E devlet üzerinden koruyucu aile için basvurunuzu yapin sms ile size dönüş yapılıyor randevu için tlf numarası veriliyor belli bir tarih araliginda randevu almaniz ve süreci baslatmak ve bilgilendirmek için. Direk ararsaniz tlf dan bilgi verirlermi bilmiyorumAblam depremde ailesini kaybetmiş bir çocuğu evlat edinmek istiyor. Buradaki arkadaşlar ilk önce koruyucu aileye başvursun sonra evlat edinmek için başvuru yapsın dediler. Aslında ablam yıllardır hep istiyordu ama kısmet bu güneymiş. İnşallah pazartesi arayıp bilgi alacağım.
Yaşları büyük olanlar ilk etapta psikolojik destek alacaklar belli bir süre daha sonra koruyucu ailelere yonlendirilecekler kendinden emin olamayan mümkünse almasın zaten bu sorumluluğu
Ailesinin vefat ettiginden emin olmadıkları bebekleri (depremdeki) evlat edindirmezler beklerler kesinleşmesini.Evet, zaten sırada olanlara verilecek de, hangi çocuklar, depremde ailesini kaybedenler mi, daha evvelden kimsesiz olanlar mı? Sevgi evleri falan da yıkıldı ya hani,zaten sahipsiz çocuklar mı o verilecek olanlar ar?
Yani depremde ailesini yitirenler de dahil mi?
Bunun ne önemi var derseniz, ne bileyim.... Kafama takıldı
Aileleri bulunur belki, hemen başkaları sahip çıkmasın diye
Gerçi öyle bile olsa geçici süreli olacak, aileler bulunana kadar olacak da..
Kafam dolu ve karışık, ifade edememiş olabilirim.
defne siz isterseniz gönüllü aile başvurusu yapabilirsiniz, linki vereyim inceleyin: Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği - Gönüllü Ailelik Nedir?Ben de çok istiyorum ama tereddütlerim var
1. İşim çok yoğun , zaman ayırabilir miyim ?
2. Diyelim 5 yasında bir çocuk gelecek ve belki çok büyük bir travma yaşamış olacak
Dayanabilir miyim ?
Kaldırabilir miyim ?
3. Tam o bana ben ona alıştık diyelim ailesi arayacak ve bulacak benden alacaklar bu benim için de yıkım olur
Aslında kadınsal duygularım bir çocuğa sahip çıkmayı çok istiyor ancak mantık çerçevesinde de yapamamaktan korkuyorum.
Bunu duymuştumdefne siz isterseniz gönüllü aile başvurusu yapabilirsiniz, linki vereyim inceleyin: Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği - Gönüllü Ailelik Nedir?
Rica ederim, yıllar evvel annesiz kalmış bir bebeğe annelik yapmak istediğimde kurumda psikolog olarak çalışan bir arkadaşım bebeğin bana, benim bebeğe bağlanmamın bebeğin psikolojisi için iyi olmayacağını söylemişti çünkü babası ileride almak şartıyla müsade ediyorduBunu duymuştum
Gönüllü abla diyorlardı galiba
Bu tam bana göre
Teşekkür ederimMune buna kesin başvuracağım
Evet o yüzden cesaret edemiyorumRica ederim, yıllar evvel annesiz kalmış bir bebeğe annelik yapmak istediğimde kurumda psikolog olarak çalışan bir arkadaşım bebeğin bana, benim bebeğe bağlanmamın bebeğin psikolojisi için iyi olmayacağını söylemişti çünkü babası ileride almak şartıyla müsade ediyordubir çocuğa yuva olmak çok mükemmel bir şey ama her anlamda enine boyuna çok iyi düşünmek de gerekiyor, biz yetişkiniz belki yıkımları atlatırız ama onların minicik yüreği bunu kaldırmaz, bu sebeple ani karar vermemek gerekiyor.
Umarım hem depremzede çocuklarımız hem sevgi evlerindeki diğer çocuklarımız şefkatli insanların sevgisiyle sarıp sarmalanır
Çok büyük bir sorumluluk, ben de annelik duygularıyla böyle bir işe kalkıştım da psikolog arkadaşım ne yapıyorsun dedi, tabii o bu konulara hakim ben duygusal yaklaştım o kurumdaki çocuklarla bir arada olmanın tecrübesiyle mantıkla yaklaştı, annelik yapmak istediğim bebek henüz 40 günlüktüEvet o yüzden cesaret edemiyorum
Bir bebeğe sahip çıkmak , aile olmak çok isterim ama 3 ay 5 ay sonra bir akrabası gelip benden alırsa hem benim için hem de onun için zor olur
Bir de hassas bir dönemdeyim ben de kaldırabilir miyim bilmiyorum ama çok isterim çocukların hayatına dokunmayı
İnşallahherkesi mutlu edecek bir çözüm bulunur
3 kişi birden travma almış olacaktınızÇok büyük bir sorumluluk, ben de annelik duygularıyla böyle bir işe kalkıştım da psikolog arkadaşım ne yapıyorsun dedi, tabii o bu konulara hakim ben duygusal yaklaştım o kurumdaki çocuklarla bir arada olmanın tecrübesiyle mantıkla yaklaştı, annelik yapmak istediğim bebek henüz 40 günlüktübebek tam sana alışmış belki anne diye sarılıcakken ya babası isterse ne yapacaksın dedi hak verdim o yüzden de cesaret edemedim zaten öyle de oldu babası evlenip bebeği aldı, benim kızım da küçüktü o zaman, hem annelik yapacağım bebeğe hem kızıma kardeşinden koparılmışlık duygusu yaşatacaktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?