AminKeşkeaile hasreti çeken bir sürü çocuğumuz var, evlat hasretiyle yanan bir sürü de kadınlarımız, Allah hepsini birbirine kavuştursun, çocuklar anne şefkatiyle hasret dolu kadınlarımızın göğsünde sevgiyle huzur bulsun
Kahramanmaraş'ta okadar fazla çocuk ailesiz kaldiki çok güzel dusunmussunuz ben o depremin içindeyim burası yangın yeri yüreğimiz alev alev sevdiklerimiz vefat etti , bir Maraşlı olarak bu düşünceniz için binlerce kez teşekkürler o güzel yureginize selamlar..Malumunuz acımız çok büyük millet olarak. Yemekten içmekten kesildik başka şehirde olsak bile. Ben birçok kadının düşündüğü şeyi sorup gideceğim.
Kimsesiz kalan cocuklara yürek dayanmıyor. Koruyucu aile başvurusu yapan varmi? Bu konudaki görüşleriniz nasıl? Venim 15 yaşında bir oğlum var ve gelirimiz orta seviyede. Acaba diyorum.
Evet sosyal hizmetler de çalışan bı tanıdıktan duydum bende bugun Çok kararsızım en büyük hayallerimden biriydi şimdiye kadar ama çok kararsızım Bı oğlum bı kizim varArkadaşlar bilgisi olan var mı?
Koruyucu ailelere verilecek olan bebekler halihazırda sevgi evlerinde, kurumlarda kalan kimsesiz çocuklarmış zaten değil mi?
Şuanda depremde ailesiz kalan çocuklar değilmiş.
Doğru mudur?
Ben cok istiyorum, cocugum yok iyi bakabılecegımı düşünüyorum hatta az once kayınvalıdemde bıze dedi bunu son karar esiminMalumunuz acımız çok büyük millet olarak. Yemekten içmekten kesildik başka şehirde olsak bile. Ben birçok kadının düşündüğü şeyi sorup gideceğim.
Kimsesiz kalan cocuklara yürek dayanmıyor. Koruyucu aile başvurusu yapan varmi? Bu konudaki görüşleriniz nasıl? Venim 15 yaşında bir oğlum var ve gelirimiz orta seviyede. Acaba diyorum.
Zaten su anda isteseler de depremzede çocuk alamazlar, aciklama yapildi haberlerde izledim. Ha zaten halihazirda koruyucu aile olmayı düşünün insanlari teşvik ettiyse bu durum sorun yok ama muhtemelen alacaklari cocuk depremzede olmayacakBi heyecanla gaza gelip düşünmeden hareket etmeyin lütfen. Bu iş şaka değil. Çok ağır travması olan çocuklar olacak bu çocuklar. Bence tek meşguliyetinizin bu olması lazım, çocuklar ailelerini kaybetmiş, bilmediği şehir bilmediği insanların arasında yepyeni bir düzene geçiyor şahsen ben kendimi biliyorum yapamam. Bie süre sonra pişman olunursa bir insanın hayatını tekrar yıkmış oluruz.
aman Allah korusun birde siddet gorseler aman Yarabbim aman... tabi ne insanlar var dikkat etmek gerek.Koruyucu aile olmak isteyenlerin göz önünde bulundurmalari: Bu cocuklar akillari erdikleri yastaysalar ciddi travmalar ile gelecek. Yani maddiyat dan cok manevi olarak buna hazir olan bir aile ortami var mi ona bakmali. Maalesef bu yüzden koruyucu ailede de siddet gören cocuklar da oluyor. Esimin hastalari arasindada maalesef böyle vakalar var . O yüzden kendinden emin olmayanlar ne kadar acisada bu ise kalkismamali
Çok gaza gelip başvuran var bir kısmı öyledir ama zaten vermezler gazla başvuru yapana şükür kiaman Allah korusun birde siddet gorseler aman Yarabbim aman... tabi ne insanlar var dikkat etmek gerek.
aman Allah korusun birde siddet gorseler aman Yarabbim aman... tabi ne insanlar var dikkat etmek gerek.
E ne fark eder ki onlarda yetim öksüz. Amaç zaten ailesiz bir çocuğa aile şefkati yaşatmak değil mi?Ben doğru oldığunu zannetmiyorum o zaman ne anlamı kalıyor ki
Allah im ne kadar guzel aciklamissin bunu bende dusunurdum yurtta kalan o kadar kimsesiz yavrumuz var ki ne travmalar atlatiyorlar su an bu deprem felaketinden sonra herkes daha hassas olduUzun yıllar ilgili bakanlıkta çalışmış biri olarak yazıyorum. İnsanlar koruyucu aile başvurusunu neden direk depremdeki çocuklar hemen dağıtılacak diye algıladı anlamış değilim. Kurumların kapısına gelip çocuklaeı isteyenler bile var. Şuanda böyle bir acıya herkes şahit olduğu için gündem bu olduğu için haliyle bu çocuklara daha çok sempati ve sahiplenilme hissiyatı doğıyor ancak kurumlarda başka ağır travmalarla ve ya daha az travmalarla veya hiçbiri olarak kalan çocuklae var kimsesiz. Depremde kimsesiz kalanlara öncelik tabiki verilmeyeceği ya da bu işin bir sıraya tabi tutulmadığı gibi şuanda başvurduğunuz takdirde de kimse size al çocuk sizin demeyecektir. Hali hazırda incelemesi yapılmış başvurusu güncel tamamlanmış ailelerle çalışma başlayacaktır. Yani tamamen gönüllülük ve y sorumluluk barındıran bu durumda eğer sadece bu olay üzerine içinizden başvurmak geldiyse başvurmayın bu tür gönüllüller bir anlık şeyler değil çünkü sürekli ve devamlılık gerektirir.
Ayrıca koruyucu ailelikte devlet çocuk için aileye belli miktar her ay 18 yaşına kadar para öder. Koruyucu aile bir nevi çocuğın kurımdansa aile ortamında yetişmesi adına uygulanan bir sistemdir. Çocuk halen devletindir ve devletteki hakları saklıda kalacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?