileyim sanki cocuk sizin o da size yardim ediyor gibi, degisik bir yaklasim.

Evdeki erkek disardakilerle elbette benzesip dikkatimizi eskisi kadar cekmez, disardakini elde edince yine ayni his olabilir, sizi maddi sebepler ve aile iliskileri yipratmis, bir tatil, degisiklik havanizi, bakis acinizi degistirebilir.
 
Bazen sen onun donunu alırsın bazende o senin eşler arasında lafı bile olmamalıdır da yanlız karşınızdakinin biraz profili düşük gibi
Bu sözü bir yerden daha hatırladım acaba nereden:KK53:
 
Inanin bunu bende sorguluyorum bazen, altinda eziliyoruz olanlarin .. sorgulamak bile eziyor beni yeterince. Bugunlerde gecer diye umuyorum ..
 
Normalde esler arasinda senin paran benim statum benim egitimim muhabbetlerinden hic hoslanmam.

Ama esin sana guvenerek luks araba almasi ve ailesine para yedirmesi gozune batmis olmali bu benim maasim gundeme gelmis.

Arabayi satsin kredisini kapatsin maasiyla alabilecek bir araba alsin.Bunlara ragmen aklinizda hala ayni sorular varsa olmaz bu evlilik.
 
Evliliklerde de senın paran benım param muhabbeti çok ayıp ya ..
Başkalarına verıyosa bende kızarım ama .
Yok donunu ben aldım şuyunu ben aldım muhabbetı hiç hoş değil.

Kadına yapılmasınıda sevmem Erkeğe de.
Asıl donunu kadına aldırması hoş değil, yan gelsin yatsın kadın dört koldan herşeye yetişsin o da yetmesin anasına bacısına para versin sonra kadının donunu aldım demesi hata olsun. Yok öyle bir dünya , kocanız kendine gelsin gelmiyorsa ciddi anlamda düşünün böyle armut piş ağzıma düş adamla hayat geçer mi diye.
 
Evinizde mutlu,huzurlu olmak istiyorsunuz ve bu mutlulugunuzda eşinizin de bir rolü olsun istiyorsunuz. Eşiniz o kadar çok şeyi sizin üstünüze yıkmış ki ona " maddi manevi " ihtiyacinizin olmadığını,hatta onun mutsuzluk sebebiniz oldugunu gormussunuz. Önünüzde bir yol ayrımı var bunlardan biri ayrılıp kendi hayatınızı surdurmeniz ve ya esinizdeki bu değişimin ne kadar süreceğini ,yine aynı kişiye dönüşüp donusmeyecegini beklemek.Bu arada çocuğunuzun büyümesini beklemek
 
Neden evlendiğinizde lüks bir araba almasına izin verdiniz? Havası kime yani? Aldığı belli, eline geçen belli, lüks araba meyli neden?
Benim için böyle insanlar asla düzelmez kişilerdir. Parasından fazla şeyi alıp hiçbir şeyi güvene almayan insana güvenmem ben.
Adım gibi eminim ki siz çalışmasaydınız hem o arabayı zaten alamayacaktı hem de gelip sizi babanızın evinden almazdı. Size paranız için mecbur.
Ayrıca insanlarla kıyas yapmanız çok normal, çekilecek dert değil ki.
yıllardır özeniyorum arabaya dedi. İçimde kaldı dedi. Razı oldum bende. İşim konumum kazandığım para için mi diyorum bende beni geri çağırması?
 
Back